Sleepy Hollow (1999)
Releasedatum: 6 april 2000
Bekijk via SkyShowtime
Plot Sleepy Hollow
"Heads will roll."
Het jaar is 1799 en we maken kennis met het buitenbeentje Ichabod Crane (Johnny Depp). Hij kijkt volop uit naar de nieuwe eeuw en probeert zijn werk als New Yorks agent objectief en wetenschappelijk uit te voeren. De 'moderne' middelen die hij gebruikt, vallen echter niet in goede aarde bij de rechter Burgomaster (Christopher Lee). Om van hem verlost te zijn, stuurt hij Crane naar Sleepy Hollow, een vreemd stadje dat vooral door ingeweken Nederlanders bevolkt wordt, en de laatste tijd geplaagd wordt door een schijnbaar onoverwinbare ruiter zonder hoofd. Die laat zijn zwaard duchtig in het rond slingeren en heeft bij Cranes aankomst al drie mensen onthoofd. De vraag is nu of Crane's alternatieve aanpak het mysterie kan oplossen.
Ichabod Crane
Dr. Lancaster
Notary Hardenbrook
Hessian Horseman
papaEd
Goed acteerwerk,af en toe leuke dialogen en knap camerawerk.
Heb me niet verveeld tijdens deze film.
Lad
4 sterren.
Mooi verhaal, sterk geacteerd, kortom een heel goede film vind ik.
Frans Sarneel
Zelden een film met aan de ene kant zulke prachtige sfeerbeelden en aan de andere kant zo'n waardeloos verhaal gezien.
CycloneXXL
Geweldige film, vooral dat sfeertje, geweldig. En natuurlijk johnny depp
pompoen
Christina en Johnny op hun best in dit horror sprookje.
De combinatie van Depp en Burton is op voorhand al succesvol.
Christopher Walken is griezeliger met hoofd dan zonder.
Die wil je niet tegenkomen in een donker steegje.
wibro
Tim Burton op zijn best. Prima acteerwerk van Johnny Depp en Christina Ricci. Goed camerawerk, mooie sfeer.
Als horror sprookje oogt het aanzienlijk beter dan "Sweeney Todd", die voor mij deels mislukt is omdat de liedjes niet om aan te horen waren.
Neen Burton, geen horrormusical meer in het vervolg, maar horror à la "Sleepy Hollow"!
Uncle_Junior
Lang geleden dat ik deze gezien heb! Ik ga vanavond in ieder geval weer kijken.
patvandod
Scarecrow
Heel "geestig" griezelsprookje, maar noch Burton's noch Depp's beste
Laat ik beginnen met te stellen dat de film een fantastische sfeer had. Heel duister met een komische noot, en ook typisch Burton: een bizarre gothicachtige fantasiewereld, met personages met vreemd haar
De grimmige zwart/wit achtige look doen het goed, en combineer dat met duistere plekken (een oud, alleenstaand dorp, een griezelig bos) en bizarre personages (waaronder een geest zonder hoofd en een paar heksen) en je bent al heel ver in je film.
Zeker als je daarbij een heel aardige soundtrack voegt, en de film niet al te serieus neerzet: de personages zijn creepy maar weird, het bloed vloeit rijkelijk en ik heb denk ik nooit zoveel onthoofdingen gezien, of zulke mooie vechtscenes met een man zonder hoofd. Daar komt bij dat de film goede effecten had, en een flink aantal stijlvol in beeld gebrachte en spannende achtervolgingen en vechtscenes had.
Tel daarbij een zeer aanzienlijke cast op, en je hebt al bijna een meesterwerk. Bijna, en Burton komt volgens mij dan ook niet verder. Want ondanks de cast, die het over het algemeen heel goed doet, laat de film toch wat steekjes vallen.
Allereerst iets bij de cast zelf: de rollen waren goed gecast, maar ik vind dat met name Depp (alhoewel zeker niet beroerd in deze film) zijn rol niet ultimaal neerzet. Hij weet soms net niet de juiste gelaatsuitdrukkingen te tonen of meet zich net de verkeerde houding aan, iets wat hij juist wel fantastisch doet in de eerdere Burton films Edward Scissorhands, Sweeney Todd en natuurlijk(niet van Burton dan) de Piratesfilms.
Verder het verhaal: spannend genoeg, en je kunt het haast typeren als een griezelig sprookje. Zo voelt het verhaal ook aan. Geesten, heksen, liefde, portaal naar een andere wereld, macaber en een humoristisch sfeertje. Heel mooi, dat wel, maar combineer het dan niet met zoveel subplots, een redelijk aantal wendingen, een moordzaak met onothodoxe zoekmethoden voor die tijd, en veel complottheorieen en verschillende motieven. Houdt het dan ook bij een wat meer sprookjesachtige vertelling, en niet bij een enorm speur/moordonderzoek met veel karakters, motieven, "conspiracy's" waarbij om de regelmaat vreemde figuren langskomen.
Ik denk dat ik een wat meer echt puur sprookjes/horrorachige vertelling leuker had gevonden, zeker in combinatie met de soundtrack, de effecten, de acteurs en het typsiche sfeertje. Het is een hele leuke aangename film geworden, perfect voor een lekker filmkijkavondje, maar naar mijn mening geen meesterwerk. Ik geef 3,5*
pampie
dit is precies hetzelfde wat ik erover denk. dat is zeker wel jammer eigenlijk want de beelden zijn zo mooi.
dvdfreak123
Goeie film met goede acteerprestaties vooral van depp, leuk verhaal, spanning, special efects weer een goede film van burton
film master
goeie sfeer en goed geacteert door johnny depp [ zoals altijd] maar eigenlijk acteerde iedereen goed in deze film.
ps: ook mensen zonder kop acteren goed.
SouthParkFan
Wat een film, geweldig. "t Heeft ergens iets een sfeertje van: ik neem een loopje met mijn eigen film, maar de opbouw, het verhaal en Christopher Walken zijn perfect
The Last
Toch wel een van de betere Burton-films. Origineel verhaal met een maffe Depp en prachtig camerawerk dat van mij een staande ovatie krijgt.
katteke
Kan me van deze film niet zo heel veel meer herinneren, maar ik weet wel dat ik er niet erg van onder de indruk was. Wel leuk om naar te kijken, maar that's it. Misschien nog maar eens een keertje kijken zodat ik me er weer wat meer van kan herinneren.
wyatt earp
Allereerst wil ik zeggen dat de film een Geweldige sfeer heeft. Eentje die ons niet onbekend is als het gaat om Tim Burton en Johnny Depp. Dat vind ik ook zo goed aan ze, met z'n tweeën zijn ze geweldig. Ze passen geweldig bij elkaar. Tim Burton met z'n typische gotische stijl en z'n donkere sfeer, en Johnny Depp met z'n weirde maar toch geweldige personages. Christopher Walken als the headless horseman hebben ze geweldig gekozen. Hij is geknipt voor deze rol. Hij ziet er ook goed uit met z'n haar, tanden en ogen. Hij hoeft eigenlijk helemaal niet moeilijk te doen, hij ziet er zoiezo wel eng uit. Zo heb je al drie pluspunten voordat je aan de film begint.
The Headless Horseman en de legende eromheen heeft me altijd aangetrokken, wat ik al kende van de disney film van vroeger. En als dat door je favoriete acteur/ regiseur word verfilmt word, kan het eigenlijk niet misgaan. Zoals ik al zei trok het verhaal me wel aan, dus ja dat is gewoon goed.
Als je dat allemaal bij elkaar opteld heb je gewoon een topper. Eén van de beste films van Depp en Burton.
5 welverdiende sterren.
Lad
Het is een film met een heel goede sfeer, je blijft aan de TV gekluisterd, de film is lekker spannend en de acteerprestaties zijn goed. Een prima film, een topper!
Captain Pervert
Prachtige film, perfecte sfeer. Alles klopt. 4 sterren.
Ik snapte alleen bepaalde scènes uit Cranes verleden niet zo. Zoals met die sarcofaag. Bovendien heeft dat hele verhaal uit het verleden nergens iets mee te maken, dus waarom dat erbij wordt gesleept weet ik niet. Vond ook het rolletje van Christopher Lee erg klein.
black&white
Prachtige sfeer. Vermakelijk. Leuke cast. Johnny Depp is weer in vorm.
Maar wel 2 minpunten;
1. Het verhaal kon toch wel beter en spannender.
2. Ze hebben de uitstraling van Christina Ricci verpest.
fanaat
Prachtige film, perfecte sfeer. Alles klopt. 4 sterren.
Ik persoonlijk denk dat bij vele mensen door het karakter van Crane en de vreemde tekesn op zijn hand eingenlijk best nieuwsgierig worden naar het verleden van zo'n figuur en dat Burton daarom beelden van zijn kindertijd liet zien om de kijkers het personage nog beter te leren kennen.
Ik vind ook absoluut dat Christopher Lee een te kleine rol heeft gekregen. Hij komt maar twee minuten in beeld terwijl het eigenlijk een geweldige top acteur is.
Lijkjuh
Tim Burton heeft gwoon heel veel films die ik gweldig vind.
De films zijn vaak ook heel mooi gemaakt, er zit ook vaak heel veel fantasie in de meeste films en dat is het leuke. Sleepy Hollow heb ik pas geleden weer gezien. Ik was het verhaal even kwijt want het was weer een tijdje geleden dat ik de film zag. Het is een leuk horror sprookjes verhaal ^^
martinovitch
prachtige film ! mooie sfeer super acteurs en goed verhaal.
5 dik verdiende sterren !
notorious_kim
Prachtig. Deze film bewijst terug hoe belangrijk een goede cast is. En natuurlijk niet te vergeten, een goede regisseur!!!
film88888
Prachtig horror sprookje.
De Tim Burton sfeer was hier meer dan aanwezig, en de sfeer in het geheel was gewoon zeer knap in beeld gebracht.
Burton, en Depp dat samen werken is altijd genieten vind ik, en hier is dat zeker en vast.
Het sprookje kent iedereen, en is oud, maar Burton heeft er toch iets heel knap van kunnen maken.
De montage was knap gedaan, en de film heeft van dat zwart-wit, maar toch met kleuren er nog in effects (Zoals The black Cat uit de serie Masters Of Horror, en Sweeney Todd had dat ook vond ik) en dat paste in deze film perfect.
Depp maakt weer een mooie acteerprestatie af, en Ricci vond ik toch ook best heel goed acteren, en realistisch over komen.
4,0 sterren voor deze (weer eens) mooie Tim Burton film.
ViggøJøhnny
Johnny Depp is fantastisch in deze film.
Tim Burton heeft weer een mooie sfeer in deze film gebracht.
De omgeving paste mooi bij het verhaal!
3,5**
loves_horror
Lang geleden dat ik deze film heb gezien, oké 2 jaar geleden, maar ik vergeet zo snel het verhaal alweer. Het was wel gruwelijk, dat onthoofden enzo, maar de sfeer zit er dik in. Mooi gefilmd, goed geacteerd, wat wil een film nou nog meer? Ojah, ook passende muziek. Sorry dat ik een beetje vaag ben.

De tien best beoordeelde films van de jarige Johnny Depp (60)

Reboot van klassieke horrorfilm 'Sleepy Hollow' in de maak bij Paramount

Oscarwinnende horrorfilm 'Sleepy Hollow' van Tim Burton vanavond op Spike

Netflix verwijdert binnenkort onder meer 'Lord of The Rings' en 'The Dark Knight'

El Laberinto del Fauno

Soldaat van Oranje
Oorlog / Drama, 1977

Bound by Honor
Drama / Misdaad, 1993
kleine stadsteampunkpolitie-detectivenew york stateskeptic autumn19e eeuwheadless horseman