• 9.372.990 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 28 september 1990

Plot Die Hard 2

"Die harder."

Als agent John McClane voor kerst in Washington is, ziet hij iets vreemds op de luchthaven. Hij grijpt in en ontdekt dat het om zeer zware jongens gaat, al weet hij niet wat ze van plan zijn. Als de politie eenmaal doorheeft dat hij gelijk heeft, is het al te laat. Terroristen hebben de luchthaven en de toestellen in de lucht in hun macht en in één van die toestellen zit Johns vrouw. Hij tracht de terroristen uit te schakelen en zeker niet makkelijk dood te gaan, net als vorig jaar.

John McClane

Holly McClane

Major Grant

General Ramon Esperanza

Richard Thornberg

Capt. Carmine Lorenzo

Leslie Barnes

djelle

Dit 2de deel uit de serie vind ik bijna even vermakelijk dan het eerste, op enkele punten na. Bijna alles wat ik geschreven heb bij het eerste deel, geldt hier ook. Weer die zalige nonchalante flik die op zijn eigen brutale manier met de slechterikken afrekent. Met een machinegeweer in de hand en 5 sigaretten in de mond, terwijl hij duidelijk zijn gevoel voor cynisme en oneliners uitvinden nog niet verloren heeft. Wederom zeer originele en creatieve (actie)scenes en veel fijnzinnigheden.

Iéts minder dan de eerste film, maar wederom een zeer vermakelijke klassieker! (4)

avatar van Erikr73

Erikr73

Dank je djelle, net je tekst bij deel 1 ( _o_ ) gelezen.. en nu hier.. ik heb deze er gelijk een half puntje bij gegeven.. nu dus 4****.

Wat zijn ze toch goed!

djelle

Oh dank je wel voor je waardering over mijn tekst! Ik probeer altijd zo correct en volledig mogelijk te zijn. En als een film mij echt doen genieten heeft, jah... dan verdiend het wel veel lof. Ik heb gezien bij je top 10 dat je een goeie smaak hebt trouwens, en dat die hard zelfs op nr 1 staat!

Ze zijn inderdaad reuzegoed, de die hard-films... Dat personage met die typische nonchalante houding (dat Willis nog regelmatig gepeeld heeft overigens) vind ik vooral zo machtig. Enkel Bruce kan dat ook zo goed spelen vind ik... één van mijn favoriete actiehelden!

Als je nog aanraders hebt die een beetje in dezelfde stijl vallen (met of zonder Willis) zeg maar he. Dit is een van mijn favoriete genres.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Vinden jullie die ene gast, het maatje van McClane zeg maar, ook zo op Babangida lijken?

djelle

Nu je het zegt! Hij heeft het ver geschopt...

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

djelle schreef:

the last boyscout zeker eens zien , ben ook dol op die hard - trilogie en the last boyscout is tevens erg maar dan ook erg genietbaar : oneliners , bruce in nonchalante rol .. je kent het wel

avatar van Erikr73

Erikr73

djelle schreef:

Heb niet gezegd dat je tekst goed was hoor .. ik had het over Die Hard 1...

Helaas ken ik er maar weinig die een beetje vergelijkbaar zijn. Ja The Last Boy Scout dus.. Die Hard 1.. Hudson Hawk (maar daar moet je van houden.. Willis is in ieder geval weer errug leuk).. Bad Boys misschien een beetje, maar ja nou noem ik allemaal films die iedereen al gezien heeft. Als me er een te binnen schiet zoek ik je wel weer op.

Jouw top 10 zag er trouwens iets anders uit...

djelle

Last man standing vond ik ook heel goed met Willis... Tja, jammer genoeg zijn er inderdaad niet veel...

Mijn top 10 is inderdaad wat anders maar je moet keuzes maken he... Die hard 1 heeft ook 5 sterren en had ook gerust in mijn top 10 kunnen staan. Ik heb gewoon geprobeerd om van elk genre wel iets in mn top 10 te plaatsen. (actie, horror, misdaad, fantasy...) Daarmee.

avatar van braambes

braambes

hoeft helemaal niet, je moet gewoon de films waar jij het meest van genoten hebt erin plaatsen, kijk je graag horror moet ie er vol van staan, hou je van romantische komedies zet je er helemaal andere dingen in, toch ?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Vind ik ook. Mijn Top10 zijn niet de films waarvan ik de kwaliteit het hoogst inschat, maar waarvoor je me altijd wakker kunt maken (Commando, Predator, etc. ). Ik heb niet altijd zin in Goodfellas.

braambes schreef:

hoeft helemaal niet, je moet gewoon de films waar jij het meest van genoten hebt erin plaatsen, kijk je graag horror moet ie er vol van staan, hou je van romantische komedies zet je er helemaal geen andere dingen in, toch ?

Tuurlijk! Maar ik kijk naar alle genres even graag! (uitgezonderd romantische komedies ) Ze vermaken mij stuk voor stuk op een andere manier, maar in elk genre zitten er bepaalde films die mij op een gelijkwaardige manier evenveel heerlijk geëntertained hebben. Of om het in pervertwoorden te zeggen: Ik heb altijd evenveel zin in zowel goodfellas als commando.

avatar van Pacino88

Pacino88

Captain Pervert schreef:

hmm dit klinkt zo slecht niet.Ik heb er veel toppers in zitten,maar als ik tussen films moest kiezen die ik echt vaak kijk,dan zul je waarschijnlijk deze zien:

-Godfather

-Scarface

-Lethal Weapon

-Die Hard

-Terminator

-Bad Boys

-Rush hour

Die hard 2 is misschien iets minder dan die hard,maar nog steeds geweldige actie,topacteerwerk en goeie one liners,een hoogtepunt voor het actiegenre!

avatar van Van Helsing

Van Helsing

Ik vond dit een goed vervolg op het 1e deel ! Lekker actiefilmpje. Hij duurt geen 110 min maar 123 min .

avatar van leverafronny

leverafronny

Goed hoor, moest wel tot de helft wachten tot dat hij echt uitbarst. Heb er trouwens wel weer een nieuwe favoriete filmpersonage bij, namelijk die lorenzo (image).

Nog iets, geef de moet vooral niet op als je Yipee-ki-yay, motherfucker wil horen. Dat komt pas op het einde van de film...

avatar van jedymaster

jedymaster

Met een paar hele goede plot vondsten komt deze die hard 2 heel goed uit de verf. Natuurlijk steelt John McClane weer de show. Renny Harlin heeft er een mooie film van gemaakt maar dat kun je ook aan hem overlaten.

avatar van 007

deze film is de slechtste van de 3, maar ofk ik hem ook slecht ga noemen weet ik nog niet. Het gaat net zoals in deel 1 over een grote gijzeling een redelijk onorigineel thema. Deel 1 vond ik best nog wel geslaagd maar dit deel is iets te veel van het slechte. het is een doordeweekse actiefilm zoals er al velen gemaakt zijn, bruce willis acteerd wel goed maar dat is dan het enige waarover de film te pochen heeft. Het plot met de kleuren blauw en rood vond ik echt belachelijk en veel te ver gezocht. Ik ben zelfs niet blijven kijken tot het einde. De film kon me echt ni genoeg boeien om langer op te blijven. maar al bij al voor liefhebbers van mindere actie films valt hij nog goed mee.

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Net zo leuk en goed als het 1ste deel weer goed. Meesterwerk !!!

avatar van dave

dave

ik vind hem iets minder goed dan de eerste

maar dat is bij alle films zo

behalve bij lord of the rings

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Écht beháleve bij LOTR???

Vind deze ook iets minder dan 1 en 3...

avatar van Derek Vinyard

Derek Vinyard

dave schreef:

ik vind hem iets minder goed dan de eerste

maar dat is bij alle films zo

behalve bij lord of the rings

Ik vind The Godfather: Part II en Terminator 2 beter dan de eerste delen om maar wat te noemen. Overigens is Aliens ook geen verkeerde sequel. Of wat dacht je van The Empire Strikes Back (Star Wars) en The Last Crusade (Indiana Jones).

avatar van Dead01

Dead01

• 1976 stemmen

Deel 2 is het het slechte van de 3.Duurt lang voor je wat deftige actie ziet moet ik zeggen.En de actie is dan nog vrij saai.Wel goed geacteerd enzo maar toch haalt het niet van de eerste en de derde.

2.5 sterren.

Ben wel benieuwd wat het vierde deel zal worden

avatar van Sannepan

Sannepan

Ja, daar ben ik ook zeker benieuwd naar. Maar er is wel goed nieuws, want de opnames voor Die Hard 4.0 beginnen in de herfst. Bruce zegt zelf op z'n site:

Hopefully if all goes well, I will begin shooting Die Hard 4.0 in the Fall. The script has turned out quite well, and I look forward to revisting a character I have not played since 1996. Even if you have never seen any of the previous 3 Die Hards, I think you will find that DH 4.0 stands up as a great action film all by itself.

bron: www.brucewillis.com

Ik ben benieuwd

avatar van GuirY Rose

GuirY Rose

Die Hard 4 zou eers Tears Of The Sun heten... maar omdat Bruce alleen mee wilde doen als hij zijn eigen film zo mocht noemen, hebben ze hem maar DIE HARDEST genoemd

ben ook benieuwd! You go Bruce!

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Ook lekker net bij RTL5! Laten ze eerst voorstukjes zien van de film "Road to Perdition" en zeggen ze achteraf : "Vanavond om 22:05 uur op RTL5!" Gaan ze daarna verder met: "Zometeen Die Hard 2!"

Ben benieuwd hoe ze twee films tegelijk uit willen gaan zenden....

avatar van Doom

Doom

TheRisingSun schreef:

Ben benieuwd hoe ze twee films tegelijk uit willen gaan zenden....

haha ja dat zag ik ook al... Zat effe te denken ow heeft moviemeter het per ongeluk verkeerd genoteerd ofzo dat deze film pas een dag later komt

Maar gelukkig niet

Maar nu de film zelf. Bij Die Hard films moet je natuurlijk niet zijn voor een ijzersterk realistisch verhaal, dus die punten moet je lekker achterwegen laten .

Gaat puur om de lekkere actie, de scenes, de spanning, de special effects en of je een lekker gevoel krijgt bij de film. Ik moet zeggen dat had ik opzich wel maar heb betere actie films gezien, zoals de eerste Die Hard...

Gewoon een lekkere actie film is het, 3 *

Niks bijzonders, maar ook zeker niet verkeerd

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Vol met geschiet, gevecht en stunts! Actieregisseur Harlin weet waar-ie mee bezig is! > 3.5*

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Zonder twijfel de minste van de Die Hard serie. Willis is weer prima als keiharde actieheld McClane en Sandler heeft een aardig rolletje als bad guy. Maar verder is Die Hard 2 vooral een voorspelbaar en clichématig actiefilmpje waar de sfeer en humor nogal ontbreekt.

3 kleine sterren.

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

zeker niet stom, maar wel minder dan de eerste Die Hard. Van Die Hard with a vengeance weet ik het niet meer, heb hem wel eens gezien, maar kan er niet op stemmen, want er ligt me wel erg weinig meer van bij.

Deze Die Hard, met wel veel actie, geef ik een; 3,0***

avatar van iivan

iivan

de eerste was beter, maar dit is zeker geen slechte film,

burce vertolkt zyn rol weer briljant!

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Ik vind Die Hard 2 minder goed dan Die Hard (deel 1), want het lijkt te veel op Die hard deel 1, qua verhaal en gebeurtenissen. Bovendien zijn sommige gebeurtenissen een beetje ongeloofwaardig. Maar verder bevat de film wel goede actie net als in Die Hard deel 1, met een redelijk spannend einde. Wederom een zeer vermakelijke klassieker. ***(3 sterren).

Zeker wel de moeite waard!