• 9.375.882 stemmen

Geregisseerd door: Marco Brambilla

Met onder meer: Sylvester Stallone, Wesley Snipes en Sandra Bullock

Releasedatum: 20 januari 1994

Plot Demolition Man

"The future isn't big enough for the both of them."

1996, L.A. Een psychotische crimineel heeft 30 mensen gegijzeld in een met explosieven gevuld gebouw. Een niets en niemand ontziende smeris die 'demolition man' wordt genoemd gaat achter hem aan en laat een spoor van explosies achter. Beide worden ingevroren als strafmaatregel. In 2032 weet de crimineel te ontsnappen en komt in een vredelievende maatschappij die zich geen raad weet met dit type crimineel. De agent wordt op hem losgelaten omdat hij de enige is die hem aankan.

Simon Phoenix

Zachary Lamb - Aged

avatar van chan

chan

dave schreef:

en voorwat dienden die schelpen??????

avatar van Caligula

Caligula

dave schreef:

wesley snipes in een van zijn slechtere rollen

en voorwat dienden die schelpen??????

avatar van V

V

om z'n gat mee af te vegen?

Jazeker, daar kon hij zijn billetjes mee schoon maken

Ik vind dit trouwens één van de leukste rollen van Snipes. Heerlijk opgefokt en cynisch!

avatar van caz

caz

om z'n gat mee af te vegen?

Geweldloos en toch konten verminken met die schelpen!

(scelpen zijn scherp hoor)

avatar van caz

caz

Wat een klootzak directeur van de SAPD die kale met dat brilletje! Een beetje stallones huid volschelden terwijl stallone net uit het ijs komt.Ook vraagt ie naar zijn familie die hij al jaren niet gezien heeft door die invriesbeurt en die kaalkop meteen al cynisch doen je bent hier niet voor een familie ruine en meteen al dreigt dat ie terug gaat in de vriezer.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Orgineel bedacht om overdreven aso Snipes los te laten in een overdreven vredeliefend stadje uit de toekomst. Daardoor wordt de vernieling alleen maar leuker.

Goede actiefilm.

3,5

avatar van SSeagal

SSeagal

Goede memories aan deze film. Lekker zwartgallige actiefilm, zoals hierboven al mooi vermeld komt de cynische Simon Phoenix lekker extra hard over in het brave stadje. Wesley Snipes in 1 van zijn beste rollen, hij heeft er duidelijk plezier in gehad. Stallone doet ook gewoon prima zijn ding, pretentieloos vermaak deze prent, ****

avatar van Wezze

Wezze

Goede film, jammer dat ik wat tegen Silvester Stalone heb.. Wesley Snipes speelt meesterlijk 3.5*

avatar van pimp-juice

pimp-juice

om z'n gat mee af te vegen?

deze film was echt zo goed, ik snap alleen niet hoe dave dat kon zeggen, dit is juist 1 van de beste rollen die wesley snipes heeft gespeeld, echt heilig goed gewoon... !!! 5 sterren voor deze film.

avatar van Stallion

Stallion

Dit si toch wel een sf/aktie film die ik erg goed vind. Er zitten sterke grappen in en Stallone en Snipes spelen goed. Als je de film ziet zou je eigenlijk nog meer van die toekomst-grappen willen.Ik geef hem een 4,5

avatar van Wezze

Wezze

Snipes is doet het geweldig als de gestoorde Simon Phoenix, toekomst grappen zijn goed en een orgineel toekomst beeld met een aardig verhaal..

Alleen jammer van de fouten en de typische Stallone-stukken.. (kogels vliegen veelvuldig in het rond richting de meest makkelijke doelwitten, maar ketsen standaard tegen de achtergrond af :s)

4.5* voor de grappen, de wereld, en Snipes

0.5* voor Stallone en de overdreven aktie-scenes

2.5* dus, is jammer, want met een paar kleine veranderingen had dit makkelijk een top-film kunnen zijn..

avatar van Quentin

Quentin

The producers of "Demolition Man" originally wanted to cast the two lead roles with Jean-Claude van Damme and..... Steven Seagal! They wanted Van Damme to play the killer (the role eventually taken by Wesley Snipes), and they wanted Seagal to play the cop (the role taken by Stallone).

djelle

Gelukkig dat ze dat niet gedaan hebben!! Dat heerlijke vuurwerk tussen Stallone en Snipes is fantastisch! Het maakt de helft van de film. Ik zie van Damme bv nog niet met hetzelfde vuur die killer vertolken... Nee, Demolition Man is een zalige film dat perfect is zoals het nu is.

avatar van pimp-juice

pimp-juice

inderdaad ik ben het volledig met je eens djelle van damme had het echt nooit beter kunnen doen dan wesley snipes in zijn rol.... en steven seagal ook niet beter dan silvester stallone.... als je de keuze krijgt van damme/seagal of snipes/stallone dan is de 2de keus zeker beter en maar goed dat ze het gedaan hebben prachtfilm is het geworden, 5 sterren geef ik ervoor en bovenaan mijn top 10 kortom (wesley snipes rulezzzz)

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Destijds in de bioscoop gezien en daarna nog meerdere malen gezien. Wat een heerlijke SF-actiefilm. Wesley Snipes vind ik persoonlijk hier zijn beste rol spelen, je ziet dat hij het erg leuk vond om een bad guy te spelen. Dit deed hij al als Nino Brown in New Jack City maar in Demolition Man doet hij er nog een schepje bovenop. Van Sylvester Stallone kan je geen diepgaande acteerprestaties verwachten maar hij speelt zijn rol goed en af en toe wat leuke opmerkingen. Sandra Bullock vind ik de minpunt van de film, heb haar nooit wat gevonden dus dit is persoonlijk, het merendeel van de mensen vind haar wel een goed actrice. Het toekomstbeeld wat geschetst wordt is gelukkig fictie, als dat de werkelijkheid wordt sluit ik me direct aan bij het ondergronds verzet Vanavond kijk ik deze film gewoon nog een keer. Simon says: "Watch Demolition Man" Ik geef de film 3,5 ster.

avatar van Disk

Disk

Verhoogd naar 3.5

Allright, lets go blow this guy

avatar van ikvoereendjes

ikvoereendjes

niet echt een boeiende film, had hem al gezien en was toen in mijn perceptie stukken beter. Wel leuk dat stukje over die bibliotheek alsof ze de toekomst kunnen voorspellen

avatar van bartsch

bartsch

Deze film liet bij mij wel een goed gevoel achter, de humor was goed op z'n plaats in deze film.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Leuke film zeg

Ik zou echt niet in zo'n kakwereldje willen leven.

Vond het wel cool hoe die snipes en stallone een zootje van die vredelieve maatschappij maken.

4,0

avatar van Roodkapje

Roodkapje

LOL, de samenleving zoals die eruit zou zien als de groenen aan de macht zouden zijn. Ja, toch wel een leuk filmpje. Het verhaal zelf vind ik wel nog redelijk orgineel gevonden. En het naieve van die mensen leidt tot erg grappige situaties de seksscene vond ik goddelijk, evenals diene hamburger . Snipes en stallone spelen allebei goed. Van de rest vind ik dat ze het minder (overtuigd) doen.

Kortom: dit sf/actiefilmpje vult een mooie avond afgewisseld met buikpijn van het lachen en nagelbijten van de spanning..

avatar van enzyme

enzyme

Mooi actiefilmpje. Die schelpen en alle rare dingen in de toekomst zijn zeer goed gevonden zou ik zeggen.

Maar toch bleef het voor mij een gewone standaard-vermaak film.

avatar van De GeuS

De GeuS

De beste rol van Snipes....

Aangenaam vermaak ja

Zat eigenlijk te denken aan "The Lawnmower Man", die ik ook nog een keer moet zien, maar dit viel me best goed mee, op een soort van Batman & Robin manier. Wie naar deze film op een serieuze manier kan kijken zit met een groot probleem lijkt mij.

Heerlijk knullig allemaal. One-liners die grappig zijn omdat ze tonen hoe debiel one-liners normaal zijn. Lekker platte toekomstvisie en gewoon veel fun verder. Eén wel erg geslaagde grap was het Schwarzenegger gebeuren. Erg relevant ook

De actie vond ik jammer genoeg wat minder. Teveel lawaaierig ontploffend gedoe met wegspringende mannetjes ervoor. Ook nogal mak in beeld gebracht allemaal. Drukt een beetje de pret, en maakt het soms iets te saai, maar het onzin licht over-the-top vermaak haalt het uiteindelijk toch gewoon. Met nog een klein pluspuntje voor de vele leuke locaties. Qua architectuur zit het wel goed met die toekomst.

3*.

djelle

Jou link met Batman & Robin snap ik toch niet goed. En de actie was toch zalig? Mooie, vernielende shootouts omkaderd in dat heerlijke rollenspel tussen Stallone en Snipes die in de geordende samenleving eventjes de "oude tijd" doen herrijzen? Het museum-stuk (de leukste actiecene vanal) moet je toch wel goed gevonden hebben? Okee, er ontploft wel eens iets en je ziet Stallone wel eens wegpringen, maar als je dat nu echt niet leuk vindt: zo vaak gebeurt dat tenslotte niet... De onliners waren zaliger dan ooit trouwens. Please Oh, doe er toch tenminste een half sterretje bij?

Is it cold in here, or is it just me?

Onderhond schreef:

ik heb zat films die ik goed vind die heerlijk knullig zijn, hier vond ik het gewoon knullig. zelfde voor de one-liners. ik vond ze gewoon flauw. ik miste juist die grote knipoog.

enne one-liners zijn normaal debiel? dat volg ik niet helemaal.

djelle schreef:

Ehm. Nee dus, zoals je in mijn stukje al gewoon kon lezen. Vond de actie nogal saai en zoutloos.

3* is meer dan genoeg voor dit vehikeltje.

mister blonde schreef:

enne one-liners zijn normaal debiel? dat volg ik niet helemaal.

Ik heb er nu eenmaal vaak een hekel aan. Saaie zinnetjes die niet grappig zijn en tot vervelens toe door hordes fanboys herhaald worden.

mister blonde

Ok, duidelijk. Kan me er wel iets bij voorstellen, eigenlijk.

mister blonde schreef:

ik miste juist die grote knipoog.

Ik kan verkeerd zijn, maar deze film zie ik zelfs als deels 1 groot knipoog naar zijn eigen genre toe (in de richting van parodie bijna). Het script zit vol met knipoogjes. Hoe vaak werd bv niet gerefereerd naar de "violent 90's" (poster van lethal weapon gezien op de achtergrond?), de Schwarzenegger-grap, opvallend veel oneliners, extra aandacht naar het karikaturale van de personages... Demolition Man is gewoon vette actie met een flinke knipoog. Helemaal niet serieus te nemen. Voor mij viel dat toch althans erg op...

Onderhond schreef:

Vond de actie nogal saai en zoutloos.

Zoiets is voor mij totaal onbegrijpelijk. Maar goed, zal het maar aanvaarden. Ik wou het toch eventjes proberen, omdat dit tenslotte één van mijn favoriete films allertijden is...

mister blonde

Djelle; dat zijn dus niet de knipoogjes die ik bedoel. dat zijn gewoon (over het algemeen erg matige) grappen in de film, met idd. een knipoog naar het heden.

ik doel op knipogen naar films in het genre, de opzettelijke knulligheid puur voor de fun (deze film is gewoon knullig) en de campy onzin waar bijvoorbeeld films als Braindead, Tremors, Mars Attacks en vele anderen mee vol zitten.

maar gezien jouw voorkeur voor dergelijke films snap ik enigszins dat jij het wel weet te waarderen. ik vermoedde het al toen ik jouw naam bij de film zag staan.

mister blonde schreef:
de opzettelijke knulligheid puur voor de fun (deze film is gewoon knullig)
Erg raar dat je dit zegt. De knulligheid "puur voor de fun" droop er vanaf in deze. Leek me erg duidelijk.

Onzin genoeg. Het concept alleen al (invriezen als straf), zeker de manier hoe het allemaal uitgewerkt is. Je hebt dan nog het "propere" seks systeem, de vloekboetes, het uitgerukte oog voor de scan, de freezekick op het einde enzovoorts... Hoeveel campy nonsens wil je nog meer?

Ik waardeer de film voor alle aspecten dat jij niet ziet (opzettelijke knulligheid, campy onzin, leuke oneliners...) maar ook voor het spectaculaire actiespectakel, de mooie sfeerschepping, het eigentijdse karakter, de fijne decors, de hoge dosis originaliteit etc...

Dit is dan ook gewoon een van die films waarbij ik me totaal niet kan inbeelden dat iemand dit niet ziet, laat staan slecht vindt (al zeker niet wanneer het een liefhebber van dit soort films betreft).

Maar ja, dat zal wel aan mij liggen...