• 9.375.049 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 28 september 1990

Plot Die Hard 2

"Die harder."

Als agent John McClane voor kerst in Washington is, ziet hij iets vreemds op de luchthaven. Hij grijpt in en ontdekt dat het om zeer zware jongens gaat, al weet hij niet wat ze van plan zijn. Als de politie eenmaal doorheeft dat hij gelijk heeft, is het al te laat. Terroristen hebben de luchthaven en de toestellen in de lucht in hun macht en in één van die toestellen zit Johns vrouw. Hij tracht de terroristen uit te schakelen en zeker niet makkelijk dood te gaan, net als vorig jaar.

John McClane

Capt. Carmine Lorenzo

Leslie Barnes

avatar van ChielB

ChielB

Prima actie-knaller, zoals een Die Hard-film moet doen eigenlijk. Wel een stuk minder dan deel 1 en iets minder dan 3 en 4, maar ook deze blijft altijd leuk om terug te zien. 3 **

avatar van Shinobi

Shinobi

Leuke vervolg om te zien, maar duidelijk iets minder dan 1. Actie is uiteraard weer top hier en natuurlijk weer Willis.

Ik geef 'm 4 sterren.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

De minste uit de serie, maar dat betekent natuurlijk niet dat hij automatisch slecht is. De film is nog altijd zeer vermakelijk, maar voegt weinig toe aan het origineel.

avatar van DragQueen

DragQueen

Waardige opvolger, maar in mijn ogen de minste uit de reeks. het verhaal is maar bij vlagen interessant, maar de actie is lekker bruut en constant aanwezig. bruce willis keert weer goed terug in de huid van mcclane. maar daarlangs vind ik de film in alle opzichten gewoon wat minder geslaagd. wel gewoon een boven gemiddelde actieprent natuurlijk. 3,5 sterren.

avatar van seth gecko

seth gecko

de minste van de 4, maar naast Cliffhanger de beste van die gekke fin.

de film zit vol foutjes. actiescenes waarin de stuntdoubles overduidelijk zijn, slechte montage, plotholes, bad acting en ga zo maar door... de slechterik is cookie clutter en niks in vergelijking met een Gruber en toch, en toch...het blijft Die Hard.

Willis is terug nagenoeg perfect in zijn rol van Mcclane...heethoofdig,witty..een echte stoere bikkel met emoties en wisecracks.

wat de film ontbreekt aan een goed plot wordt min of meer opgevangen door een driftig tempo en een stevige ton actie. de kogels en oneliners van Mcclane vliegen over het scherm.

goed gelachen ook toen Mcclane in een gunfight verzeilde met de T 1000.

avatar van martinovitch

martinovitch

Ik heb thuis de hele collectie van die hard

En ik moet zeggen de films zijn stuk voor stuk goe.

prachtige actie super acteurs

en daarom geef ik een 5

avatar van veron35

veron35

Nog lang geen deel 1, maar wel grappig voor tussendoor. De 2 disc staat ook nog eens leuk tussen de andere 20th Century Fox dvd's. Een beetje herhaling van deel 1 en dan ook nog iets minder goed. Wel leuk om Robert Patrick nog even te zien.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

deel 1 was veel beter grappig om te zien meer niet

avatar van mister blonde

mister blonde

gotti schreef:

Wat ik hiermee wil zeggen is dat ik in deel 1 het gevoel had dat er veel minder actiescènes in de film zaten. En als deze er in zaten hadden ze nog enige zin omdat het verhaal veerted moest worden. Bij deze film had ik het gevoel dat het een zootje was van bij elkaar geraapte actiescènes...

Dat gevoel klopt niet. In deel1 zaten meer actiescenes. Vond zelfs dat er in deze film meer actiescenes hadden mogen zitten. Ook hier zijn de actiescenes niet zo onzinnig als jouw reactie doet vermoeden, trouwens. Wel ben ik met je eens dat deel 1 in alles beter is. Maar dit is voor mij duidelijk de een na beste van de reeks. Bovengemiddled. 3,5 sterren.

avatar van john kruger

john kruger

Dit is echt een actionclassic wat mij betreft 5 welverdiende stars!

avatar van Max en Joep

Max en Joep

ja, dit is inderdaad een modder vette actie klassieker.

ik vind deze misschien zelfs nog wel toffer dan deel 1

avatar van Jeroen87

Jeroen87

Zeker net zo goed als deel 1, maybe beter zelfs. Gewoon weer een puike actiefilm van Bruce.

avatar van Dutchero

Dutchero

Deze mag dan wat minder zijn dan de eerste; ik vermaak me nog altijd prima met deze film. De sfeer is gewoon zo typisch die hard. Die hard 3 en 4 hebben dat veel en veel minder.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

4 heb ik nog niet gezien maar voor wat betreft 3 geef ik je gelijk:

vanaf deel 3 is ineens compleet dat diehard-sfeertje verdwenen.

Vanaf deel 3 is het een 'gewone' actiefilm.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Weer een supervermakelijke film het is een film vol met bloedstollende actie,humor en spanning.

Weer een topfilm.

In dit deel wordt weer ijzersterk geacteerd.

Super 5*

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

jammer dat alle schurken opgeblazen werden en niet 1 voor 1 werden afgeschoten.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Niet zo sterk als zijn voorganger, maar zeker wel vermakelijk: 3.0
Een vervolg op het succesvolle Die Hard kon natuurlijk niet lang op zich laten wachten, en dat is met slechts een tussenpoos van 2 jaar ook niet gebeurd. Echter schuilt er altijd wel een gevaar in het maken van een tweede deel, maar daar is bij Die Hard geen sprake van. De film is allesbehalve mislukt, maar het mag duidelijk zijn dat het zijn grote broer niet gaat verslaan, daar is het verhaal te mager voor.

Het verhaal is net zoals in het origineel niet hoogstaand. Ik vond het zelfs ietwat slechter dan zijn voorganger. Er is erg geforceerd plaats gemaakt voor het journalistieke gedeelte van de film, dat had naar mijn mening beter weggelaten kunnen worden. Dit is een grote brok cliche met haat naar Thornberg toe die afkomstig is vanuit het origineel, en voegt maar mondjesmaat iets aan het verhaal toe. Verder kent de film weer een paar fouten die niet aansluiten op het script, zonde, gezien het feit dat dit in het eerste deel ook al het geval was.

Het acteerwerk is wederom erg goed te noemen. Willis is gelijkwaardig aan zijn prestatie in het origineel, zo niet beter. Ook Sadler neemt zijn rol als badguy erg serieus. Bedelia komt wat stijfjes over, maar dat kwam zei in het origineel ook al. De bijrollen vind ik niet echt geweldig in vergelijking met het origineel (je mag eigenlijk niet vergelijken, maar ja dat gebeurd al snel met een vervolg op een origineel). Ik heb me mateloos geirriteerd aan de naiviteit van agent Lorenzo, en kan de grijsharige neger die in de verkeerstoren werkt voor geen meter acteren.

Het realisme is opnieuw weer ver te zoeken, maar zoals gezegd is dit niet het voornaamste waar de film om draait. Het gaat vooral om de keiharde actie, en dat is weer goed vertegenwoordigt in deze film, misschien nog wel meer dan het origineel. Ik hou persoonlijk van realistische films, maar voor Die Hard maak ik een uitzondering, en kijk ik hier voor een keertje met alle plezier doorheen. De special effects zijn weer geweldig. Vooral de explosies van de drie vliegtuigen zijn gewoonweg geweldig. Alleen het moment waarop McClane de schietstoel gebruikt in het militaire toestel doet een beetje nep aan, maar dat is dan ook alles.

Die Hard 2 is iets minder sterk dan zijn voorganger, maar mag er zeker weer zijn. Op alle fronten is het gewoon net iets minder dan het origineel. Weliswaar niet veel minder, maar bij elkaar opgeteld kan ik weinig anders concluderen. De verhaallijnen van de journalisten vind ik erg matig uitgewerkt, en dit voegt nauwelijks wat toe aan het plot van de film, erg jammer. Dit had ik graag anders gezien. Toch staat er weer een hele spectaculaire film op de planken, die het vooral moet hebben van de sterke actiescenes, de mooie special effects en een erg goede Bruce Willis. Ik heb alle Die Hard films al eens gezien, en ik sluit me bij de meeste anderen aan dat dit de minste in de reeks is, maar daarmee is hij zeker niet meteen slecht te noemen: 3.00.

avatar van Tharoy

Tharoy

Minder dan de andere delen? Ik vind deze gelijkwaardig aan Die Hard 1. De film is eigenlijk op bijna alle fronten hetzelfde als die hard 1, maar erg is dat niet. Ik heb me ontzettend goed kunnen vermaken, ik ben nog steeds diep onder de indruk.

Nu nog deel 3. Hopelijk heeft die ondanks geen kerstsfeer ook genoeg te bieden.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

goeie film met veel actie maar net iets minder als deel 1

avatar van Ambru

Ambru

lang geleden gezien. Film viel wel mee, maar was aanzienlijk minder als die hard 1.

avatar van *__ANIME__*

*__ANIME__*

Minder dan het eerste deel, maar deel 1 is gewoon geweldig en moeilijk te overtreffen. Toch erg goede film.

avatar van The Oceanic Six

Prima actiefilm, wederom een uitstekende Bruce Willis aka John McClane, maar ik miste in deze film iets wat deel 1 wel had. Misschien omdat ik ze ging vergelijken (logisch), maar daardoor zie je wel verschillen. Deel 1 was tof omdat het in 1 gebouw afspeelde, deel 2 is weer verspreid over meerdere locaties. Het is niet meer fucken met de verkeerde persoon op de verkeerde plaats zoals in deel 1 in de Nakatomi Tower.

Maar ik ga niet te negatief doen, want dit is wel een erg vermakelijke film. Een aantal prima gevechtsscenes en one-liners van niveau.

avatar van niethie

niethie

Een niet al te denderend maar nog steeds prima vervolg op de deel een, de film is net als het eerste deel groot opgezet, het zit weer vol met schitterende actie en willis is weer lekker op dreef als John McClane, nogmaals zo worden ze niet meer gemaakt.

3,5 sterren

avatar van film88888

film88888

Verhoog naar 4,0 blijft een kei stoer vervolg, en de Die Hard films zijn wel speciaal, omdat veel andere actie films lijken hier niet op, en Willis in de huid van John McClane kan zeker niemand nadoen!.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Veruit de minste van de 4 delen naar mijn mening. Een aantal leuke actiescenes, maar zoals Ajax&Litmanen1 al zei, is de omgeving hier toch minder dan in het eerste deel. 3 sterren.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Wederom een heerlijke actiefilm, net als deel 1. Een tikje minder echter dan deel 1 en een stukje ongeloofwaardiger nog, maar dat stoort geenszins.

Ik had deel 1 4* gegeven, maar dat ga ik verhogen naar 4,5*. Deel 2 is wel 4* waard.

avatar van skipy05

skipy05

een goede actie film zoals de eerste. ik vond ze even goed. Bruce Willis speeld zijn rol schitterend.

avatar van Zinema

Wederom vermakelijke actiepulp met Willis. Ditmaal een andere setting maar het verhaal voert ook hier niet de boventoon. Willis is opnieuw prima bezig. Goed.

avatar van Kricky

Kricky

jaaa weer zo'n goeie actiefilm uit de jaren 90, wat mij betreft zijn de jaren 80 en 90 de beste jaren qua actiefilms. In die tijd wist men alle elementen goed te combineren waardoor je echt een strakke actie film had, zie bijvoorbeeld lethal weapon, beverly hills cop, the Rock, Face off, Die hard with a vengeance e.d. Deze films hadden goeie combinaties van actie en humor en orgineel verhaal + spanende muziek

avatar van Kricky

Kricky