Genre: Sciencefiction / Actie
Speelduur: 137 minuten / 154 minuten (special edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: James Cameron
Met onder meer: Sigourney Weaver, Michael Biehn en Carrie Henn
Releasedatum: 9 oktober 1986
Plot Aliens
"This time it's war."
Na 57 jaar hyperslaap wordt Ripley toevallig opgepikt door een ruimteschip. Ze krijgt tijd om zich te ontspannen en hoopt dat de nachtmerrie met het levensgevaarlijke buitenaardse monster eindelijk voorbij is. Helaas heeft een kolonie terraformers op de planeet LV-426 het ruimteschip ontdekt waar de Alien vandaan kwam. Een paar weken na Ripley's terugkeer verliest het controlecentrum het contact met LV-426. Ripley besluit om samen met een elite-commandogroep naar LV-426 te gaan om te kijken of ze de kolonisten kunnen helpen. Maar bij aankomst op de planeet blijkt dat de kolonie helemaal verlaten is. Of toch niet?
- Trailer (YouTube)
Private Vasquez
Sergeant Apone
Private Drake
johnnie diepte
ik vond aliens echt een topper. Goed verhaal briljante special effect voor die tijd. In die hele film zijn er maar 6 alien pakken gebruikt. Dat zal je niet zeggen als je de film kijkt. In de special edition dvd zit er wel een scene teveel in. Die haalt de tempo eruit en de spanning er een beetje af.
tukkerstein
Maar dan begrijp ik niet wat films als Cast Away en LOTR1 in je top10 doen. Beide zeer goede films inderdaad maar niet direct grappig te noemen.
sinterklaas
Ik heb deze eens een dag voor hemelvaart in 2001 gezien. Nu 6 jaar later opnieuw. Het is een aardig vervolg op 1 maar niet beter. Het is hier en daar erg remoerig. Maargoed hij is soms erg leuk en ook erg spannend(vooral het eind). Het leukse vond ik natuurlijk dat dat kleine meisje slimmer was dan al die lawaaierige mariniers
. het einde kon ik me ook nog goed herinneren van vroeger vooral dat stukje dat hendriksen in tweeen word gerukt door die queen en toch nog leeft, het was ook een robot.
Toch nog leuk om na 6 jaar terug tezien. Nu moet ik Alien 3 en 4 nog kopen en mijn Alien colectie is alvast compleet.
italian
Als er een film bestaat die de eer krijgt de naam 'actiemeesterwerk' te dragen, dan is Aliens het wel
De cast stelt zeker niet teleur en hoewel ze niet allemaal altijd natuurlijk overkomen of hun tekst geforceerd mogen zeggen, zijn ze allemaal goed gecast in hun rol.
Cameron schotelt ons zelfs een, letterlijk, legertje groteske,stoere stereotypen voor. Elk afzonderlijk ultravermakelijk en karikaturaal voorgesteld, waarbij Paxton met zijn plat accent de cinysche opmerkingen mag geven en de rest lekker meeschiet en meescheld. Meer clichè en fout kon het eigenlijk niet, maar het past bij het totaal plaatje, dus valt daar niet veel over aan te merken. Integendeel, dat verhoogt zelf het kijkgenot !
Weaver moet zich weer eens een weg banen door dit typisch Cameroniaans mannenwereldje, een opdracht die nog zwaar bemoeilijkt wordt door de aliens.
Zelf zien die er minder verzorgd uit dan in het eerste deel, maar worden maar amper volledig in beeld gebracht, zodat het niet echt opvalt en het mysterie rond deze beestjes nog aardig verhuld wordt.
Wat me wel opvalt en deels tegenvalt is het feit dat de Ripley uit Alien en de Ripley uit Aliens nogal verschillend zijn : in Alien wordt het haar wel verweten weinig vrouwelijkeheid te hebben en houdt ze het hoofd enigszins koel, terwijl in Aliens haar moederinstincten toont en met Hicks zit te flirten.
Niet echt een minpunt, maar ze mochten consequenter zijn.
Het is veel, het is origineel, en het is nonstop.... jawel, het is de fantastische actie
Die wordt uitstekend opgebouwd en vanaf de eerste alien-aanval is het smullen geblazen. Er wordt veel geschoten, er ontploft veel, aliens worden constant gedood en de bemanning heeft ook geen schijn van kans om te overleven .
Cameron heeft het groots aangepakt, waar hij gelukkig goed in is, met grotere decors en een verhaal dat meer mensen beïnvloedt, maar is er toch in geslaagd het beklemmend sfeertje uit de eerste film te behouden en dat resulteert in een geweldige mix tussen thriller en actie. Daardoor blijft de film onderhoudend en zijn er maar weinig films de laatste 20 jaar in geslaagd om het beter te doen.
En dan maakt het voor mij weinig uit of het script plotgaten bevat of de special effects af en toe gedateerd zijn want je krijgt haast geen tijd om daarover te vallen.
Echt zo'n film om in de cinema of met een deftige geluidsinstallatie te zien.
4,5 en zelfs kans op verhoging !
Madecineman (moderator films)
terwijl in Aliens haar moederinstincten toont en met Hicks zit te flirten.
Niet echt een minpunt, maar ze mochten consequenter zijn.
Na 57 jaar hyperslaap lijkt het me het heel normaal om maar weer eens aan het flirten te slaan anders

Wassup !
Gewoon weinig woorden voor een meesterwerk
. De volle 5 sterren!!!
Word_Play
Dit soort films doen mij verlangen naar een nieuw groots sciencefiction-horror. Denk je eens in hoe de film zou zijn als hij nu gemaakt werd met de hedendaagse technologie.
Fantastisch actiespektakel. Binnenkort nog eentje, meneer Cameron?
kevin413
Aliens is voor mij de verbeterde versie van Alien. Het enige wat ontbrak was de actie die in het eerste deel van Alien nogal ontbrak. Maar ondanks de vele acite heeft het weer de kille sfeer die de film zo goed maakt. 5*
Kevin13
hoe bedoel je, de actie die in het eerste deel ontbrak
de eerste alien vond ik echt een horror film, deze is ook wel goed, maar de angst ontbreekt.
als ze in de eerste film veel actie hadden gebruikt was er niks meer aan!
psycholamp
- 1960 berichten
Weet je wat ik het probleem vind met de alien films? De wezens zijn gaaf, maar de verhalen gekunsteld en oersaai eigenlijk. Net als dit deel. Ripley kan me op een gegeven moment echt op mijn zenuwen gaan werken, evenals ook die latino. Gatverdamme wat een vervelend wijf, zeg!
+puntje: Anders dan eerste deel.
Ik heb gister het 2e deel uit de Alien serie bekeken, genaamd Aliens.
Werkelijk een schitterende film met een briljante Sigourney Weaver! In tegenstelling tot deel 1 heeft deze film veel meer tempo en actie.
Het is 57 jaar na deel 1 en Sgt. Reaper (Weaver) wordt opgepikt door een ruimteschip nadat ze 57 jaar rond eheft gezweeft in coma door de ruimte. Niemand geloofd haar Alien verhaal, tot dat er van die planeet alle communicatie verdwijnt. Een team mariniers moet erheen om te kijken wat er is, en ze willen haar mee als deskundige, omdat ze de planeet dus al kent. En op een gigantische basis daar is het al goed mis gegaan....
Niet 1 Alien, zoals in deel 1, maar duizenden Aliens hebben zich in die jaren daar verspreid....
Bijzonder goed acteerwerk, veel actie en ik werd geraakt door ontroering voor een lief klein meisje van een jaar of 8, die als enige de Alien invasie heeft overleefd, waarna Ripley haar vond en haar ging beschermen. Prachtig! Verder, de special effects vind ik echt heel erg goed; ook in een film van tegenwoordig zouden ze niet misstaan. Die Aliens zien er echt zo creapy uit!
Binnenkort ook snel deel 3 en 4 kijken!
4,5* voor Aliens!
NIET DOEN! Zeker deel 4 niet!
Want? Zo slecht?
Ik vond deel 2 weer een stuk beter als 1....
Rua
Ze zijn best aardig hoor, maar lang niet zo goed als 1 en 2.
Psycholamp vind de Alien films oersaai dus luister maar niet naar hem.
neo
Al heeft Resurrection tenminste 1 sublieme actiescene onder water.
psycholamp
- 1960 berichten
Ze zijn best aardig hoor, maar lang niet zo goed als 1 en 2.
Psycholamp vind de Alien films oersaai dus luister maar niet naar hem.
Ik vind de verhalen oersaai, en hoe verder in de reeks hoe saaier (eigenlijk slechter), maar deel één vind ik nog steeds het best. En AVP vind ik wel leuker dan deel 2, 3 en 4 bij elkaar.
Het voordeel bij Alien: Resurrection is wel dat je de aliens eens goed in beeld te zien krijgt.
Rua
Ik vind Aliens allesbehalve saai!
Een van de spannendste films die ik ooit heb gezien.
AVP heb ik nog niet gezien, de kritieken zijn zo slecht dat ik me er nog nooit aan heb durven wagen.
Toch maar eens een keer doen, misschien valt het mee...
Alien: Resurrection heeft idd wel z'n leuke momenten en ik vind zowieso Sigourney Weaver als Ripley altijd wel stoer.
Gister Alien 3 gezien, viel inderdaad zwaar tegen vergeleken met 2. Het is meer ordinaire slash horror en zeker niet meer eng.
FillumGek
Aliens is een ongelofelijk goed vervolg!
De special effects zijn verbluffend goed! Goed geacteerd door onder andere Weaver, Henriksen, Paxton en Henn. Ook de koningin vond ik erg tof. Verder niet echt veel over te zeggen, het was gewoon een perfecte ervaring. Nadeel is dat ik tegen het derde deel op kijk omdat het weer een flinke stap minder zou zijn. Maar voor deze in elk geval 4,5*!
Theatertje
Echt een dwaze film. Het monster overtuigt niet echt en de sfeer, die in het eerste deel zo nadrukkelijk aanwezig was, ontbreekt hier. De acteurs doen hun best om het verhaal toch nog geloofwaardig te maken, maar ze doen niet egnoeg hun best, waardoor het geheel lijkt op een drol die nog doorgespoeld moet worden.
Redlop
...De acteurs doen hun best ...maar ze doen niet egnoeg hun best...
Die Sigourney Weaver loopt er meestal wel de kantjes ervan af. En maar vangen.
Drs. DAJA
Pfoei,
Deze gekeken in de veronderstelling Ridley Scott's klassieker te kijken, kwam er echter na een tijdje al achter dat dit geen film kon zijn van de hand van Scott.
Wat een bagger. Ongelimiteerde bagger, bagger waarbij op een klassieker word voorborduurd. Het verhaal is saai, oninterresant het wist me maar niet te pakken, de personages zijn walgelijke saaie gedrochten die ook nog eens slecht zijn gespeeld. Er zit geen sfeer in de film, wat een "horror" al de das omdoet, daarbij zit er ook nog geen spanning in Wat de das doet fijnknijpen. Sjonge, wat een troep, ik verheug me meer op 't orgineel en Fincher's vervolg.
Dogie Hogan
INderdaad. Het duurde ook te lang, vond ik. 1.5 sterren.
Er is ook nog een Alien 3 (1992), die leek mij beter.
Oh, die komt straks ook nog zie ik net.

Alien: Resurrection
1997

Alien³
1992

Alien
1979

'Alien: Earth' is een hit op Disney+: zó kijk je alle 'Alien'-films in chronologische volgorde

'Het kreng is weer terug': filmjournalisten overspoelen 'Alien: Romulus' met lof in eerste reacties

Nauwkeurigheid is troef voor Fede Álvarez: 'Alien: Romulus' moest stylistisch geheel overeenkomen met origineel

De Xenomorph is terug: eerste beelden van 'Alien: Romulus' uitgebracht

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Fantasy / Sciencefiction, 1980

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991
androidextraterrestrial technologyspace marinespaceman cryogenicsvacuum ruimtekoloniewarrior womansettlerruimtereiscolonyhorrorruimtebuitenaards wezenvrouwelijke hoofdrolspelerschepseldesolatefemale hero aggressivexenomorphdesolate planet criticalstrong female protagoniststrong female leadfemale lead hilarioussinisterassertivecommandingempatheticexhilarated