• 9.381.707 stemmen

Aliens (1986)

Sciencefiction / Actie | 137 minuten / 154 minuten (special edition)

Genre: Sciencefiction / Actie

Speelduur: 137 minuten / 154 minuten (special edition)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sigourney Weaver, Michael Biehn en Carrie Henn

Releasedatum: 9 oktober 1986

Plot Aliens

"This time it's war."

Na 57 jaar hyperslaap wordt Ripley toevallig opgepikt door een ruimteschip. Ze krijgt tijd om zich te ontspannen en hoopt dat de nachtmerrie met het levensgevaarlijke buitenaardse monster eindelijk voorbij is. Helaas heeft een kolonie terraformers op de planeet LV-426 het ruimteschip ontdekt waar de Alien vandaan kwam. Een paar weken na Ripley's terugkeer verliest het controlecentrum het contact met LV-426. Ripley besluit om samen met een elite-commandogroep naar LV-426 te gaan om te kijken of ze de kolonisten kunnen helpen. Maar bij aankomst op de planeet blijkt dat de kolonie helemaal verlaten is. Of toch niet?

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Was er niet echt razend enthousiast van:

ontploffingen langs alle kanten, schrikeffecten om de haverklap,...

Beter dan 1? No way! Alien was angstaanjagend, er was spanning, er was horror en het was claustrofobisch.

Het vervolg voldoet aan geen enkel van hierboven staande troeven uit het origineel.

Het einde (waar toch nog wat gore te vinden was) maakte dan wel weer het één en het ander goed.

Verstand op nul zetten dus als je'm gaat kijken.

avatar van coolasace

coolasace

Keigoede film, rete spannend!

5*****

Je ziet niet vaak dat een tweede deel net zo goed (of misschien nog wel beter) is als het origineel.

The Godfather en the Terminator hadden het ook,maar veel meer films ken ik niet.

film_kaza

Ik dacht eerst dat Alien en Aliens 2 films waren. Dus toen keek ik deze maar toen ik de kans kreeg. Ik weet wel waar deel 1 over ging en hoe het eindigt. Nu ik deze zag wil ik graag weten: waarom is deze nou eigenlijk zo goed?
Hoe komt dat gemiddelde nou zo hoog?

Ik heb in mijn leven toch echt heel veel spannendere films gezien. Sterker zelf ik vond deze niet zo spannend. Het verhaal lijkt erg op iets zoals Poseidon, Eight Legged Freaks, Deep Blue sea. Gewoon een paar mensen die in gevaar verkeerd zitten en een manier moeten verzinnen om het te overleven. Dan zijn er weer een paar die weten te overleven aan het einde, dat is altijd zo. Duurde trouwens ook erg lang voordat er iets gebeurde vond ik.

Ik vond het ook al heel erg makkelijk raden wie bleef leven. De hoofdrol en natuurlijk weer het kind weer Had dat kindje maar dood laten gaan, dan kreeg hij van mij 1 pluspunt.

Nog iets anders vervelends. Geen humor! Ik heb volgens mij maar 1 keer een glimlachje gekregen, meer niet. Ik vind een film zonder humor altijd slechter dan 3,5. Lachen is namelijk erg fijn om te doen en dat maakt het leuker.

Nu iets over die Aliens zelf. Die Aliens zijn opzich erg vies met al dat slijm en bloed maar met zoveel Aliens in de film verveelt dat al snel. Eigenlijk hoopte ik dat je dat beest haast niet te zien kreeg want dat maakt het spannender. Maar ik heb gehoort dat dat in deel 1 al gebeurt dus dan moet ik die maar gaan kijken. Daar kunen ze even niks aan doen omdat men toch al weet hoe dat ding eruit ziet.

Het was nou ook weer geen flut film waar het was vaak saai en daarom maakte ik slechte grappen die nogal dom waren. De spanning was gewoon erg klein. Voorspelbaar!

Ik heb iets zien staan ''Aliens is een mooie film"
Vind ik raar, niet alleen omdat ik hem slecht vond maar ''mooi'' is al helemaal niet een bijpassend woord voor Aliens. Vooral als je naar hun uiterlijk kijkt.

2,5

Dat is aardig hoog voor wat ik net zei maar hij had ook zijn goeie dingen. Leuk om hem in ieder geval een keer gezien te hebben.

avatar van megamuffin

2=keiharde actie

3=niet de beste zeker niet maar wel vermakelijk

4= ok maar veel te ver gezocht

film_kaza schreef:

...Ik vind een film zonder humor altijd slechter dan 3,5. Lachen is namelijk erg fijn om te doen en dat maakt het leuker.

Mijn hemel...

avatar van Reinbo

film_kaza schreef:

Hoe komt dat gemiddelde nou zo hoog?

Allemaal films die jaren na deze uitkwamen en dus niets meer dan slappe aftreksels van Aliens zijn. Daarbij missen ze het vakmanschap en kundigheid van Cameron en kan de cast van die andere films natuurlijk niet tippen aan die van Aliens. Waar ook geen neppe digitale fx in zitten zaols de films die jij noemt. Gelet op die aspecten is Aliens een bijzonder mooie film.

avatar van BlueSword

BlueSword

ik zie dat ik hier een 3 heb staan...even verhogen naar 3.5.

avatar van megamuffin

megamuffin

Reinbo schreef:

gelijk heb je man een beetje respect voor de oude films

megamuffin schreef:

gelijk heb je man een beetje respect voor de oude films

Ik geen respect voor oude films?

Al eens naar nummer 8, 9 & 10 in mijn top gekeken?

Mij boeit cast en effecten en moeite niet. Als er toevalig een leuke acteur in speelt is het wel atijd leuker voor mij maar hier kende ik niemand. Het gaat mij vooral om het verhaal. Het gebeurt maar soms dat ik echt bewondering heb voor effecten of acteerpresentatie's.

Toen hij uitkwam was het goed, nu bestaat er al veel betere films waardoor de spanning hier maar een makkelijke vertoning is.

avatar van Reinbo

film_kaza schreef:

Ik dacht eerst dat Alien en Aliens 2 films waren.

Hoeveel films zijn die twee films dan?

film_kaza schreef:

Nu iets over die Aliens zelf...

Die Aliens zijn opzich erg vies met al dat slijm en bloed

Ze hadden toch juist geen bloed?

Ik heb iets zien staan ''Aliens is een mooie film"

Da's waar. In feite is dus Alien de mooiste uit de cyclus, want daar komt maar 1 Alien in voor. Over Sigourney Weaver kan je nog twijfelen, maar Lance Hendriksen behoort niet bepaald tot het gilde der womanizers, dus wat dat betreft is het zeker geen mooie film inderdaad.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Lance HENRIKSEN Redlop

film_kaza

Hoeveel films zijn die twee films dan?

Redlop

Dat snap ik niet helemaal. Ik dacht dat Aliens niks met Alien te maken had. Dus 2 verschillende films die dus niks met elkaar gemeen hadden.

Ze hadden toch juist geen bloed?

Als een Alien een mens afslacht denk ik juist van wel. Misschien zit de Alien niet onder het bloed maar waar de Alien is is meestal ook bloed te zien.

Mijn hemel

Jij mag het raar vinden maar ik zie humor als een groot pluspunt.

Nou, ik ben ze nauwelijks tegen gekomen en zeker die digitale meuk van Deep Blue see, Eight legged Freaks en Posseidon missen de serieuze toon die deze film zo goed maakt. Vreemd ook dat je Sirgourney Weaver en Michael Biehn en Lance hendriksen niet kent.

Zoals je weet gaat het bij mij om de film en het vermaak ervan. Aliens is toevallig een film die niet in mijn smaak valt. Zelf al was de film uit 1920 dan zou ik alsnog 2,5 geven. Bij Deep Blue Sea & Eight Legged Freaks vermaakte ik me nog wel. Hier gebeurt weinig en in die andere films niet. Vandaar het betere cijfer voor die 2.

Ik geef je wel gelijk dat de spannendste werken voor 2000 waren. Na het jaar 2000 kwamen er tuurlijk ook een paar aangename werken zoals de Lord Of The Rings Trilogie, Cast Away, About Schmidt, Simon. Ik mis die oude film stijl wel. Hopelijk beseffen somige regiseurs dat mensen niet alleen het nieuwste van het nieuwste willen. Hopelijk komt er ooit iemand die dat beseft en dan maar in die nieuwe bioscopen zo'n jaren 70 80 stijltje gaan gebruiken. Alleen nog een goed verhaal en we krijgen een groot gespreks onderwerp.

Nog even wat over de acteurs

Het is voor jou dan wel gek dat ik die acteurs niet ken maar als ik hun zie gaat er echt geen belletje bij me rinkelen. Ik heb ze nooit eerder gezien tot zover ik me herinner.

film_kaza schreef:

...Ik dacht dat Aliens niks met Alien te maken had. Dus 2 verschillende films die dus niks met elkaar gemeen hadden...

Ja, dat hoor je wel vaker. Of andersom, dat je op zoek gaat naar 'Hannah and her Sister' en die blijkt dan weer niet te bestaan. Je kan er geen pijl op trekken wat dat betreft.

film_kaza schreef:

...maar waar de Alien is is meestal ook bloed te zien.

Volgens mij is er geen bloed te zien in Aliens. De enige die een voltreffer krijgt is Bishop, maar die bestaat weer niet uit bloed.

avatar van duysterbos

duysterbos

uit de hele reeks is deze 2e film ALIENS wel zo ongeveer de meest spectaculaire van allemaal.

James Cameron heeft er ook wel alles aan gedaan om in dit 2e deel opnieuw verrassend voor de dag te komen.

een flinke opgave, want bij een 2e deel is het grootste verrassings effect dat je met 1 nog teweeg kunt brengen natuurlijk weg.

iedereen weet dan inmiddels wat een ALIEN is en zoal doet.

Cameron heeft daarom heel wijs gehandeld door hier en daar wat andere invals hoeken te gebruiken, maar bleef tegelijkertijd heel dicht bij het orgineel, door bijvoobeeld het ALIEN voortplantings proces uit te diepen (iets wat in deel 1 onbeantwoord bleef)

alleen die mariniers..... geen gezicht Vasquez een vrouwelijke marinier op een tochtige onbetrouwbare planeet, en dan geen jas of beschermende kleding aan maar gewoon een hempie!! ...tuurlijk!!

dat maakte deze film voor mij ook wel weer erg onwerkelijk.

hoe dan ook is het wel een spannende film, en zeker 1 van de betere uit de reeks.

avatar van 606

ik heb deze weer eens gezien en heb mijn stem verhoogd naar 5

van 4,5 naar 5 sterren

avatar van pampie

pampie

Ik heb iets zien staan ''Aliens is een mooie film"

natuurlijk kun je de film wel ''mooi'' vinden. jij weet echt niet waar je over praat. aan de kritiek op je bericht te zien vinden meer mensen dat

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

avatar van Bla

Bla

film_kaza schreef:

Ik geen respect voor oude films?

Al eens naar nummer 8, 9 & 10 in mijn top gekeken?

ja, nr.10 is Pirates 2, een film uit 2006

avatar van muismat

muismat

Meer actie dan in het eerste deel, erg vette scenes met de marines, hou het voorlopig op 3.5*

avatar van FeX

FeX

Dit moet een van de beste films zijn die ik ooit zag! Keiharde actie, af en toe wat horror, een zeer goede cast, een hemelse Pill Paxton, ... Let's rock!

avatar van tukkerstein

tukkerstein

pampie schreef:

Persoonlijke aanvallen, das waar moviemeter geheel uit bestaat elkaar beledigen.

Maargoed,

ik vind het een goede film, maar wel veel anders dan het eerste film. De eerste film was meer bijzonder. Toch is deze film ook erg goed. De hoes is wel lelijk zeg, in vergelijking met het vorige deel

avatar van as

as

tukkerstein schreef:

Niet alles op één hoop gooien graag. Er zijn wel degelijk mensen die serieus met elkaar willen discussieren. Er zitten altijd wel rotte appels tussen.

avatar van Charles Manson

Charles Manson

of rotte uien.

of rotte aardappels.

die stinken joh, rotte aardappels.

ik weet nog, toen ik vroeger bij de C1000 werkte, dan was ik wel eens een het werk bij de aardappels en dan dacht ik bijmezelf:

nou nou nou, das nogal geen lucht zeg, die daar mijn neusje binnen komt!

Foei!

En nou moet ik er bij zeggen:

meestal als ik ging werken, dat was altijd op zaterdag, dan had ik de avond van te voren nogal wat kouwe kletsen geincasseerd, flink gezopen dus en dan hield ik nooit echt rekening met hoe laat ik moest werken, en dus ging ik dan bijv om 6 uur naar mijn bed terwijl ik er om 7 uur weer uit moest. (ik kan nu beginnen over het feit of dat ik dan wellicht beter helemaal niet meer had kunnen gaan slapen maar das zo offtopic hee).

Enfin, waar was ik...

Oh ja, dus dan was ik aan het werk in de kleine beste trouwe C1000 en dan was ik al niet helemaal top en fris zeg maar, en dan kwam er dus ineens die lucht van rotte aardappels je neus binnen.

Nou. ik kan je verzekeren dat dat bepaald geen pretje is zeg, mama mia.

Nou lag het er wel aan of dat ik die lucht VOOR of na de ochtend pauze rook hoor, dat moet ik er dan wel weer bijzeggen.

Want meestal ging ik om half 10, nadat alles was bijgevuld en de prijzen waren aangepast en alles was opgeruimd enzo, pauze houwen.

En dan at ik altijd voor het eerst.

Ik kocht dan altijd donuts, van die lekkere kleverige natte zoete vette donuts, van 5 in 1 pak en die at ik dan allemaal op, jammie.

Dan had je altijd van die vervelende dunne kereltjes die dan zeiden: Zoooo, eet je die allemaal op?!?!

"Ja natuurlijk, wat dacht jij dan, homo".

Maar goed, dan had ik dus die donuts op en dan voelde ik me wel beter dus als ik DAN die aardappels rook, was het net wat minder erg hoor.

Maar nog steeds wel heeel erg.

ken je dus nagaan hoe erg het wel niet was als ik ze VOOR de pauze rook.

enfin, terug naar de film mensen, laten we niet afdwalen

avatar van as

as

avatar van Skyper

Skyper

lol

avatar van Saldek

Saldek

In vergelijking met de eerste Alien is deze veel levendiger. Het heeft iets van spanning in moeten boeten. Deze heeft meer actie, bombastiek, humor en special effects. Kortom, een wat spectaculairdere Aliens. Prachtige effects die je soms doen walgen, fascineren, en scenes die ik echt in de bios had willen zien vanwege majesteus kaliber, zoals het moment dat Ripley en Newt samen op de landingsbrug staan, Bishop verdwenen lijkt te zijn en omgeven door een zee van vuur.....grandioze opname. Het heeft een bijna apocalyptisch karakter. Goede film ? Welnee ! Heb 'm slechts negen keer gezien. Dus een vijfje maar, toch?

avatar van Film_La_Timo

Film_La_Timo

erg leuken film. ik vind het leuk om ook is buiten aartste films te zien. (die lees ik haast nooit)

4,0

Film_La_Timo schreef:

4,0

Je "leest" het?

avatar van Jantje666

Jantje666

misschien bedoelt hij dat hij weinig over sci-fi films leest op movie meter? (ik bedenk maar wat )