- Home
Geregisseerd door: Marco Brambilla
Met onder meer: Sylvester Stallone, Wesley Snipes en Sandra Bullock
Releasedatum: 20 januari 1994
Plot Demolition Man
"The future isn't big enough for the both of them."
1996, L.A. Een psychotische crimineel heeft 30 mensen gegijzeld in een met explosieven gevuld gebouw. Een niets en niemand ontziende smeris die 'demolition man' wordt genoemd gaat achter hem aan en laat een spoor van explosies achter. Beide worden ingevroren als strafmaatregel. In 2032 weet de crimineel te ontsnappen en komt in een vredelievende maatschappij die zich geen raad weet met dit type crimineel. De agent wordt op hem losgelaten omdat hij de enige is die hem aankan.
John Spartan
Associate Bob
Edgar Friendly
Zachary Lamb - Aged
BoordAppel
De makers van Half-Life hebben volgens mij naar deze film gekeken: Eli Vance is gemodeleerd naar Bill Cobbs (Zachary Lamb), de wapens die de agenten gebruiken lijken erg veel op de wapens die civil protection gebruikt in HL2, en op t eind gebruikt Snipes ook een of ander wapen dat iets weg heeft van de Gravity Gun. Bovendien speelt het zich beide af in een gecontroleerde toekomst. Of zie ik ze nu vliegen?
Redelijk actiefilmpje. In alles de middelmaat maar het kijkt wel goed weg. Af en toe een leuke actiescene en af en toe een leuke grap maar echt goed wil het nergens worden.
sinterklaas
Leuke film zeg
Ik zou echt niet in zo'n kakwereldje willen leven.
Vond het wel cool hoe die snipes en stallone een zootje van die vredelieve maatschappij maken.
4,0
Aangenaam vermaak ja
Zat eigenlijk te denken aan "The Lawnmower Man", die ik ook nog een keer moet zien, maar dit viel me best goed mee, op een soort van Batman & Robin manier. Wie naar deze film op een serieuze manier kan kijken zit met een groot probleem lijkt mij.
Heerlijk knullig allemaal. One-liners die grappig zijn omdat ze tonen hoe debiel one-liners normaal zijn. Lekker platte toekomstvisie en gewoon veel fun verder. Eén wel erg geslaagde grap was het Schwarzenegger gebeuren. Erg relevant ook
De actie vond ik jammer genoeg wat minder. Teveel lawaaierig ontploffend gedoe met wegspringende mannetjes ervoor. Ook nogal mak in beeld gebracht allemaal. Drukt een beetje de pret, en maakt het soms iets te saai, maar het onzin licht over-the-top vermaak haalt het uiteindelijk toch gewoon. Met nog een klein pluspuntje voor de vele leuke locaties. Qua architectuur zit het wel goed met die toekomst.
3*.
otherfool
Een filmpje om snel weer te vergeten; zowel voor de cast als voor de kijkers. Simpelweg niet leuk en niet spannend.
2 magere sterretjes.
Demoniac
Ik heb de film nu twee keer gezien. Net op tv en al een hele tijd terug eens. Veel stukjes kwamen me bekend voor, maar het einde niet. Het einde vond ik trouwens het slechtste deel van deze film (daarom vergeten?), maar de rest was behoorlijk goed te doen. De toekomstvisie was interessant en visueel goed verzorgd. Het verhaal simpel, maar vermakelijk. Wesley Snipes ben ik niet zo'n fan van en vond ik hier dan ook weer een minpuntje. Al met al toch 3* waard.
®Tc
Ik snap niet waarom deze film hier zo laag staat, geweldige actiefilm!
Sylvester Stallone is in topvorm voor deze film en het was nodig ook wat Wesley Snipes is subliem als Simon Phoenix, de ultieme actie bad-guy. De bijrollen zijn ook goed verzorgd zowel door acteurs als personages.
Het tijdreis plot is weer interessant en hier gaat men zelfs nog een stap verder met het fenomeen 'invriezen'. Ik kon het alvast smaken zeker wanneer Stallone in hilarische situaties terecht komt in een andere tijd. Arnie is president, alles wat slecht is is verboden, zeeschelpen als wc-papier, seks via een machine. Allemaal heel simpel maar zo vermakelijk
De actie is ook op en top. Veel spektakel ontploffingen en over-en-weer geschiet. Ik ben fan !
****
Destijds in de bioscoop gezien en ik moet zeggen dat ik er best van genoten had. Stallone speelde vrij aardig maar Wesley Snipes als badguy was subliem. Sandra Bullock (dat was de eerste keer dat ik haar in een film zag) voegde de vrolijke noot toe aan deze film. Het verhaal is best goed net zoals de actie. En omdat er regelmatig ook wat te lachen viel was dit een zeer leuke onderhoudende film.
Dutchero
Redelijk oppervlakkige actiefilm met een boodschap, die verder niet echt serieus is bedoeld
Hij vermaakt wel, en dat is altijd goed. De actiescenes gaan niet vervelen doordat ze erg kort maar talrijk zijn. Dit houdt de vaart in de film. De actie zelf is best goed te noemen, maar echt bijzonder wordt het nooit. Wel blijft het altijd lekker luchtig.
De acteurs doen het goed, al waren er geen echte personages. Snipes is best goed als gewelddadige crimineel, maar echt persoonlijkheid heeft hij niet. Zelfde geldt in mindere mate voor het personage van Stallone, het is qua personages allemaal een beetje oppervlakkig. Dit is vaak zo in actiefilms, maar hier viel het gewoon op. De supporting acts van o.a. Sandra Bullock varieerden van matig tot slecht.
De decors, kostuums en andere rekwisieten zagen er erg goedkoop uit, en daar heb ik me wel aan gestoord.
Het plot is leuk, geeft genoeg reden voor actie én laat een toekomstbeeld zien wat niet eens héél onwaarschijnlijk is. Natuurlijk, het is ver over the top en niet al te serieus, maar de kern van de boodschap is duidelijk en niet eens zo gek. Ook leverde het een aantal grappige scènes op.
Al met al een actiefilm die lekker weg kijkt, maar nooit echt memorabel is. De goedkope decors zijn erg jammer, en met de twee personages had meer gedaan kunnen worden.
Chainsaw
Geestig tussendoortje. Demolition Man is verre van hoogstaand en uiterst voorspelbaar, maar godzijdank nemen de schrijvers en makers de film geen moment serieus, waardoor er een alleraardigst showtje ontstaat. Het idee van een toekomst vol geweldloze watjes, waarin twee mannen uit het verleden zich helemaal uitleven, zorgt voor een aantal leuke momenten. Enkel jammer van de soms nogal kinderlijke aanpak en flauwe geintjes, die redelijk snel gaan vervelen. Aan de casting mankeert op zich weinig, iedereen doet wat ie moet doen.
3 sterren.
WeZet
Leuk, maar zal niet al te lang blijven hangen. Het dekt op alle fronten de lading, en de humor is zeker vermakelijk. Zonder de humor zou het waarschijnlijk een flop zijn geweest, want deze zorgt toch wel dat je blijft kijken. De futuristische setting is zeer interessant, het had dieper uitgewerkt kunnen worden, dit was alleen niet de bedoeling van de producenten zo blijkt. Daar zijn andere films voor gelukkig.
Vinokourov
Sylvester Stallone speelt zichzelf, Sandra Bullock is redelijk irritant (maar wel hot!) en Wesley Snipes gedraagt zich als een aap gedurende de film. Niet echt geweldige ingrediënten voor deze film en het is ook allemaal wel matig moet gezegd worden. Dat alle SF-gadgets ondersteund moeten worden met een vrouwelijk computerstem gaat toch wel erg vervelen op den duur. Dan heb je ook nog die typische bliepjes en interfaces, waarmee zo'n typische jaren '90-SF-film bekleed wordt. Origineel is het niet, zeker anno begin 2010. Wel lekker keiharde actie, dat dan weer wel.
Justinw
Vermakelijke SF/actie film,
Het concept is aardig bedacht, en zo is de uitvoering ook. Een paar leuke gadgets, en andere futuristische dingen. De boodschap die de film uitdraagt is niet echt origineel en meer bijzaak.
We komen voor de actie en die was gewoon lekker. Stallone en Snipes 2 actiehelden als elkaar tegenpolen. Het pakt goed uit. Stallone doet zijn ding, en Snipes doet lekker maf. Bullock is leuk om naar te kijken, maar bereikt verder weinig. Nog wat geinige one-liners en een Schwarzenegger Museum
. En op het einde nog Fukking-A die ik tot dan toe mistte.
Het eindigt zoals verwacht allemaal cliché maar dat doet weinig afbreuk aan deze film. Gewoon een lekker actiefilm, met het grote brein op zero %.
* * *
Karl van H.
Dit moet haast wel de ultieme film zijn voor elfjarige jongetjes: makkelijk, kitscherig en ontzettend vermakelijk. Het blijkt wel dat de doelgroep maar al te goed wordt begrepen door de makers: de film neemt zich geen enkel moment serieus, zit vol met melige grappen en one-liners en is over het geheel genomen eigenlijk alleen maar lachwekkend. Brambilla's toekomstvisie is zuiver irritant, wat het des te vermakelijker maakt dat zowel Stallone als Snipes alles en iedereen kapotmaken, als niet met geweld, dan wel verbaal. Het levert een leuke scifiactiekomedie op die het avondje prima weet te vullen.
Dennissssss
Leuke 18 jaar oude! actie film. Die lekker vermakelijk is en verder moet je er niet al te veel bij nadenken. Er zit ook een dosis humor in die redelijk flauw is maar het gaat.
movie acteurs
Een behoorlijk slechte actie film. Vond de film op veel vlakken echt een eerste klas drama. Over verhaal en logica kunnen we altijd nog klagen maar dit was gewoon niet goed. Stallone en Snipes zet een matige/zinloze rol neer. Beide acteurs vooral Snipes kan ik wel waarderen. Bullock en Hawthorne zijn ook teleurstellend. Op zich is de film nog wel te kijken dus krijgt het 'n 1,0. Maar de afgeleverde kwaliteit van deze actie film is beneden maat. Volgende week maar Rambo (2008) kijken.
Vermakelijke futuristische actiefilm waarin een lompe agent en een bad-guy, na 35 jaar te zijn bevroren, worden losgelaten in het jaar 2032. Sylvester Stallone en Wesley Snipes zijn leuk tegenover elkaar gecast. De actie-scenes zien er (nog) redelijk goed uit. Het flinke portie humor zit 'm vooral in het feit dat Stallone als een fish-out-of-water is in het geweldloze en nette toekomst (zoals de hilarische automatische boetes bij het vloeken).
schram101
Heerlijke actieknaller zeg. Onverwachte topper. Lekker harde actie met een fantastische Snipes als charismatische badguy. Ook Stallone als de keiharde cop is goed op dreef. Vooral qua CGI doet de film vrijwel niets onder dan sommige films van nu. Lekker standaard verhaal, zoals het hoort in een film als deze. Ook de humor is soms erg goed.
Topvermaak!
dikke 4*
Number23
Persoonlijk favorietje!! Geweldige film met superhumor en leuke rollen van Sly, Snipes en muts Bullock.
Vuilbekkende held.
Lekkere actieflick, waarin Stallone de hilarische crimineel Snipes tot in de toekomst achtervolgt. Er wordt van behoorlijk dik hout planken gezaagd, maar de twee uurtjes vliegen desondanks in sneltreinvaart voorbij. Stallone knipoogt er lustig op los en Bullock zorgt voor een afwisselende noot, evenals de hier ingehouden spraakwaterval Leary. De kracht van de film zit hem echter voornamelijk in een geweldloze wereld, die plotseling opgeschrikt wordt door een vuilbekkende en gewelddadige held.
Goed.
Leuke film van regisseur Marco Brambilla, die zichzelf gelukkig geen seconde serieus lijkt te nemen.
Het leukste is de het genre van de actieheld hier op een lekker overdreven manier belachelijk wordt gemaakt. Stallone speelt net als Snipes een enorm cliché personage, maar doordat de makers dat juist expres hebben gedaan is het zeker wel vermakelijk. De toekomst wordt ook best mooi neergezet. Een toekomst waarin geen geweld meer voorkomt, haha best een geniaal idee eigenlijk. De humor is ook wel voldoende aanwezig, al wordt het soms ook wel wat flauw. De actie zelf mag er ook zijn en is best goed. Het staat bol van de vaart en rechttoe rechtaan actie omdat Stallone eigenlijk driekwart van de film achter Snipes aanzit.
Als je de film niet al te serieus neemt is het best genieten van deze over the top film, waarin beide karakters heerlijk overdreven worden neergezet. Voor een keertje best leuk dus.
VincentL
Demolition Man
Opnieuw een film met Sylvester Stallone. We hebben hem al zo vaak in dit concept langs zien komen en hier gaat hij weer proberen zijn naam eer aan te doen. Dit maal in de toekomst. Wat tot gevolg heeft dat er meer dan genoeg mogelijkheden zijn om er een aantrekkelijk spektakel van te maken. Zoals altijd begon de film van Stallone knalled, en ging je er ook weer knallend uit, mede zoals de titel al insinueert.
Deze film is niet meer dan vermakelijk. Zoals we gewent zijn van Stallone zijn er geen hoogstaande dialogen, diepgaande emoties of memorabele acteerprestaties. Gewoon knallen; daar is hij goed in. Zo kom je ook de film binnenvallen. Er wordt direct een geheel complex opgeblazen en je weet gelijk hoe de film zich zal afspelen.
De film speelt zich echter in de toekomst af. Snyder heeft voor een ietwat opmerkelijke toekomst gekozen. Wapen, zout, seks en alles wat nog meer slecht is, is verboden en toch bevat elke actiescène de klassieke wapens. Men leeft in een soort utopie. Toch blijkt de idylle niet te zijn wat hij werkelijk is. Het is allemaal wat flauw om naar te kijken. Heel kinderlijk en makkelijk gedaan. Desalniettemin is het wel vermakelijk. Het middenstuk bestaat voor de rest alleen maar uit achtervolgingen, zoals altijd eigenlijk.
Het einde is leuk gekozen. Niet origineel, maar leuk om naar te kijken. Zoals ik al schreef ga je op een clichématige manier de film knallend uit. Met de nodige dode uiteraard.
Stallone is zoals altijd zichzelf. Met zeer flauwe woordgrappen en referenties weet hij toch wel een leuke rol neer te zetten. Hij trekt het jasje van actieheld weer prima aan. Goed kom, mouwen gladgestreken. Ik denk zelfs dat het een colbertje was, zo goed strak zat het hem weer. Stallone doet wat hij moet doen, meer niet.
Snipes doet het als slechterik ook niet verkeerd. Qua inhoud lijkt zijn rol heel veel op die van Stallone. Zijn acteerprestaties zijn hetzelfde. Eigenlijk lijken de personages ook heel veel op elkaar. Niets aan toe te voegen.
Bullock speelt in het begin zeer ergerlijk. Dom, simpel en kinderlijk. Naarmate de film vordert wordt ze echter een stuk beter. Ook hadden ze de mislukte oneliners er wat mij betreft allemaal uit kunnen halen. Bullock speelt over het algemeen gezien onder haar niveau.
Uiteindelijk is alles als een echte Stallone film weergegeven. De actie is overzichtelijk en duidelijk te zien. Ook weer zoals altijd. De filmmuziek was te verwaarlozen want daar knalden Stallone en Snipes overheen. Niet veel aan toe te voegen.
Al met al is deze Demolition Man een vermakelijke film om naar te kijken. Niet heel bijzonder, maar voor 2 uurtjes kan hij zeker.
tattoobob
Demolition man....
In mijn ogen een van de beste actie films van de jaren 90.
Destijds was het een tof verhaal wat best origineel uit gevoerd was.
Wesley Snipes in een van zijn beste rollen ooit.....evenals Stallone eigenlijk.
Bullock in een van haar eerste rollen en dat deed ze best leuk.
Een hele toffe klassieker uit de 90s
Metalfist
Wait a minute, this is the future. Where are all the phaser guns?
Ik had nog eens zin in zo'n ouderwetse actiefilm. De laatste tijd val ik dan meestal terug op Arnold Schwarzenegger of Jean-Claude Van Damme, maar het schoot me te binnen dat ik ook nog wel wat Sylvester Stallone films had liggen. Even staan twijfelen tussen Demolition Man en Lock Up om uiteindelijk voor de eerste te gaan. Films die zich afspelen in de toekomst hebben namelijk wel vaker een streepje voor bij mij.
Het valt meteen op dat Demolition Man goed heeft gekeken naar het boek Brave New World. Kleine details vooral zoals de naam Lenina Huxley (het boek is geschreven door Aldous Huxley met als vrouwelijk hoofdpersonage Lenina), het jaar 2032 (het boek werd exact 100 jaar eerder gepubliceerd in 1932) en nog wat verwijzingen naar de 'Savage' (al wil ik dit nog wel als een toeval beschouwen). Echter heel de futloze maatschappij waar alle vreugde uit is verwijderd lijkt zo uit het boek te komen. Met als verschil natuurlijk dat er hier een psychotische gangster en een allesvernietigende flik in de mix worden gegooid. Het zorgt in ieder geval voor een leuke tegenstrijdigheid en die wordt bovendien nog eens ondersteund door een aantal toffe one-liners. De Schwarzenegger joke, het constante vloeken en de bijhorende boetes, de schelpen (waar trouwens een bizarre uitleg rond is gegeven door Stallone dat het de bedoeling was dat je twee schelpen gebruikt als een soort van chopsticks om de lichaamssappen uit het lichaam te halen...) en wat weet ik nog allemaal. Beetje jammer dan ook dat het plotje rond Edgard Friendly er wat met de haren is bijgesleept om een reden te kunnen geven waarom Phoenix ontwaakt is. Dat had beter gekunnen.
Dan kijk je in jaren niets van Wesley Snipes en voor je het weet heb je in een week twee films met hem achter de kiezen. Ik dacht altijd dat Blade zijn doorbraak was, maar hij mocht in 1993 al een grote rol op zich nemen als de gangsters Simon Phoenix. En het is één van zijn beste rollen, want Snipes is gewoon erg leuk en overdreven psychotisch. De publiekstrekker was echter Stallone en dit zijn toch het soort rollen die een kolfje zijn naar zijn hand, namelijk een flik die zich van niets of niemand iets aantrekt. Beetje vreemd ook om Sandra Bullock hier tegen te komen. Ze is sowieso al niet één van mijn favoriete actrices, maar ze is hier ook gewoon erg zwak. Enige leuke scène is de sex scène, al lag dat ook vooral aan de mimiek van Stallone. Let ook nog op kleine bijrollen voor Rob Schneider (als, hetzij nogal irritante, mede-agent) en Jack Black als een handlanger van Friendly. Stallone slaagt zijn wapen weg nadat Spartan en Huxley in de riool zijn gegaan in de dialoog tussen Spartan en Friendly. Ongeveer vlak nadat hij "So stay here, be well and Cacteau's an asshole!" zegt kun je Black spotten.
Erg tof filmpje in ieder geval dat net iets te veel schoonheidsfoutjes heeft om 4* te kunnen rechtvaardigen. Al sluit ik niet uit dat dat in de toekomst nog wel gebeurd, want Street Fighter is daar uiteindelijk ook terecht gekomen. Soit, één van de leukste rollen van zowel Stallone alsook Snipes. Een debuut dat kan tellen voor Marco Brambilla, vreemd dat zijn overige werk niet bekend is.
Kondoro
Demolition Man
Heerlijk jaren '90 actie / sci-fi film waar je aan actie zekers niet te kort komt. Explosies hier explosies daar, ja deze film was leuk om te volgen. Je kunt trouwens echt goed merken dat de Sci-Fi genre in de komende jaren super erg vooruit is gegaan. Toen je die vlammen uit het gebouw zag komen zag het er natuurlijk niet uit, en nu zou het erg legit eruit zien. Maar goed daar moet je, je bij een film als deze niet druk over maken. Aangezien hij heel erg lekker weg keek.
Sylvester Stallone speelde zijn rol als John Spartan heeeeeeeerlijkk!!! Echt, weer zo'n lekker Stallone rolletje haha! En de acteur die ik echt geweldig vond acteren en tevens ook nog eens mij naam genoot, Wesley Snipes.. Onze psychopaat. Ook hij speelde zijn rolletje lekker!
Het verhaal was mooi bedacht en ik keek hem lekker weg. Het concept was ook geinig. Heerlijk om twee van zulke namen tegen elkaar te zien vechten. Alleen jammer van het blonde haar van Snipes. Al om al heerlijk filmpje om eens mee te pikken! Alleen kwa Sci-Fi niet al te hi-tech verwachten.
leatherhead
Leuke pretentieloze fun.
Vond deze vroeger al erg leuk, en na een herziening blijft het gewoon een heel vermakelijk filmpje. Stallone komt meestal over als een zwakzinnige debiel met een spraakgebrek, maar kon hem hier wel goed pruimen, en inderdaad lof voor Snipes, die een heerlijk geschifte psychopaat neerzet. De scenes met hem erin waren sowieso al genieten geblazen.
Ook een aantal geweldig foute one-liners, en veel vermakelijke over-the-top ongein. Actiescenes zelf zijn niet geweldig of zo, maar volstaan zeker wel. Hoogtepunten van de film werden echter gevormd door een aantal andere, komischere scenes, zoals het stuk met Simon Phoenix bij die automaat. Wat overigens ook meehelpt aan het komische gehalte van de film, is de compleet onzinnige, maar o zo lollige toekomstvisie.
Minstens net zo leuk als voorheen dus. Verdiende 3,5* hiervoor.
Sergio Leone
Matig.
De satirische ondertoon redt de film, die verder te veel bestaat uit gebabbel en drukdoenerij. De actiemomenten zijn m.i. vrij schaars en met deze cast had men daar beter wél volledig op ingezet.
Want hoewel Wesley Snipes zich nog redt als goedlachse blonde god, valt Sylvester Stallone wederom door de mand. Zijn komische timing is gewoon niet wat het moet zijn en ook qua mimiek en stemgebruik klopt het gewoon niet. Veel humor gaat in zijn handen verloren.
De film is iets te lang - een minuut of 20 toch wel. De actie is niettemin best oké. Eén en ander begint er gedateerd uit te zien maar dat mag geen al te groot euvel zijn.
2,5
DVD-T
Nadat hij voorlopig alle Rambo's en Rocky's had gehad is dit toch wel mijn favoriete tijdperk van Stallone. Een tijdperk waar hij niet gebonden was aan een karakter en all-out kon gaan. Demolition Man is een typisch product uit de jaren negentig. Het verhaal is best leuk gevonden, maar mist enige logica en is natuurlijk bijna te belachelijk voor woorden. Toch zaten ze in hun visie van de toekomst met sommige elementen dicht in de buurt. Media op schijfjes, camera's overal in de stad, Schwarzenegger in de politiek enz. Verder zit de film vol groots opgezette actiescenes, shootouts en vol geweldige oneliners. Snipes is ook perfect als badguy. Hij maakt, net als in Blade, het karakter. Hetzelfde geld voor Bullock, die in die periode ook in veel films te vinden was. Er zijn natuurlijk veel goede films in die tijd gemaakt maar dit soort films en de actiehelden zijn wat de jaren negentig en dan vooral in de befginjaren definiëren.
Leno
Vermakelijke SF film, typisch jaren 90 film. Het verhaal is vergezocht maar biedt voldoende humor, aardige actie en grappige vondsten. Bovendien neemt de film zichzelf niet serieus. Snipes gaat lekker los en Stallone weet humor in zijn personage te leggen. De muziek is overigens wel heel slecht (al was het toen populair).
Gang_Star
Inmiddels voor de zoveelste keer herzien, maar desondanks had ik altijd geen idee wie deze film heeft geregisseerd. Dit keer heb ik dan extra goed opgelet bij de credits. Het blijkt dus het debuut te zijn van een regisseur die allereerst weinig heeft gemaakt, maar die helaas ook niet meer van dit soort films heeft gemaakt. Een vlugge blik brengt je de conclusie dat de man een zwak cv heeft met eigenlijk vrij matige films. Demolition Man mag daarop een uitzondering worden genoemd, want dit debuut mag best zijn hoogtepunt worden genoemd.
De film begint eigenlijk zoals je wilt, de actie knalt al meteen van het scherm en al snel staan Stallone en Snipes tegenover elkaar. Het is het begin van een actiefilm die een flinke tijdsprong maakt en waarin een agent en crimineel wederom de strijd met elkaar aangaan. De wereld is flink veranderd en kent een andere samenleving, waardoor die door Spartan en Phoenix flink op zijn kop wordt gezet. Pure fun gehalte, maar ook Snipes (die een geweldige psychopaat speelt) speelt zijn rol met de nodige humor, waardoor de harde actie ook wordt afgewisseld met grappige momenten. Sandra Bullock speelt ook een goede rol, als een vrij sullige dame die alles bij het huidige houd en geen liefhebber is van vernieuwing, maar toch wel geïnteresseerd is in het verleden.
Stallone zit eveneens prima op zijn plek en heeft een aantal fijne oneliners.
Veel ontploffingen en kogels, voldoende oneliners en de nodige humor. Demolition Man is pure entertainment dat keer op keer vermaakt.

'Demolition Man' vindt zijn weg naar 4K UHD Blu-ray: 'Campy one-liners en over the top personages'

Hans Zimmer: Live in Prague

The Rock
Actie / Thriller, 1996

First Blood
Actie / Thriller, 1982
helikoptervechtsportencrime fightersocial control museumtoekomstcryogenicsutopiaproduct placementdystopievuistgevechtpolitiepsychopaatontsnapping uit de gevangenisverraadschietpartijcyberpunkexplosiegeweldfoot chaseauto achtervolgingwardensubterranean totalitarianismcensorshipculture shockknitting 2030s