Sleepy Hollow (1999)
Met onder meer: Johnny Depp, Christina Ricci en Miranda Richardson
Releasedatum: 6 april 2000
Plot Sleepy Hollow
"Heads will roll."
Het jaar is 1799 en we maken kennis met het buitenbeentje Ichabod Crane (Johnny Depp). Hij kijkt volop uit naar de nieuwe eeuw en probeert zijn werk als New Yorks agent objectief en wetenschappelijk uit te voeren. De 'moderne' middelen die hij gebruikt, vallen echter niet in goede aarde bij de rechter Burgomaster (Christopher Lee). Om van hem verlost te zijn, stuurt hij Crane naar Sleepy Hollow, een vreemd stadje dat vooral door ingeweken Nederlanders bevolkt wordt, en de laatste tijd geplaagd wordt door een schijnbaar onoverwinbare ruiter zonder hoofd. Die laat zijn zwaard duchtig in het rond slingeren en heeft bij Cranes aankomst al drie mensen onthoofd. De vraag is nu of Crane's alternatieve aanpak het mysterie kan oplossen.
Ichabod Crane
Dr. Lancaster
Notary Hardenbrook
Hessian Horseman
zeus
Tijdje geleden alweer en wat ik mij kan herinneren is dat hij best wel spannend is. En dat donkere sfeertje erbij.
Redlop
Aardig horror-sprookje met best grappige Depp als niet helemaal overtuigd rationele detective.
Maar het centrale thema is de art direction. Zoals altijd eigenlijk bij Burton. Niet altijd werkt het Burton-circus bij mij, maar in dit geval wel. Soms ademloos gekeken naar bepaalde scenes. 3,5*
eerdekes
Ik snap niet dat er mensen zijn die hier minder dan 3.5/5 op geven, wat is er dan zo verkeerd aan deze film ?
Tja, wat is er zo goed aan... Ik vond het niet al te interessant eigenlijk.
eerdekes
Hmm ja, smaken kunnen best verschillen hé. Maar het is de essentie van de film die mij zo aanspreekt.
Zulke films spreken mij nou echter aan, weet je?
eerdekes
Ik kan misschien 'n oude koe uit de gracht halen maar toch bij herziening, nog wat meer op het detail gelet.
Die 'the man without head' word die niet gespeeld door christopher walken???
Hij trok er nochtans sterk op
JoeHallenbeck
Walken speelt idd de Hessian. De headless horseman wordt trouwens door een stuntman gespeeld.
Hobbes
Ray Park om precies te zijn. Bekend van X-Men (toad) en Star Wars Episode 1: The Phantom Menace (Darth Maul).
eerdekes
Ahhzo, ja ik merkte het maar even op omdat die man verdacht veel op walken leek
Take One
Typisch Burton. Ik hou wel van dit soort films. Schitterende sfeer die gecreeerd wordt en waar Depp prima in past. Ik was verrast door deze film, had meer verwacht van From Hell maar die vond ik stukken minder dan Sleepy Hollow.
Bloompje
Idd, een schitterende sfeer. Helemaal niet te zien dat deze film volledig in studio is opgenomen. Depp acteert zoals gewoonlijk hilarisch (net als in Secret Window).
Take One
Helemaal niet te zien dat deze film volledig in studio is opgenomen.
Is dat zo? Dan helemaal petje af!
Bloompje
Is dat zo? Dan helemaal petje af!
Ja, dat had ik toch ergens lezen, toenertijd.
AHWA
Mooie film. 3,5 ster voor de film. Was toch lang op zoek naar wie er nu achter zat en de film ziet er heel mooi uit, maar dat is ook wel aan Burton toevertrouwd.
Ik doe er nog een halve ster voor het acteren van Depp bovenop.
4 sterren.
neo
Die set scheen dus een van de grootste, was het niet de grootste, te zijn die ooit is gebouwd. Prachtig werk, met grote bijdrage natuurlijk van de rookmachines.
miak
Nouw sorry hoor, maar wat vond ik dit een belachelijke film... Ik vin Depp een van de beste acteurs, maar hier wassie egt slegt oor...
Classy_deppiedog
Ik vond hem juist goed! IK hou wel van een beetje bloederige films maar die christina ricci wat is die klein zeg! En alweer vond ik Johnny Depp heel goed spelen! Vooral in deze film door zijn accent en de manier waarop hij dingen (met zijn eigengemaakte apparaten) bestudeert. vond ik heel goed!
Icer
Typisch zo'n film die je niet voor de 2e keer moet zien.... 3 sterren.
Ozarklynch
Prachtig verfilmd sprookje van Burton's hand die in deze prent weer deed waar hij t beste in is.
Schitterende vertolking van Johnny Depp als de exentrieke detective 'Crane'.
En muziek van Danny Elfman die een essentiele bijdrage levert aan de atmosfeer van de film.
Een aanrader voor ieder die zich even wil losmaken van de realiteit van alledag en zich even wil onderdompelen in Burton's fantasiewereld.
Flipman
Geweldig, ik heb hem van het weekend op DVD aangeschaft en ik heb toch meer met deze film dan ik in eerste instantie dacht...! Alleen al dat zwaard van The Hessian (AKA TheHeadless Horseman), geweldig mooi ding!!
adeila
Deze film komt a.s zaterdag op tv!!!!!!! Om tien uur bij veronica. Ik ga lekker kijken
Flipman
En ik kan hem kijken wanneer ik wil, want ik heb 'm op DVD, haha!!
Burton bewijst hiermee hoe groot zijn meesterschap is! Ik heb de Making Of van deze film gezien, en het is de mooiste Making Of die ik ooit heb gezien!
Ook de enige, trouwens...
Nee hoor, dat valt wel weer mee! Maar ik heb nu ook het originele varhaal van Washington Irving, een kort verhala van 42 bladzijden. Er zijn een heleboel dingen die niet kloppen met de film, want Ichabod is schoolmeester, geen politieagent! Maar kan dat ons ook maar ene reet schelen? NEE!!
Sleepy Hollow is now one of my Favorite Films, and I Worship the Very Ground Tim Burton Walks On!!
Hell, I Worship theVery Ground I Walk On!
Flipman
Voor de Star Wars fans onder ons: Ray Park speelt ook een rol in de film! Hij is de body double voor The Headless Horseman in de gevechts scenes! En zoals de gemiddelde Star Wars fan wel zal weten: Ray Park speelt Darth Maul...
Voor de X-Menfans onder ons is het ook leuk, want deze zelfde man speelde The Toad!
Captain Pervert
Ik heb de film sinds kort in mijn bezit. Ooit eens gezien in een verliefde bui, wat gelijk staat aan niet zien, dus.
Ik ga hem zeker niet kijken nu hij zaterdag op Urine komt, dit is een film die je zonder reclame moet zien, zodat je niet uit de horror/sprookjeswereld gehaald wordt. Beamer, surroundset en zakje chips staan klaar voor dikke pret met Burton. Laat maar komen.
Bananas
Gelukkig stond dit nog niet bij de post van Hobbes op pagina 4

De tien best beoordeelde films van de jarige Johnny Depp (60)

Reboot van klassieke horrorfilm 'Sleepy Hollow' in de maak bij Paramount

Oscarwinnende horrorfilm 'Sleepy Hollow' van Tim Burton vanavond op Spike

Netflix verwijdert binnenkort onder meer 'Lord of The Rings' en 'The Dark Knight'

El Laberinto del Fauno

Soldaat van Oranje
Oorlog / Drama, 1977

Bound by Honor
Drama / Misdaad, 1993
kleine stadsteampunkpolitie-detectivenew york stateskeptic autumn19e eeuwheadless horseman