• 9.376.795 stemmen

Releasedatum: 6 april 2000

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Sleepy Hollow

"Heads will roll."

Het jaar is 1799 en we maken kennis met het buitenbeentje Ichabod Crane (Johnny Depp). Hij kijkt volop uit naar de nieuwe eeuw en probeert zijn werk als New Yorks agent objectief en wetenschappelijk uit te voeren. De 'moderne' middelen die hij gebruikt, vallen echter niet in goede aarde bij de rechter Burgomaster (Christopher Lee). Om van hem verlost te zijn, stuurt hij Crane naar Sleepy Hollow, een vreemd stadje dat vooral door ingeweken Nederlanders bevolkt wordt, en de laatste tijd geplaagd wordt door een schijnbaar onoverwinbare ruiter zonder hoofd. Die laat zijn zwaard duchtig in het rond slingeren en heeft bij Cranes aankomst al drie mensen onthoofd. De vraag is nu of Crane's alternatieve aanpak het mysterie kan oplossen.

Ichabod Crane

Dr. Lancaster

Notary Hardenbrook

Hessian Horseman

Sugakiss

Ik had Sleepy Hollow een weekje terug nog eens gezien en toen bekeek ik een trailer ervan, maar ik hen 1 scene in de trailer níet gezien:

Het gaat om de scene waar Ichabod Crane aan een tafel in zijn kamer zit en Katrina van Tassel binnenkomt. Ze zeggen iets en Katrina zegt: "We have many things to talk about in this backwards town". Even later in het begin volgens mij zegt Ichabod: "Pardon my manners I'm not used to...." en Katrina maakt zijn zin af: ".....Female company?"

Is dit een verwijderde scene ofzo? Want ik heb hem niet gezien.

avatar van sangha

sangha

hmm..die scene kan ik me ook niet herinneren, dus die zal wel verwijderd zijn inderdaad.

Oke bedankt sangha

Laat ons het kort houden.

Bijzonder beklemmende sfeer, slap verhaal.

avatar van otherfool

otherfool

Zag deze destijds in de bios, waarschijnlijk nog niet geheel bekend met Burton's stijltje. Vond er toen niet zo veel aan (2,5*), binnenkort toch maar weer eens herkijken, want ik ben toch een klein beetje fan van de man geworden.

Sugakiss

Vond dit btw een erg geslaagde film. Het verhaal werd goed verteld en het is nooit mis met Johnny Depp erin. Toch jammer dat er niet wat meer romantiek zat tussen Katrina en Ichabod.

avatar van Hyperbolic

Hyperbolic

goed..lekkere horrorfilm 4,0

avatar van moviegirl

moviegirl

Tsjonge wat vallen de mensen tog vaak flauw in deze film

avatar van Tarkus

Tarkus

Mooie special effects bij momenten, maar echt griezelen is er niet bij vind ik.

Ik vond het maar een saai verhaal en ben van Johnny Depp beter gewend.

Had van deze Tim Burton film in zijn geheel veel beter verwacht.

avatar van Spartaan

Spartaan

Prachtige cinematografie, beeldige kostuums en een Johnny Depp die buitenaards acteert. Waanzinnige mooie film met een sprookjesachtige verhaal en enkele schrikmomenten.

Verrassende climaz op t eind. Echt een Burton-vehikel.

3,5

avatar van Kisje

Kisje

Meen ik dat nu maar of speelt Christina Ricci altijd de meer 'donkere' rolletjes . Daar bedoel ik mee de niet-alledaagse-rollen.. Waar ik natuurlijk niet mee wil zeggen dat ze slecht acteert ofzo, maar het valt me nu wel op

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Geweldig acteerwerk en special effects.

Best een griezelig film.

Een mooie *4,5*

avatar van Hop

Hop

Ik vond deze film voor de verandering eens echt eng. Het was ook een zeer origineel verhaal en de cast was echt schitterend. Tim Burton heeft weer eens een pareltje gemaakt!

5*****

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Een film die er fantastisch mooi uitziet. De sfeer vind ik aardig, het verhaal mager en matig. Het verhaal komt op mij te verwarrend over. Uiteraard wordt uiteindelijk alles duidelijk, maar teveel onduidelijk vind een kijker nooit leuk. Daarbij vind ik het enigszins funest voor deze film dat ik hem niet altijd even spannend vind. Hij heeft zijn spannende momenten, maar tijdens andere scenes denk ik weer 't zal wel, mij doet t niks'.

Er werden ook iets teveel (heel) platte karakters in de film gebracht, ook dat kwam de duidelijkheid niet ten goede. Depp acteert goed, maar trekt mij af en toe wel iets te uitgestreken gezichten. Deze film moest deels ook humoristisch overkomen, en soms lukt dat goed, maar soms vind ik het iets te veel van het goede. 'Lieve' rol voor Ricci

Al met al net niet, maar toch boeiend en voldoende

avatar van veron35

veron35

Hop schreef:

Ik vond deze film voor de verandering eens echt eng. en de cast was echt schitterend. Tim Burton heeft weer eens een pareltje gemaakt!5*****

laat me niet lachen. Al te laat.

avatar van BabbixQueen

BabbixQueen

Wat is er nou zo goed aan Johnn Deppe ik vind hem niks.

Ben je gek of zo!! hij is een lekker ding en hij kan goed acteren

haha wat is er nou zo goed aan johnny depp alles is goed aan hem

avatar van veron35

veron35

BabbixQueen schreef:

hij is een lekker ding

Ik ben alleen geen homo . Dus dat valt al af.

avatar van sangha

sangha

veron35 schreef:

Ik ben alleen geen homo . Dus dat valt al af.

dat is bovendien niet echt een reden waarom hij een goede acteur is . maarja ik heb een tijdje geleden al uitgelegd waarom ik hem goed vind .

avatar van anne J

anne J

Jej, volgende donderdag op tv op veronica helaas ben ik dan niet thuis.. vragen ze het opnemen,,...

hij was een half jaar geleden ook al op tv.. nou ja, kan ik hem nog maar een keer zien

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Sleepy Hollow is een zeer geslaagde horror film.

Zoals we van Tim Burton gewent zijn is de film visueel een pareltje en zit er weer de heerlijke Burton sfeer in. En in deze film blijkt dat Burton's stijl zich op meesterlijke wijze ontleend aan het horror genre. Dit plus de geweldige setting zorgen er voor dat de film al een zeer angstige en griezelige achtergrond heeft.

Hierop volgt het uitwerken van een legende. Legende's brengen sowieso al een "creepy" factor mee, en Burton kon ook hier perfect mee over weg. De film zit vol zeer enge en spannende momenten. Los van het geweldig opbouwen van spanning kan Burton ook erg goed overweg met gore. Geen gore om de gore, maar hij vermijd het ook duidelijk niet. Het bloed word dusdanig gebruikt dat het de angst en afschuw alleen maar vergroot, en draagt bij aan enkele memorabele scene's.

De film heeft ook nog eens een boeiend verhaal, het complot achter de moorden is interresant en het valt naadloos samen met de legende van Sleepy Hollow. De film trekt ook een blik aan goede acteurs open en staat zeker garand voor goed acteerwerk.

Een zeer sfeervolle en vooral enge horror.

avatar van dafoefan

dafoefan

Net weer gezien en het blijft een hele goede film.

Het hoofd van Christopher Walken heeft voor een stemverhoging gezorgt

3,0 >>> 3,5*

avatar van Minority_Check

Minority_Check

johnny depp is gewoon de beste

ik heb de film al een paar keer gezien

het blijft leuk

avatar van whitedevil

whitedevil

leuke film kijkt goed weg

avatar van horrorfreak14

horrorfreak14

Leuke horrorfilm, mooi gemaakt, 4*

avatar van *__ANIME__*

*__ANIME__*

Leuke film en is mooi gemaakt.

Vroeger al een keer gezien, maar vond het toen niks.

Met bijgestelde verwachtingen (het is namelijk geen horror) deze nog maar een keertje opnieuw gezien en dan bevalt het allemaal net iets beter.

Mooie sets af en toe, maar vooral de "sci-fi" prulletjes van Depp zijn de moeite. Iets wat Burton veel meer zou moeten doen (eens een keer wat maken ala Cité Des Enfants Perdus).

Verder is dit vooral een wat lugubere legende die op een sprookjesachtige manier verteld wordt. Afgehakte hoofden of niet, het blijft allemaal uberclean.

Dit mij trouwens een beetje denken aan Vidocq dit, hoewel ik dat duidelijk de betere film vindt.

3*, toch nog best vermaakt, met af en toe mooie dingen. Toch val ik niet helemaal voor Burton fantasy.

avatar van Eny

Eny

Om te beginnen, had ik hele hoge verwachtingen van deze film. Dit kwam vooral door de hoge waardering van anderen, maar ook door de veelbelovende titel, de prachtige sfeer en overschatting van het personage. Verwachtingen die uiteindelijk niet helemaal zijn uitgekomen. Of moet ik juist zeggen: helemaal niet.
De sfeer is prachtig in beeld gebracht en de muziek maakte deze mooi af. Toch vond ik de sfeer eerder mooi dan eng. Maar wat zeur ik: beter zou ik het niet kunnen doen.
Wat ik verder nog wel leuk vond, waren bepaalde stukjes van de film met humor, met name hoe lomp Crane omgaat met dat spuitende bloed maar het verhaal als geheel vond ik wel erg vergezocht. Spanning zit er ook wel in, al is het vrij voorspelbaar.
En dan nog iets over Ichabod Crane. (prachtige naam vind ik dat!) Hij was wel leuk, maar toch niet wat ik heb gedacht. Ik had een véél gekker, excentrieker personage verwacht en van mij had hij wat minder "betoverd" mogen zijn.
Jammer, maar ik vond er echt helemaal niets engs aan en heb ik geen één schrikmoment gehad. Maar over het algemeen was het leuk om ernaar te kijken, vanwege de sfeer en hoofdpersoon. 3,5* is het maximale... Een beetje teleurgesteld...

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

BabbixQueen schreef:

Ben je gek of zo!! hij is een lekker ding en hij kan goed acteren

haha wat is er nou zo goed aan johnny depp alles is goed aan hem

Dus omdat je Johnny Depp goed en een lekker ding vind geeft je alle films waarin hij in speelt 5 sterren.

avatar van peruaansefilm

peruaansefilm

erg goede film.. ja als er een horor top 10 was zat die bij mij in de top 3..

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

i zou hem graag willen zien , maar ik kan hem nergens vinden.

vooral de rol van johnny depp heb ik gehoord erg goed te zijn.