• 9.375.880 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.151.596)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch tweemaal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij raakt bevriend met de zwarte medegevangene Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman), die voor iedereen spullen kan regelen en de bijnaam 'Red' heeft. En er zijn nog twee dingen die Andy op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.

Andy Dufresne

Ellis Boyd 'Red' Redding

Warden Norton

Captain Byron T. Hadley

Bogs Diamond

Brooks Hatlen

avatar van Montanafan1990

Montanafan1990

Een prachtige film met een mooi goed in elkaar gezet en soms ook ontroerend verhaal. Het acteerwerk is werkelijk van de bovenste plank en de soundtrack van Thomas Newman is ook geweldig.

Ik vind The Green Mile alleen nog net ietsje beter.

4,5

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Aantal off-topic berichten verwijderd.

avatar van decicco

decicco

Gisteren deze film maar eens gekocht bij de mediamarkt voor een laag prijsje.

Aangezien ik de film voor de eerste keer nogal rommelig heb bekeken met veel onderbrekingen etc. heb ik hem nu nog maar eens rustig herbekeken.

Deze film heeft me werkelijk op een goede manier ontroert. Super mooi verhaal en top acteerwerk aan de kant van Morgan en Tim.

Een aantal scenes in deze film hebben mij erbij stil laten staan wat nou werkelijk vriendschap is. Het einde was werkelijk welgemaakt. Ik kreeg er zelfs eventjes een emotioneel moment door.

Voor mezelf heb ik er dus ook goed aan gedaan om deze film te kopen en nog eens te bekijken. In één woord: Meesterwerk.

avatar van Blarown

Blarown

supergoeie film!

- goed acteerwerk

- realistisch verhaal

staat terecht op nr. 1!

avatar van AntiChrist

AntiChrist

Geweldige film, een must-have.

Ik heb hem een paar jaar gelede gezien en gister nog eens, geweldig geacteerd, je gaat hélemáál in de film op, verrasend einde en het lijkt ook echt alsof dat een levensverhaal van iemand zou (kunnen) zijn. Een film die je minstens een keer in je leven moet hebben gezien .

avatar van Avlater

Avlater

Prachtige film.

mcdaktari

Ik heb deze film vandaag maar weer eens voor de zoveelste keer gekeken want ik had hem gratis thuis gestuurd gekregen omdat ik me aangemeld had op een of andere site, en dan mocht je gratis een dvd naar keuze uitzoeken, zodoende. Maar het is toch wel meer dan terecht dat Shawshank Redemption op de eerste plaats staat hier op MovieMeter.nl want wat is het toch een ontzettende mooie en ontroerende prachtige film. Onvoorstelbaar dat ik die niet in m'n top 10 had staan, maar dat duurt niet lang meer . Ja deze behoort toch zeker wel bij de beste films aller tijden, teminste voor mij dan, het is natuurlijk voor iedereen anders maar de meeste hier zullen het wel met me eens zijn anders zou hij tenslote ook niet op plek nr 1 staan.

avatar van Reinbo

mcdaktari schreef:

De meeste wel, lang leven het kuddedier.

mcdaktari

Je moest eens weten Reinbotje, ik een kuddedier?? Je weet niet eens wie ik ben anders zou je je praatjes wel voor houden

mcdaktari schreef:

Je weet niet eens wie ik ben anders zou je je praatjes wel voor houden

avatar van movieonly

movieonly

Reinbo schreef:

De meeste wel, lang leven het kuddedier.

Wel een goede film maar absoluut niet de beste film ooit .

avatar van Reinbo

Ok je weet het dus toch

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Zeer goede film!

Mooie acteerprestatie van Morgan Freeman!

Eén van de beste drama's ooit gemaakt

avatar van jansma

jansma

yeyo schreef:

Wat heeft dit met deze prachtige film te maken?

Die emoticon bedoel je?

avatar van jansma

jansma

yeyo schreef:

Die emoticon bedoel je?

Ja

jansma schreef:

Ja

Was gewoon een reactie op het bericht van mcdaktari. Maar bij nader inzien heeft deze emoticon ( ) wel iets weg van Tim Robbins, vind je niet?

mcdaktari

ik zie er toch meer Morgan freeman in

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Prachtige film. Heel mooi(/goed) verhaal. Morgan Freeman en Tim Robbins die geweldige acteerprestaties neerzetten. Deze film verdient zeker een top-10 klassering.

Ja maar dat heeft ie toch ook, hij is toch nr.1 van de top 250

avatar van laundromat

laundromat

Ja maar dat heeft ie toch ook, hij is toch nr.1 van de top 250

Denk dat Ajax bedoelt dat film in zíjn top10 hoort. En daar staat ie ook in.

avatar van Mrthelord

Mrthelord

Voor mij maakt het eigenlijk niet zo veel uit in wat voor een film Norman Freeman Speelt. Ik kijk graag naar films waar hij in speelt.

In deze film is hij weer perfect. De film blijft boeien tot het eind ondanks dat deze film wel wat traag is.

avatar van barns

barns

Mrthelord schreef:

Hoe ben je erachter gekomen dat Morgan een tweelingbroer heeft?

Mrthelord schreef:

Ik kijk toch liever naar Morgan Freeman die in deze film speelt En Norman Freeman zal idd misschien z'n 2lings broer zijn hahaha maar die deed niet mee.

avatar van -M-

-M-

Een van de beste films ooit gemaakt.

dikke 4,5*

avatar van The Almighty

The Almighty

Heerlijke film. Geweldig verhaal en onvoorspelbaar. Tim Robbins en Morgan Freeman speelden geniaal! 5*.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

barns schreef:

Hoe ben je erachter gekomen dat Morgan een tweelingbroer heeft?

Hij is helaas niet ver gekomen met zijn carrière als man achter de kassa bij de Appie Hein.

Mrthelord schreef:

het is morgan freeman, niet norman freeman