• 11.456 nieuwsartikelen
  • 163.675 films
  • 10.469 series
  • 30.450 seizoenen
  • 618.655 acteurs
  • 194.143 gebruikers
  • 9.038.642 stemmen
Avatar
 
Netflix verwijdert binnenkort onder meer 'Lord of The Rings' en 'The Dark Knight'
Foto: © ANP

Netflix verwijdert binnenkort onder meer 'Lord of The Rings' en 'The Dark Knight'
Foto: © ANP

Net als iedere maand zullen we ook eind november weer afscheid moeten gaan nemen van een aantal grote titels. Inmiddels is wel bekend dat de streamingdienst de komende twee maanden heel wat moois voor ons in petto heeft van eigen hand, maar helaas zullen we daarvoor ook relatief veel toptitels moeten inleveren. Dit zijn de vijf meest in het oog springende. 

The Departed (2006)

Terwijl crimineel Collin Sullivan in opdracht van de grote beruchte gangster Frank Costello de politie van Boston infiltreert, begint agent Billy Costigan op zijn beurt aan een undercoveroperatie binnen de organisatie van Costello. Beide operaties lopen op rolletjes en aan beide kanten wordt essentiële informatie ingewonnen. Wanneer aan weerskanten het vermoeden van een 'rat' begint toe te nemen, kruisen de wegen van Sullivan en Costigan en resulteert dat in een levensgevaarlijk kat-en-muisspel.  

Geregisseerd door Martin Scorsese, met Leonardo DiCaprio, Matt Damon en Jack Nicholson. Deze film krijgt een 3,96/5.

The Dark Knight (2008)

Wanneer Gotham City wordt geteisterd door niemand minder dan Batmans grootste aartsvijand the Joker, schakelen Bruce Wayne en  Luitenant James Gordon de hulp in van de onlangs aangewezen Officier van Justitie Harvey Dent. Gedreven door een honger naar gerechtigheid, maar ook van plan wat persoonlijke zaken recht te zetten, gaat de zwartgeklede held geen enkele vorm van geweld uit de weg om de vijand die hem al sinds het prille begin het bloed onder de nagels vandaan haalt voor eens en voor altijd achter de tralies te krijgen. Maar hoe win je van een vijand die niet bang is voor de dood en er alles aan doet om ervoor te zorgen dat je je eigen morele code overboord gooit?

Geregisseerd door Christopher Nolan, met Christian Bale, Heath Ledger en Gary Oldman. Deze film krijgt een 4,13/5.

Changeling (2008)

Als in 1928 Walter, het zoontje van Christine Collins, uit Los Angeles verdwijnt, neemt ze meteen contact op met de politie. Het korps, dat er extreem over doet om een zoekactie op touw te zetten, slaagt er uiteindelijk vrij snel in om het jongetje te vinden. Christine heeft die jongen, die claimt weer met zijn moeder te zijn herenigd, echter nooit eerder gezien. In plaats van het geval af te doen als een misverstand, heeft de corrupte LPDA, zeker in deze tijd van grote kritiek, wel baat bij de vondst van het jongetje. Christine Collins wordt voor gek verklaard en belandt zelfs op een gesloten afdeling, maar zelfs een dwangbuis kan haar er niet van weerhouden de waarheid boven water te halen. 

Geregisseerd door Clint Eastwood, met Angelina Jolie, John Malkovich en Michael Kelly. Deze film krijgt een 3,85/5.

Sleepy Hollow (1999)

Ichabod Crane is in 1799 agent van de New Yorkse politie. Hij is nogal een buitenbeentje en zijn goede bedoelingen om op een 'moderne' manier zijn werk te doen, worden hem niet in dank afgenomen door rechter Burgomaster. Wanneer het zoveelste voorval zich voltrekt, is hij er klaar mee. Crane moet zijn koffers pakken en wordt overgeplaatst naar een afgelegen plaatsje waarvan de inwoners naar eigen zeggen worden geteisterd door een ruiter zonder hoofd. Hoewel de agent eerst sceptisch is over de verhalen van de inwoners, treft hij gedurende zijn korte verblijf in het dorp al drie onthoofde mensen aan. Nu is het aan Crane om de beruchte moordenaar in de kraag te vatten. 

Geregisseerd door Tim Burton,  met Johnny Depp, Christina Ricci en Christopher Walken. Deze film krijgt een 3,58/5.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

Geregisseerd door Peter Jackson, met Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen. Deze film krijgt een 4,21/5.

Niet het enige

Bovenstaande titels zijn niet de enige waartegen we in november gedag zullen moeten zeggen. Naast The Fellowship of the Ring worden ook de andere twee delen van de LOTR-reeks van Netflix verwijderd. Datzelfde geldt voor The Dark Knight-vervolg The Dark Knight RisesAndere in het oog springende titels die je nog maar een paar dagen kunt bekijken zijn onder meer Dragged Across Concrete met Mel Gibson en The People vs. Larry FlintVoor de volledige lijst van te verwijderen titels, kun je hier terecht. 

Reacties (0)

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.

Dit artikel bevat nog geen berichten. Wees de eerste.