Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 28 september 1990
Plot Die Hard 2
"Die harder."
Als agent John McClane voor kerst in Washington is, ziet hij iets vreemds op de luchthaven. Hij grijpt in en ontdekt dat het om zeer zware jongens gaat, al weet hij niet wat ze van plan zijn. Als de politie eenmaal doorheeft dat hij gelijk heeft, is het al te laat. Terroristen hebben de luchthaven en de toestellen in de lucht in hun macht en in één van die toestellen zit Johns vrouw. Hij tracht de terroristen uit te schakelen en zeker niet makkelijk dood te gaan, net als vorig jaar.
John McClane
Leslie Barnes
Trudeau
Marvin
Riddick
Alle Die Hards zijn geweldig, en als ik me niet vergis komt er een 4de dus verheug me er nu al op.. Voor deze geef ik 4*
IcU
Zeer goeie actie film. Niet zo goed als het 1e deel, maar wel een waardig vervolg. Ik ben benieuwd naar deel 3. Voor deze: 4*
hannes64
- 1926 berichten
ietsjes minder dan `t grootse deel 1. ( mijn nr 1 )
Maar genoeg actie en humor 2 uur lang.
bloedjeharde actie met een vleugje humor , dat zijn nou mijn soort films, maar ( durf `t bijna niet te zeggen ) kan niet tippen aan `t origineel, maar wel hollywoodentertainment van de bovenste plank.
Toch nog 4 sterren
Dylan Blanker
Bovendien behoort deze niet tot mijn Die Hard film, want dat blijft toch deel 1!!. Maar de film was zeker niet verkeerd hoor
Ik vond hem in ieder geval veel beter als deel 3.
Materny
Het mindere deel van de 3, terwijl de actie en Mr McClane toch weer van hoog niveau zijn.
Het loopt allemaal niet zo soepel, en de humor die bij deel 1 & 3 duidelijk voelbaar was is hier wat lastiger te vinden.
Desondanks is, en blijft het een redelijke actiefilm die het helaas maar moet hebben van enkele goede momenten.
*Leuk was trouwen Robert Patrick te zien in een klein rolletje*.Een jaar voordat hij definitief door zou breken met Terminator 2.
Waku
Opnieuw een spectaculaire actieknaller met Willis.
Dit keer op en rond een vliegveld.
Dezelfde cynische grappen en veel , heel veel actie.!!
Op sommige momenten vergallopeert de film zich met (te )
overdreven specialeffects, denk aan de scene met de schietstoel.
Verder opnieuw topvermaak.
L. luchtloper
Minder goed als de eerste film.
Het verhaal vind ik minder goed.
De actie is wel goed, de gevechten en stunts etc.
De laatste scène, het gevecht op de vleugel van het vliegtuig en de uiteindelijke explosie was erg overdreven.
mattie911
Goede film.
Jammer van de filmfout van de eerste vliegtuigcrash. De brandstof is op, dan is het toch onmogelijk dat er zo'n grote brand ontstaat:)
maxcomthrilla
De actie in de film, vooral op het einde! waren goed te noemen. De verhaallijnen waren erg dun en voorspelbaar. 2,5*
megaman
Die Hard 2 vond ik persoonlijk ook minder. Als ik zou kiezen dan wordt mijn volgorde als volgt:
1: Die Hard
2: Die Hard wit a vengeance
3: Die Hard 2: Die Harder
DH3 had ik bijna op nr 1 willen zetten maar vond op een één of andere manier de eerste toch beter. komt denk ik door de contstante spanning die in dat 40 verdiepingen tellende nakatomi plaza zat.
the same shit happening to the same guy twice
Jammer genoeg werkte het zinnetje niet helemaal, want als kijker had ik mezelf dit ook al bedacht. Het lijkt wel heel erg op een doordruk van het eerste deel, alleen de locatie is veranderd.
De actie is wat spectaculairder geworden, da's zowat het enige verschil. Verder blijft het wat flauwe oneliners regenen (inclusief de brakke timing) en ontploft er vooral veel.
't Is een aardig actiefilmpje waar verder weinig over te vertellen valt eigenlijk. Leuk vermaak, maar daar blijft het ook wel bij.
Nipte 3*
happie
Minder als deel 1, maar toch des al niettemin een zeer vermakelijke actiefilm. Klopt het dat er een deel 4 komt en wanneer zou dat dan gebeuren??
kArIzMa_TuRk
vond deze iets slechter dan 1 en 3.. maar hij is toch wel leuk om er een keer naar te kijken.. krijgt een 3* van mij.
kArIzMa_TuRk
Klopt het dat er een deel 4 komt en wanneer zou dat dan gebeuren??
thunderball
Dit vervolg op het superieure origineel is stukken minder, omdat het eigenlijk meer een herhalingsoefening is en dus het verrassende er nu wel af is.
Genoeg actie om de aandacht vast te houden, maar geen klassieker!
3 sterren!
italian
Het is allemaal net iets meer maar tegelijkertijd ook net iets minder dan de eerste Die Hard.
Meer actie, meer spectaculaire actie maar de 'coolheid' van deel 1 is er bijna helemaal van af. Nu is het gewoon 'om ter meest mensen in elkaar slaan'.
Verhaal is al wat minder origineel maar is toch nog goed genoeg dankzij het onderwerp 'gijzeling van op afstand'.
Het cluastrofobisch sfeertje wat Die Hard ook zo goed maakte heeft nu plaats gemaakt voor een ander sfeertje, even beklemmend, mar niet hetzelfde.
Acteerwerk is ook al afgezwakt maar de scenes McLane-Lorenzo zijn om van te smullen
Deze keer meer bad guys (fantastische plotwending)maar daarom niet betere. Verwacht geen slechterik in de stijl van Hans Gruber.
Zo ik heb mijn eerste zin min of meer verklaard.
Toch is Renny Harlin een regisseur waar ik graag naar kijk als het om actiefilms gaat; vooral door zijn ander werk Cliffhanger behoort hij voor mij bij de beste actiefilmregisseurs samen met John Woo en Martin Campbell. Lekker veel explosies en geschiet zonder medelijden voor het publiek. Eindelijk iemand die er zich niets van aftrekt om een vliegtuig te laten ontploffen waar kinderen in zitten
mister blonde
Meen je dat nou? Vind die vent een regelrechte verschrikking.
italian
Meen je dat nou? Vind die vent een regelrechte verschrikking.
niet dat ik een dieperliggende betekenis achter zijn films zoek of zo maar zijn actie bevalt mij wel
Van hem heb ik al Cliffhanger en Deep Blue Sea gezien en die vond ik wel vermakelijk. Vooral Cliffhanger wordt een tikkeltje ondergewardeerd hier.
Supertof om mee een zaterdagavond op te vullen maar ik ga niet uit eigen beweging een film van hem kopen.
film88888
een leuk vervolg met het super acteer werk van bruce willis. gewoon verstand op nul en kijken maar en weeral super one-liners zoals deze actie film moeten er veel meer zijn. een 3,5
john constantine
Goed vervolg op het eerste deel! Er zit niet minder of meer actie in dan het eerste deel. Deze film is gewoon een stukje harder omdat er gewoon vliegtuigen neerstorten met honderden mensen erin, vandaar ook de titel Die Harder. 4.0 sterren!!
Dennis Evahi
Ik vind deze minder sterk dan 1. Desalniettemin toch wel te pruimen bij tijd en wijlen.
**- en een half

The Sixth Sense
Thriller, 1999

Aliens
Sciencefiction / Actie, 1986
ambushhelikopterjournalistgebaseerd op boekluchthavenhand grenadevuistgevechtagentvervolgsneeuwdulles international airport schietpartijofficer involved shooting los angeles, californiëterrorismeexplosiekerkgeweldsabotagecommandowalkie talkieswat teamnews reporterair traffic control virginiaterrorist plotkerstmissnowmobile action heroplane crashchristmas eveloose adaptationtenseairplanesairport policerogue militaryxmas eve