Demolition Man (1993)
Geregisseerd door: Marco Brambilla
Met onder meer: Sylvester Stallone, Wesley Snipes en Sandra Bullock
Releasedatum: 20 januari 1994
Plot Demolition Man
"The future isn't big enough for the both of them."
1996, L.A. Een psychotische crimineel heeft 30 mensen gegijzeld in een met explosieven gevuld gebouw. Een niets en niemand ontziende smeris die 'demolition man' wordt genoemd gaat achter hem aan en laat een spoor van explosies achter. Beide worden ingevroren als strafmaatregel. In 2032 weet de crimineel te ontsnappen en komt in een vredelievende maatschappij die zich geen raad weet met dit type crimineel. De agent wordt op hem losgelaten omdat hij de enige is die hem aankan.
John Spartan
Chief George Earle
Associate Bob
Edgar Friendly
Zachary Lamb - Aged
Destijds in de bioscoop gezien en ik moet zeggen dat ik er best van genoten had. Stallone speelde vrij aardig maar Wesley Snipes als badguy was subliem. Sandra Bullock (dat was de eerste keer dat ik haar in een film zag) voegde de vrolijke noot toe aan deze film. Het verhaal is best goed net zoals de actie. En omdat er regelmatig ook wat te lachen viel was dit een zeer leuke onderhoudende film.
TubeHead
Vroeger ook heel vaak gekeken.
Gewoon hoe snipes zn rol neer zet... subliem !!
Opt einde word wel beetje de kantjes ervan afgelopen...
Verder is de humor ook vermakelijk ! Die scheld boete apparaten.. zee schelpjes in de WC, mellow greetings nichterige gebeure.... super !
van mij krijgtie 4*
Dutchero
Redelijk oppervlakkige actiefilm met een boodschap, die verder niet echt serieus is bedoeld
Hij vermaakt wel, en dat is altijd goed. De actiescenes gaan niet vervelen doordat ze erg kort maar talrijk zijn. Dit houdt de vaart in de film. De actie zelf is best goed te noemen, maar echt bijzonder wordt het nooit. Wel blijft het altijd lekker luchtig.
De acteurs doen het goed, al waren er geen echte personages. Snipes is best goed als gewelddadige crimineel, maar echt persoonlijkheid heeft hij niet. Zelfde geldt in mindere mate voor het personage van Stallone, het is qua personages allemaal een beetje oppervlakkig. Dit is vaak zo in actiefilms, maar hier viel het gewoon op. De supporting acts van o.a. Sandra Bullock varieerden van matig tot slecht.
De decors, kostuums en andere rekwisieten zagen er erg goedkoop uit, en daar heb ik me wel aan gestoord.
Het plot is leuk, geeft genoeg reden voor actie én laat een toekomstbeeld zien wat niet eens héél onwaarschijnlijk is. Natuurlijk, het is ver over the top en niet al te serieus, maar de kern van de boodschap is duidelijk en niet eens zo gek. Ook leverde het een aantal grappige scènes op.
Al met al een actiefilm die lekker weg kijkt, maar nooit echt memorabel is. De goedkope decors zijn erg jammer, en met de twee personages had meer gedaan kunnen worden.
movie fan
redelijke goeie sf film , verhaal was wel goed , maar wel met een nog al rare blik op de toekomst . silvester stallone acteerd weer top in deze film . special effects waren matig , maar wel acepteerbaar . goede film , niets speciaal maar wel goed .
Chainsaw
Geestig tussendoortje. Demolition Man is verre van hoogstaand en uiterst voorspelbaar, maar godzijdank nemen de schrijvers en makers de film geen moment serieus, waardoor er een alleraardigst showtje ontstaat. Het idee van een toekomst vol geweldloze watjes, waarin twee mannen uit het verleden zich helemaal uitleven, zorgt voor een aantal leuke momenten. Enkel jammer van de soms nogal kinderlijke aanpak en flauwe geintjes, die redelijk snel gaan vervelen. Aan de casting mankeert op zich weinig, iedereen doet wat ie moet doen.
3 sterren.
MR APOCALYPSE
Hoe zit dat nou met die schelpen?
Weertenaar
Onderscheidend, maar zeker niet altijd even goed: 2.00 (1.80)
Een prent die overduidelijk met een korreltje zou genomen moet worden, maar desondanks toch niet echt geslaagd is te noemen. Het verhaal is flinterdun, de grappen uitermate voorspelbaar en flauw en schenkt men nauwelijks aandacht aan de plotgaten die ontstaan naarmate de prent vordert. Ook het acteerwerk is niet denderend, al wordt de onkunde bij dezen of genen grotendeels gemaskeerd door de uitbundige personages. De dialogen zijn van een erbarmelijk niveau en regietechnisch lijkt de film meerdere malen uit de handen van Brambilla weg te glijden en een eigen leven te gaan leiden. Maar ondanks de vele tekortkomingen, die de prent zelf ook niet onder stoelen of banken steekt, straalt de prent wel iets uit, al was het maar dankzij de geslaagde futuristische settings.
WeZet
Leuk, maar zal niet al te lang blijven hangen. Het dekt op alle fronten de lading, en de humor is zeker vermakelijk. Zonder de humor zou het waarschijnlijk een flop zijn geweest, want deze zorgt toch wel dat je blijft kijken. De futuristische setting is zeer interessant, het had dieper uitgewerkt kunnen worden, dit was alleen niet de bedoeling van de producenten zo blijkt. Daar zijn andere films voor gelukkig.
Vinokourov
Sylvester Stallone speelt zichzelf, Sandra Bullock is redelijk irritant (maar wel hot!) en Wesley Snipes gedraagt zich als een aap gedurende de film. Niet echt geweldige ingrediënten voor deze film en het is ook allemaal wel matig moet gezegd worden. Dat alle SF-gadgets ondersteund moeten worden met een vrouwelijk computerstem gaat toch wel erg vervelen op den duur. Dan heb je ook nog die typische bliepjes en interfaces, waarmee zo'n typische jaren '90-SF-film bekleed wordt. Origineel is het niet, zeker anno begin 2010. Wel lekker keiharde actie, dat dan weer wel.
jipt
Ik had geen zin om deze film af kijken, stem dus ook niet. Kijk hem wel een andere keer.
Sandra Bullock is redelijk irritant (maar wel hot!)
in één zin mijn mening over het hele oeuvre van Bullock.
dennis1979
Je schrijft een redelijk negatieve recensie, maar geeft 3 sterren.
killer13
goede film! stallone's acteerwerk was zoals altijd weer uitstekend.
voor de rest : lekkere keiharde aktie en vermakelijke humor!
toch een vraagje, weet iemand hoe die schelpjes werken?
FunkStarr
- 1922 berichten
Heerlijke nonsense film met verstand op nul. Hoogstaand is het allemaal niet, maar wel vermakelijk. De cast is leuk en vooral Snipes heeft een leuke rol. Het acteerwerk was sowieso niet heel erg slecht en het verhaal is prima te pruimen. 3,5* Het einde is wel ietwat teleurstellend.
pumpking
Prachtig om 2 violent guys te zien tussen een massa van mensen die geen geweld kennen en zelfs geen shit mogen zeggen op straat. Anders een zeer tof concept.
Justinw
Vermakelijke SF/actie film,
Het concept is aardig bedacht, en zo is de uitvoering ook. Een paar leuke gadgets, en andere futuristische dingen. De boodschap die de film uitdraagt is niet echt origineel en meer bijzaak.
We komen voor de actie en die was gewoon lekker. Stallone en Snipes 2 actiehelden als elkaar tegenpolen. Het pakt goed uit. Stallone doet zijn ding, en Snipes doet lekker maf. Bullock is leuk om naar te kijken, maar bereikt verder weinig. Nog wat geinige one-liners en een Schwarzenegger Museum
. En op het einde nog Fukking-A die ik tot dan toe mistte.
Het eindigt zoals verwacht allemaal cliché maar dat doet weinig afbreuk aan deze film. Gewoon een lekker actiefilm, met het grote brein op zero %.
* * *
sofripa
Ik ga mee in je beschrijving. Echt prima kijkvoer.
van duijn
Ik vond het zeker geen vermakelijke film.
De actie was zeker goed. Een aantal leuke grappen maar voor de rest heel erg voorspelbaar en velen momenten slaapverwekkend.
bjornhouet1
redelijke film maar niet de beste niet mijn soort film ik hou meer van horror film
dominion
wesley snipes speelt in deze film de perfecte schurk
Karl van H.
Dit moet haast wel de ultieme film zijn voor elfjarige jongetjes: makkelijk, kitscherig en ontzettend vermakelijk. Het blijkt wel dat de doelgroep maar al te goed wordt begrepen door de makers: de film neemt zich geen enkel moment serieus, zit vol met melige grappen en one-liners en is over het geheel genomen eigenlijk alleen maar lachwekkend. Brambilla's toekomstvisie is zuiver irritant, wat het des te vermakelijker maakt dat zowel Stallone als Snipes alles en iedereen kapotmaken, als niet met geweld, dan wel verbaal. Het levert een leuke scifiactiekomedie op die het avondje prima weet te vullen.
GuyB
Actiefilmpje dat er mag zijn.
Heerlijk extreme toekomstvisie van de regisseur, het zag er allemaal netjes uit maar persoonlijk leek met me niet veel dat we met z'n allen zo nichterig worden. Effecten mogen er ook zijn maar waar dit actiewerk zich wat onderscheidt van de rest is het sublieme Stallone-Snipes duel. Stallone is stoer zoals weleer en Snipes knettergek, op een erg toffe manier. Ben gék van dat personage en ik moet maar 'ns meer werk van de zwarte actieman bekijken, al twijfel ik nu al of ie nog zo'n gekke rollen heeft.
Jeugdsentiment weer eens opgefrist en mijn stem wat relevanter gemaakt.
"Send a maniac to catch a maniac."
skipy05
Heel goede film. Beter dan ik had verwacht. Er zitten ook goede grappige stukken in. Sylvester Stallone speelde weer erg goed. Verhaal was ook heel goed.
Murphyus
Ik heb alleen nogsteeds een brandende vraag. Even in spoiler:
Waar zijn potverdriedikkemies die 3 schelpjes nou voor? Of beter gezegd, hoe zou je die moeten gebruiken na het toiletteren?
Wil ik al 8 jaar achterkomen.
schaap2403
Heerlijke actie film met een dosis humor erbij.
Sylvester Stallone en Wesley Snipes in een film dat moet wel goed zijn.

'Demolition Man' vindt zijn weg naar 4K UHD Blu-ray: 'Campy one-liners en over the top personages'

Hans Zimmer: Live in Prague

The Rock
Actie / Thriller, 1996

First Blood
Actie / Thriller, 1982
helikoptervechtsportencrime fightersocial control museumtoekomstcryogenicsutopiaproduct placementdystopievuistgevechtpolitiepsychopaatontsnapping uit de gevangenisverraadschietpartijcyberpunkexplosiegeweldfoot chaseauto achtervolgingwardensubterranean totalitarianismcensorshipculture shockknitting 2030s