• 9.377.328 stemmen

Met onder meer: Joseph Gordon-Levitt, Brady Corbet en Michelle Trachtenberg

Releasedatum: 25 augustus 2005

• MUBI Bekijk via MUBI

Plot Mysterious Skin

"Two boys. One can't remember. The other can't forget."

Op achtjarige leeftijd wordt Brian Lackey wakker met een bloedneus in de kruipruimte van zijn ouderlijk huis. Hij heeft geen idee hoe hij daar terecht is gekomen. Maar wat het ook geweest is, het is verantwoordelijk voor zijn verdere levensloop. Sinds het incident is Brian bang in het donker, plast hij in bed en wordt hij geteisterd door heftige nachtmerries. Brian is nu achttien en raakt ervan overtuigd dat hij destijds ontvoerd moet zijn geweest door ruimtewezens. Neil McCormick is de ultieme knappe buitenstaander. De jongen die iedereen graag mag, maar waar niemand echt dichtbij komt. Als achttienjarige jongen verlangt hij naar een tijd die al tien jaar voorbij is. Hij verlangt naar de band die hij als achtjarige jongetje had met zijn honkbalcoach. Hij denkt op zoek te zijn naar liefde. Brians zoektocht naar antwoorden, brengt hem bij Neil. Samen achterhalen ze de gebeurtenissen die zo'n impact hebben gehad op hun leven.

avatar van donnie B.

donnie B.

OOK met Billy Drago... man man man, wat wordt deze acteur toch ondergewaardeerd....

avatar van starbright boy

Deze film heeft de Moviezone-award van de jongerenjury op het IFFR gewonnen. De film komt daarmee ook in het Moviezone-programma dat elk jaar langs de filmtheaters reist.

avatar van titan

titan

Ik ga er morgen heen. Ben zeer benieuwd, want heb er al een hoop goede dingen over gehoord.

avatar van titan

titan

Dit is echt een prachtige film waar weinig mis mee is. Zelden is een verhaal over pijnlijke zaken pedofilie en mishandeling zo pakkend en poëtisch in beeld gebracht. Daarnaast speelt Joseph Gordon-Levitt (let op mijn woorden: dat wordt een grote) een prachtrol en is ook de soundtrack (met shoegazetoppers als Slowdive en Ride) dik in orde. 4,5*.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Beetje een teleurstelling. De film vindt voor mij nooit de juiste balans tussen een kleine beetje humor, shockerend en emotioneel.
En ik vond het absoluut niet poetisch in beeld gebracht, alleen het einde deed me wel iets. En natuurlijk bleef ik nu ook niet ongevoelig bij 'de scenes met coach e.d. maar zo 'mooi' in beeld gebracht vond ik het allemaal niet.

De film is onderhoudend, ik heb er l veel ergere gezien, het enige échte lichtpuntje vond ik inderdaad de acteur die Neil speelt Joseph Gordon-Levitt.

avatar van ASroma

ASroma

je kijkt de hele film naar een stel valse nichten die allemaal vieze dingen doen. Om uiteindelijk de conclusie te krijgen die je al naar een half uur zelf ontdekt hebt. En plof de film is afgelopen. Nee dit is niet aan mij besteedt.

avatar van MFEO

MFEO

Dit is een super goeie film. Springt duidelijk (samen met Sommersturm) boven grote aanbod van films uit die op dit moment in de bioskoop draaien.

Aanrader voor iedereen!

avatar van stan

stan

mooi want ik ben van plan deze film te gaan kijken

Het is wel een aardig verhaal als ik het plot lees

avatar van danuz

danuz

Wat een mooie doch zware film is dit. Op een erg speelse en sfeervolle manier wordt hier een van de zwaarste onderwerpen verfilmt. De film is euforisch en deprimerend tegelijk. Geeft een leeg gevoel, maar ook warmte. Beeldend is de film niet super, misschien zelfs beetje conventioneel. Maargoed, soms is dat totaal niet erg, als een verhaal erg mooi is. Ik werd helemaal ondergedompeld in het verhaal, en had helemaal niet door dat ik in mijn kamer zat

Soort subtielere Happiness, eentje die minder op de humoristische kant leunt, maar meer op de sfeer let. Allebei erg mooi overigens.

Erg mooie soundtrack en een erg goeie rol van Joseph Gordon-Levitt, die ik voorheen alleen kende uit die televisie show, "3rd Rock from the Sun". Bijzonder indrukwekkende film, die beetje tussen het toegankelijke en het ontoegankelijke zweeft. Niet voor iedereen weggelegd, maar zeker het kijken waard. Ik vond hem in ieder geval prachtig 4,5*

avatar van loverman

loverman

Echt een verrassing toen ik deze film gezien had. Levitt speelt echt heel goed. Hij krijgt ook de meeste screentime. Wat begint als een beetje sci-fi film eindigd als een dramatisch verhaal over 2 jongens opzoek naar zichzelf en proberend hun verleden een plekje te geven.. Echt heel goed gedaan.

avatar van De Knip

De Knip

Sommersturm ook gezien laatst, maar deze blijft toch net ietsje meer hangen bij mij denk ik. Hoofdrolspeler kwam op mij natuurlijk goed over, speelde echt sterk. Goede uitstraling.

****

Mooie en sfeerrijke film.

Vooral dat laatste drukt een duidelijke stempel op dit filmpje. Ik krijg de laatste tijd weer heel wat leuks uit Amerika voorgeschoteld, en daar ben ik eigenlijk wel blij mee.

De openingsscene is al meteen prachtig. Erg mooie muziek, sfeervolle slowdown. Vaak neigt de film naar het iets te banale, maar steeds weet de film dat ook weer recht te trekken. Ook erg mooie rollen weggelegd voor de acteurs hier, die zich van hun beste kant laten zien, zeker Joseph Gordon-Levitt dan.

Vond het allesbehalve een zware film. Oké, het onderwerp is niet licht, maar uiteindelijk zit er zelfs een relativerende noot in. Rustig en sfeervol verteld, weinig vals sentiment en veel mooi opgebouwd drama. Bijna feelgood op momenten. Persoonlijk zie ik dat contrast niet echt wat andere mensen er wel in zien.

Mist wel dat laatste beetje broodnodige afwerking of een echte topper te zijn, maar zeker een erg leuke verrassing deze film. Aanradertje, 4 verdiende *

Leuke en ietwat rare film, vooral vanwege het onderwerp.

Voor de rest is de film leuk, en Michelle Trachtenberg zag er prachtig uit

4*+0,5* voor Michelle

4,5 sterren

avatar van Nikateen88

Nikateen88

Inderdaad, goeie film, maar soms kwamen er wel zeer vieze stukjes in voor.

avatar van Jonkster

Jonkster

Ja, Erg indrukwekkende film. Zwaar onderwerp erg goed uitgewerkt. Interesant om te zien hoe twee totaal verschillende personen ( een de stoere jongen, andere de nerd) hun trauma verwerken en uiteindelijk elkaars pad kruisen.

De gehele film erg geboeid gekeken, dikke 4*

avatar van Diederik58

Diederik58

Een zeer indrukwekkende film over een zeer emotioneel beladen onderwerp. Uitstekende acteerprestatities van deze jonge acteurs. En de zgn. "vieze stukjes" maakten de film alleen maar geloofwaardig.

Mooi gestyleerd maar keihard en pijnlijk drama.

Hollywood - de ufo-nerd met bril die uit een Night Shyamalan lijkt weggelopen - vs. arthouse - een Larry Clark achtige aanpak die overheerst in de film.

Er wordt goed geacteerd. Het scenario is goed en belicht te twee hoofdpersonages goed naast elkaar, om vervolgens mooi samen te komen op het eind.

avatar van stinissen

Wat een geweldige film is dit soms vergeet je bijna te ademen en ja die Joseph Gordon-Levitt is al een groot acteur.

avatar van starbright boy

Ik sluit me aan bij bovenstaande meningen. Erg sterke film. Verdoezelt niks, maar gaat erg gevoelig met het moeilijke thema om. Erg sterk scenario. Bijzonder sterk intiem en ontroerend einde.

En alle lof voor Joseph Gordon-Levitt. Wat een grootse rol. De anderen waren ook uitstekend, maar hij torent nog boven de rest uit.

Dik 4.0*

avatar van Misterorange

Misterorange

dit is inderdaad een goede film, sfeer is uitstekend, geloofwaardige acteurprestaties, en niet sentimenteel.

cinematografisch is de film echter wel vrij conventioneel.

als laatste pluspunt natuurlijk de intro en outro van sigur ros, kippevel!

4.0 sterren

Wat een waardeloze film. Acteerprestaties zijn prima, maar de meeste scenes zijn te smerig om naar te kijken...

avatar van N&N

N&N

Een film die ik liever niet had gezien, kan er niet zo goed tegen... het is toch niet echt even ontspannend een filmpje kijken.

Wel heel realistisch (helaas) gefilmd.

Maar het feit dat het een heel erge indruk op me heeft gemaakt en ik momenten had dat ik echt niet kon kijken en m'n ogen dicht deed, maakt het waarschijnlijk wel een goede film.

avatar van knaricus

knaricus

You like them chocopuffs???

Ik hou over het algemeen van controversiele films maar dit vond ik toch niet echt smakelijk om naar te kijken. Gelukkig zat er geen amerikaanse moraal cq vingertje wijzen in de film, maar al met al waren de meeste scenes nogal brrrr!!!.

Op zich geen slechte film maar het thema van de film is gewoon te ranzig om de film als goede film te beoordelen.

Kan me niet voorstellen dat onderhond dit geen zware film vond, juist dat genuanceerde en relativerende van homopedofilie maakt de film zwaar en bizar. Paradox!

avatar van boksbal

boksbal

knaricus schreef:

You like them chocopuffs???

ondermeer daarom vind ik het juist een TOPPER , tenminste weer eens wat anders als de doorsnee actie /speelfilm/komedie die beginnen me steeds meer de keel uit te hangen, nee deze film boeide me van begin tot eind en WAT een acteerprestaties. moest soms wel even slikken inderdaad bij bepaalde harde scenes .

4,5 sterretjes van mij

avatar van Pepito

Pepito

knaricus schreef:

Als ik het goed begrijp is het dus een goede film, maar vanwege de themathiek is het dus een slechte film.

Beetje vreemde redenatie, maar ok ieder z'n eigen.....

avatar van knaricus

knaricus

Wil ik wel nog ff op inhaken, ik heb nooit geimpliceerd dat Mysterious skin een slechte film is hé, aardig geproduceerd en sterk geacteerd maar doordat je telkens naar die smerige scenes zit te kijken heb je de neiging om ´m elke keer maar weer uit te zetten. Ik heb m namelijk met meerdere mensen gezien en ik was één van de weinige die ´m beslist af wilde kijken om vervolgens flinke nachtmerries ervan te krijgen, maarja..

Het heikele onderwerp wordt zodanig uitgewerkt dat als je bij de plot (het samenkomen van brian en neil) komt je eerder misselijk voelt dan dat je ontroerd wordt door beiden. Misschien is het beter om het boek van Scot Heim te lezen zodat je alleen maar de dingen hoeft te visualiseren die je wilt visualiseren.

avatar van DeVrouw

DeVrouw

Aangrijpende film. Vooral dat laatste stukje dat Neil en Brian samen op de bank zitten. En dan 'ik moest mijn vuistje tot aan mijn elleboog in zijn A*** stoppen' ....tja toen dacht ik wel 'gadverdamme' maar dat is de realiteit.

Sommige punten wel ongeloofwaardig, zoals het vriendinnetje dat haar beste vriend iemand ziet misbruiken en vervolgens blijven ze vrienden.

Goede acteerprestaties vond ik ook die van de homofiele vriend Preston. Goede bijrol.

avatar van Violet-Oi!

Violet-Oi!

Dit had ik niet verwacht. erg goede film en gedurft aangepakt. Het is inderdaad niet voor iedereen weggelegd, en 1 bepaalde scene waar ik na de film niet van kon slapen overdonderde mij nogal. Ik vind alleen wel dat de waarheid best eens gezien mag laten worden, en er niet omheengedraait word. En inderdaad Joseph Gordon-Levitt is een hele goede acteur. Vond het mooi om te zien hoe verschillende slachtoffers omgaan met het verwerken van.

een lichtpuntje vond ik de scenes tussen Brian en Preston.

avatar van Therio

Therio

Vond de film grensverleggend. Vele reacties hier wijzen op een taboe. Iedereen weet ervan, maar niemand wil er over praten, deze film doorbreekt deze taboe juist door te laten zien dat het overal kan gebeuren.

avatar van Rascal

Rascal

Weer zo'n film die langer bij je blijft hangen... Voor mij vooral vanwege die laatste scène die DeVrouw beschreef, om er vervolgens een 'fijne' nachtmerrie aan over te houden
Over de film zelf, gewoon erg mooi in elkaar gezet plus dito sfeer. Alsof het een droom was, zo ervaarde ik het. Joseph Gordon Levitt vind ik echt hierin heel goed spelen (net als de rest trouwens). Geen minpunten eigenlijk, alleen vraag me wel af hoe ik de film had ervaren als het alien-gebeuren rond Brian tot op het laatst werd bewaard, want dat was wel snel duidelijk waar het eigenlijk om ging