Demolition Man (1993)
Geregisseerd door: Marco Brambilla
Met onder meer: Sylvester Stallone, Wesley Snipes en Sandra Bullock
Releasedatum: 20 januari 1994
Plot Demolition Man
"The future isn't big enough for the both of them."
1996, L.A. Een psychotische crimineel heeft 30 mensen gegijzeld in een met explosieven gevuld gebouw. Een niets en niemand ontziende smeris die 'demolition man' wordt genoemd gaat achter hem aan en laat een spoor van explosies achter. Beide worden ingevroren als strafmaatregel. In 2032 weet de crimineel te ontsnappen en komt in een vredelievende maatschappij die zich geen raad weet met dit type crimineel. De agent wordt op hem losgelaten omdat hij de enige is die hem aankan.
John Spartan
Associate Bob
Edgar Friendly
Zachary Lamb - Aged
tukkerstein
Aardige film. De bekeuringgrap wordt behoorlijk uitgemolken maar hij is wel leuk, net als andere grapjes. Wesley Snipes is ook behoorlijk op dreef als half-gestoorde boef.
Het verhaal is simpel, maar er is het maximale uit gehaald. Gewoon een hele vermakelijke film met leuke actie en een paar leuke grapjes. Wat trouwens nog het allergrappigst was, was dat Taco Bell/Pizza Hut-gebeuren.
Wat ik wel nog even wil zeggen is dat ik Sandra Bullock erg matig vind acteren in deze film, maar echt heel erg storen doet het niet.
Zeer vermakelijke film. 3,5*
Montorsi
Kan daar iets meer uitleg bij? We hebben niet veel aan 1 vage beschuldiging van 2 woordjes namelijk...
je maakt een grapje toch.. we hebben toch allemaal de film gezien. Kraakhelder.
Maar voor jou. Kinderachtig verhaal tot daar aan toe, onwaarschijnlijk slecht geacteerd daarnaast.
djelle
Zo kraakhelder is het niet voor iedereen hoor. Ik ben lang niet de enige die hier (veel) meer dan 1 ster aan kwijt kan. Niet iedereen hecht (evenveel) belang aan 'acteerwerk' bij een knipogende actiefilm die als vermaak bedoeld is verder. Ik vind, naast Bullock, de prestaties trouwens juist goed hier. Goed vertolkt van Stallone en een heel enthousiaste en overtuigende Snipes.
Montorsi
Ik zie niet in waarom het voor mijn beoordeling uitmaakt of anderen meer dan 1 ster geven.
djelle
Daar gaat het niet over. Het gaat erom dat je doet alsof iedereen de film even slecht vond als jij. En ik wou wat meer uitleg van je dan 'lachwekkend slecht'. Niet dat ik nu al meer inzicht heb in het feit waarom je dat vindt (kinderachtig: waarom? slecht acteerwerk: waarom?), maar goed... Never mind.
Mr_White
- 2067 berichten
Redelijke actiefilm, die het voor mij vooral doet vanwege Wesley Snipes als compleet gestoorde crimineel. Elke regel tekst die hij heeft, brengt hij hilarisch.
"Mellow greetings, what seems to be your boggle?"
"My boggle?"

Erwinner
Na deze film heb ik dacht ik alle films van Sandra Bullock ontweken.
Of kwam The Net later? Zal is even checken zometeen.
Speed ook gezien en vond haar daar ook twijfelachtig.
Verder vond ik het in die tijd een leuke film!
Kevin13
hmm, met het zien van de trailer had ik precies een deja vu
stallone, schneider sf-actie film ---------- judge dredd
Een bovengemiddelde Stallone film. Niet bijzonder, maar zeker ook niet slecht. Genoeg actie en goede momenten. Maar Stallone is en blijft gewoon niet cool zoals Schwarzenegger dat was...
GinolaEHV
Matige film. Een van de betere rollen van Stallone, en dat zegt genoeg over zijn acteertalent.
Binnen de film zijn de humoristische scènes de beste, zoals de scène waarin Stallone opzettelijk bij zo'n 'boete-apparaatje' gaat staan en gaat schelden om papiertjes te verzamelen voor zijn toiletbezoek.
Het verhaal is flinterdun, enigszins stompzinnig en over het algemeen wordt er erg matig geacteerd.
film master
goede film.
ps: wesley snipes dacht dat dit een jungle film zou worden.
ilonie
Demolition Man, hmmmmm.. Aan de ene kant aardig in elkaar gezet, maar had er zelf meer actie van verwacht. Een fim met twee kanten voor mij.. Denk dat het nog wat goed gemaakt werd doordat Sandra Bullock, Sylvester, en Snipes er in meespeelden...
jellorum
Deze vond ik vroeger heel erg leuk, nu na al die jaren kan ik nog steeds met plezier kijken naar deze film....gewoon grappig mind-numbing entertainment...
Spirit_Catcher
voor mij ps nog een goeie actie/sf film met de nodige humor.
sterke acteerprestaties van de 3 hoofdrolspelers.
is vooral een film die je moet bekijken van in z'n tijdslijn.
zak chips en cola en verstand op nul.
3.5
AGE-411
voor mij ps nog een goeie actie/sf film met de nodige humor.
sterke acteerprestaties van de 3 hoofdrolspelers.
is vooral een film die je moet bekijken van in z'n tijdslijn.
zak chips en cola en verstand op nul.
3.5
Niet met akkoord. In deze filmwordt al te veel na gedacht, en te veel aandacht besteed aan verhaal en logica ipv eer, geweld en andere dinges.
Neem nu een echte verstand-op-0-film als predator (met Arnold) en Rambo 2 (met stallone). Wereld van verschil. Eer (dood als een echte man, Amerikaanse eer/soldaten/vietnam hoog houden), over the top actie (guerilladorp uitmoorden en de jungle plat schieten, en in een helikopter met mini guns het opnemen tegen het halve Vietnamese leger).
Desalniettemin een goede film.
DeCol
Aardige cast maar matige film. Voor een keertje zeker geen verkeerde maar de vonken spatten er niet echt vanaf. De actie is aanwezig maar rijst de pan niet uit. De humor in de film is aangenaam en doet de film goed. Verder wat voorspelbare momenten en een simpel verhaal.
Foutebuurman
Vond dit vroeger altijd al een superfilm en nu kan ik er nog steeds hard om lachen. Ik vind het verhaal erg leuk en vooral hoe stallone en Snipes in de samenleving integreren en hier ook misbruik van maken. Lekkere actie-scenes. De kwaliteit van de acteerprestaties en de film opzich zijn net voldoende. Maar de film heeft mij zeer goed vermaakt en krijgt daarom toch een iets hoger cijfer.
Movie Jim
Een topper met goede rollen. Als ze in het tijdperk 2032 leven dat ze dan extra gaan opletten op niet meer mogen schelden dat noem ik nou een beetje komedie en erg leuk ook. Wesley Snipes ken ik eigenlijk helemaal niet alleen van deze film dan en hij is een goede combinatie met Stallone als vijanden van elkaar
Melvin Udall
Stallone prent die door geslaagde humor en vette actiescenes net de middenlijn overstijgt. De personages zijn net als de decors van bordkarton in een geheel dat als een comic aan doet.
Snipes is helemaal over the top en Sly doet wat hij in bijna al z'n films doet, hakken en zagen. Het is toch verbazingwekkend dat de beste man naast Rocky, First Blood en zijn rol in Copland, niet meer 'echte' toppers heeft gemaakt. Ondanks het bedenkelijke niveau hier van o.a. Bullock doet de film wat ie moet doen en dat is vermaken! Leuk om weer eens te zien.
®Tc
Ik snap niet waarom deze film hier zo laag staat, geweldige actiefilm!
Sylvester Stallone is in topvorm voor deze film en het was nodig ook wat Wesley Snipes is subliem als Simon Phoenix, de ultieme actie bad-guy. De bijrollen zijn ook goed verzorgd zowel door acteurs als personages.
Het tijdreis plot is weer interessant en hier gaat men zelfs nog een stap verder met het fenomeen 'invriezen'. Ik kon het alvast smaken zeker wanneer Stallone in hilarische situaties terecht komt in een andere tijd. Arnie is president, alles wat slecht is is verboden, zeeschelpen als wc-papier, seks via een machine. Allemaal heel simpel maar zo vermakelijk
De actie is ook op en top. Veel spektakel ontploffingen en over-en-weer geschiet. Ik ben fan !
****
Celluloid Dreams
Superwrede film. Naar het einde toe lijken ze de controle volledig te verliezen, zelfs Wesley Snipes draait door. Prachtig! Vrij sterke sets ook! En jeetje, Sandra Bullock was hier best lekker.
Lexcoaster
Wat een heerlijke actiefilm! Vol met humor en geweldige actie, geweldig popcorn vermaak. 4*
dijkieR
t is eaen geslaagde aktie film met genoeg vermaak voor een regenachtig avondje als deze.ik vind snipes in deze film gewoon uber cool,ik kan t niet anders zeggen.de rest vind ik maar zozo.ik snap alleen niet dat er mensen zijn die hier 5 sterren voor geven,want kom op er zijn vele betere in zijn soort.een typische jaren 90 aktie film.3 sterren
Lurtz
Mijn verwachting voor deze film was zeer laag, maar vond het toch een leuke film. Heb vaak moeten lachen.
Serenay
Dit is de film die ik in mijn jeugd bijna elke dag bekeek met m'n broertje en zusje (toen nog op de videorecorder, hehe). Was helemaal fan van de film, maar als ik hem nu terugbekijk, is het niet meer zoals eerst, omdat ik hem te vaak bekeken heb. Maar het blijft een hele goede film en als ik hem bekijk, denk ik meteen aan mijn jeugd met herinneringen. Vooral Wesly Snipes acteerd supergoed in de film, ook Sylvester Stalone natuurlijk. Die humor, die actie... gewoon top!

'Demolition Man' vindt zijn weg naar 4K UHD Blu-ray: 'Campy one-liners en over the top personages'

Hans Zimmer: Live in Prague

The Rock
Actie / Thriller, 1996

First Blood
Actie / Thriller, 1982
helikoptervechtsportencrime fightersocial control museumtoekomstcryogenicsutopiaproduct placementdystopievuistgevechtpolitiepsychopaatontsnapping uit de gevangenisverraadschietpartijcyberpunkexplosiegeweldfoot chaseauto achtervolgingwardensubterranean totalitarianismcensorshipculture shockknitting 2030s