Genre: Sciencefiction / Actie
Speelduur: 137 minuten / 154 minuten (special edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: James Cameron
Met onder meer: Sigourney Weaver, Michael Biehn en Carrie Henn
Releasedatum: 9 oktober 1986
Plot Aliens
"This time it's war."
Na 57 jaar hyperslaap wordt Ripley toevallig opgepikt door een ruimteschip. Ze krijgt tijd om zich te ontspannen en hoopt dat de nachtmerrie met het levensgevaarlijke buitenaardse monster eindelijk voorbij is. Helaas heeft een kolonie terraformers op de planeet LV-426 het ruimteschip ontdekt waar de Alien vandaan kwam. Een paar weken na Ripley's terugkeer verliest het controlecentrum het contact met LV-426. Ripley besluit om samen met een elite-commandogroep naar LV-426 te gaan om te kijken of ze de kolonisten kunnen helpen. Maar bij aankomst op de planeet blijkt dat de kolonie helemaal verlaten is. Of toch niet?
- Trailer (YouTube)
Private Vasquez
Sergeant Apone
Private Drake
AHWA
Visueel erg sterke film met prachtige sets. Aliens zijn normaal niet zo mijn ding, maar deze was daarentegen best goed. Sterk acteerwerk van Weaver.
Redlop
Ach, ze is in paniek, dan doen mensen rare dingen.
In Alien raakte ze ook in paniek (redelijk logisch ook wel) en toen deed ze juist hele slimme dingen. Maar goed, niet langer over doorzeiken.
Waarom ik trouwens 'ammunitie' schreef en niet gewoon 'munitie' is mezelf niet helemaal duidelijk. De nieuwe taalregels zijn me in het hoofd geslagen of zo.
RemyBl
In Alien raakte ze ook in paniek (redelijk logisch ook wel)
Mooi gezegd
mister blonde
Ach, ze is in paniek, dan doen mensen rare dingen.
mikoz
Na het spannende Alien gezien te hebben heb ik natuurlijk wat tijd vrij gemaakt voor Aliens 2 en 3.
Dit deel viel me jammer genoeg een beetje tegen .. matige film die totaal de sfeer mist van deel 1.
Oninteresante personages en een overschot aan Aliens ( waar deel 1 nog zo uniek was met ''dat ene wezen'' is het nu allemaal over the top , en dan dat overbodige meisje nog , jammer.
Toch kon ik me wel vermaken want de SFX waren toch top en ook de Alien zag er weer op en top uit.
Krappe 3*
Doom
Wederom een top250 film gezien en kan niet anders zeggen dan dat deze er ook zeker in thuis hoort.
Zeer goede opvolger van 'Alien', moet zelfs bekennen dat ik momenteel deze film zelfs beter vind dan zijn voorganger. Het verhaal bouwt erg mooi rustig op naar de echte spannende momenten en actie scenes. Tot die tijd is de film gewoon nog geen moment saai, erg leuke personages en puik acteer werk.
De laatste drie kwartier bestaan vooral uit actie scenes, elke scene is erg effectief en geweldig om te zien. Zat gewoon helemaal in de film. Het slot van de film was verder erg goed.
Kortom gewoon een van de beste actie/Science-Fiction films die ik heb gezien.
otherfool
Nog zoveel beter dan het toch al niet beroerde eerste deel. Mooi opgebouwd, spannend, sfeervol, prachtig vorm gegeven, een topper in alles. Henriksen steelt de show in de (voor mij) beste Alien film.
4,5*.
SSeagal
Spannend en zeer vermakend tweede deel, prima filmpje. Leuke verwijzingen er in verwerkt van Cameron naar The Terminator, wat me eerder niet was opgevallen, heel subtiel. Voor de special effects voor die tijd en de intensiteit ****
lil-jo
Beter dan deel 1 meer actie en special effects veel spannender zeker goede film...hoort in mijn top 10!
peterteunisen
De beste film in zijn soort!! Deze film heeft absoluut alles!!
italian
het heeft idd niet dezelfde claustrofobische sfeer als Alien en gaat dus maar naar een sf-actiefilm...spijtig anders was hij beter geweest als Alien
maar toch een zeer goede film met goede plowendingen
666south park
ik vond deze beter dan deel 1 eigenlijk want leuker verhaal enzo vond ik hier ook zeker een 5,0 voor ik vond de aliens zeer leuk deze keer
BlueSword
deze vond ik wel een stukje beter dan deel 1.
erg vermakelijke film en de aliens waren wel vet.
Ravenstein
De eerste keer dat ik Aliens zag vond ik hem ietsjes tegenvallen omdat ik meer iets verwacht had in de trend van het eerste deel.
Deze gooit het over een andere boeg en brengt ons meer van alles en vooral meer actie en buitenaardse wezens.
Later heb ik zowel Alien als Aliens nog enkele malen gezien en eerlijkheid verplicht me om te zeggen dat ik nu toch Aliens als de betere van de 2 beschouw. Beide zijn echter absolute aanraders.
Spijtig dat de volgende delen niet meer dit niveau bereikten.
Halcyon
Ben het met je eens. Alien werkte heel sterk op je zenuwen omdat die vooral sterk opgebouwd was en de suspens elke seconde voelbaar was. Aliens daarentegen zorgt voor zoveel visueel genot en actie dat het echt leuk wordt om naar te kijken. Kiezen tussen beide films is echt moeilijk. Feit is gewoon dat Aliens een supergoed vervolg is op een supergoede film.
moviegate111
Vette science-fiction!! toffe actie, redelijk acteerwerk, zeer goed scenario.
code9
Mijn nummer 2 aller-tijden, en alleen omdat Aliens ná Alien gemaakt is. Voor Aliens geldt als voor Alien: dé perfecte combinatie van SF en Horror. De sfeer is iets minder beklemmend en mysterieus dan het eerste deel, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de heftigere actie, die toch niet overtrokken is. De introductie van 'mother Alien' is het hoogtepunt van de film. De redding van een klein meisje kan irritant overkomen omdat zoiets tot vervelens toe wordt toegepast in Amerikaanse scenario's, maar in de jaren '80 was dit nog geen schering en inslag. Alien & Aliens zijn van een ongeevenaarde klasse en worden alleen enigszins bezoedeld door de veel mindere vervolgen. 5* en verplicht kijkvoer voor alle SF/Horrorfans.
dutchtuga
Voor de zoveelste keer herzien en weer heb ik me geen seconde verveeld.
Aliens blijft, net als zijn voorganger, keer op keer een genot.
Waar Alien wat meer "klassieker" uitstraalde is Aliens eigenlijk het voorbeeld van de perfecte actievolle SF-film. Enig minpuntje hier, en dit is al vaker gezegd, vind ik de verhaallijn met Newt. Deze verhaallijn vind ik volkomen overbodig en dient eigenlijk alleen maar om Ripley's moederinstinct in het verhaal te stoppen. Ik denk dat Aliens beter af was geweest had het verhaal zich puur en alleen op de confrontatie met de Aliens gericht.
Dit is ook het enige punt die mij van de 5 sterren weerhoud.
Buiten dit feit om is deze film voor mij de ultieme adrenaline stoot. Jammer dat er niet nog meer aliens in beeld komen want ik kan geen genoeg krijgen van deze beestjes
. Maar zo blijft de mysterie van het wezen nog enigszins intact. Wel geweldig de queen mee te maken in dit deel. Wat een geweldig ontwerp.
De casting had niet beter gekund denk ik. Geweldige personages krijgen we hier. Van Paxton tot de sigaarrokende sergeant of Lance Henriksen, allemaal perfect gekozen. Sigourney Weaver levert een behoorlijke acteerprestatie af voor het materiaal dat ze krijgt toegeworpen en Reiser's kop is perfect als stiekeme bad guy. Geen commentaar op dit punt.
De soundtrack is niet al te bijzonder maar wel effectief. Wat wel erg subliem is gedaan zijn de geluidseffecten. Alleen dat opsporingsapparaat al (ben de naam kwijt). Goed werk.
De decors zijn mooi maar toch niet zo impossant als in het origineel. Dit is enigszins ook logisch want het origineel richt zich meer op dat soort dingen terwijl het hier meer actiegericht is allemaal.
Over het algemeen dus gewoon een fantastische film die de eer van het origineel hoog houdt maar helaas werd vervolgd door 2 behoorlijk mindere delen.
Had 4,5* gegeven en die blijven ook staan.
Halcyon
Hier ben ik het niet zo mee eens. Die verhaallijn heeft volgens mij wel degelijk een functie. Ergens in de film wordt ook gezegd dat als een meisje van 5 jaar kan overleven op een door Aliens geteisterde planeet, er nog hoop is voor de mariniers ed. En die hoop wordt gaandeweg een begrip dat langzaam maar zeker de kop wordt ingedrukt.
dutchtuga
Hier ben ik het niet zo mee eens. Die verhaallijn heeft volgens mij wel degelijk een functie. Ergens in de film wordt ook gezegd dat als een meisje van 5 jaar kan overleven op een door Aliens geteisterde planeet, er nog hoop is voor de mariniers ed. En die hoop wordt gaandeweg een begrip dat langzaam maar zeker de kop wordt ingedruk.
Enigszins interessant maar deze verhaallijn leidt naar een aspect in de film die mij dus echt tegen zat en dat is dat het meisje weer eens moet overleven terwijl alle anderen als dooie vliegen vallen. Ik was ook tevreden geweest als het meisje vermoordt werd door de alien. Geeft de film wat meer geloofwaardigheid en had ik jouw theorie ook wat meer kunnen plaatsen. Nu is me dat niet zo direct opgevallen.
dutchtuga
Nou, toch maar 5 sterren gegeven. Een film die me keer op keer weet te overdonderen verdient het gewoon.
makoo
Fantastisch!!! Was totaal overdonderd toen ik de film in de BIOS zag. Later zelf de box met alle alien films gekocht. Nog steeds deel 2 het beste. Vooral de langere versie is mijn inziens nog beter. Voor mij 5 sterren waard.
Halcyon
Schitterend vervolg op Alien dat het weliswaar over een andere boeg gooit. Meer aliens, meer actie, en daarom ook minder suspense. Maar dat is niet eens zo erg want je krijgt genoeg te zien zodat je je geen seconde verveelt. Opnieuw erg leuke special effects die goed zijn voor een avondje goed griezelen.
Materny
Beter als deel 1.
Het enige wat me ergerde aan deel 1 is dat de spanning daar niet optimaal , hier is dat geen factor meer.
Het beste deel van de 2, dat is zeker.
Alleen is het wel jammer dat de alien in 1 overkwam als een onoverwinnelijk monster.
Hier bij deel 2 is het gewoon schietvoer.
Maar dat mag de pret niet bederven want het blijft gewoon een slim, sterk & sneaky monster dat je niet wil tegenkomen.
4.5* voor dit meesterwerk.
boerenpummel
Vond Aliens net als als het eerste deel wat tegenvallen. Sowieso is SF niet echt mijn favoriete genre, maar de klassiekers weet ik meestal nog wel te waarderen. Voor de Alien-films geldt dit echter niet.
tinkerbell78
dit is de beste alien film uit de hele reeks, vind ik,alien 1 was veel te traag voor mij ,hier zat veel meer actie en spanning in ,hij blijft tot de laatste minuut boeien.De spelers waren allemaal goed en erg interessant

Alien: Resurrection
1997

Alien³
1992

Alien
1979

'Alien: Earth' is een hit op Disney+: zó kijk je alle 'Alien'-films in chronologische volgorde

'Het kreng is weer terug': filmjournalisten overspoelen 'Alien: Romulus' met lof in eerste reacties

Nauwkeurigheid is troef voor Fede Álvarez: 'Alien: Romulus' moest stylistisch geheel overeenkomen met origineel

De Xenomorph is terug: eerste beelden van 'Alien: Romulus' uitgebracht

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Fantasy / Sciencefiction, 1980

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991
androidextraterrestrial technologyspace marinespaceman cryogenicsvacuum ruimtekoloniewarrior womansettlerruimtereiscolonyhorrorruimtebuitenaards wezenvrouwelijke hoofdrolspelerschepseldesolatefemale hero aggressivexenomorphdesolate planet criticalstrong female protagoniststrong female leadfemale lead hilarioussinisterassertivecommandingempatheticexhilarated