Genre: Sciencefiction / Actie
Speelduur: 137 minuten / 154 minuten (special edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: James Cameron
Met onder meer: Sigourney Weaver, Michael Biehn en Carrie Henn
Releasedatum: 9 oktober 1986
Plot Aliens
"This time it's war."
Na 57 jaar hyperslaap wordt Ripley toevallig opgepikt door een ruimteschip. Ze krijgt tijd om zich te ontspannen en hoopt dat de nachtmerrie met het levensgevaarlijke buitenaardse monster eindelijk voorbij is. Helaas heeft een kolonie terraformers op de planeet LV-426 het ruimteschip ontdekt waar de Alien vandaan kwam. Een paar weken na Ripley's terugkeer verliest het controlecentrum het contact met LV-426. Ripley besluit om samen met een elite-commandogroep naar LV-426 te gaan om te kijken of ze de kolonisten kunnen helpen. Maar bij aankomst op de planeet blijkt dat de kolonie helemaal verlaten is. Of toch niet?
- Trailer (YouTube)
Private Vasquez
Sergeant Apone
Private Drake
3bdelilah
Veel meer actie georiënteerd dan het eerste deel, afhankelijk van de persoon kan dit een voor- of nadeel zijn. Daar waar de xenomorphs in het origineel nog tamelijk "zeldzaam" in beeld waren, wordt je daar in dit vervolg mee doodgegooid. Goed voor het actiegehalte, maar veel minder spannend dan het origineel. Die foute jaren 80 saus die overheen is gegoten doet mij persoonlijk ook weinig. Licht teleurstellend vervolg.
cinemanukerke
Ware het niet dat we tijdelijk droog stonden maar we hadden nog eens geklonken bij het heugelijk terugzien van Aliens. Want we hebben hier te maken met nagenoeg de perfecte actie film. Eerst en vooral is de opbouw meesterlijk. Een militair commando wordt er op uitgestuurd om samen met een wantrouwige Ripley (de enige die het gevaar aan de lijve heeft ondervonden) die beestjes te lokaliseren. Het eerste half uur staat volledig in het teken van de zoektocht en de spanning wordt hoog opgevoerd (die ping ping !!) tot de hel losbarst. Passend afgesloten met een finale voor mij één van de spannendste ooit en formidabel ondersteund door de score van James Horner. Een grote verdienste van regisseur/scenarist Cameron is dat hij als kern van het verhaal het trauma van Ripley neemt. Geen betere motivatie denkbaar. Door haar schrik te overwinnen zullen de nachtmerries afnemen. Het liet Signoury Weaver toe om een kwetsbare vertolking neer te zetten met als gevolg een oscar nominatie (beschouwd als baanbrekend omdat dit in het horror/actie genre betrof). Ze had hier ook de eerste vrouwelijke knaller deal in the pocket doordat het scenario reeds vast stond vooraleer zij had toegehapt. Studio 20 Century Fox had dus geen keus dan de eisen van Weaver in te willigen. Rest van de cast was min of meer onbekend met o.a. een jonge Bill Paxton in de rol als sidekick (zijn oneliners zijn onvergetelijk). Het was geen sinecure om na een ingetogen en vooral sfeerrijke film als Alien een actie film te maken (this time it’s war zegt de poster). Blijkbaar was het ook oorlog op de set. Regisseur Cameron was veeleisend en brutaal. Regelmatig waren er spanningen op de set tussen Engelse crew (de film werd opgenomen in een leegstaande fabriek nabij Londen) en Amerikaans management. Maar Cameron wist wat hij wou. Tot in de details toe zoals de wapens, het ruimteschip, de power loader. Alles klopt. Ook De beelden van DOP Adrian Bibble. Wanneer reddingwerkers in het schip komen bv zelfs daar gaat er dreiging van uit. Of de desolate planeet met regen en wind – alles ademt groot onheil uit. Ik ben niet echt een Cameron fan alhoewel The terminator ook gerust in onze top 100 mocht staan. Maar na Aliens schudde hij alleen middelmatige films uit zijn mouw tot hij zich de koning der best verkopende film wou kronen. Gelukt met Titanic en met Avatar erop en erover maar dit soort films zijn geen prioriteit voor ons. De Alien franchise bracht ons mooie films. Het begon met het prachtige Alien van Ridley Scott. Een stilistische triomf van design en universum. Daarna Alien 3 door de coming man David Fincher. Helaas werd de visie van Fincher niet gedeeld door de studio en de film werd opnieuw gemonteerd met een middelmatige scary film tot gevolg. Op de DVD is er echter de special edition te zien (die Fincher voor ogen had) en dat is echt wel de moeite. Daarna mocht de fransman Jeunet aan het roer staan. Helaas de zwakste uit de reeks maar het was wel een closure voor Ripley. Na jaren stilte werd de franchise opnieuw opgerakeld en kwam er een prequel Promotheus geregisseerd door opnieuw Ridley Scott. Interessant om de ontstaansgeschiedenis van de alien te weten maar de storyline was dezelfde als de eerste. En een film getiteld Convenant staat in de steigers om verder te gaan waar Prometheus eindigde. Er is nog geen eind in zicht en de dollars blijven rollen. Maar het succes en kwaliteit van deze film is te danken aan de volhardende Cameron. Zijn visie als storyteller heeft deze film gemaakt tot wat hij is. Een classic.
een uittreksel uit mijn boek 'mijn 100 favoriete films' met op nr 88 : Aliens
nathaniel177
Eindelijk gezien! Had bijna elk ander deel in de alien franchise al gezien, maar deze nog niet.
Je merkt meteen dat de special effects hierin een stuk zijn verbeterd vergeleken met deel 1. Ook de actiescènes zijn goed gemaakt en zoals gewend bij meneer Cameron is er veel op de details gelet. Dit deel is inderdaad meer op actie gericht dan het eerste deel. Wat ik ook veel beter vind hierin dan in de films van tegenwoordig is dat hier geen (of weinig) gebruik van CGI wordt gemaakt, hadden ze in die tijd ook nog niet echt. De effects lijken zo allemaal realistischer en je hebt het gevoel alsof het een echt alien nest zou kunnen zijn. De CGI van nu is vergeleken met dit toch wel echt lelijk. Ook zie ik veel overeenkomsten tussen deze en Alien covenant, bijvoorbeeld dat op het einde een alien mee is gelift en zo binnen in het schip is gekomen. En net zoals hier wordt in alien covenant ook de alien de ruimte in gezogen. Ik vond deel 1 minder dan deze, ik vond deel 1 vermakelijk maar niks speciaals, richting het einde was het ook niet echt zo fijn voor mijn ogen (erg lange scène met veel geflits, om epilepsie van te krijgen.) Dat was ook zo'n beetje een van de weinige dingen die ik nog kan herinneren over deel 1. Bill Paxton had een grappige rol hier en ik vond Ripley niet eens zo geweldig hier, daar ben ik het met Onderhond eens
De filosoof
De film is een soort remake van Alien (1979) - MovieMeter.nl; het verhaal is weliswaar formeel een vervolg op Alien maar in wezen een herhaling want men heeft niets geleerd van de eerste expeditie en herhaalt simpelweg alle fouten en andere handelingen. Het is tekenend voor de film: het is in alle opzichten inferieur aan het origineel dat slechts dunnetjes wordt overgedaan om commercieel nog even vet te scoren. Het verhaal is nu compleet ongeloofwaardig en belachelijk geworden,van de mariniers met wie in vergelijking zelfs 12-jarige jongetjes zeer volwassen en verantwoordelijk zijn tot de aliens die zijn getransformeerd van mysterieuze en intrigerende wezens tot cliché-monsters. De film is in alle opzichten zo belachelijk dat je zou kunnen denken dat de film een parodie is op Alien maar helaas is de film niet grappig. De film is volstrekt overbodig anders dan om Alien te exploiteren tot een kassucces.
Basto
- 11982 berichten
Je leert ze kennen? Werkelijk? Het zijn gewoon standaard personages met specifieke één rol het drama. Bad guy, good guy, new guy, vrouw guy, komt tot inkeer guy, muscle guy, dat is exact wat eendimensionaal betekend.
Don Homer
Wat een geweldig vervolg! Hoewel Aliens natuurlijk gelijkenissen vertoont met Alien (ruimteschip, Ripley, een robot aan boord, een klootzak aan boord en de eindscene [leuke ode] differentieert zij ook sterk met haar illustere voorganger: Meer actie, minder suspense, spectaculairdere beelden (waaronder onvergetelijke horror beelden), meer Aliens, zwaarbewapende mariniers, wat tedere momenten en af en toe wat humor (laatste twee vooral door het kleine meisje Newt). Super grappig vond ik bijvoorbeeld dat Ripley tegen zo'n marinier zei dat Newt het heel lang vol had gehouden zonder wapen en dat Newt toen salueerde
Minpunt vond ik het soms wat ongeloofwaardige script. Een voorbeeld is dat de mariniers halverwege hun missie richting de aliens opeens te horen krijgen dat ze niet mogen schieten omdat de hele boel dan ontploft. Dat wordt opeens even bedacht en was daarmee een geforceerde manier om de missie een stuk enger en gevaarlijker te maken. Ook het einde was wat raar, maar had ook weer hele gave momenten.
Ik heb er erg van genoten, vond dit een van de engste films die ik heb gezien en dan is het extra knap dat het veel meer is dan een horrorfilm.
MisterJames
De dreiging van de alien is aanzienlijk minder geworden aangezien er nou honderden van zijn, maar met de inbreng van de space marines gaat de strijd weer aardig op. Tegenovergesteld van het eerste deel is Aliens een compleet andere film, de lange opbouw van spanning word ingeruild voor een spectaculaire actiefilm. Het interessante verhaal word hier mooi voortgezet, en het gevoel van isolatie heerst hier nog steeds. De special effects zien er vandaag nog steeds goed uit (op de vliegscenes na), en de actiescenes zijn erg gaaf. Sigourney Weaver speelt haar rol nog steeds goed, ook leuk om te zien hoe Ripley hier meer in een bad-ass verandert! Mijn voorkeur gaat meer richting Alien, maar desalniettemin is een heel goed vervolg. Volgende keer maar de special edition bekijken, schijnt dat ze hier wat dieper op Ripley's verleden in gaan.
Goed vervolg en een ver bovengemiddelde actiefilm, mooie special effects (voor die tijd), en een hoop goeie spannende scenes, 4,0!
Alathir
Serieus verschil met deel 1. Ook hier is het eerste uur wat opbouw maar dan gaan alle remmen los. Als je deze film ziet dan vind ik dat deel 1 compleet verbleekt qua spanning en actie. Cameron heeft er haast een Michael Bay einde aangeknoopt. Wat een spetterende actie.
In dit vervolg gaat Ripley met een eliteteam mariniers kijken wat er aan de hand is op de kolonie waar ze net vandaan lijkt te komen. Al is er 57 jaar gepasseerd voor haar in hyperslaap. Wat ze daar aantreffen is hun grootste nachtmerrie en al snel wordt duidelijk dat ze zullen moeten vechten voor hun leven.
Voor mij was dit beduidend beter dan deel 1. Je leert meer over Ripley en ook de andere personages krijgen meer persoonlijkheid. Er zat meer tempo in en ik heb me hier niet gestoord aan hoe sommige personages gedood worden.
Lovelyboy
Leuk en vooral erg vermakelijk actiespektakel die eerst te melig en dom overkomt, maar eenmaal terplaatse snel stijgt qua kwaliteit. Toch blijft de film veruit de buurt van de kwaliteit van de eerste Alien, al is het alleen maar vanwege het genre.
We vervolgden het verhaal van de eerste met het ontwaken van Ripley, waar vrijwel meteen een vies spelletje gespeeld wordt met de nodige belangen. Het duurt niet lang of men moet uiteraard vanwege problemen naar de planeet terug met militaire ingrijpen. Een beeld dat qua flinkheid, stoerheid en wapengekletter alle oorlogsfilms in een stofwolk achter ziet laat. Een moment ook waarop de film op een tweesprong staat; of een droogkomische niet bijzondere actiefilm, of toch verbetering. Gelukkig krijgen we dat laatste.
Vanaf het begin valt op hoe goed de film er uit ziet voor een product uit '86 alweer. Hier en daar ademt het wel eens wat een Thunderbirds sfeertje uit, maar meestal zien de aankleding en effecten er best goed uit voor die tijd. Net als de sfeer en serieusheid van de film, die een enorm sprong maakt eenmaal op de compound. De spanning is om te snijden, de sfeer benadert die van deel 1 bijna, de ontwikkelingen zijn geweldig en andermaal is de strijd tegen de Aliens één op leven en dood.
Het niveau van de psychologische horror van de eerste wordt nergens aangetikt. Sterker Aliens richt zich veel meer op actie en kan daardoor beter actiefilm genoemd worden en eigenlijk ook nog best een verdomd goede. Wellicht na T2 een van de besten op dat vlak. Met een prima soundtrack en niet te vergeten cast is Aliens dan ook een prima film en een geweldig actiespektakel.
Ste*
- 2073 berichten
Zeker een goede film, met mooie setpieces, spanning, vette actiescènes en prima aliens. Probleem is alleen dat alles veel te lang doorgaat (ik had wel de directors cut). Het kan allemaal nog zo spannend en spectaculair zijn, maar op een gegeven moment is het gewoon genoeg en wil je dat het ophoudt. Voor zo'n lange film wordt de boel op den duur toch wel wat eentonig, ook omdat je heel de tijd in dezelfde donkere omgeving bent.
Maar verder prima gemaakt (qua effecten en dergelijke vond ik het er nog best mee door kunnen) en vermakelijk, eigenlijk beter en leuker dan de eerste.
Harleen Quinzel
Cameron en sequels...het doet je haast uitkijken naar Avatar. Na het geweldige T2 vorig jaar te zien gekregen te hebben was het nu tijd voor Aliens. Ik kreeg op voorhand de heads up dat het een totaal andere film zou zijn dan Alien...maar dat vond ik initieel best meevallen.
Het eerste uur werkt echt wel als een goeie sequel op Alien met een rustige, suspensevolle opbouw. Je weet dat er iets verschrikkelijk in het onzichtbare zit en ook hier laat de film je dat niet vergeten.
Wanneer de Xenomorphs dan uiteindelijk hun schubbige staarten tonen schakelt Cameron effectief een paar versnellingen hoger en wordt het inderdaad een sci fi actie die de claustrofobische horror van de eerste inruilt voor een oorlog. Het werkt, net omdat de film nooit uit het oog verliest hoe gruwelijk eng die Xenomorphs zijn. Het bouwt netjes op tot een zenuwslopende finale Dat moment waarop Ripley Newt gaat zoeken en even de ogen sluit in de lift die letterlijk afdaalt in de hel...sterk spul. Ook het eindgevecht met de Queen is gewoon badass.
Nee, er valt erg weinig in te brengen tegen de tijdloze fun en klasse van dit Aliens.
Op naar deel 3.
Jean Pete Von Bözekom
Ik vond het enige mooie en vette aan verhaal dat de bemanning leden waaronder natuurlijk Ripley een meisje vonden en dat het meisje deze hele film overleefde en natuurlijk de ontmoeting met de Xenomorph Queen! maar voor de rest vond ik het saai en de kills vond ik matig en voorspelbaar en vond ik eerlijk gezegd het acteer werk hier en daar ook slap voor zo'n film....Ripley en Newt waren daarin tegen wel ijzersterk! Al met al matig vervolg!
☆3,5
filmfan0511
Een paar dagen geleden had ik voor het eerst sinds lang Alien nog eens gekeken, en die heb ik maar meteen verhoogd naar 5*. Een groot meesterwerk. Ik kreeg daarom ook meteen enorme zin om de vervolgen er achteraan te gooien. Met Aliens gooit James Cameron het over een geheel andere boeg; in plaats van de horror en de spanning van deel 1 krijgen we hier een groots actiespektakel te zien. Ik ga al maar meteen vooropstellen dat ik de sfeer en horror van Alien absoluut superieur vind, maar Cameron maakt hier zonder twijfel een geweldige en vermakelijke actierit van, met heel veel coole setpieces en vele spectaculaire scènes. Het laatste uur zit bomvol met non-stop geweldig in beeld gebrachte actie. Een horde aliens wordt overhoop geknald, dus horror of spanning roepen die beesten niet meer op, maar dat is ook niet waar Cameron voor gaat. En eerlijk is eerlijk, dat zou toch niet zo effectief werken voor een 2de keer op rij, dus het was een wijze beslissing om van dit vervolg een pure actiefilm te maken. Een retecoole toevoeging op het einde is de Alien Queen; wat een ontzettend mooi design. Sowieso ziet de hele film er fantastisch uit, maar dat kan je natuurlijk wel aan visueel visionair James Cameron overlaten.
Ik heb de special edition van 154 minuten gekeken, en ik moet zeggen dat die af en toe wel iets te lang duurde. Zeker de pakweg eerste 70 minuten komen vrij traag op gang, evenwel zonder dat er echt spanning wordt opgebouwd. Ik denk dat de kortere versie qua tempo iets beter tot z'n recht komt. Een ander minpuntje zijn de wat oninteressante macho soldaten en het vervelende schreeuwende meisje dat uiteraard alles overleeft. Dat voelde wat te 'Hollywood' aan, bij gebrek aan een beter woord, in tegenstelling tot het veel brutere eerste deel. Sigourney Weaver is gelukkig wel nog steeds heel tof als Ripley. In zijn geheel is dit, ondanks enkele minpunten, een heel toffe en spectaculaire actiefilm met heerlijke special effects en een topregie van James Cameron. Ik heb de twee vervolgen nog nooit gezien, dus daar ga ik nu ook eens werk van maken. Voor Aliens stonden 4*, en die blijven staan.
wihu61
Dan toch liever deel een. Die eeuwige badass--warriors met hun maniertjes en wapentuig begonnen uiteindelijk erg te vervelen. In Alien I hadden we één mysterieus qua uiterlijk werkelijk onaards wezen, sluipend en vrijwel onzichtbaar. Van dat concept is hier vrijwel niets meer overgebleven ten koste van een hoop geschreeuw en geknal.
Dat werkte prima bij Predator, maar hier zat ik regelmatig op de klok te kijken.
cantforgetyou
- 1956 berichten
Zeer sterke opvolger. Ik weet niet of ik deze nou beter vind dan het eerste deel. In Hollywood wordt er gezegd dat deze nog beter is.
Ik vind ze beide gewoon zeer goed. Mooie effecten. Wat ziet de alien er toch goed uit. Dan kun je toch maar weer zien dat CGI soms toch niet mooi is.
Het beest ziet er erg realistisch uit, beweegt goed, de geluiden en special effects zijn verbluffend.
Ik heb deze film samen met de andere delen voor 1 euro gekocht op een rommelmarkt. Dus 0,25 eurocent per film. Wat een koopje, voor zulke goede films.
blurp194
In een heleboel aspecten eigenlijk het beste deel van de hele serie. Want het verhaal klopt gewoon geniaal als tweede deel, perfecte beelden inclusief een paar die me toch 36 jaar later nog in mijn geheugen gegrift staan. En Ripley als de nog steeds onovertroffen kick-ass babe die zich niet zomaar even laat afmaken door een of andere alien. Of hun moeder. Tot hier en niet verder, want dan wordt het menens, laten we dat even duidelijk maken.
Toch ook een minpuntje, want Michael Biehn is echt miscast. Misschien dat zijn smoeltje had kunnen werken, maar verder veel en veel te licht - en wellicht zelfs dat het karakter dat hij speelt beter weggelaten had kunnen worden. Meer ruimte voor Bishop, dat had de hele Alien wereld wellicht nog beter vorm gegeven, en in plaats van de pretenties van Biehn gewoon een volstrekt naamloze grunt. Dat doen de games dan toch wel net een tikje beter. Ander publiek, ok, dat helpt ook.
En geheel onverwacht nog een minpuntje in dat deze als enige van de serie vooral opvalt door de wat knullige IT. Suffe lelijke schermpjes die de alien peilen, neeh, daar kom je niet meer mee weg nu.
Boneka
De volgorde van het bekijken van deze reeks loopt bij mij volledig uit de pas. Een beetje als een Chinees van achteren naar voren toe. Persoonlijk vind ik Prometheus (2012) nog steeds de allerbeste. Dan moet ik de 1e uit 1979 nog gaan zien. Misschien heb ik 'm al gezien kan ook.
Afijn de tweede in de reeks is vooral a metal woman against the Aliens geworden en die stoere rol speelt ze met verve. De opbouw is goed verzorgd en eenmaal in contact met deze monsters is het een gevecht op leven en dood. Ik vind 'm niet heel bijzonder, maar blijft plezierig om naar te kijken. De eindshot is fantastisch in beeld gebracht. Beeld en geluid zijn subliem!
Film 3,5
Beeld (4K) 5,0
Geluid 5,0
80&90’s Nostalgia
Hudson: Hey Vasquez, have you ever been mistaken by a man?
Vasquez: No. Have you?
Deze tijdloze S.F knaller herzien, ditmaal op de nieuwe 4K versie met Dolby Vision en Dolby Atmos geluid. Een mooie upgrade over de verouderde bluray versie, die ik iedereen kan aanraden.
Heb beide versies gekeken, maar voorkeur gaat toch naar de langere Special Edition. Ja wat kan je hier nog over zeggen, dit is voor mij een 5⭐️ film die ik kan blijven kijken. De hele cast speelt geweldig, met heerlijke grappen en oneliners tussen de actie door. De geweldige soundtrack van James Horner maakt de film af.
Met een budget van 18miljoen haalde de film wereldwijd ruim 150miljoen binnen, en werd één van meest succesvolste films van 1986. De film was nog succesvoller dan zijn voorganger, wat best zeldzaam is in Hollywood.
De broers Robert en Dennis Skotak werden ingehuurd om de visuele effecten te verzorgen.
Zoals de meeste films zijn de opnames niet in volgorde opgenomen. Voor extra realisme filmde Cameron de scene waarin we de mariniers voor het eerst ontmoeten (één van de eerste scènes) als laatste. Dit was zodat de kameraadschap van de mariniers realistisch was, omdat ze maanden samen hadden gefilmd.
De kostuums waren flexibeler en lichter dan die in de vorige film, dit om de acteurs meer bewegingsvrijheid te geven.
Tip: kijk de eindcredits af, op het eind hoor je nog een kleine verassing.
Nadat ik vorige week Alien opnieuw had bekeken met het oog op de release van de nieuwe Alien-film deze maand, was het nu de beurt aan de steengoede opvolger Aliens.
Grappig om mijn oude berichten hier terug te lezen. De ene keer vond ik het 4,5* en briljant, de andere keer viel het tegen en dacht ik aan 3,5*. Maar eigenlijk is dit gewoon een van de bruutste actiefilms ooit gemaakt. Aliens is voor actie wat Alien voor horror is, bijna perfectie. De aanloop naar de confrontatie met de vele aliens mag je al erg goed noemen en als het los gaat, gaat het echt fijn los. Wat waren de jaren 80 toch geweldig voor fans van actie. Bijna elk jaar kwam er wel meer dan een klassieker uit en Aliens hoort daar zeker bij. Slimme zet van James Cameron om niet Alien te kopiëren, maar er een eigen draai aan te geven. Enger en beklemmender dan die film kon het toch niet, actievoller wel. De clashes zijn talrijk, de actie is schitterend. Sigourney Weaver is fantastisch in haar tweede optreden als Ellen Ripley. Het eindgevecht in de mech is een filmklassieker.
Geen idee waarom ik wel eens mindere gedachtes over deze film had. Deze kan zich absoluut meten met de eerste film. Welke de beste is, geen idee. En het boeit me ook niet. Ze zijn tijdloos goed en ik zal ze ongetwijfeld nog vaker gaan kijken.
4,5* (was 4*)
teigertje
- 2079 stemmen
Na deze opnieuw gezien te hebben.
Blijft deze film een masterpiece van de grootste orde.
Met een sensationeel uitmuntend spelende cast.
Een film die razend spannend blijft en waarbij je op het puntje van je stoel zit.
Met old school technieken, zonder Cgi wat dat betreft hoop ik de oude technieken weer terug gaan komen, in meer nieuwe blockbuster films, dat zou geweldig zijn.
Want daar kunnen de nieuwe technieken bij verre niet tegenop.
De oude technieken blijven zo sfeervol en ontzettend knap handen ambacht.
Ook heeft deze film Grandioos camera werk en fantastische film muziek.
Voor mij blijft Aliens een van de aller beste eighties films gemaakt.
Een film van ongekende kwaliteit.
Q Jones
Aardig aardig, maar ik ben niet zo lyrisch als de gemiddelde kijker. Ik kwam er ook niet lekker in ofzo. Ik weet niet waarom maar het deed me gewoon allemaal niet zo veel. Ik ga 3 nog wel kijken maar ben eigenlijk meer benieuwd naar het nieuwste deel wat nu in de bios draait.
schram101
Blijkbaar toch een reeks die moet groeien bij mij. Want ook Aliens scoort bij herziening hoger. Al blijf ik er wel bij dat de alien gewoon beter werkt in horror dan in een actiefilm. Weaver is verder opnieuw tof en het is de hele speelduur strak. Al kun je dat wel aan James Cameron overlaten uiteraard. De scènes buiten de ruimteschepen op planeet LV-426 doen overigens, niet geheel toevallig uiteraard, veel aan de toekomst in The Terminator reeks denken. Toffe cast ook, al had het testosterongehalte nog wel wat hoger gemogen.
Duidelijk minder dan zijn voorganger en hoewel overgewaardeerd nog steeds erg genietbaar.
3,5* (3,0)
xxERWINxx
Gisteren Alien (deel 1 ) bekeken en net Aliens (deel 2) op blu-ray , wat een spannende film is dit vergeleken met het 1e deel, hier houd ik van, veel actie, sf. , vleugje humor, meer Aliens en vanaf het begin tot het eind boeiend en zeer spannend!
Het kleine meisje in de film bracht ook wel wat extra spanning met zich mee
Waar deel 1 nog zeer traag was en niet echt spannend en waar ook weinig gebeurde is dit deel juist andersom, 1 en al actie en ondanks de lange speelduur van 2 en half uur heb ik geen saaie of trage scenes gezien, de film bleef mij boeien tot het einde.
Wel vond ik tegen het einde aan wat teveel van het goede en had de film van mij mogen stoppen, maar toch is het laatste einde ook weer zeer spannend!
Je weet ook niet wie het zal overleven en wie niet en waar de film heen gaat, je denkt dat hij afgelopen is maar toch gaat hij dan weer door.
Enige minpunt was wel weer het 1e half uur de opbouw waarin niet veel gebeurde.
Daarom dit deel 4 sterren! en op naar deel 3

Alien: Resurrection
1997

Alien³
1992

Alien
1979

'Alien: Earth' is een hit op Disney+: zó kijk je alle 'Alien'-films in chronologische volgorde

'Het kreng is weer terug': filmjournalisten overspoelen 'Alien: Romulus' met lof in eerste reacties

Nauwkeurigheid is troef voor Fede Álvarez: 'Alien: Romulus' moest stylistisch geheel overeenkomen met origineel

De Xenomorph is terug: eerste beelden van 'Alien: Romulus' uitgebracht

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Fantasy / Sciencefiction, 1980

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991
androidextraterrestrial technologyspace marinespaceman cryogenicsvacuum ruimtekoloniewarrior womansettlerruimtereiscolonyhorrorruimtebuitenaards wezenvrouwelijke hoofdrolspelerschepseldesolatefemale hero aggressivexenomorphdesolate planet criticalstrong female protagoniststrong female leadfemale lead hilarioussinisterassertivecommandingempatheticexhilarated