Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Bruce Willis, Jeremy Irons en Samuel L. Jackson
Gesproken taal: Engels, Duits en Roemeense
Releasedatum: 22 juni 1995
Plot Die Hard with a Vengeance
"Think fast. Look alive. Die hard."
Op een publieke plek in New York vindt een explosie plaats, die opgeëist wordt door een man die zich Simon noemt en alleen met John McClane wil praten. McClane is een zwaar alcoholistische agent die z'n badge niet meer heeft, maar alleen als hij de opdrachten van Simon uitvoert zullen de explosies stoppen.
John McClane
Katya
Charles Weiss
bartjeroen
vette trailer van die hard 4
die hard 3 was een aardige film, ik vond jackson en willis goed samen spelen, het verhaal was te doen. De film was soms ongeloofwaardig maar dat is niet de eerste keer bij deze films, verder stoorde ik me soms aan die trommels ertussendoor....
Tock miste ik het die-hard gevoel van deel 1 en 2 en dat is jammer al met al toch nog 3,5*
Theatertje
Deze film vond ik geweldig toen ie uitkwam, maar na het 8 keer gezien te hebben is de lol er wel vanaf... En dat is jammer, want Bruce Willis speelt een macho zoals hij het nooit eerder gedaan heeft. 3.5 sterren.
Quentin
Het eerste en tweede deel gezien
?
Kevin13
heel goede film,
spijtig dat er nu al een die hard 4 is, ik heb de trailer gezien en het trekt op niks
De GeuS
Dit is trouwens wel één van de meest lelijke, goedkoop uitziende, poster/foto van moviemeter....
DeDennis
waar slaat dat weer op geus? het gaat over de film, niet over de poster van moviemeter
emiellios
Deze film al aardig wat keer gezien. Vooral de eerste keren is het een zeer vermakelijke film: aardig verhaal, komisch wat betreft de samenwerking tussen Willes en Jackson en genoeg ontwikkelingen om de spanning er in te houden.
Sommige films kun je blijven kijken, sommige niet. Deze film gaat na een stuk of 4 keer gezien te hebben toch wel vervelen: vooral op een paar punten: het cliche aan het begin dat Willis een goede kater heeft en dus opstart problemen en het eind waar de snelheid van de film er dan toch wel uit is.
Maar de eerste keer/keren is deze film uiterst vermakelijk: aardig verhaal en goede spanning. Beste element van de film is toch wel de samenwerking tussen Willis en Jackson.
--3*--
tukkerstein
Waar slaat dit nu weer op? Dat mag je toch best opmerken, ik vind het ook een lelijke poster.
Deel 3 vind ik veruit het slechtste deel uit de reeks. Weinig harde actie, vergezocht verhaal en meer..
SSeagal
Door het open speelveld en de aanwezigheid van Jackson valt het karakter van de die hard serie iets weg. Gelukkig maakt de intense actie een hoop goed en zitten er weer heerlijke mcclane scene's in. Ietsje minder dan zijn voorgangers. ***1/2
battleboy
Deel 3 is toch wel wat minder dan deel 1 en 2.
Deel 4 heb ik nog niet gezien. Ik hoop dat die wat beter is als dit deel.
Dit deel krijgt van mij 3*
seanpuffy
ik vind juist deel drie niet het minste. de combinatie met samuel vind ik gewoon zalig. hij kan zeker meegaan met deel 1 en 2.
Travolta_Jackson
Ik denk dat de fim bij het publiek goed viel omdat het door een heel New York afspeelt. 1 in een flat 2 op een vliegveld. Niet ofzo dat die films slecht zijn.
Kevin13
en ik blijf zeggen dat Samuel L Jackson prachtig speelde in deze film S Seagal.
Tarkus
Net als de 2 eerste films is dit ook een prachtige actiefilm met een Bruce Willis en Samuel L. Jackson in een knap samenspel.
Hoewel in deze film meer dialogen zijn dan in de vorige 2, en niet iedereen dit graag heeft, vind ik dat dit toch een meerwaarde geeft aan de film.
Het is ook de film waarin ik Jeremy Irons heb ontdekt, en daardoor ook later meer van hem wou zien, en daar nooit spijt van heb gehad, Irons is een prachtig acteur en is dat nu nog steeds.
Deze film met 3 grote namen is voor mij de beste van de 3 (velen zullen het niet met me eens zijn) en ben nu echt wel benieuwd naar deel 4, maar dat is dus nog effe wachten op de DVD release.
Het kan haast niet anders of ook dat wordt een topper, net als deze film is.
thedudesons
deel 1 was de beste van de 4. deel 2 was minder, maar deel 3 was weer top.
ChielB
Heerlijk samenspel tussen Willis en Jackson, wat uiteindelijk een prima film oplevert. Irons als 'Simon' is ook subliem uitgewerkt. Een heerlijke Die Hard-film, die vlak achter deel 1 volgt.
Shinobi
Wel een aardige film en de samenwerking tussen Jackson en Willis is wat deze film overeind houdt. De opdrachten die ze moeten uitvoeren heeft ook wel wat.
Ik geef 'm 3, 5 sterren.
Mr_White
- 2067 berichten
Derde deel steunt vooral op de geweldige dialogen tussen Jackson en Willis, maar ook op het gebied van actie heeft deze film genoeg te bieden.
Usual Suspect
Deze film kan de vergelijking met het eerste deel zeker aan.
De makers hebben er goed aan gedaan om Willis dit keer niet in een gebouw of vliegtuig zijn werk te laten doen maar in het openbaar.
De film barst dus weer van de actie, spannende opdrachten die Jackson en Willis moeten uitvoeren en de nodige portie humor en one-liners.
Verder moet gezegd worden dat Irons een geweldige 'bad-guy' neerzet, en dat Jackson een perfecte toevoeging voor de film en Willis is.
5*****
DragQueen
Met dit derde deel zit er duidelijk weer een stijgende lijn in de reeks. willis is weer te gek als mcclane, en jackson is een goede toevoeging. de chemie tussen beide is goed, en zorgt voor de nodige one liners. verder zit het met het verhaal wel snor, en is de grootse actie weer duidelijk aanwezig. sterke actieprent met weer het lekkere die hard sfeertje. 4,5 sterren.
martinovitch
Bruce willems echt 'een super acteur
ook in deze film schitterd hij weer
mooie actie spannend, ik kijk al uit naar die hard 4.0 jammer genoeg heb ik deze nog niet gezien.
ik geef deze die hard 5 sterren ! kvind hem kei
The Last
Vond deze bijna even goed als deel 1. Het is alleen... net niet.
4 sterren,
PS: Deel 1 gaf ik overigens 4,5 sterren.
AGE-411
De ultieme vrijdagavondfilm (einde van de week: alle energie aflaten).
Schietgrage Politieagent, Agressieve nergers, brave neger die z'n kindjes wat moraal leert (en per ongeluk wordt meegesleurt in het verhaal), op rijdende treinen springen, metroontploffingen, raadsel, ....
En dat slechts tijdens de eerste 20 min.
De rest van de film zit vol met zulk ongein. Ontplofte dammen, sluipschutters, achtervolgingen, complotten, 'god of the boms' in een school, van een brug springen, mensen per ongeluk in 2 hakken, helikopters neerhalen, ... en ik vergeet nog wel wat
Goed verhaal, ultieme actiefilm. (Het moet niet steeds rambo zijn op rotdagen als deze).
Roodkapje
Wel genoten van dit no-nonsens actiefilmpje. Je verveelt je geen moment.
italian
Non-stop actie en een adrenalineinjectie van het begin tot de laatste seconden ! Dat is wat je mag verwachten van deze derde Die Hardfilm. Waardige opvolger van de eerste en beter dan de tweede, ook al was die helemal niet slecht. De typische Die Hardelementen zijn een beetje verloren gegaan, de humor is iets minder nadrukkelijk aanwezig naar mijn mening en de buddyformule werkt niet 100% goed, maar dit is zo'n film die na een vermoeidende dag perfect werkt
Topentertainment ! 4* zelfs

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991

Aliens
Sciencefiction / Actie, 1986
new york citybomtaxiriddlediefstaldetectivehelikoptergoudmetrofbischipvuistgevechtpolitievervolgwraakbedrogflashbackschietpartijexplosiegeweldauto achtervolgingcargo shipsimon saysdump truckaqueductbomb threat action herofederal reserve banknyc subway