Sleepy Hollow (1999)
Met onder meer: Johnny Depp, Christina Ricci en Miranda Richardson
Releasedatum: 6 april 2000
Plot Sleepy Hollow
"Heads will roll."
Het jaar is 1799 en we maken kennis met het buitenbeentje Ichabod Crane (Johnny Depp). Hij kijkt volop uit naar de nieuwe eeuw en probeert zijn werk als New Yorks agent objectief en wetenschappelijk uit te voeren. De 'moderne' middelen die hij gebruikt, vallen echter niet in goede aarde bij de rechter Burgomaster (Christopher Lee). Om van hem verlost te zijn, stuurt hij Crane naar Sleepy Hollow, een vreemd stadje dat vooral door ingeweken Nederlanders bevolkt wordt, en de laatste tijd geplaagd wordt door een schijnbaar onoverwinbare ruiter zonder hoofd. Die laat zijn zwaard duchtig in het rond slingeren en heeft bij Cranes aankomst al drie mensen onthoofd. De vraag is nu of Crane's alternatieve aanpak het mysterie kan oplossen.
Ichabod Crane
Dr. Lancaster
Notary Hardenbrook
Hessian Horseman
pjotr
Ik vind de film een beetje te áf -iets te clinisch. Alles is zo erg vormgegeven dat het kunstmatig wordt. In Batman 2 deed Burton het naar mijn mening véél beter.
maximus
Heb nooit van batman gehouden maar he
dat is toch een geheel andere film toch
ik heb deze film in de bioscoop gezien
het verhaal was ok maar soms niet echt boeiend
gebracht maar toch wel 3 sterren waard vind ik
gimli f
Tuurlijk, DEZE film moest ik ook nog eens gaan kijken...
Nu weet ik het weer.
SlingBlade
Het verhaal is niet bijzonder maar ik vond dat de film een hele aparte sfeer had en vond m visueel erg mooi,echt een kunstwerk.
morpheus
Qua sfeersetting raakt deze film precies de juiste snaar, lekker donker/duister en mysterieus. Het plot ontvouwd zich zeer goed met veel spanning en sfeer echter het einde is dan toch weer iets te safe gekozen, het komt wat uit de lucht vallen maar is desalnietemin niet slecht Dit doet dan ook geheel niet af aan de film die gewoon erg goed is. Johny depp acteerd zeer sterk, christina ricci heeft eigenlijk weinig te doen maar past met haar schoonheid precies! in de film, en de headless horseman is gewoon "cool".
Conclusie: Dit is gewoon een erg goede thriller/horror, de beste van Tim burton naar mijn mening.
**** uit *****
(Kijkers met een zeer zwakke maag opgelet !)
Sjan
Geniaal sprookje. 4.5* En wat is Walken toch knap, zolang hij maar geen hoofd heeft.
darkcity
De film ziet er zo ontzettend mooi uit, de kleuren, de mist, donker, licht. Echt geniaal gedaan.
Het verhaal is lekker goed te volgen en heeft een lekkere vaart en is niet ingewikkeld.
Johnny Depp speelt een hele grappige rol en de Tim Burton humor zit er ook weer volop in. In deze film ontbreekt eigenlijk niets. Het is gewoon een geweldige film. *****
Goodfella
Was alweer een tijdje geleden dat ik deze voor het laatst zag, maar ik werd er net weer even aan herinnerd waarom ik hier 4 dikverdiende sterren voor gegeven heb... wat een geweldige film is dit toch! Die molen aan het eind... zoooooo mooi!! Christina Ricci draagt wat dat betreft helemaal bij aan dat plaatje met haar zeer appetijtelijke verschijning. Johnny Depp is ook geweldig trouwens. Het ietwat magere verhaal staat een hogere score in de weg...
pinky
- 1999 stemmen
Weinig punten van kritiek op dit typische Tim Burton horrorsprookje, maar toch wilde het niet echt pakken deze keer. Misschien werd ik wel teveel afgeleid door Johnny Depp, die speciaal voor deze film de overdrijven-is-altijd-leuk acteercursus gevolgd heeft. Ergens hoorde ik hem waarachtig een heuse Captain Kirk doen!
Leuk om Miranda Richardson, die geweldige koningin uit Blackadder, eens in een andere rol aan het werk te zien.
***½
Ondanks het iets mindere verhaal was dit toch een erg mooie film. Prachtig gefilmd deze film had een erg mooi duister sfeertje), erg goeie cast (Depp begint voor mij steeds beter te worden) en prachtige landschappen. 3,5*
mr.Frielink
Sterke sfeerschepping en een duister bos (eindelijk écht eens duister.) Jammer dat het verhaal, naarmate het vordert, hier en daar te ver gaat, maar dit wordt ruimschoots gecompenseert door de perfecte cast. 3,5 ster.
De Knip
Depp was wat te clinisch, maar film was ruim voldoende, mooi gefilmd, prachtige kostuums.
***1/2
gimli f
De film zou erg mooie beelden moeten opleveren als ik de gidsen en kranten zo eens las. Jammer dat ik op zwart/ wit tv keek dus...
Wel een aardige film overigens. Depp was heerlijk als (zogenaamd) verlichte maar (over zijn methoden) toch wat onzekere politieagent. Ricci, die ik nu bewonder in Ally McBeal, voldoet prima als wat dan ook, en het verhaal was van een lekkere soort. Toch wat kanttekeningen: op het einde werd het mij iets te Dracula-achtig, en verder was de film niet altijd even evenwichtig.
Ik had stiekem wat meer inhoud verwacht, maar maak maar eens een intelligente film over wetenschap/ ratio/ geloof/ bijgeloof, die ook nog eens aan allerlei commerciele eisen moet voldoen...
Hoe dan ook, toch een lekkere film dus. Volgende keer in kleur bekijken, en wellicht geef ik dan meer als de 3,5 van nu.
Nils
Een beetje vreemd, maar wel lekker
Hebben ze één of ander filter voor de lens gebruikt ofzo, ik vond het er nogal "duister" uitzien allemaal....
Beoordeling: ***
BoordAppel
Eigenlijk zou dr bij deze film bij genre sprookje moeten staan.
Jordy
oftewel "fantasy", vind ik eigenlijk ook wel, heb het er bij gezet
Nils
Correctie op beoordeling: ik vind het een 1/2 ster meer waard, bij naer inzien wel een leuke horrorachtige film.
armitage
Erg mooie plaatjes, prachtige sfeertekening. Ik vind dat Depp weer eens een uitstekende rol neerzet. ****
Chainsaw
Een typische Burton, met prachtige settings, heerlijke muziek van Elfman en goed acteerwerk van eigenlijk de gehele cast. De film is spannend, maar tegelijkertijd ook best geestig hier en daar. Vooral het voortreffelijke duistere sfeertje, de heerlijk zwarte humor en een hele hoop visuele pracht vallen op.
4 sterren.
Peter
Goede film. Top acteerprestaties en een streling voor het oog. Alweer een goede film met Johny Depp (ninth gate, Chocolat, from hell). 4 sterren.
bennie jolink
de geweldige beelden en fantastische acteurs weten dit langdradige en ietwat saaie verhaal maar niet spannend te maken. blijkbaar is er toch meer nodig dan mooie beelden om goede cinema te maken, en dat zou tim burton moeten weten.
toch wel leuk om naar te kijken, zeker als je het vergelijkt met de standaard hollywood dreuzel die je op een standaard pathe avond te verstouwen krijgt ('planet of the apes' bijvoorbeeld
jassonn
Geweldige film, vooral de sfeer en setting maken deze stijlvolle thriller tot één van de betere,vind ik.
De GeuS
spannende film, mooie gefilmd met een stylvolle omgeving; 4 sterren....
Ik weet dat t leuk staat om "Mister Lee" te vermelden, maar dat voor de halve minuut dat ie meedoet....
oftewel "fantasy", vind ik eigenlijk ook wel, heb het er bij gezet
Vind dat horror/komedie (of van mij part fantasy/komedie) meer de lading denkt dan horror/fantasy.
eerdekes
Een toch wel zéér verassende en zéér overtreffende film. Depp acteert weer zoals ik al van hem gewoon ben . De film is ook héél mooi tot in het detail afgewerkt. Merkte ik dan ook op dat lord coppola ook aan deze film had meegewerkt, 'n reden te meer voor mij om te kijken. Na natuurlijk de meesterlijke 'batman' van burton is dit zijn tweede beste film.
Boven staat er ook dat de film +- 105 minuten duurt, had ik niks van gemerkt. Voor dat ik het wist was hij gedaan, en dat wil ook wel zeggen vermoed ik.
Ik geef er toch 'n fel verdiende 7 voor.

De tien best beoordeelde films van de jarige Johnny Depp (60)

Reboot van klassieke horrorfilm 'Sleepy Hollow' in de maak bij Paramount

Oscarwinnende horrorfilm 'Sleepy Hollow' van Tim Burton vanavond op Spike

Netflix verwijdert binnenkort onder meer 'Lord of The Rings' en 'The Dark Knight'

El Laberinto del Fauno

Soldaat van Oranje
Oorlog / Drama, 1977

Bound by Honor
Misdaad / Drama, 1993
kleine stadsteampunkpolitie-detectivenew york stateskeptic autumn19e eeuwheadless horseman