• 9.378.482 stemmen

Geregisseerd door: Marco Brambilla

Met onder meer: Sylvester Stallone, Wesley Snipes en Sandra Bullock

Releasedatum: 20 januari 1994

Plot Demolition Man

"The future isn't big enough for the both of them."

1996, L.A. Een psychotische crimineel heeft 30 mensen gegijzeld in een met explosieven gevuld gebouw. Een niets en niemand ontziende smeris die 'demolition man' wordt genoemd gaat achter hem aan en laat een spoor van explosies achter. Beide worden ingevroren als strafmaatregel. In 2032 weet de crimineel te ontsnappen en komt in een vredelievende maatschappij die zich geen raad weet met dit type crimineel. De agent wordt op hem losgelaten omdat hij de enige is die hem aankan.

Simon Phoenix

Edgar Friendly

Zachary Lamb - Aged

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Jawel, maar dat voegde ik er nog an toe.

avatar van remie

remie

hij is zo mooi de film is prachtig wesley en silvester zijn gewoon harstikke goed

avatar van mister blonde

mister blonde

Ik ga van 1,5 naar 2,5 sterren. Toen ik weer delen zag, was ie nog net zo 'slecht' (acteren, grapjes, toekomstvisie), maar wel een stuk leuker (niet de grapjes maar de vermakelijke onzin), dus in feite ook minder slecht.

djelle

Je begint stilaan het licht te zien. Nog 5 jaartjes verder en mister blonde heeft hem in zijn top 10.

Uit nieuwschierigheid: Welke stukjes precies hebben je dan zo (beter) vermaakt?

avatar van 606

goede combi tussen sylvester en wesly.

coole actie.

3,5 ster

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Ik herinner me nog dat Bullock in deze film zei dat Schwarzenneger burgemeester geworden was. In film wat het als grap bedoeld, 14 jaar later echter...

Aardig nonsens-actiefilmpje 2.5*

avatar van Kricky

Kricky

Spetterende actiefilm zoals ze tegenwoordig niet meer worden gemaakt. jaren 80 en vooral de jaren 90 waren voor mij DE jaren van de blockbusters. zoals de lethal weapon films, die hard, fugitive, Terminator, deze dan, cliffhanger, The Rock, Twelve monky''s, face off e.a. Dat waren stuck voor stuk topfilms. Niet dat er tegenwoordig slechte films gemaakt worden, maar ik heb het idee dat men toen. het verhaal, de actie, special efects, humor, uitwerking van de karakters perfect wisten te combineren. tegenwoordig mis je soms 1 van deze onderdelen of dan wordt van date ene onderdeel net iets teveel gebruikt. In de afgelopen 6 jaar zitten best goeie films tussen, bijvoorbeeld minority report,The bourne films, man on fire, italian job, spiderman, collateral, hot fuzz. O.a deze films hebben voor mij die combinatie wel

Kricky schreef:

Helemaal mee eens! De jaren 80 en 90 zijn ongeëvenaard.

Maarreuh.. waar is je stem?

avatar van mikey

mikey

80's en 90's pics rule!!!!

avatar van Minority_Check

Minority_Check

Silvio Dante schreef:

volgens mij is arnold naar het bekijken van deze film expres burgemeester geworden maar het was echt een hilarische scene

wesley snipes was vet in deze film

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Zeker drie sterren waard deze film! Blijft gewoon leuk om naar te kijken! Vooral Wesley Snipes heeft veel goede momenten in Demolition Man....!

* * *

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Heb deze film echt versleten. vooral leuk die poster van Leathal Weapon telkens op de achtergrond.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Geweldige en vermakkelijke actie-sciense fiction film, die erg ondergewaardeerd word.

Wesley Snipes speelt zijn beste rol in deze film.

En er zit genoeg actie en humor in de film.

4****

avatar van DragQueen

DragQueen

Ontzettend leuke actie / sci-fi film, met sly en snipes als gewaagde tegenpolen. ik heb deze film heel vaak bekeken, en moet zeggen dat hij in dit genre, van hoog kaliber is. bovendien vind ik dat hij hier toch wel te laag beoordeeld wordt. de toekomst is ontzettend leuk neergezet hier. de special effects zijn ook goed, en sly en snipes spelen een van hun betere rollen. de confrontaties tussen deze twee zijn te gek. verder zit er een flinke portie actie en humor in. het verhaal is vermakelijk zat om de film uit te zitten, zonder dat hij gaat vervelen. de film kijkt heerlijk weg, en is in mijn ogen van zeldzame kwaliteit. zo worden ze niet meer gemaakt tegenwoordig. koester hem, als je hem in je collectie hebt. van mij krijgt hij 4 sterren.

avatar van garlic senior

garlic senior

leuk filmpje, eigenlijk niets bijzonders op aan te merken.

avatar van Bullit

Bullit

Ik kon niet doer een Franstalige film heen. Die taal is verschikelijk.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Bullit schreef:

Ik kon niet doer een Franstalige film heen. Die taal is verschikelijk.

Ondanks je spelfouten begrijp ik toch nog wat je bedoelt. Heb je de film in het Frans gezien?

avatar van Woussie

Woussie

Lekkere luchtige film voor op een regenachtige zondag.

avatar van Montorsi

Montorsi

lachwekkend slecht

avatar van nightbreed

nightbreed

Dankzij de knipoogjes net een voldoende maar niet mijn soort film

Montorsi schreef:

lachwekkend slecht

Kan daar iets meer uitleg bij? We hebben niet veel aan 1 vage beschuldiging van 2 woordjes namelijk...

avatar van dumble

dumble

dit is een goude, tuurlijk is t een 'slechte film' maar het is een goude, daarom een 4*

avatar van chrzz

chrzz

Wat een bedrog mensen!!

De eerste keer dat ik deze film zag was het TacoBell.

Je weet wel, het enige restaurant dat de franchise oorlog heeft overleefd.

Maar nu zie de film nog een keer en hebben ze ALLE (en dan bedoel ik ook alle) verwijzingen naar Taco Bell veranderd naar PizzaHut.

Zowel de woorden zijn gedubd, als ook de plaatjes zijn vervangen.

Het enige wat niet klopt is dat ze in de film wel met hun mond zeggen TacoBell, maar je hoort PizzaHut. En de ondertitteling is ook nog niet veranderd.

Ik zeg het nog een keer:

!! WAT EEN BEDROG MENSEN !!

avatar van FKNer

FKNer

Gewoon heel leuk deze film

Zo simpel is het.

chrzz schreef:

Inderdaad, dit gaat over de Europese versie, omdat Pizzahut bij ons veel meer bekend is dan Taco Bell denk ik. Bedrog zou ik het niet bepaald noemen, misschien een beetje stom (alhoewel dat grapje voor ons idd beter werkt met Pizza Hut).

avatar van starbright boy

Pizza Hut en Taco Bell zijn van hetzelfde moederbedrijf. Dikke kans dat deze film gesponsord wordt door die firma en ze geeist hebben dat in landen waar geen Taco Bell, maar wel een Pizza Hut is de verwijzingen veranderd worden.

avatar van Demoniac

Demoniac

Ik heb de film nu twee keer gezien. Net op tv en al een hele tijd terug eens. Veel stukjes kwamen me bekend voor, maar het einde niet. Het einde vond ik trouwens het slechtste deel van deze film (daarom vergeten?), maar de rest was behoorlijk goed te doen. De toekomstvisie was interessant en visueel goed verzorgd. Het verhaal simpel, maar vermakelijk. Wesley Snipes ben ik niet zo'n fan van en vond ik hier dan ook weer een minpuntje. Al met al toch 3* waard.

avatar van dennis1979

dennis1979

Gisteravond de film gezien op TV. 2** en meer kan ik er echt niet van maken....................

avatar van niethie

niethie

Al weer een erg lange tijd geleden dat ik deze zag, was toen nog helemaal stallone gek en heb in die tijd haast al zijn films gezien.

Maar kan me nog herrineren dat dit een van zijn leukste en vermakelijkste is, kan me herrineren dat het verhaaltje best leuk in elkaar zit en dat er genoeg stoere actie en leuke humor in zat, denk niet dat ik dat er nu nog van zal vinden aangezien ik er een beetje overheen gegroeit ben, toch is het is best leuk om dit soort filmpjes eens in de zoveel tijd eens te herkijken. 3 sterren

avatar van murtcelP

murtcelP

Leuke film! Interessante toekomstvisie, leuk uitgewerkt. mede door de vele details. Erg grappig dat er na elk scheldwoord ergens een bekeuring uit komt rollen. Het Schwarzenegger-president grapje is nu zelfs nog leuker!

Goede effecten, een redelijk verhaal dat soms wat onlogisch is, maar al met al gewoon een goede actiefilm! ***1/2