• 9.374.678 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.151.112)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne

Ellis Boyd 'Red' Redding

Warden Norton

Captain Byron T. Hadley

Bogs Diamond

Brooks Hatlen

avatar van syllmusic

syllmusic

Wat een fantastische film zeg!

geen moment saai en zeer indrukwekkend. de gezichtsuitdrukking van 'Robbins' is echt zo overtuigend.

een echte aanrader dus!

avatar van scc-j

scc-j

Beste film ooit

realistisch , goed acteer werk

brengt het gevangenis leven echt goed in beeld

(na het horen van een verhaal van een ex-drugssmokelaar)

de handeltjes , de vriendjes enz enz

avatar van Outblasty

Outblasty

Ik denk niet dat deze film het beeld van een gevangenis goed in beeld brengt. Of althans, wel erg goed maar niet echt realistisch lijkt me. Het komt allemaal erg vredig en vrij over ondanks dat de bewakers en die gasten die hem probeerden te verkrachten niet echt vriendelijk waren natuurlijk.

Ik ben het wel met je eens dat dit de beste film ooit is (die ik gezien heb in ieder geval).

avatar van jipt

jipt

hoe vaker je hemt kijkt hoe minder goed ie wordt

yeyo schreef:

Was gewoon een reactie op het bericht van mcdaktari. Maar bij nader inzien heeft deze emoticon ( ) wel iets weg van Tim Robbins, vind je niet?

nu je het zegt

hoe vaker je hemt kijkt hoe minder goed ie wordt
Hoe vaak moet ik hem dan nog kijken, want ik heb hem al 3x gezien en vond hem beide herkijkbeurten beter worden.

Behalve dan natuurlijk het einde. Dat gevoel zal ik nooit meer terugkrijgen

avatar van ezra mendez

ezra mendez

Dit is toch een topper waar je nooit genoeg van kan krijgen...

avatar van jan7878

jan7878

Beter kan niet.............toppertje.

avatar van Curly1985

Curly1985

blijft voor mij de beste film ever! al zo vaak gezien inmiddels maar zou hem zo vanavond weer aan kunnen zetten. ongelooflijk mooi verhaal, geweldige acteurs en een fenomenale ontknoping!

Nomak hoe vind jij hem?

avatar van Nomak

Nomak

petermeter schreef:

lijkt me trouwens en hele mooie film!

ik hou erg veel van films met gevangenisen of oorlog!

dus weet iemand nog en leuke film voor me?

Als je de film niet hebt gezien mag je niet stemmen! Dus gelieve je stem te verwijderen.

En hetzelfde bij Shutter Island, lijkt me sterk dat je die nu al gezien hebt.

oooh wist ik niet, srry!

ik ben net nieuw

avatar van decicco

decicco

Even de Wiki op je gemak doorlezen

avatar van jeuletaxi

jeuletaxi

superfilm nog steeds, voor mij de enigste film met 5 sterren.

ik heb deze film gister gezien!

echt en mooie film, ik ga hem misschien vandaag weer kijken!

avatar van louisvf

louisvf

petermeter schreef:

oooh wist ik niet, srry!

ik ben net nieuw

Toch logisch dat je niet stemt op een film dat je nog niet gezien hebt?

avatar van kennethv

kennethv

Zeer mooie maar ook goede film,

heb hem al vaker gezien maar blijft mooi.

avatar van Jozz

Jozz

Ik kwam er laatst achter dat ik deze film, met eveneens de hoogste rating op IMDB, nog helemaal niet kende. Tijd om eens even te kijken dus .

En inderdaad, het is een bijzondere en zeer meeslepende film met geweldig acteerwerk. Wat zet Tim Robbins hier toch een memorabel personage neer.

*4,5

avatar van yorickk

yorickk

Meesterlijk. K zou bijna willen dat ik geen korte termijns herrineringen kon aanmaken zoals die gast uit Memento, dan zou ik de hele dag deze film kijken .

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Alleen spoel je dan elke keer na 10 minuten weer terug.

Kun je de film nooit afkijken.

yorickk schreef:

avatar van Tabossi

Tabossi

Toevallig vorige week weer eens gezien. En het kan aan mij liggen, maar hoewel ik echt wel van Hollywoodproducties hou, snap ik hypes bijna nooit. Avatar: zwaar matig. Inglourious Bastards: niet veel beter. En ook deze eeuwige nummer 1 of 2 vindt ik zijn plaats niet waard. Ik zei het al in eerdere posts, maar wat doet Shawshank nu boven het gros van de gevangenisfilms uitstijgen? Kom niet met 'geweldige acteerprestaties', want die zijn goed, maar de castst outdo't zichzelf echt niet. Verhaal: oke, maar niet bijster origineel. Sfeer: top, maar dat zijn tig andere films in die vermaarde top 250's ook. Het gaat er bij mij niet in dat uitgerekend deze film door zoveel als beste ooit (!) wordt gerekend. Welke dat overigens in mijn ogen wél moet zijn, weet ik niet.

chevy93

In het gros van gevangennisfilms is dit niet de beste gevangenisfilm nee. Maar ik zie dit ook niet als gevangenisfilm. Denk aan Escape from Alcatraz of voor de wat jongere onder ons American History X. Het drama uit dat soort films haalt het bij lange na niet bij het drama uit deze film!

De manier van vertellen van Morgan Freeman, de manier van acteren. Het verrassende einde (althans voor mij dan) en de schitterende verhaallijn maken dit tot een nagenoeg perfecte film

avatar van J filmrecent

J filmrecent

Ik begrijp niet waarom iedereen zo hoog stemt, mischien omdat iedereen hoog stemt of ik begrijp de film niet.

Ik geef een twee, er zijn tal van films die een veel beter verhaal vertellen dan deze film.

Persoonlijk vind ik het een gewone gevangenis verhaaltje, niets meer en niets minder. Het verhaal is niet origineel, er zijn tal van films met hetzelfde plot , die overigens al eerder dan deze film zijn uitgebracht.

Acteurprestatie goed, je moet jaja moet verwachten dat de acteerprestaties goed zijn immers, de acteurs zijn beroemt en worden er goed voor betaald, dus je moet verwachten dat ze een goede prestatie leveren.

groet

J Filmrecent

avatar van barns

barns

J filmrecent schreef:

groet

J Filmrecent

Ik ga hier graag even op in.

Terwijl ik jouw verhaaltje lees bespeur ik een soort van: 'ik-stem-niet-hoog-op-een-filmpje-dat-algemeen-geliefd-is'.

Je bespreekt hier een standaard gevangenis verhaaltje, ikzelf vond ook niet dat het qua verhaal eruit sprong, maar de manier waarop het verhaal gebracht word vind je denk ik niet zo heel gauw, zo subliem uitgevoerd, terug in een andere film.

Dan kom je ook nog met het argument dat omdat de acteurs beroemd zijn en ook nog goed betaald worden het standaard is dat ze goede acteeprestaties leveren. Dit lijkt me toch redelijk kortzichtig. Acteurs zijn beroemd, en daardoor ook goedbetaald, juist omdat ze goede kunnen acteren, niet andersom . ( daarbij zijn er altijd nog wat misperen te bespeuren bij de meeste acteurs ).

Ikzelf ben ook geen grote fan van deze film, het is niet mijn ding, het verhaal greep me niet helemaal aan. Maar er zijn genoeg pluspunten voor mij om deze film toch wel een nette 7 te geven.

J filmrecent schreef:

Wat een bizarre redenering..

chevy93 schreef:

American History X is toch helemaal geen gevangenisfilm?

avatar van Mavoe

Mavoe

Vond de Green Mile wel ietsie beter, maar deze is ook zeker 5 sterren waard!!

yeyo schreef:

American History X is toch helemaal geen gevangenisfilm?

Nou ja.. het belangrijkste deel speelt zich af in de gevangenis vind ik.

avatar van nush

nush

Blijft een topfilm ! Geweldig verhaal.

avatar van Kaka1985

Kaka1985

Mijn absolute nummer 1. Ik kijk hem ieder halfjaar wel 1 keer. Werkelijk alles is briljant... Wow!