Genre: Avontuur / Komedie
Geregisseerd door: Robert Zemeckis
Met onder meer: Michael J. Fox, Christopher Lloyd en Lea Thompson
Releasedatum: 22 december 1989
Plot Back to the Future Part II
"Roads? Where we're going, we don't need roads!"
In dit vervolg moet Marty met Doc Brown naar de toekomst reizen om zijn toekomstige zoon uit de problemen te helpen. Zonder dat ze het weten 'leent' Marty's aartsrivaal Biff Tannen de tijdmachine om een gids met sportuitslagen naar zijn vroegere ik in 1955 te brengen. Als Marty er in het heden achterkomt dat Biff met gokken een fortuin heeft vergaard, moet hij terug naar 1955 om de zaken weer recht te zetten.
- Trailer (YouTube)
- Back to the Future Part II (BoekMeter)
- Back to the Future Part II (MusicMeter)
- Kijk op meJane
3-D
Match
Skinhead
Chainsaw
Zie nu dat Jennifer door een andere actrice gespeeld wordt dan in deel 1. :O dat had ik niet eens door.
Evenals George McFly, die in het eerste deel door Crispin Glover werd gespeeld. Had in in het begin ook helemaal niet door, overigens.
Let bij deze film overigens op de poster van Jaws 19 met de tagline
'This time it's really, REALLY personal'. Erg grappig.
BoordAppel
Jep maar dat wist ik al. Het is inderdaad wel niet te zien. Glover vroeg te veel en daarom hebben ze hem er maar uitgeschreven. En terecht, die "sterren" met pretenties toch altijd. De rest van de cast vond het in ieder geval leuk om nog een keer mee te doen.
Hehe, ja er zit erg veel geslaagde humor in deze filmreeks.
Chainsaw
Glover vroeg te veel en daarom hebben ze hem er maar uitgeschreven.
Oh, dat wist ik niet eens. Nou ja, het valt ook niet echt op.
Leno
Het is niet Tom Hagen (Robert Duvall) bij The Godfather ofzo, dat was dus wel even minder..
Dit is een van die films die ik vroeger fantastisch vond als kind, en nu nog steeds. Vaak zijn die "jeugdsentiment"films van vroeger die popu waren nu niks meer aan.
Frantic01
Dit vond ik het Beste deel uit de back to the future trilogy deel 1 was goed zondermeer maar deze was beter naar mij gevoel ook gezien aan de hoeveelheid special effects ze hier in gebruikt hebben goede film 5 stemmen waard.
De Knip
Moet gewoon toegeven dat ik de film toch al aardig wat keren heb gezien en dat ik vanavond na ruim een half uur toch maar even ging kijken.....en ja hoor....weer tot het einde aan toe. Daarom half puntje hoger, net als deel I overigens:
****1/2
DonStefano
Erg leuke film
Grappig ook om te zien hoe ze in de jaren '80 dachten over hoe men 30 jaar later dat decennium zou 'imiteren'. De Eighties kroeg met Michael Jackson, Ronald Reagan, de zwaar verouderde arcade, echte Pepsi en op de achtergrond 'Beat It'. Geniaal gewoon
predator
- 1955 stemmen
Blijft toch een hele leuke film; ben toch weer blijven hangen om 'm af te kijken. Zit gewoon heel goed in elkaar. Ik kan, na de zoveelste keer kijken, geen fouten ontdekken....
gemaster
Die skateboards zonder wieltjes, dat kan in het echt helemaal niet hoor.
thecompany
Dit bedoel je tog wel grappig heh?? Een TIJD machine kan wel??? Ik vond alle 3 heel goed! 4 sterren
gemaster
Nu je het zegt, die tijdmachine kan ook helemaal niet. Er klopt gewoon geen reet van deze film. Ik waardeer af naar 0,5*
Teskuh17
Klopt geen reet van.. Uh.. ?! Ik bedoel, als je films die niet kunnen laag waardeert, dan vraag ik me af waarom jij zulk soort films in je top 10 hebt staan.. vaagheid
robin00787
Vond dit het leukste deel uit de trilogie. Vooral het toekomstbeeld vond ik erg leuk met dat eighties cafe en die hoverboards. Af en toe moest je wel weer even nadenken hoe het ook al weer zat. Ook erg leuk dat je de scenes uit deel 1 vanuit andere hoeken weer terug ziet. Top amusement: 4*
xenne
misschien wel ietsje beter dan deel I
nadeel is wel dat het een vervolg is, en soms moeilijk te volgen voor wie in deel I niet goed opgelet zou hebben
JoeCabot
Erg goed vervolg die ik ook iets beter vind dan deel 1. Je moet het eerste deel natuurlijk gezien hebben als je echt van het laatste deel wil genieten. Daar wordt namelijk prachtig ingespeeld op de eerste film!
Net zoals part 1 een dikke ****4****
stefkuh
goede film, maar vond het 1ste deel toch ietsje beter. kVond dat dit deel net iets té verzonnen was en daardoor niet meer echt leek. Toch ****
Sannepan
Vind dit anders nog wel een erg leuke film. Maar hij redt het toch niet bij deel 1. Maar ik vind het heel grappig dat je weer stukjes van deel 1 terugziet, maar dan net uit een ander punt. Ik houd het denk ik maar op 4*
JoeCabot
Toch verhoogd naar 4.5*, kun het nie laten! Topfilm!
Turkeyloverz
Geweldige film, althans dat vind ik.Heel mooi bedacht en uitgewerkt, kon M.Fox maar nog verder acteren...
Doet Elijah Wood ook mee??
Remi
Volgens mij wel... Ik dacht dat ik de enige was die dat dacht
PEN15
Dit vind ik ook de beste uit de trilogy. Ik hoef er maar 1 minuut van te zien en ik wil de film helemaal afkijken, keer op keer.
Maar je moet ze ook eigenlijk alle 3 in 1x achter elkaar kijken. Het bevat allerlei elementen en dat maakt deze films juist een meesterwerk. Het is humor, actie, spanning en een goed kloppend verhaal. Ook ik heb afgespeurd naar fouten, maar het zit te goed in elkaar om een los schroefje te ontdekken.
"Why shouldn't you be happy in the future??"
"MCFly!!!! Since when did you become the physical guy??"
kaasaanfiets
deel 2 is in mijn opzicht de beste van de 3,
het iedee van hoe het er in de toekomst uitziet boeit mij zoizo al wel en het word ook nog een verschrikkenlijk grappig neergezet
die skate bordjes die zweefen... dat deed mij weer denken aan deel 1 dan zit hij ook op een skatebord op dat plein.
en die haai van jaws
4 punten netzo als deel 1...
sn@ke
- 2077 berichten
In extra's van deze film zie men dat deze skateboarden echt gemaakt werden maar voortijdig uit handel waren genomen ..... Al lijkt dit me gewoon onmogelijk.
otherfool
Ietsjes minder vervolg, maar nog steeds een erg leuke film. Entertainment met hoofdletter E.
3,5*.
Avitas Sibannac
Lord of the Rings: The Two Towers, Terminator II, The Godfather II. Naar mijn mening zijn er maar weinig films waarvan het vervolg even goed of zelfs iets beter is als het eerste deel. Dit 2e deel van Back To the Future kan aan dat lijstje toegevoegd worden.
Het verhaal, het acteerwerk... is zeker zo goed als in deel 1. Knap ook hoe alles wordt weergegeven.
Dikke 4 * (zo'n 8,5/10)
film_kaza
ik vond het eerste deel beter, bij dit deel raakte ik vaak in de war. uiteindelijk vond ik hem wel goed.
3,5 sterren
D-ark
Een erg goed film alleen ik snap film_kaza echt niet hoe hij in deze film in de war raakte.
film_kaza
ik raak bij zoveel films in de war, ik eet meestal iets als dat gebeurt. en dan kijk ik niet zovaak nar het beeld. ik ga hem nog een keertje kijken, misschien verhoog ik mijn cijfer dan.

Back to the Future Part III
1990

Back to the Future
1985

Netflix verwijdert binnenkort de geliefde 'Back to the Future'-trilogie

'Back to the Future' komt in de zeer nabije toekomst naar Netflix: 'Het is gewoon zo goed bedacht allemaal'

Nog niets te doen vanavond? 'Back to the Future' deel 2 en 3 zijn vanavond op tv te zien

Michael J. Fox vindt 'Back to the Future'-reboot een slecht idee: "Ik denk niet dat het nodig is"

Forrest Gump

Aliens
Sciencefiction / Actie, 1986

Star Wars
Fantasy / Sciencefiction, 1977
skateboardenflying carautoracedelorean lightninggitaaralmanac uitvindertijdreizenvervolgauto ongelukdineralternate historytienerthunderstormelectric guitarwalking cane tunnelhigh school dancehoverboardvideo phone 2010shovercar