Demolition Man (1993)
Geregisseerd door: Marco Brambilla
Met onder meer: Sylvester Stallone, Wesley Snipes en Sandra Bullock
Releasedatum: 20 januari 1994
Plot Demolition Man
"The future isn't big enough for the both of them."
1996, L.A. Een psychotische crimineel heeft 30 mensen gegijzeld in een met explosieven gevuld gebouw. Een niets en niemand ontziende smeris die 'demolition man' wordt genoemd gaat achter hem aan en laat een spoor van explosies achter. Beide worden ingevroren als strafmaatregel. In 2032 weet de crimineel te ontsnappen en komt in een vredelievende maatschappij die zich geen raad weet met dit type crimineel. De agent wordt op hem losgelaten omdat hij de enige is die hem aankan.
John Spartan
Associate Bob
Edgar Friendly
Zachary Lamb - Aged
mister blonde
ik verwacht van een simpele actiefilm dat er iig goed geacteerd wordt en dat de dialogen niet zo ongelofelijk kinderachtig en flauw zijn als hier. er zijn genoeg 'simpele' actiefilms die ik erg goed vind. the Killer, Die Hard, Leon, Desperado of zelfs de Lethal Weapon serie.
een film als deze hoeft niet veel diepgang te hebben, maar Demolition Man is gewoonweg te flauw en te makkelijk. ik ergerde me continue aan de puberale oneliners en de veel te brave moraal die aan deze film kleeft. nee dan Bladerunner, total recall of back to the future. dat zijn pas films met toekomstvisie die echt niet zo pretentieus zijn.
P.S. de films die Djelle noemt vind ik nauwelijks erg diepgaand te noemen. films die voor mij ook in de categorie 'puur vermaak' vallen.
mikey
the Killer, Die Hard, Leon, Desperado.
Dit zijn typische films gemaakt met een visie. dan worden automatisch anders (en misschien cult). Zonder dar deze al teveel 'literaire diepgang' hebben. en dat is wat ik zoek in films.
Robocop en de death race waren alledrie ironische films over een onleefbare toekomst. die waren wel wat spectaculairder, daar was over nagedacht.
djelle
Wat kan ik daarop zeggen? Dat is enkel jou smaak he, die deels te verklaren is door jou hoge verwachtingen die je zelf opnoemt: goeie acteerprestaties (bij actiefilms kan mij dat niet zoveel schelen), geen kinderachtige dialogen (ik noem het plezante eenvoud met fijnzinnigheden, maar goed: ook dit is niet zo erg bij actiefilms), stoere moraal en sterke diepgang. (tjah...) puberale oneliners (vind ik machtig bij gelijk welke actiefilm, is gewoon extra plezant bij de vele shoot and talk-scenes) Als je dat allemaal eist moet je niet gaan beweren dat je puur 'simpele' actiefilms lust!??
Akkoord. Ik vond geen goed voorbeeld, maar je weet welk soort films ik bedoel he.
[quote]mikey schreef:
[quote]mister blonde schreef:
the Killer, Die Hard, Leon, Desperado.
Zeer heerlijke films natuurlijk. Maar het hoeft niet altijd een zo extreem goeie visie te hebben of een cultstatus in wording te zijn om vermakelijk te zijn toch? Als ze gewoon zalig entertainen met toch een vleugje van originaliteit liefst, zijn ze toch op zijn minst erg genietbaar te noemen vind ik...
Trouwens qua visie en originaliteit vind ik die hard niet zo extreem ver van demolition man hoor?? Jullie pluizen nogal alles uit moet ik zeggen. Kijk en geniet zeg ik maar.
Naomi Watts
Ik sluit mij totaal aan bij djelle. Ook heel luchtig vermaak kan heel hoog scoren. Over dit soort zaken kan je oneindig door discussieren. Maar totaal onnodig daar zullen de moderators het wel mee eens zijn
Merci.
De moderators willen dat het vooral met de film in kwestie te maken blijft. Totnutoe is dit redelijk aanvaardbaar gebleven vermoed ik. Er zijn duizenden posts op MM die totaal niks met de film te maken hebben, dusja... Zalige film, demolition man! Coole snipes versus Stallone....
mikey
Moderators? daar gaat deze film juist over! we zouden deze discussies toch zeker zelf wel mogen invullen? Luchige films kunnen prima vermakelijk zijn. of ben jij cynisch??
Naomi Watts
Het is nog wel aanvaardbaar maar hierover kan je pagina's vullen zonder dat er een eind in zicht komt en daar zullen ze wat minder blij mee zijn
Ik vond dit wel een vermakelijke film maar het is niet zo dat ik er geen begrip voor heb dat anderen dit wel een pareltje vinden. Ik ben voornamelijk voorstander van: Face/Off, Enemy of the State, Heat en daar zullen anderen wel weer iets op te zeggen hebben. Maar een film hoeft natuurlijk geen zware cinema te zijn om 5* te kunnen geven.
mister blonde
djelle
ik verwacht van een simpele actiefilm dat er iig goed geacteerd wordt... zo begint je eerste zin, en al de rest is het vervolg van je verwachtingen. 't Is te flauw, te gemakkelijk, te brave moraal, kinderachtig.... Je eisen zijn veel hoger dan een gemiddelde simpele actiefilm hoor. Je bent maar vanaf een bepaald niveau tevreden. En dat is je recht natuurlijk. Maar ik ben gewoon anders van mening over dergelijke zaken.
Goodfella
Waarom blijf je er maar over dooremmeren dat je graag matige tot slechte actiepruttel kijkt? Je plaat blijft hangen..
djelle
Flauwe opmerking. 99% van mijn posts of discussies gaan over totaal iets anders. Op een vraag geef ik gewoon een antwoord. De discussie is begonnen toen men mij vroeg waarom ik zo'n hoog cijfer aan deze film gaf, en of ik mij niet ergerde aan acteerprestaties enz... Blijkbaar kennen sommigen mij nog niet goed.
Disk
Man, ik zou me niet verbazen als dit over 40 jaar realiteit wordt. Die anti scheld apparaten, Politie die niet weet wat geweld is. Wel grappig.
3 str
Moity
3 str
Als we niet oppassen wordt dit nog veel eerder realiteit, met Jan-Peter z'n normen-en-waarden-maatschappij
T_fuckin_montana
Ik denk dat dit wel heel xtreem, maar je ziet wel dat het langzaam die kant op gaat , ben vandaag op de auto rai geweest. nieuwe modellen zien er heel futuristiesch uit
Deze gaan we vanavond kijken (voor de 20ste keer, ik ga alvast stemmen 2.5*, lekker gemiddeld
jaspertje3
een geweldige rol van Snipes, heb aantal keer hardmoeten lachen! leuke special effects, gewoon coowle film!
3,5 ster
ZiZou
irritante film, met slechte acteerprestaties en een slecht verhaal. 2*
BoordAppel
De makers van Half-Life hebben volgens mij naar deze film gekeken: Eli Vance is gemodeleerd naar Bill Cobbs (Zachary Lamb), de wapens die de agenten gebruiken lijken erg veel op de wapens die civil protection gebruikt in HL2, en op t eind gebruikt Snipes ook een of ander wapen dat iets weg heeft van de Gravity Gun. Bovendien speelt het zich beide af in een gecontroleerde toekomst. Of zie ik ze nu vliegen?
Redelijk actiefilmpje. In alles de middelmaat maar het kijkt wel goed weg. Af en toe een leuke actiescene en af en toe een leuke grap maar echt goed wil het nergens worden.
Purmerend
De toekomstvisie is leuk bedacht. Wc-papier, sex, auto's, irisscan, invriezen en mijn persoonlijke favoriet boetes voor schelden. En er zijn geen slechte dingen zoals roken, drinken en geweren. Alleen ongeloofwaardiger zijn de politie doetjes.
Frantic01
ik heb deze film afgelopen vrijdag nog zitten te kijken blijft een goede film vind ik zelf maar het is absoluut geen super topper!!! maar wel leuk om weer is een keer te kijken
wavanbuuren
Als niet actie liefhebber toch maar eens Demolition Man geprobeerd. En wat blijkt: Tussen de eerste en laatse overdreven actiescene zit een alleraardigst toekomstverhaal met ook nog eens een flinke dosis humor. Leuke rollen van Bullock en Snipes en zelfs Stallone is zeer goed te pruimen.
dikke 3.5* na twee uur vermakelijk kijkplezier.
T_fuckin_montana
Gaat toch iets omhoog in mijn waardereing erg leuke film. Vooral de aloude vergelijking tussen nu en de toekomst. lekker over the top 3*
Lucarelli
Demolition is een zeer goeie Film over de toekomst van onze samenleving. Een super film. doet mij denken aan de jaren negentig
HiLL
gave film, maar zeer goed?
Mushroom
Vermakelijke film dat zeker, met een leuke badguy wesley snipes, en een altijd fris acterende sandra bullock!
Leuk thema ook wel, maar het is geen hele goede film maar wel 3 sterren.
Naomi Watts
Herzien en het blijft een vermakelijk prentje. Vooral het aanhalen van Dahmer en het neerhalen van Schwarzenegger door Stallone, wat Schwarzenegger ook weer doet in zijn films. Volgens mij was dat in Last Action Hero, de videotheekscene
dave
wesley snipes in een van zijn slechtere rollen
en voorwat dienden die schelpen??????

'Demolition Man' vindt zijn weg naar 4K UHD Blu-ray: 'Campy one-liners en over the top personages'

Hans Zimmer: Live in Prague

The Rock
Actie / Thriller, 1996

First Blood
Actie / Thriller, 1982
helikoptervechtsportencrime fightersocial control museumtoekomstcryogenicsutopiaproduct placementdystopievuistgevechtpolitiepsychopaatontsnapping uit de gevangenisverraadschietpartijcyberpunkexplosiegeweldfoot chaseauto achtervolgingwardensubterranean totalitarianismcensorshipculture shockknitting 2030s