Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 93 minuten / 97 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: George A. Romero's Land of the Dead
Canada / Frankrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: George A. Romero
Met onder meer: Simon Baker, John Leguizamo en Asia Argento
Gesproken taal: Frans, Japans, Engels, Italiaans, Pools en Spaans
Releasedatum: 8 september 2005
Plot Land of the Dead
"The Dead Shall Inherit the Earth."
De levende doden hebben de Aarde definitief in hun greep gekregen en de laatste overlevende mensen hebben zich in een versterkte stad teruggetrokken. Hun enige verweer tegen de ondoden is een enorme tank, de Dead Reckoning, die in het bezit is van de steenrijke Kaufman. De rest van de bevolking heeft het helaas wat minder goed en moet dagelijks keihard vechten om de ondoden buiten de stadsmuren te houden.
Fiddler's Green Promo Announcer
Albino Hamster
Jeeetje wat was die donkere zombie vervelend zeg
Max en Joep
Jeeetje wat was die donkere zombie vervelend zeg
dat komt omdat hij een zogenaamde neger was; vervelend doen zit hen in het bloed
nee hoor, even serieus.
onlangs herzien en ik vond hem nog steeds erg zwak.
Past totaal niet bij de trilogie.
Het was allemaal zo..... matig.
Zelfs de mogelijkheid op een geweldig einde (Hopper die in de fik vliegt), laat men liggen.
Nee, bah.
K@i
vond deze maar slecht
het grootste monster in deze film is Kaufman
ook heb ik me zwaar geergerd aan onze vriend Black Brother
dat ze mistens twee keer de perfecte kans hadden om zijn kop der af teschieten
maakt het alleen maar erger
K@i
ook knap dat die BLAtino zolang nog menselijk bleef na gebeten tezijn
dacht dat je na een paar min zou veranderden
Van deze film had ik van te voren hoge verwachten maar na hem gezien te hebben valt hij behoorlijk tegen. De zombies zien er werkelijk fantastisch uit en soms zijn ze ook wel heel goor. Maar het hele verhaal slaat nergens op waardoor het ook nooit spannend wordt.
Alleen de zombie scènes redden deze film nog van een onvoldoende.
Die Hard,Willis
Wat een slechte punten hier zeg.
De zombies zien er goed,creepy uit.De gore in deze film is gewoon top en het verhaal is goed.
Het is een geweldige zombiefilm.
klute89
De minste uit de reeks zombiefilms van Romero en deze film past eigenlijk ook niet bij de trilogie, maar desalniettemin een aardige zombiefilm.
Minority_Check
ik vind de film slecht
de reden was toch dat het niet afgelopen is
de film speelt zich in de tijd wanneer de zombies iets slimmer worden en de stad aanvallen, en dan zie je hoe een paar mensen proberen om in leven te blijven
hoe zat het met de begin en de eind
waar kwamen nou die zombies vandaan en hoe zit het met de rest van de wereld en de mensheid waren die allemaal vermoord ?
en dan de einde
wat gaan ze in de noorden doen ? en waarom waren daar geen zombies ?
en waarom laat de hoofdrolspeler de zombies in leven, kom op ze zijn levenloos hun enige doel is mensen eten
daar kan je toch geen medelijden mee voelen
2.5* voor nog een paar leuke horror scenes.
M.Goodkat
Zwakke film, zwakke acteerprestaties, zombies die slim zijn :s
Hallo???
Minotaures
Dezelfde soort zombies over en over en over en over past toch niet echt bij het moderne 2000! Neen, ik vind deze ook niet echt logisch maar goed, eens een keer moet er iets anders komen..
Heerlijke zombiefilm! Ik hou sowieso van het genre en deze viel er zeker niet negatief buiten. Veel geweld en spanning. Wel was het verre van origineel omdat de gemiddelde zombiefilm verre van origineel is, maar bij dit soort films kijk ik er zonder problemen even doorheen.
s d r
Ik hou ook wel van zombiefilms, maar deze was totaal niet boeiend. Het verhaal over dat gestolen voertuig vond ik erg saai. Er zaten geen leuke personages in, waarom nou die vent met een verminkte face, voegde toch niks toe
Ook de meeste idiote dialogen ooit: "I don't want to hear it, everyone has a story"
"What's your story Riley?"
Zoiets was het in ieder geval.Ook begrijp ik niet waarom men zo nodig naar Canada moest, en de zombie(die donkere) was erg irritant. Daarom een erg lage score.
Martijnnn
Is het einde op de directors cut anders (minder belachelijk) ?
_dangerous_
Romero, het wordt tijd om met pensioen te gaan.
Het is voor je eigen bestwil.
imagic
één van de toch echt slechtere zombiefilms. slecht acteerwerk en uiterst vervelende zombies, sommige scenes maken dat deze film 1 ster krijgt en geen halve ster, maar eigenlijk zou een halve berter op zijn plek zijn.
i.Ron S.
Ik vind het begin fantastisch maar het blijft dan wat hangen en is oppervlakkig.
De personages moesten veel beter uitgewerkt zijn zoals in Dawn of the Dead. Hier kreeg ik zo'n gevoel van dat het me niet kon schelen wat er nu eigenlijk met de hoofdpersonages gebeurde.
klute89
wat een Dooie film
Haha
, niemand had het beter kunnen verwoorden
JacoBaco
Aardige film dit. Natuurlijk heb ik liever dat het verhaal wat gedetailleerder zou zijn maar hoe maak je vandaag de dag nog een interessante vernieuwende zombie film? Volgens mij valt dat niet mee. Er bestaan inmiddels talloze zombiefilms. De allereerste zombiefilm uit 1968 ofzo? was wellicht nog een klein btje origineel.
De game Resident Evil 1 daar hou ik nou van. De film vind ik alleen stukke minder, want het had zich o.a. grotendeels in de mansion moeten afspelen en waarom niet de Tyrant..
chemicaliën, een virus, vage experimenten op mensen of er word gewoon helemaal niet gezegd hoe het komt. Dat is tegenwoordig de doorsnee zombiefilm. Dat ze ineens kunnen rennen zagen we in Dawn of The Dead en in deze film gaan ze een stukje zwemmem. Tja.. origineel? Mwa,,.. bij die afro-amerikaan zombie leek het wel alsof ze rekening hielde met rasisme, omdat uitgerekend hij de minst domme was.
Night of the Living Dead, Return of the Living Dead, Day of the Dead, Dawn of the Dead, Zombie Holocaust.. blabla.. Je moet er gewoon van houden.
Inderdaad!
Maar ik lees daar dat het dus meer een soort hypnose is ipv een ondood lichaam.
Deze film is dan waarschijnlijk de grondlegger voor alle andere zombiefilms.
Night of the Living Dead is niet de eerste zombiefilm, maar wel de grondlegger voor de latere zombiefilms, inderdaad.
dit is waarschijnlijk de aller eerste zombiefilm
Eh.... let je wel op...?
Nou..
klik eens op de link van Wouter.
1x raden wat je dan krijgt.

Survival of the Dead

Day of the Dead
1985

1978

1968

Sciencefictionserie 'Person of Interest' van Jonathan Nolan komt binnenkort naar Netflix

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' best bekeken serie van Netflix: bekijk de Top 10

Onderzoek naar overname Warner Bros. door Netflix kan veel langer duren dan verwacht

Netflix-hit ‘K-Pop Demon Hunters’ hint op mogelijk vervolg

Braindead