Genre: Avontuur / Komedie
Releasedatum: 22 december 1989
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Back to the Future Part II
"Roads? Where we're going, we don't need roads!"
In dit vervolg moet Marty met Doc Brown naar de toekomst reizen om zijn toekomstige zoon uit de problemen te helpen. Zonder dat ze het weten 'leent' Marty's aartsrivaal Biff Tannen de tijdmachine om een gids met sportuitslagen naar zijn vroegere ik in 1955 te brengen. Als Marty er in het heden achterkomt dat Biff met gokken een fortuin heeft vergaard, moet hij terug naar 1955 om de zaken weer recht te zetten.
- Trailer (YouTube)
- Back to the Future Part II (BoekMeter)
- Back to the Future Part II (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
3-D
Match
Skinhead
Mescaline
Minder dan deel 1 vond ik zelf..
Wel leuk filmpje om eens gezien te hebben niet slecht ofzo maar meer dan 3 sterren kan ik er niet voor geven.
ILDIB
De interactie tussen deel 2 en 1 is echt geweldig, film verveelt niet en is onderhoudend, hier en daar wellicht wat kneuterig. Zeker een waardige opvolger van deel 1..
Enige minpunt, de almanak kan ook niet meer goed zijn na verloop van tijd, omdat simpelweg de toekomst veranderd.. Dus net zoals de rest zal ook de almanak dus anders zijn..
Youri
Ik vond vooral het eind erg grappig als Marty weer terug naar de toekomst reist via de bliksem en Doc staat te dansen, vervolgens staat Marty weer voor hem.
nightbreed
Hier hoef ik niets meer over te zeggen omdat denk ik 99% van de filmliefhebbers de trilogie wel kent.
Cijfer: 4
killerfreak
Ik denk het niet. 't Is doordat Biff de almanac bezit dat hij de sportuitslagen kan voorspellen. Maar ook al heeft hij ze niet, dan kunnen er niet ineens andere sportuitslagen komen aangezien die gewoonweg niet kunnen beïnvloed worden door het al dan niet in het bezit zijn van Biff. Ik weet wat je bedoelt, maar 't één kan geen invloed hebben op het ander, denk ik.
Voor de rest vond ik het zeker een waardige opvolger van BTTF 1, al is de magie en de originaliteit natuurlijk al weg.
DragQueen
Een topvervolg op deel 1, die magistraal is. dezelfde sfeer wordt behouden. en fox en lioyd zijn weer present. de twee hebben echt een leuke chemie. verder weer klasse special effects, en de nodige hilarische situaties. het verhaal kabbelt weer lekker verder. topvermaak. 4 sterren.
Wezze
Rommiger dan het eerste deel, en onder andere daarom ook iets minder.
Usual Suspect
Fantastisch vervolg op het magnifieke eerste deel.
Het verhaal zit weer sterk in elkaar, en bevat weer een flinke dosis actie, avontuur en humor.
Verder is de chemie tussen Lloyd en Fox weer perfect aanwezig, en straalt het plezier en enthiousasme weer eraf.
Geweldig top vermaak weer, ondersteund door weer een aantal sterke soundtracks.
4,5.
Shinobi
Leuk vervolg om te zien, Fox doet het nog steeds geweldig hierin.
Wat ik me trouwens nog goed kan herinneren was die vliegende skate board en dat hij dan op het water stil kwam te staan en zo met z'n voet verder moest trappen en dan ook alles wat erna kwam met die skate board. Man wat heb ik daar van genoten zeg.
Ik geef 'm 4, 0 sterren.
FransBosch
Leuke en vermakelijke film. Vooral het gedeelte in de toekomst (2015) en het gedeelde in de jaren 50 (1955). Het gedeelte van de veranderde 1985 vond ik wel een beetje vreemd.
Waardering: 3,5 sterren!
Gizzmann
Inderdaad gewoon een erg leuk vervolg. Leuke wendingen, leuke grapjes maar wel met actie scenes die (hoewel best leuk om naar de kijken) erg knullig zijn. Het leukste van deze film vind ik dat er erg veel shots zijn waar er iets op de achtergrond plaats vind wat gevolgen heeft voor wat er staat te gebeuren zodat je het als kijker eerder aan ziet komen dan de personages in de film. Erg leuk terugkomend element.
Dikke 3,5* Vreselijk vermakelijke film, al is het eerste deel beter. Moet nu wel nog de derde van de trilogie zien.
Moviestar1979
Even succesvol als het 1e deel.
Mede dankzij wederom een goed verhaal dat ze hebben aangepast toen Crispin Glover weigerde om deel te nemen wegens financiële discussies.
4 *
ArthurDEZUTTER
deze vind ik net iets minder goed dan deel 1. toch nog altijd een leuke film die niets verkeerd doet.
witboek
Mooie kinderfilm. Brengt mij terug naar mijn jeugd. Wat vliegt de tijd toch.
Leland Palmer
Gister het eerste deel gezien van deze reeks en die vond ik zo geweldig dat ik niet kon wachten om deze ook te gaan zien. Wederom een geweldige film die misschien niet zo goed is als het eerste deel, maar wel weer geweldig vermaakt. Fox en Lloyd zijn weer geweldig en de tijdssprongen zijn fenomenaal. De nodige humor kon ik ook weer waarderen in dit deel. Wat ik ook een groot pluspunt vond was dat veel momenten en gebeurtenissen uit het eerste deel te zien zijn, prachtig! Dit tweede deel is wat minder dat deel één, maar ook een prachtige film en een waar meesterwerk wat mij betreft.
Parisa
Zoals ik al zei over deel 1; het sluit prima op elkaar aan. Is net vanuit andere camerastandpunten genomen om te laten zien hoe de andere dubbelganger het op dat moment ervaart. Ook is er weer voldoende skate- en hoverfun. De blik in de toekomst is natuurlijk ook briljant. Met de klokentoren als middelpunt. Zoals in elke tijd. Hebben jullie Elijah Wood gespot? Schattig he? Hij stond bij het computerspel in het cafe. Een verwijzing voor deel 3. De Nike's van 2015 bestaan trouwens al. Nu nog wachten op de vliegende autos. Ze hebben nog 7 jaar tot 2015.
Ook het 2e deel van deze bekende trilogie is me goed bevallen. Misschien is het meer van hetzelfde maar dat geeft bij deze films eigenlijk niet. Stiekem vond ik deze eigenlijk nog leuker dan de 1e. Nu was er vooraf minder verhaal rondom de tijdmachine en konden we langer van back to the future genieten. Ik vond het echt grappig dat wat men in deel 1 in het verleden oploste terug kwam in deel 2. Je kreeg dus dat de film van deel 1 in beeld kwam in deze film en dat gaf me wel een apart gevoel. Erg origineel en knap verzonnen, zeker omdat het toch op bepaalde momenten weer net wat anders was door de nieuwe tijdreis.
Nog altijd is dit gewoon puur vermaak. Luchtig maar wel spannend. Er wordt goed geacteerd en de effecten zien er behoorlijk uit. Jammer dat ik ze niet eerder heb gekeken, dit soort films zou iedereen een keer moeten bekijken.
Trouwens, grappig is wel wat de visie op de toekomst was eind jaren 80. De toekomst waar deze film in speelt is nu over een aantal jaar en het is dus niet uitgekomen wat men toen dacht. Geen vliegende auto's, gerobotiseerd mensenleven en al dat soort futuristische zaken. Schijnbaar is de mensheid ver, maar niet zover. Wel leuk om er een blik op te zien.
Dikverdiende 4*
apolicum
Dikverdiende 4*
Ben ook net toevallig deze trilogie aant bekijke en ook mij bevalt hij sterk ^^
Ook de interactie tussen de eerste 2 delen is geweldig!
Dat je het jammer vindt dat je deze niet eerder hebt bekeken snap ik niet... Het maakt toch helemaal niet uit wannéer je ze ziet, maar DAT je ze ziet?
ik ben gewoon blij dat ik deze filmen in m'n leven toch nog besloten heb te bekijken. Of ik nu 15 jaar ben of 67, who cares
En inderdaad, over 2 jaar zou de toekomst van de film, ons heden moeten zijn. Ik denk echter niet dat Spielberg écht dacht dat de toekomst er ZO zou uitzien over "slechts" 30 jaar... De laatste 30 jaren is de vooruitgang enorm exponentieel gestegen, en zelfs nu staan we nog erg ver af van zo'n toekomstbeeld dat Spielberg voorstelde, dus volgens mij was het toekomstbeeld voor 2010 bewust serieus overdreven...
Vanavond het 3e deel zien
hellblazer93
Leuk deel, maar toch de minste van de 3 vind ik zelf. Het stuk dat Biff getrouwd is met Lorraine is relatief saai en was minder leuk dan andere scenes.
Toch geen slecht deel.
Demoniac
Dat stuk vond ikzelf ook niet erg interessant, maar is natuurlijk wel nodig om zo te laten zien dat het veranderen van dingen in het verleden de hele toekomst veranderd.
Verder vond ik dit trouwens een prima vervolg op 1. Leuk dat het einde van 1, het begin van 2 is en zo eigenlijk gewoon een doorlopend verhaal is.
Adrenal
Ik sluit mij volledig aan op wat Ajax&Litmanen1 een paar reacties hiervoor schreef, toch wel uniek, die interactie tussen het deel 1&2, ook voor mij 3.5*!
ArthurDEZUTTER
Stukken minder dan de eerste.
dat is meestal zo bij een triologie
en terminator
combi
- 20609 berichten
ArthurDEZUTTER
nu ja, over het algemeen gaat het zo
Waarbij het eerste deel duidelijk is aangetast door de tand des tijds (hoe wrang bij een film met als thema tijdreizen) is dit matig onderhoudende en toch al iets mindere deel twee ook de dupe van hetzelfde fenomeen. Bovengemiddeld.

Back to the Future Part III
1990

Back to the Future
1985

Netflix verwijdert binnenkort de geliefde 'Back to the Future'-trilogie

'Back to the Future' komt in de zeer nabije toekomst naar Netflix: 'Het is gewoon zo goed bedacht allemaal'

Nog niets te doen vanavond? 'Back to the Future' deel 2 en 3 zijn vanavond op tv te zien

Michael J. Fox vindt 'Back to the Future'-reboot een slecht idee: "Ik denk niet dat het nodig is"

Forrest Gump

Aliens
Sciencefiction / Actie, 1986

Star Wars
Fantasy / Sciencefiction, 1977
skateboardenflying carautoracedelorean lightninggitaaralmanac uitvindertijdreizenvervolgauto ongelukdineralternate historytienerthunderstormelectric guitarwalking cane tunnelhigh school dancehoverboardvideo phone 2010shovercar