• 9.378.314 stemmen

Met onder meer: David Belle, Cyril Raffaelli en Tony D'Amario

Gesproken taal: Frans

• tv Maandag om 20:35 uur op VTM4

Plot Banlieue 13

"Welcome to District B13. Welcome to the future"

Parijs, 2010. Damien is een eliteagent bij de politie, gespecialiseerd in martial-arts en een kei in undercoverwerk. Op een dag krijgt hij de zwaarste klus van zijn carrière aangeboden: hij moet in een agressieve en levensgevaarlijke straatbende infiltreren om te achterhalen waar de leden een krachtige bom bewaren, die de hele stad in de as zou kunnen leggen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Goldenskull

Goldenskull

kos schreef:

Nou, echt enorm experimentele muziek hier.

Goldenskull schreef:

Ach, het is muziek voor de iets minder conservatieve (Amerikaanse) film kijker. Om nou te spreken van meesterlijke of extreem experimentele muziek, nee dat ben ik verder wel met je eens.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Je spreekt jezelf tegen dus.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Volgens mij niet, want ik zeg 'iets meer' en dus niet extreem experimenteel..maar het was wellicht de verkeerde woordkeuze, mede door kos zijn verdraaiing van mijn woorden van iets naar enorm. Dus laten we het maar laten bij "het is muziek voor de iets minder conservatieve film kijker."

avatar van timbo_

timbo_

Film die fantastische scene's afwisselt met een wel erg moraliserend verhaal. Vooral richting einde slaat de film hier wel flink in door. Gelukkig kan dat de film dan al niet meer de das omdoen. Want vanaf de eerste scene is het meteen raak. Het begint met de erg originele openingscredits en een ongelofelijk coole achtervolging. Echt niet normaal hoe lenig die man is. Jammer genoeg was die scene ook meteen het hoogtepunt van de film wat niet wegneemt dat er later in de film ook nog wel het een en ander te genieten valt. Banlieue 13 is dan ook gewoon een heerlijk verstand op nul filmpje dat richting einde dan wel wat aan kwaliteit inlevert maar toch een dikke voldoende verdient.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Heel goed gedaan timbo_, je hebt het perfect voor me onder woorden gebracht.

Zelfs je cijfer van 3,5 neem ik over...

Erg leuk en knap in beeld gebracht actiefilmpje.

avatar van kaann

kaann

mooie actiefilm een aarader!

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Vond het allemaal nogal 'zomaar', verhaal was aardig, af en toe wat slechte effecten of totaal niet boeiende dialogen, maar de twist vond ik eigenlijk wel verassend, echt zo'n 'o ja, dat kan natuurlijk ook-momentje'. Daardoor 3,5*

avatar van chevy93

chevy93

Lekker actiefilm.

Geen superverhaal, maar al die actie en stunts maken dat dubbel en dwars goed

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Een actiefilm die toch een tikkeltje anders is dan de standaard. De parkour-actie is daar voornamelijk debet aan. Het ziet er hip en zowaar zo veel mooier uit dan alleen maar dat pistolengetrek. Het verhaal zelf is flut en nogal belachelijk op het eind.

avatar van ninoboy1

ninoboy1

op en top aktie film!

avatar van anne J

anne J

Tering vette film Klaar is kees, meer hoeft er niet over gezegd te worden.

avatar van s0062423

s0062423

Hipperdehop!

Banlieue 13 is best een komisch en onderhoudend filmpje, waarbinnen het actiegehalte gedurende de gehele speeltijd zeer hoog blijft. Effectjes en camerabewegingen (vooral tijdens de intro!) leveren fantastisch werk. De muziek doet eveneens z'n ding en voorziet de prent van een extra pittig en hip kantje. Doch vond ik deze niet altijd even geslaagd, maar dat kan ook te wijten zijn aan het feit dat het gewoon niet echt mijn genre is. Het verhaaltje voelde een beetje voorgekauwd aan en de nasmaak was me iets te moraliserend, maar het kon me eigenlijk allemaal niet al te veel schelen. Gewoon verstand op nul zetten en genieten.

avatar van schram101

schram101

Prachtig knap staaltje filmwerk. Camera werk is prachtig en ook de actie is zeer goed te pruimen. Lekkere film dus.

Het verhaal raakt eigenlijk kant noch wal maar dat doet er totaal niet toe. Ook de muziek geeft een stoer effect aan deze film!

avatar van ®Tc

®Tc

Geweldig z'n non-stop actie.

De kogels vliegen in het rond, de matrial-art is er (blijkbaar moet je daar niet voor vanuit het verre oosten komen) en visueel is de film ijzersterk. De openingsscène is gewoon topniveau met het parcourlopen en hoe de camera alles registreert Vooral voor het vertraagt afspelen van kogels heb ik een zwak.

Dan gaat de film van de ene topscène in de andere. Nieuw personage en nieuwe scène in het casino en terug naar het Banlieue, opnieuw hetzelfde op de boterham: Sterke actie en top op visueel gebied.

Jammer dat het verhaaltje wat mager is maar ja het is een actiefilm voor iets.

****

avatar van Legan

Legan

Inhoudelijk een sof (en daar ga ik dus maar niet verder op in), maar verder is Banlieue 13 een leuk vlot actiefilmpje. Prima vermaak, kijkt lekker weg en heeft lekkere muziek. Op naar het volgende deel.

avatar van Spetie

Leuke vermakelijke film, met sterke, vlotte actiescenes, die mooi in beeld gebracht worden en waarbij op een originele manier gebruik wordt gemaakt om snelheid te maken door zaken te gebruiken die men tegenkomt.

Visueel ziet de film er prima uit, met een aardige futuristische aankleding, ondersteund door prima muziek. Het tempo van de film is verder lekker hoog en in heb me eigenlijk geen moment verveelt.

Verder moet je de film niet al te serieus nemen, dan is een leuke avond wel gegarandeerd vermoed ik.

avatar van Baggerman

Baggerman

Ontzettend gave actiefilm, waarbij het gebouw-geklim ('kweetniet hoe dat eigenlijk heet) echt een meerwaarde in de film heeft. Ik vind deze film in zijn genre echt een topper.

De gevechten en stunts zijn schitterend in beeld gebracht en zien er geloofwaardig genoeg uit. Ik was wel bang voor het acteerwerk, maar ook dat is okay.

Enige minpuntjes zijn voor mij het matige plot en de muziek, die ik als ouwe lul storend vond (maar die passend is!).

avatar van Apollinisch

Apollinisch

het gebouw-geklim ('kweetniet hoe dat eigenlijk heet)
Lijkt me gewoon een staaltje free running toch?

avatar van Baggerman

Baggerman

Apollinisch schreef:

Lijkt me gewoon een staaltje free running toch?

Mooi! Weer wat geleerd?

En gewoon? Ik doe het ze niet na hoor!

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Ja, mocht je het leuk vinden moet je wat filmjpes van David Belle - min of meer de founder - opzoeken op YT. Ook zeer spectaculair.

avatar van bollepeer

bollepeer

een geweldige film. met prachtige aktie en stunts die ze allemaal zelf doen. allemaal goed acteerwerk ondanks dat het van de 3 hoofdrolspelers hun 1e echte film is. goed in elkaar gezet, goede achtervolgingen. alleen het verhaal is was niet zo spectaculair, maarja bij dit soort films maakt dat niet veel uit.

4 *

LOL

3 en een halfe ster van mij

avatar van AHWA

AHWA

Heerlijke actiefilm die doet denken aan Ong-Bak, alleen dan nu met twee van die krachtpatsers. De vechtscene in het casino is toch wel het hoogtepunt van de film. Prachtige choreografie. Ook de intro met Leito is heerlijk om te volgen. Ik hou hier wel van.

De film kent de perfecte speelduur. 80 minuten is prima voor dit soort films, anders worden er te veel vertragende scenes in gestopt en dat is nooit goed.

Dikke 4.0* en ben benieuwd naar het vervolg.

avatar van pardalis

pardalis

Actiefilms zijn niet zo mijn ding, maar deze heeft mijn aandacht meer dan een beetje kunnen behouden ! Toffe stunts en heel toffe free running zoals dat heet. Het verhaal is inderdaad wel matig,maar ik heb al veel minder meegemaakt. Het acteerwerk is ok, en zo moet ik toch weer toegeven dat het Franse werk toch zeker niet slecht is !!!

Nu de opvolger bekijken, ik hoop dat hij minstens even goed is.

Dus een aanrader voor iedereen, zelfs al ben je niet zo voor het genre te vinden !!!

avatar van RickZ

RickZ

Franse actiethriller met mooie vette stunts en aardig spannend verhaal. Ga deze week deel 2 kijken..

avatar van tal1b

tal1b

pff erg voor de hand liggende, en voorspellende film, die in mijn mening leuk is voor een 15 jarige (tegen het kinderachtige aan).

Die zullen het wel 'vet' 'cool' vinden.

Maar dit kan je niet serieus nemen, leuke acties en stunts wel, maar maakt de film er niet 'beter' op.

Beetje poopie doen, stoer zijn en van die nep bendes, ligt er veelste dik op.

avatar van chevy93

chevy93

Precies, daar gaat deze film toch over?

Minder aandacht aan het script, des te meer aan de acties. Dat had je na de 1e film toch ook wel kunnen bedenken?

En dat het alleen voor 15-jarige leuk is slaat nergens op

avatar van Erwinner

Erwinner

Gelukkig ben ik nog 14.

avatar van tal1b

tal1b

de 1ste had ik niet gezien, en daar ga ik de moeite ook niet voor nemen.

ik vond het gewoon te makkelijk bedacht allemaal.

Zo'n makkelijke film krijgt van mij geen hoge waardering

ik vond het ook niet heel slecht, vandaar cijfer 2.

om een voorbeeld te noemen, om zo makkelijk een gevangenis binnen te dringen en uiteindelijk via het plafond is wat leip.

maar okay, en dat van die 15 jarige is misschien 'n tikkie overdreven

avatar van schram101

schram101

A. Je zet je reactie neer bij de eerste film terwijl je praat over de tweede.

B. Je zet hier ****** een ******spoiler neer! Bedankt he, heb nu nog meer zin in deel twee..!