• 9.376.931 stemmen

Releasedatum: 6 april 2000

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Sleepy Hollow

"Heads will roll."

Het jaar is 1799 en we maken kennis met het buitenbeentje Ichabod Crane (Johnny Depp). Hij kijkt volop uit naar de nieuwe eeuw en probeert zijn werk als New Yorks agent objectief en wetenschappelijk uit te voeren. De 'moderne' middelen die hij gebruikt, vallen echter niet in goede aarde bij de rechter Burgomaster (Christopher Lee). Om van hem verlost te zijn, stuurt hij Crane naar Sleepy Hollow, een vreemd stadje dat vooral door ingeweken Nederlanders bevolkt wordt, en de laatste tijd geplaagd wordt door een schijnbaar onoverwinbare ruiter zonder hoofd. Die laat zijn zwaard duchtig in het rond slingeren en heeft bij Cranes aankomst al drie mensen onthoofd. De vraag is nu of Crane's alternatieve aanpak het mysterie kan oplossen.

Ichabod Crane

Hessian Horseman

avatar van anne J

anne J

-jack_sparrow- schreef:

i zou hem graag willen zien , maar ik kan hem nergens vinden.

Hij is bij (internet) bol.com, dvdplaneet.nl, (in de stad) freerecordshop, VanLeest, en ga zo maar door te koop...

Man ik zie die film overal waar ik tegen kom (maar toch koop ik hem niet zelf, lol... Heb hem toch al vaak zat gezien op tv)

avatar van Eny

Eny

X__Liesjj schreef:

Wat is er nou zo goed aan Johnn Deppe ik vind hem niks.

Ben je gek of zo!! hij is een lekker ding en hij kan goed acteren

haha wat is er nou zo goed aan johnny depp alles is goed aan hem

Dus omdat je Johnny Depp goed en een lekker ding vind geeft je alle films waarin hij in speelt 5 sterren.

Tuurlijk! Doe ik ook!

avatar van Chilli

Chilli

Ik had ook te hoge verwachtingen bij die film. Ik heb er eerst lang naar moeten zoeken en toen ik de film voor het eerst zag kon ik maar niet wennen aan het typetje dat Johnny Depp speelde. Het is pas na herziening dat ik de film toch wel geslaagd vind.

avatar van An-Sophie

An-Sophie

Sleepy Hollow doet menig kijkers nieren (nor)adrenaline overproduceren en tempert lustig de insulineproductie bij de befaamde alvleesklier zodanig met het drastische gevolg; angst gemengd met kippenvel. Jawel, zo ging het bij mij, er bij te vermelden: angsthaas, er aan toe.

Sleepy Hollow is een van de weinig geslaagd gestoorde horrorfilms die bij mij op mijn favoriete lijstje staat genoteerd.

Van geheel ander makelij is dan weer C'est arrivez près de chez vous...

Ode aan Burton!

avatar van Musicer

Musicer

Voor mij de beste Depp-film die ik ooit gezien heb.

avatar van RuS

RuS

Beste horrorfilm van de laatste 10 jaar

avatar van dr maikel

dr maikel

Dit is nou een reden waarom Johnny Depp en Tim Burton gewoon niet zonder elkaar kunnen. De acteur en de regiseur weten zo goed beiden hun eigen style te combineren. Niet de beste van het duo want dat is toch nog altijd Ed met zijn schaar handen maar een goeie tweede.

avatar van MissMe

MissMe

Echt goede film

Spannend, goede effecten, goed filmwerk, goede acteurs ...

Ik heb er niet veel op aan te merken

-> 4.5

avatar van Lilyroos

Lilyroos

Knappe Johnny Depp. Ik vind het leuk dat hij altijd een ander typpetje speelt en toch zijn eigen stijl behoud. Hij is altijd ongewild komisch. Raar ventje, maar adorable !

avatar van Princ3sss

Princ3sss

goede film...

soms wel angstaanjagend

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Goede film! Johnny Depp speelt de rol van excentriek mannetje erg goed en hij is soms ook grappig. Ik vond de film niet zozeer eng, maar hij was wel spannend en aan het einde zat een mooie plottwist (soort van dan).

4 sterren.

avatar van filmanalist

filmanalist

goed film, en johnny depp deed het weer goed, het verhaal was leuk zeker 4 sterren waard

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Erg goeie van Burton. Raar dat ik nog niet gestemd had. Over the top Horror en vaak ook niet serieus te nemen, zoals je bij Burton kunt verwachten. Weer een sprookjesachtige sfeer haast, maar wel een donker sprookje uiteraard. 4.5* voor nu.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Zeer goed neergezet verhaal. Aardig geacteerd, en leuke effecten. Ook heel apart zijn de kleuren. Bijna allemaal rood, wit, en zwart. Wel vind ik de afgehakte hoofden niet zo realistisch lijken. Maar dit kan ook aan mij liggen. Dikke 3.5 sterren!

avatar van berrege

berrege

Ongeveer een jaar geleden ofzo heb ik deze film gezien. Het was een héél domme film. Een dieptepunt.

avatar van Patat

Patat

Enorm sfeervolle griezelprent die zichzelf niet te serieus neemt en ook wat leuke knipoogjes bevat.

Het verhaal van de hoofdloze ruiter is erg boeiend en het is geweldig om de legende tot leven te zien komen. De special effects zijn erg zorgvuldig uitgewerkt en elke scène is gehuld in een passende duistere sfeer zoals we van Tim Burton gewoon zijn.

Dit is het soort horror dat veel te weinig word gemaakt. Een aanrader!

avatar van berrege

berrege

Eerder een afrader naar mijn mening..

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Ik kende Ichabod Crane alleen van de tekenfilm die walt disney heeft gemaakt van vroeger (was toen nog best eng toen ik klein was). Toen ik zag er een speelfilm van is gemaakt met ook nog eens Johnny Depp die erin meespeelde kon mijn geluk niet op. Geweldige film met een duistere sfeer die burton er altijd wel weer in weet te brengen.

5 welverdiende sterren.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

vreemd dat iedereen zo positief over deze film is.

ik kan me vaag herinneren dat ik deze film ruim een jaar geleden eens heb gezien (hij staat hier in mijn DVD kast) maar dat ik er geen klap aan vond ik vond het zelfs een B film...

maar mischien sliep ik half en moet ik hem dan nog maar een keer kijken

dat ga ik van de week dan ook maar even doen.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een erg sfeervolle horrorprent, van de hand van burton. en zijn stijl is nadrukkelijk aanwezig. goede cameravoering, en sfeervolle duistere decors. de film is zelfs erg sprookjesachtig te noemen. het verhaal rondom de hoofdloze ruiter is erg sterk, en goed uitgewerkt. depp acteert bovendien zeer sterk, net als walken die geknipt lijkt voor zijn rol. verder zijn er een hoop spannende en griezelige momenten aanwezig in de film, en heeft ie mij geen moment verveeld. gewoon een sterke verfilming van het legendarische verhaal. 4 sterren.

avatar van nokkie335

nokkie335

ik vind deze film vooral grappig. het is niet het echt eng en het bloed lijkt keer op ketsjup maar een top film jonny depp acteerd super goed en het verhaal is heel leuk

4,5 *(ren)

avatar van abberline

abberline

KOM OP hoger stemmen of helemaal niet stemmen deze film hoort in de top 250!!!!!

avatar van moviefanatic

moviefanatic

Persoonlijke favoriet van mij met een lekker duister sfeertje erin, waar ik wel van houd. Er zitten ook komische elementen in deze film (johnny depp die elke keer weer flauwvalt....).

avatar van Matt81

Matt81

berrege schreef:

Motiveer eens? Ik ben benieuwd wat er "dom" is aan een film als deze! Zeer sfeervol, prachtige verhaal, kleurrijke vertolkingen, heerlijke film!!

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Aardige film, een typische Tim Burton productie, waarin het beroemde sprookje over de onthoofde ruiter die zijn hoofd zoekt, wordt uitgebeeld.

Over het verhaal hoef ik niks te vertellen, dat is hier al voldoende gedaan. Tim Burton heeft een mooie filmversie gemaakt van het sprookje en deze kijkt aardig weg; maar daar blijft het dan ook wel bij. Het verhaal gaat niet bijzonder diep en het verhaal zal ook niet weken bij me blijven.

Deze film is leuk voor op een regenachtige zondagmiddag, of gewoon zo'n dag dat je niks te doen hebt.

Wel wil ik nog één grote blunder belichten en ik zal deze spoileren.
Toen Ichabod (Depp) sectie wilde gaan verrichten op het stoffelijk overschot van de weduwe, spoot er bloed uit de incisie die hij maakte. Dit is echter niet mogelijk, bloed spat alleen uit een wond doordat er bloeddruk is, die wordt gecreëerd door het rondpompen van bloed door het hart in het lichaam. Als iemand dood is, klopt zijn/haar hart niet meer en is die druk er dus ook niet meer. Het bloed had hoogstens langzaam uit de incisie kunnen sijpelen. Verder zal bloed al vrij snel stollen nadat de dood is ingetreden en het lichaam van de weduwe lag al enige tijd begraven. Het lichaam had al in verre staat van onbinding moeten zijn; maar het lichaam was bijna net zo vers als de andere lichamen.

avatar van Mrs. Donut

Mrs. Donut

Deze film heb ik op aanraden van de verkoper gekocht, normaal kies ik voor thriller. Deze film is niet slecht, maar ook niet goed, 2,5 punt dus. Wat ik wel erg jammer vind is dit; mijn Engels is niet echt geweldig en dus heb ik de ondertiteling nodig om de film goed te kunnen volgen, de extra's op deze dvd zijn niet ondertiteld. Dit is bij meer films het geval en daar baal ik wel van.

avatar van AdoptedGnome

AdoptedGnome

berrege schreef:

komaan deze film was gewoon super!!!!

echt hoe kunt ge die nu slegt vinde,

hij supergoe!

en johhny is hier echt super in!

waar ni

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Volgens mij moet je gewoon moeite doen om zo beroerd te schrijven.

avatar van anne J

anne J

Ja hè.. Ik snap dat ook niet.

avatar van freshness

freshness

Wat een lekker sfeertje, ,mooi gebracht.