Genre: Sciencefiction / Actie
Speelduur: 137 minuten / 154 minuten (special edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: James Cameron
Met onder meer: Sigourney Weaver, Michael Biehn en Carrie Henn
Releasedatum: 9 oktober 1986
Plot Aliens
"This time it's war."
Na 57 jaar hyperslaap wordt Ripley toevallig opgepikt door een ruimteschip. Ze krijgt tijd om zich te ontspannen en hoopt dat de nachtmerrie met het levensgevaarlijke buitenaardse monster eindelijk voorbij is. Helaas heeft een kolonie terraformers op de planeet LV-426 het ruimteschip ontdekt waar de Alien vandaan kwam. Een paar weken na Ripley's terugkeer verliest het controlecentrum het contact met LV-426. Ripley besluit om samen met een elite-commandogroep naar LV-426 te gaan om te kijken of ze de kolonisten kunnen helpen. Maar bij aankomst op de planeet blijkt dat de kolonie helemaal verlaten is. Of toch niet?
- Trailer (YouTube)
Private Vasquez
Sergeant Apone
Private Drake
Dennis Evahi
Kippevel deze film! Die spanning .....aaaaiiiiii.....en na Black Mamba uit Kill Bill is Ripley mijn favoriete filmpersonage. Wat een moordwijf......en dan te bedenken dat ze eerst een man wilde als Ripley! Steengoede film blijft dit. Gruwelijk goed. Mooi gemaakt die vieze dingen/beesten. Yak.
*****-sterren
jordybeukeboom
Geweldig vervolg, echt werkelijk waar uitstekend gedaan door regisseur James Cameron, die het compleet begrijpt hoe het moet en zijn eerste deel overtreft
Vrije lange film, maar altijd boeiend en spannend. Erg sterke introductie, waardoor deze film ook voor mensen die deel 1 niet gezien hebben te volgen is, hoewel het natuurlijk wel een voordeel is als je 1 wel gezien hebt.
Uiteraard kent de film bepaalde 'James Bond-achtige' onwaarschijnlijkheden, waarin de personages op het allerlaatste moment aan hun noodlot ontsnappen.
Maar al met al is dit topentertainment, een film ook met een echt spannende sfeer. Je hebt continu een 'gespannen' onheilspellend gevoel, dat er wat te gebeuren staat. En of
4,5 ster
- 12092 berichten
Het eerste deel was niet van hem hoor
Verder ben ik het niet met je eens.. vind beide films erg goed, maar deel één toch een stuk enger en spannender. Dit was gewoon meer een actiefilm. Als je daar het meest van houdt, is deze waarschijnlijk leuker ja..
zeker top deel 2
top vrouw in deze serie.
gave alien en echt wel eng.
4,5 ster
Shampoo
Heb het topic niet gelezen, omdat ik vind dat je, ondanks de spoilers, toch altijd dingen leest die je niet wilt weten..
Anyway, gisteren Alien gemist en de vraag is of je deze prima kan kijken zonder het eerste deel gezien te hebben of dat je eigenlijk toch eerst deel 1 moet kijken? In dat geval huur is ze namelijk nog wel een keer.
flowerking
Hoeft niet perse, maar huren zou ik toch doen. (Special edition als het even kan). Het geeft een goed beeld van de oorsprong van het verhaal. beter is nog om de dvd-se-box te kopen, met van alle films 'the making of'. echt een aanrader.
NERD
Je kon me echt oprapen toen die moeder Alien de lift nam tegen het einde, zie al helemaal voor me dat die alien rustig stond te wachten totdat ie op de juiste verdieping aankwam
Verder wel een aardige film hoor, lekker spannend en ook vernieuwend voor de tijd denk ik. Alhoewel ik niet zo thuis ben in dit genre.
3,5 sterren
Stephan
Weer een paar scène's gezien vanavond... Ik vind vooral de puberale "humor" ernstig verkeerd. Cameron heeft daar wel vaker last van. Ik krijg toch een beetje een beeld van hem zo.
Respekked
Ziet er best aardig uit voor een film uit '86. Ik heb de Alien reeks nog nooit gezien en dit was mijn eerste, maar vond het wel aardig overeenkomen met predator. Vooral erg spannend. Beetje vervelend dat dat kleine kind de hele tijd meegezeuld moest worden(ja ja dat zorgt voor extra spanning)
die lift scène is idd erg grappig
- 12092 berichten
Ik heb me weer kapotgelachen om die verzameling babymacho's die Cameron (niveautje Schumacher/Bay) laat opdraven hier
Vooral de teksten en de intonatie van Bill Paxton zijn om je tranen van te huilen
Lekker platte piefpafpoef film, hersenloos vermaak. Qua sfeer nog geen tiende van het eerste deel.
lowhusky
Hele vette film! Veel spannender en meer actie en niet eng. Vette aliens ook en interessante cast
kort0235
Daar ben ik het helemaal mee eens, Orbit. De eerste Alien was echt in mijn ogen een zeer goede film, de tweede (Aliens) was een slap aftreksel van het eerste succes. Het spel van die mariniers was te slecht voor woorden, om over de toevoeging van dat meisje in deze film maar te zwijgen. Spannend? Ach, wat is spanning als je al weet wat er te gebeuren staat en de aliens hebben we onderhand nu wel gezien.
Eerst wilde ik de box van alle aliens-films kopen, maar ik ben blij dat ik dat niet gedaan heb. Zonde van het geld.
Begrijp me goed, ik hou best van goede SF-films, maar deze kan in de bak met bagger.
Een 1.0 * (voor S. Weaver)
- 12092 berichten
Ach, in de trand van plat en ordinair Schwarzenegger-achtig vermaak ála Commando, predator of Terminator heeft deze film zijn charme wel.. maar je moet echt je verstandsknop op nul draaien
Ik weet niet of nitwit Cameron het zo bedoelt heeft, maar die zgn. stoere spacemariniers komen juist doordat ze zo ongelovelijk slecht acteren en alleen maar in clichéetaal spreken eigenlijk gewoon humoristisch en lachwekkend over. Vooral Bill Paxton ("hey man! we got our asses whipped! what are we goin' to do?") met die janktoon van hem..
En dat machowijf Vasquez is natuurlijk ook te bespottelijk voor woorden met die achterlijke kop van d'r. Maar ik moet er iedere keer weer smakelijk om lachen. In die zin is deze film (misschien onbedoelt) wel geestiger dan de eerste
Kevin13
ook weer een topfilm.Wel iets slechter dan de eerste maar prachtige actiescenes.
ILDIB
Waar deel 1 het vooral moet hebben van de spanning en sfeer is deze meer van de actie (overigens zowat op de basis van het script van deel 1). Sommige karakters zijn helaas wel droevig slecht maar ach, paul verhoeven heeft dat in starship troopers nog wel eens nog fouter gedaan.
Al met al moet ik zeggen dat deze film me toch tot half twee uit bed heeft gehouden dus boeiend en zeker toch wel spannend was ie zeker. 4*
Bishop levert wel een prima prestatie, ook in deel 3 trouwens..
BLacqWyng
Meestal is een sequel niet zo goed als het eerste deel (bv de Matrix Reloaded etc), soms komt het er dicht bij, heel soms komt hij er overheen, maar dan meestal als deel 1 niet zo heel goed was. Aliens is een van die uiterst zeldzame producties die duidelijk beter is dan de eerste waarbij de voorganger (Alien) al een absolute topfilm is.
Ik heb de Quadrologie van de Aliens cyclus, en dit zal altijd een van mijn favoriete films blijven, zet ik zo weer op ook al heb ik hem al tig keer gezien. Absolute topklasse 5+
Angrod_Pallanén
'Aliens' begint een stuk beter dan 'Alien'. De gegeven informatie en de "aftermath" van Ripley's avontuur is veruit interessanter dan de openingsscène van deel 1. Die zelfde interesse houd de film vrijwel de gehele tijd vast. En als het niet aan het o zo voorspelbare eind had gelegen, was dit waarschijnlijk een top productie geweest. Helaas heeft de film toch wat mankementen. Zo is er weer een kindje in het spel die het hart heeft verovert van de hoofdpersoon, die er alles aan zal doen om het kind te redden, zelfs als ze dan zelf dood zou gaan, na alles wat ze meegemaakt heeft. Natuurlijk is er iemand die de hoofdpersoon niet vertrouwt, maar die niet degene is die niet loyaal is aan haar. En er is iemand op wie ze een oogje heeft en die het wonder boven wonder overleeft. Het is allemaal erg leuk in beeld gebracht en wie ontkent dat er spanning in de film zit moet zelf al ijzingwekkende situaties meegemaakt hebben, maar het is allemaal te voorspelbaar als de film naar zijn einde loopt. Van de moederalien die maar terug blijft komen tot het schip dat eerst weg is en later terug komt en de steeds net op tijd sluitende deuren. Het hoeft allemaal niet van mij. Daar tegenover staat natuurlijk wel een goed in elkaar gezet verhaal dat geen afbreuk doet aan zijn voorganger, intens goede muziek die de spanning erin houd en nog mooi is om naar te luisteren ook en aardige acteerprestaties die geloofwaardig overkomen. Al met al is het toch een beetje een gelijke strijd qua min en plus punten en dat levert een veel lagere score op dan ik voorspeld had van mezelf.
3.0
Knisper
Jammer jammer jammers, Alien was zo goed en dan vooral door de sfeer en de spanning. De spanning is in dit deel echter ver te zoeken. Waar ze in deel 1 nog op zoek moesten naar de aliens, liggen ze hier voor het oprapen. Het is gewoon net zo'n computerspelletje, waar je in een kamer wordt losgelaten en maar zo veel mogelijk in het rond moet schieten. Verder hangt de films van cliches aan elkaar, komen de personages geforceerd en ongeloofwaardig over.
Carrie Henn zet echter een goede acteerprestatie neer.
Al met al komt ik niet voorbij de 2 sterren.
euroburger
Haalt het net niet het nivo van de eerste, maar toch een gelijke waardering, omdat hij niet zoals het gros onmetelijk slechter is dan het origineel. De spanning blijft, minder suspense, meer actie.
Madecineman (moderator films)
James Cameron moet gedacht hebben na Alien met als tagline "In space no one can hear you scream"; Oh nee, dat zullen we nog wel eens zien dan! Besloot het geheel anders te doen en ging voor een groots opgezet lawaaierige en spectaculaire actiefilm. Wekte deel 1 het idee dat de alien een intelligente killer was in dit deel zijn de aliens een bende losgeslagen, lompe horken. Gelukkig is hun menselijke evenknie van hetzelfde bedenkelijke intelligentie niveau. Ook de muziek is veel theatraler, minder onheilspellend vooral ook erg bombastisch en nadrukkelijk aanwezig.
Maar... ik vind deze film wel erg leuk hoor! Nu heb ik ook wel een zwak voor spectakel en pyrotechnische effecten en daar heeft deze film er dan ook meer dan genoeg van. Ander pluspunt is dat ondanks de lange speelduur van 2,5 uur hij geen seconde verveelt, de spanning blijft erin, het tempo is lekker en er is genoeg interessants te zien (de effects zijn voor 1986 erg mooi gedaan) en de film kent zeker zijn hoogtepunten (de alienqueen en de alien in het riool
) om maar eens eens wat te noemen.
JurassicPark
éen 5,0. beste deel uit de reeks. hier zijn de aliens het mooist gemaakt.en een leuk verhaal
- 12092 berichten
) om maar eens eens wat te noemen.Blijft ondanks dat het allemaal een flink stuk banaler is dan Alien meer dan uitstekend vermaak. Die 4 sterren blijven dan ook gewoon stralen.
De enige juiste analyse van deze film!!

Bij mij blijven de vier sterren ook fier overeind.. het wordt tijd dat er weer eens zo'n fantastisch lompe actiefilm verschijnt van dit niveau
Alien 3
Aliens.
Zeer mooie film.
Vind ik de tweede beste film uit de Alienreeks.
Spannende film, mooi verhaal, de aliens vind ik mooi afgewerkt. De alienqueen was wel spectaculair. Voor een spannende film als Aliens vind ik het einde wel nogal sober gehouden.
Zeer goede film, ik geef hem 4 sterren.
somebody
deze was net zo tof als zijn voorganger 4.0
tukkerstein
Bij nader inzien vind ik deze film hetzelfde als deel 1. Ik vind deze film minder spannend en een minder knappe, uitzonderlijke en intiligente film dan 1, maar door de actie (tja, veel actie daar heb ik een zwak voor) nog steeds erg goed. 5*

Alien: Resurrection
1997

Alien³
1992

Alien
1979

'Alien: Earth' is een hit op Disney+: zó kijk je alle 'Alien'-films in chronologische volgorde

'Het kreng is weer terug': filmjournalisten overspoelen 'Alien: Romulus' met lof in eerste reacties

Nauwkeurigheid is troef voor Fede Álvarez: 'Alien: Romulus' moest stylistisch geheel overeenkomen met origineel

De Xenomorph is terug: eerste beelden van 'Alien: Romulus' uitgebracht

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Fantasy / Sciencefiction, 1980

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991
androidextraterrestrial technologyspace marinespaceman cryogenicsvacuum ruimtekoloniewarrior womansettlerruimtereiscolonyhorrorruimtebuitenaards wezenvrouwelijke hoofdrolspelerschepseldesolatefemale hero aggressivexenomorphdesolate planet criticalstrong female protagoniststrong female leadfemale lead hilarioussinisterassertivecommandingempatheticexhilarated