• 9.374.105 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.150.558)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne

Ellis Boyd 'Red' Redding

Warden Norton

Captain Byron T. Hadley

Bogs Diamond

Brooks Hatlen

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Weet iemand hoe ik aan deze dvd kan komen (met ondertiteling, in ieder geval de engelse en het liefst ook met de nederlandse) die een goeie kwaliteit heeft? Want ik hoorde namelijk dat er veel versie's te verkrijgen zijn met een slechte kwaliteit?

avatar van Jordy

Jordy

ezydvd.com.au

slechts een eurootje of 15, alleen niet regio 2 dus. Of ie Engelse ondertitels heeft zou ik ff moeten checken. Momenteel de beste versie die er is, zal ooit nog wel eens een vette 2-disc van komen..

*edit* geen Engelse ondertitels, laat dus maar

Goeie film.

Duurt niet kort en je blijft elke seconde geboeit.

Goed acteer werk van de hoofd spelers vooralhet acteer werk van Robbin's en Freeman is erg goed.

Goede muziek.

5 uit 5

See ook Boondock Saints Topper

avatar van FisherKing

FisherKing

Onterecht relatief onbekende Topfilm: ( gebeurde ook met Casablanca )

Niet te geloven dat er geen oscars heengingen ( had er minimaal drie moeten krijgen )

EmDee

Het probleem met deze film en Pulp Fiction is dat ze moesten concureren met Forrest Gump. Hoewel ik het er niet mee eens ben, gingen alle oscars naar die film.

Macmanus

Was wel een jaar 1994 Forrest gump Pulp FIction en deze film, geen slechte oogst.

EmDee

Hoe kan dat er is op gestemd en deze film had toch al 99 stemmen?

EmDee

Knocking gefeliceert, je bent stemmer nummer 100.

Wellicht dat je van Jordy nog een prachtig moviemeterpretpakket krijgt.

avatar van Jordy

Jordy

zal het voorleggen aan de PR-mensen

avatar van NERD

NERD

waarom zit iedereen zo in over de 100 stemmen voor deze film?? er zijn genoeg andere films met meer dan 100 stemmen......

EmDee

er zijn genoeg andere films met meer dan 100 stemmen...
Er zijn er anders nog maar vier die aan dit criterium voldoen.

avatar van NERD

NERD

ok, maar waarom is het bij deze film zo bijzonder dan?

EmDee

Heb je wel een beetje gelijk in. Maar deze film is nu een klassieker en wordt ddor veel mensen wereldwijd als één van de beste films gezien!

avatar van GerwinF

GerwinF

Een grote blunder wel is dat op de DVD (UK Versie) in het menu het einde al te zien is zodat je weet hoe hij afloopt.

• 2075 stemmen

Een aardige film, maar m.i. zwaar overgewaardeerd. Enkele Escape From Alcatrez-elementen en ietwat traag af en toe. Maar zeker geen slechte film; met name het uitstekende acteerwerk doet deze rolprent op ***1/2 uitkomen. Maar wat is er eigenlijk zo geniaal aan het einde?

avatar van gotti

Dit is mijn favoriete film en wil hem graag op dvd, maar dan met wel veel extra opties. Zitten er eingelijk veel extra opties op die dvd?

Lis

Ik ben een rund nog niet deze film te hebben gezien!!!

Heb er nu vele reacties over gelezen en wil accuut die film hebben voor vanavond

Dus ik hobbel zo even naar de videotheek!

Ik vond The Green Mile onwijs mooi(ik heb de dvd gekocht)...ben dus errug nieuwsgierig naar deze dus.

EmDee

Ik ben een rund nog niet deze film te hebben gezien!!!

Ik vond The Green Mile onwijs mooi

Lis

[/quote]haha, bij mij net andersom. Heb The Green Mile nog nooit gezien maar heb hem nu een weekje thuis.

Meteen gaan kijken

3 uur mooi!!!

Alleen ff inkomen in het begin,moet even vaart krijgen,maar daarna....ja..mooi,en als je hem al in huis hebt,vanavond kijken

EmDee

vanavond weet ik niet. iig wel deze week.

Lis

vanavond weet ik niet. iig wel deze week.

Dan heb je nog 2 dagen voor deze week

EmDee

Heb hem gisteren gehuurd als weekfilm. Dus tot vrijdag de 23e.

Lis

Gisteravond gezien en wat een pracht film!!

Het einde zag je idd niet aankomen...dus een ieder die hem nog niet gezien heeft..halen die hap

• 2075 stemmen

Ik snap dus echt niet waarom deze film zo massaal als meesterwerk bestempeld wordt. Ik vind het namelijk een heel erg voorspelbaar verhaal; en JUIST het einde. De makers hebben i.i.g. goed naar 'Escape From Alcatraz' gekeken!

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik denk dat het einde zeer gewaardeerd wordt na het indrukwekkende relaas hiervoor! (en de voorspelbaarheid speelt dan helemaal geen rol meer)

Macmanus

zo voorspelbaar vond ik hem niet, maar ja bij elke film, zelfs films waarvan je denkt deze moet iedereen goed vinden.

Altijd wel een paar die het weer niks vonden.

• 2075 stemmen

Ik heb ***1/2 gegeven, dus ik vond het wel degelijk een goede film. Alleen de voorspelbaarheid viel me gewoon tegen!

Macmanus

Ja oke, maar dat vind ik zo raar.
de film ging helemaal niet om het einde, bij Escape From Alcatraz ging het echt om de uitbraak, dus dan vind ik het zo raar dat je het voorspelbaar vind

avatar van Goodfella

Goodfella

Ik ben het helemaal met je eens. Ik begrijp ook niet waarom hele volksstammen voor deze film 5 sterren geven. Wat maakt deze film dan zo ontzettend bijzonder vergeleken met andere drama/gevangenis films? denk ik dan...

avatar van Mik

Mik

Het feit dat Andy spontaan ineens weg is mischien? Zonder dat je al de hele film op een uitbraak wordt voorbereid!