• 9.377.381 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.152.370)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch tweemaal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij raakt bevriend met de zwarte medegevangene Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman), die voor iedereen spullen kan regelen en de bijnaam 'Red' heeft. En er zijn nog twee dingen die Andy op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.

Andy Dufresne

Ellis Boyd 'Red' Redding

Warden Norton

Captain Byron T. Hadley

Bogs Diamond

Brooks Hatlen

avatar van t.durden

t.durden

Zeker niet de beste film ooit, maar wel een goede film. Hij is soms rauw, waardoor het redelijk realistisch blijft. Meeslepende film, goed geacteerd, niks mis mee.

avatar van yeyo

yeyo

t.durden schreef:

Hij is soms rauw

avatar van Reinbo

Rauw en realistisch zijn inderdaad niet bepaald termen die ik met deze film associeer...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ik adviseer t.durden Un Prophète op te zoeken.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Sentimenteel en zeker geen realistisch gevangenis verhaaltje. Tim Robbins en Morgan Freeman, beide topacteurs kunnen dat toch niet verbloemen. Waarschijnlijk door het feelgood gehalte dat de film zo hoog scoort, de vrienschap tussen die twee is ook aandoenlijk. Maar het slaat natuurlijk nergens op.

avatar van Groznyy

Groznyy

Vanwege de ontzettend hoge notering die deze film hier krijgt, had ik een waar meesterwerk verwacht. Achteraf gezien vond ik het een degelijke film, maar zeker niet meer. Het verhaal wordt leuk verteld door Freeman waardoor de film aardig wegkijkt, maar er gebeurt eigenlijk niet zoveel in de film. Belangrijk minpunt toch aan de film, voor mij dan, is ik geen affiniteit voel met 1 van de personages. Er zit te weinig echt oprechte emotie in. En verder kan ik me niet van de indruk ontdoen dat het een flinterdun verhaaltje was dat werd verteld.

avatar van Erick_E

Erick_E

Loving this movie !!

avatar van Erick_E

Erick_E

Kaka1985 schreef:

Mijn absolute nummer 1. Ik kijk hem ieder halfjaar wel 1 keer. Werkelijk alles is briljant... Wow!

Hehe, netjes. Ik denk dat ik dat ook maar ga inbrengen. Of 1 keer per kwartaal

avatar van MIME2000%

MIME2000%

Afgkeurd vond het simpel verhaal

het verdient niet zoveel aandacht

avatar van kimmie131195

kimmie131195

Moet elke keer toch weer huilen als ik deze film zie ! Maar erg goede film ! 5 sterren*

avatar van simonvinkie

simonvinkie

[quote="t.durden].Hij is soms rauw [/quote]

Zeer sterke film en voor mij zelfs top 10 plek waardig maar je kunt nou niet zeggen dat het een rauwe film is.

avatar van t.durden

t.durden

Oké, rauw was niet zo secuur uitgedrukt.

avatar van SchinkenKäse

SchinkenKäse

Tjezus zeg, dat mensen hier van houden.. Ik vind drama sowieso al dramatisch slecht.. dit ook

avatar van neo

neo

Persoonlijke aanval + reacties verwijderd.

avatar van -M-

-M-

Iedereen zijn genre. Jouw genre zullen vele anderen weer helemaal niks vinden. Het is en blijft een super film.

avatar van AGE-411

AGE-411

Kan er niets gedaan worden aan die aantal stemmers? Het gemiddelde getal komt hierdoor een lijntje lager wat niet echt mooi oogt.

avatar van doodah

doodah

We kunnen de helft van de stemmen schrappen ja, dan staat het er weer mooi achter...

Oké, het ziet er ietsje minder uit, maar dat is het dan ook. Voor mij is het zo goed.

avatar van Gettho-

Gettho-

Ik heb niet vaak naar gevangenis films gekeken ...

Maar alsnog wil ik even kwijt dat ik deze film erg mooi vond

die directeur wat een kloot niet

avatar van huVILEub

huVILEub

Prachtige film. Mooi verhaal, sterke acteurs, mooi camerawerk. Het einde was een beetje té, maar daar houd ik opzich wel van.

avatar van In2Sneakers

In2Sneakers

Geweldige film, mooie opbouw, goed geacteerd, mooie muziek.

En het einde gaf me een brede glimlach op me gezicht.

avatar van petersen91

petersen91

wat een geweldige film, ik heb ervan genoten.

een fantastisch gevangenisdrama waarin uitstekend geacteerd wordt.

avatar van dolphinazee

dolphinazee

Gister was er op het nieuws dat een gevangene uit breda is ontsnapt via een tunnel.
Toen ik dat hoorde moest ik gelijk aan deze film denken, ook ontsnapt via een tunnel vanuit de gevangenis.

Zijn er misshien meer mensen die ook gelijk er aan moest denken?
Maar goed, verder vind ik het een goeie film

avatar van Delta65

Delta65

Ik lees hier en daar een spoiler, maar maakt niet meer zo uit voor een oude film als deze. Toch ben ik blij dat ik zonder voorkennis de film vandaag ging kijken.

Ik vond het tot die ontsnapping een geweldige film, daarna vond ik het fantastisch! Toen werd alles opeens duidelijk. Echt 5 sterren waard en een terechte #1 in de top 250!

avatar van Riddierid

Riddierid

Goed geacteerd, verder goede en mooie film maar echt geweldig (5) sterren waard vond ik hem toch weer net niet... 3,5 is ook wel goed

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

dolphinazee schreef:

Zijn er misshien meer mensen die ook gelijk er aan moest denken?

Maar goed, verder vind ik het een goeie film

Hij had de film gezien, goede inspiratiebron voor hem

avatar van dvd-me

dvd-me

JohnWilliams schreef:

Hij had de film gezien, goede inspiratiebron voor hem

Het was een zij, ze is ontsnapt uit de vrouwengevangenis vanuit de keuken en graafde een gat met een lepel... (Dat komt sowieso uit een film)

Maar dat terzijde, moest meteen denken aan Escape from Alcatraz.

Alleen is de gevangenis van Breda niet zo beveiligd als Alcatraz neem ik aan

avatar van Remi

Remi

Spoilers?

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Spoilertags geplaatst.

avatar van dvd-me

dvd-me

hoezo spoilers? dat is het verhaal van die vrouw die laatst ontsnapte (niet uit de film ofzo)

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

dvd-me schreef:

Even niet zo naïef, als je een gebeurtenis uit de echte wereld gaat vergelijken met een film, weet iedereen ook meteen hoe de film ongeveer zal gaan.