Sleepy Hollow (1999)
Releasedatum: 6 april 2000
Bekijk via NLZIET
Plot Sleepy Hollow
"Heads will roll."
Het jaar is 1799 en we maken kennis met het buitenbeentje Ichabod Crane (Johnny Depp). Hij kijkt volop uit naar de nieuwe eeuw en probeert zijn werk als New Yorks agent objectief en wetenschappelijk uit te voeren. De 'moderne' middelen die hij gebruikt, vallen echter niet in goede aarde bij de rechter Burgomaster (Christopher Lee). Om van hem verlost te zijn, stuurt hij Crane naar Sleepy Hollow, een vreemd stadje dat vooral door ingeweken Nederlanders bevolkt wordt, en de laatste tijd geplaagd wordt door een schijnbaar onoverwinbare ruiter zonder hoofd. Die laat zijn zwaard duchtig in het rond slingeren en heeft bij Cranes aankomst al drie mensen onthoofd. De vraag is nu of Crane's alternatieve aanpak het mysterie kan oplossen.
Ichabod Crane
Dr. Lancaster
Notary Hardenbrook
Hessian Horseman
Jordy
De film is echt ongelofelijk mooi gefilmd, de plaatjes van de omgeving van Sleepy Hollow zien er prachtig uit. De film is typisch Tim Burton, erg duister, erg apart, en met een erg apart humoristisch tintje. Johnny Depp speelt een perfecte rol, maar ook Ricci speelt erg leuk, net als de rest van de cast. Je moet niet verwachten dat het een erg enge film is, het is meer een sprookje. Maar dan wel een sprookje met veel spanning, humor en actie. Ik geef Sleepy Hollow vier sterren.
Placemat
De regisseur Tim Burton heeft er echt een plaatje van gemaakt. Zo'n mooi gefilmde film heb ik nog nooit gezien. Prachtige decors, prachtige sfeer. Het verhaal is dan ook nog eens gewoon heel goed en zoals in veel andere hollywoodfilms het verhaal ontzettend veel gaten bevat, bevat Sleepy Hollow eigenlijk geen. Daarom is het vanaf het begin af aan vermakelijk om naar te kijken. Alleen..toch...als het einde eenmaal in zicht is voel je het gewoon aan je water hoe het afloopt, maar daar hebben zoveel HOllywoodfilms last van dat je dat niet als verwijt naar de regisseur kan beschouwen.
Jerome-B
Een spannende en enge film met een goeie, maar ook héél aparte sfeer... Ik had er persoonlijk iets meer van verwacht, het verhaal begint namelijk heel goed maar zakt naar het einde toe toch wat in. Maar de film is zeker de moeite van het kijken waard!!! 3,5 ster
Pjot77
Een Mooi sprookjes achtige verhaal maar met een bloederig tintje. Goeie rol van Johnny Depp. Een pareltje van Tim Burton.
azreal
Een goeie film is niet alleen mooie plaatjes, hij moet ook spannend of eng zijn. Gezien het feit deze film me geen seconde kon boeien wil ik er niets meer over zeggen dan: 1.5
You_bastard
Goed verhaal, actie, humor, sfeer, acteerwerk, spanning en Cristpoher Walken. Moet echt een klasieker worden vind ik 5 sterren !!!
kbautr
Reactie op Azreal, waarom moet een goede film, eng of spannend zijn? Wat was er eng of spannend aan forrest gump? Ik vind sleepy hollow een film die weer lekker typisch Tim Burton is. En de terugkeer van musicant Danny Elfman in het horror/thriller genre. Daarnaast is het verhaal een van de weinige sprookjes die amerika telt. Er wordt goed geacteerd, zijn de decors goed weergegeven (mooie plaatjes bepalen de sfeer). En voorspelbaar? Eindigt een sprookje niet altijd met... leefde nog lang en gelukkig.
Daarnaast is de casting erg goed. De notabelen van het dorp zijn allemaal acteurs die aparts hebben (voornamelijk een opvallend uiterlijk). Wel degelijk over nagedacht.
Nee, wat mij betreft, mag die burton nog wel even blijven.
Klein detailtje, ondanks dat het zich in een dorpje afspeelt met voornamelijk nederlands, wordt er verdacht veel engels gesproken.
Groet Bart
Jordy
Nederlanders die inmiddels al jaren in Amerika wonen inderdaad...
rikrikrik
Mijn mening wijkt behoorlijk af. Al was het mooi gefilmd, (redelijk) goed geacteerd en duister, ik vond de film spanning missen en een veel te laag tempo hebben. Voor mij geen klassieker maar een middelmaatje. net 2 sterretjes
aburefan
mooie film, niet echt eng te noemen - de ' koets-scene' maakt veel goed
vliegtuig13
Mooi horrorsprookje.
Hele mooie sets en goed geacteerd.
Leuke humor, de echte Tim Burton humor, wel leuk !
d@ Smint
Topper. In tegenstelling tot anderen vond ik deze film zeker wel spannend. Het verhaal zit goed in elkaar en Johny Depp is lekker op dreef! Zeker zien en 'Watch your head!'
Ramon K
Deze film is absoluut niet spannend maar een verademing om naar te kijken!!! Een visueel indrukwekkend sprookje van Burton!! 3,5 sterren
Kazuyuki
- 2068 stemmen
Ricci ziet er angstaanjagend mooi uit. Maar aantrekkelijk is anders. Haar grote voorhoofd doet me denken aan Vanessa Paradis...
narva77 (crew films)
Toevallig is Vanessa Paradis ook net de vrouw van Johnny Depp
Tonyvdb
stijlvol sprookje, heel mooie sfeerschepping dankzij de warme, diepe kleuren (door een filter voor de lens te hangen)
...en wie anders moest de Headless Horseman zijn dan hij ?
**** 4 op 5 ****
Tony
narva77 (crew films)
Vond het leuk dat het een stadje betreft met Nederlandse voorouders
Ralfke
- 2075 stemmen
Ik had hier veel meer van verwacht. De verhaallijn is voorspelbaar en er zit niet echt tempo in de film. De sfeer + de special FX zijn fantastisch, maar dat kun je dan ook wel aan Burton overlaten. Ik wist niet dat er hier en daar een vleugje humor in de film verweven was en d8 een echte horrorfilm 'te pakken' te hebben. Maar goed, slecht is 'ie zeker niet (heerlijke tijd eind 18e eeuw - de middeleeuwen hadden trouwens NOG iets meer vind ik, maar goed...) en ***1/2 mag Burton dan ook op zijn schoorsteenmantel bijzetten!
Linda
k'vond deze film echt heel goed
die tim burton is goed bezig de laatste tijd! ik hou eigenlijk helemaal niet zo van films die zich een paar eeuwen geleden afspelen maar deze heeft wel indruk op me gemaakt. 4,5 sterren
tovenaar
eh... planet of the apes?
Linda
ik vind planet of the apes wel
leuk maar ieder z'n eigen mening
pjotr
Mooie film maar naar mijn mening iets te gepolijst voor Tim Burton.
Sjoerd
Ik heb een zwak voor films met mooie plaatjes en daar zijn er in Sleepy Hollow genoeg van (dan heb ik het nog niet eens over Christina Ricci
Goed acteerwerk, zeer sfeervolle film. Een dikke 4 sterren.
Armin
Qua sfeer een decors typisch Burton. Deze film is echt helemaal af. ****

De tien best beoordeelde films van de jarige Johnny Depp (60)

Reboot van klassieke horrorfilm 'Sleepy Hollow' in de maak bij Paramount

Oscarwinnende horrorfilm 'Sleepy Hollow' van Tim Burton vanavond op Spike

Netflix verwijdert binnenkort onder meer 'Lord of The Rings' en 'The Dark Knight'

El Laberinto del Fauno

Soldaat van Oranje
Oorlog / Drama, 1977

Bound by Honor
Misdaad / Drama, 1993
kleine stadsteampunkpolitie-detectivenew york stateskeptic autumn19e eeuwheadless horseman