Genre: Actie / Komedie
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Mr. & Mrs. Smith
"Smart and sexy"
John en Jane Smith (Brad Pitt en Angelina Jolie) zijn een gewoon koppel met een gewoon huwelijk, waar de pit een beetje uit is. Beiden hebben echter een groot geheim: ze behoren, zonder dat de ander het weet, tot de beruchtste en meest gevraagde huurmoordenaars ter wereld, en zijn bovendien in dienst bij concurrerende bedrijven. Wanneer beiden een nieuwe opdracht krijgen en ontdekken dat ze elkaars doelwit zijn, zijn de poppen aan het dansen.
John Smith
Suzy Coleman
Gwen
Julie - Associate #1
romain
Recent gelezen reacties: vermakelijke film, geloofwaardig, goede acteurs, vleugje humor, goede actie... Gisteren de film gezien: niks van al het bovengenoemde tegengekomen. Na een half uur had ik het al gezien. De humor is, op een enkele scene na,van een zeer bedenkelijk niveau. Idem dito voor de acteerprestaties. Een actiefilm is doorgaans niet geloofwaardig maar hier wordt geen enkele moeite gedaan om het verhaal naar behoren uit te werken. Hier en daar leuke aktie maar tegen dat het zover is, is de aandacht allang verslapt zodat ook dit niet meer boeit. Hoogtepunt? De aftiteling!
Mimus
De film rating
Muziek 3/5 (soms viel hij gewoon tegen)
Verhaal 4.5/5
Al de rest 8.5/10 (er zat goede scene"s in)
Dat maak 16/20 of 4/5
De film was gewoon goed man :d
mamartijn
Tja, een vermakelijke film... maar daar was wat mij betreft alles mee gezegd. Ik vond het einde nogal afgeraffeld. De film werd, daarentegen, wat mij betreft redelijk opgebouwd. Al met al een 3,5
Moviestar
Leuke film die makkelijk wegkijkt. Dialogen zijn erg sterk en erg grappig. Het verhaal is erg origineel. Toch duurde de film wat te lang en blijft de film niet hangen. 3,5
Menning
Aardige film, maar niet erg bijzonder en zeker geen bioscoop bezoek waard. Naar mijn mening meer een film die je met je vriendin op de bank moet kijken.
Makkelijk verhaal met soms een beetje humor.
2,5 *
Quentin
Per ongeluk bij deze film terecht gekomen, geen verschrikking, was wel aardig maar orginaliteit was nergens te vinden. 2,75*
Doom
Korte off-topic vraag... Hoe beland je per ongeluk bij een film ?
Quentin
Door naar Batman Begins te willen gaan en dat dan blijkt dat hij alleen maar om 17.00 uur draait.
IcU
Wel aardige film. Ik had er eigenlijk wel wat meer van verwacht. Viel me wel tegen qua aktie en humor. Maar hij was toch wel leuk en ik heb me wel vermaakt. Alleen niet helemaal afgezien, want de dvd stopte ermee. Laatste 10 a 15 min. niet gezien, en dat vond ik best jammer. 3,5*
Woetur
heel leuke grappige film met veel droge humor en veel (simpele) actie. Dit is een van de betere films van dit jaar!
Tanne
Flinterdun verhaal, soms te lange saaie actiescenes en vaak erg onrealistisch...maar ongelofelijk grappig!! En tsja als Brad en Angelina in een film spelen....
Sannepan
Ik ben net naar de bios geweest (en ik vertrouw nooit meer op de krant die beweerde dat deze film om 19.00 uur begon en hij begon pas om 20.30 uur!
Over deze film kan ik in 1 woord zeggen: redelijk. Niet bijzonder, maar toch wel vermakelijk. Waarschijnlijk komt het grootste gedeelte van het publiek toch meer op de promotie en de cast af dan op de rest, want voor de rest was deze film nou toch ook weer niet zo bijzonder.
Het begint echter wel met een uiterst aangename scene waarin ze in relatietherapie zijn gegaan.
therapeut: How long have you been married?
John: Five years
Jane: Six years.
John:Five or six years.
En vervolgens zegt de therapeut: How often do you have sex?
Jane Smith: I don't understand the question.
Net als je hoopt dat de film de hele tijd zo leuk zal blijven, zakt alles behoorlijk in en heeft de eerste drie kwartier meer weg van een kabbelend beekje. Het wordt enigszins interessant als ze allebei hetzelfde doelwit moeten vermoorden en elkaar bijna afschieten, zonder dat ze weten dat hun eigen echtgenoot daar loopt En daarna zakt het hele verhaaltje weer als een plumpudding in elkaar en gaan ze elkaar af en toe een beetje bedreigen en dat was het dan al weer
Al moet ik toegeven dat in dat stuk toch wel enkele leuke grappen zaten (de gordijnen bijvoorbeeld) Het wordt pas echt leuk als ze elkaar in het huis zo ongeveer gaan afslachten (You still alive, baby?) Daarna maken ze het echter algauw goed en toen had ik al zo ongeveer het idee dat de film al afgelopen was. Gelukkig komt er dan toch weer vaart in de film en wordt het eindelijk een beetje leuker dan eerst als ze moeten vluchten voor iedereen die hun wil vermoorden Ondertussen worden er dan nog wat grapjes gemaakt en de vijf/zes grap wordt een paar keer herhaald (gelukkig niet zo vaak dat ie echt vervelend wordt) Dat is het allerleukste gedeelte van de film, maar echt bijzonder is het nog niet. Het had ook wel wat langer mogen duren als je het vergelijkt met het ontzettend slome begin.
Ik geef hier 2,5* voor. Misschien dat het ook wel zo is dat dit m'n genre niet is, want m'n vriendin bleef maar zeggen wat voor coole film ze het vond.
Agony
- 1985 berichten
veel losse eindjes, ongeloofwaardig (bijna stompzinnig) verhaal (maar goed.... daar moet je maar even doorheen prikken), matige acteerprestaties, maar wel uiterst vermakelijke actiescenes (al heb ik die ook wel ooit beter gezien) en de nodige humor (die zorgt voor een glimlach.. meer ook niet).
Kortom; niets bijzonders, maar ook weer niet zo slecht dat het gaat irriteren. 2,5 ster.
Goaly
Goeie film, heb me wel vermaakt bij deze film, ik geef hem daarom ook 4 sterren...
angerona
Echt een leuke film.
Maar ja Angelina maakt het ook wel een heerlijk geheel.
Altijd mooi om naar te kijken.
Wat een supermooie vrouw is dat toch.
Jammer dat ze met Brad gaat,want zij kan wel wat beters krijgen dan zo'n bal BAH!
Maar goed daar prikken we maar doorheen.
Had het liever gezien met Vin Diesel.
john constantine
Erg leuke film, met veel actie en leuke humor. Pitt en Jolie zetten hier weer goeie acteerprestaties neer. Er zit ook een leuk verhaal in, is een keer iets anders dan al die andere films. Toppie !!!
Deckard
Vermakelijke film die precies de vaart en elementen heeft die dit soort films moeten hebben.
Trip Fontaine
Had het liever gezien met Vin Diesel.
Dat meen je niet...
ericos
ik vond het echt een super lekkere film ..
echt n super acteer duet Brad Pitt & Angolina Jolie bij elkaar ..
echt n hele goede actie film met romantiek en humor erin ..
Pacino88
De (waarschijnlijk) beste films van de zomer (batman begins,sin city) had ik al gemist.Dit was een van de weinige films die me nog goed leuk om een bezoekje te brengen,ik was al naar charlie and the chocolate factory geweest (top!)
Maar deze is gewoon matig.verhaal is zeer onorgineel.Een paar leuke actie scenes en wat leuke humor,maar verhaal is zeer benedenmaats,en hebben we veel vaker gezien.De film krijgt pas wat vaart nadat ze op elkaar gaan jagen en daarna nog een leuke achtervolging scene om daarna door te gaan naar een matige en niks zeggende climax.Voor het leuke duo en het leuke middenstuk toch
djelle
Heerlijke nonsens! Lang geleden dat ik nog eens simpel vermaak van dit soort kwaliteit heb mogen aanschouwen. Als je een geloofwaardig verhaal wil, hevige diepgang of logische romantiek: blijf ver uit de buurt van deze film.
Mr & Mrs Smith is hersenloze onzin met een dikke laag (meeslepende) fantasie, in het bezit van een origineel en superamusant concept dat erg creatief (en met veel liefde) uitgewerkt is. Vanaf het begin kon je al de ingenieuziteit van de regisseur aanschouwen door de leuke scenes met de relatietherapeut, het eigenzinnige camerawerk (met doeltreffende close-ups) en de fijne dialoogjes die hun hoogtepunt bereiken tijdens de actiescenes.
En die actiescenes waren tevens prachtig! Opnieuw gekruid met een flinke dosis originaliteit, creativiteit, kundigheid en een sterke choreografie. Actie op zijn best! (Met als uitsteker de wondermooi verfilmde, uiterst sfeerrijke, veelzeggende, haast magische slotfase wanneer ze uit dat huisje sprongen en in een eigenwijze en bijzonder intrigerende vorm van slowmotion met een mengeling van toepasselijke muziek en wapengeluiden, die afwissellend op de voorgrond kwamen, de laatste actie ondernamen.) Subliem.
De actie was overigens erg onderhoudend en het tempo in het algemeen was lekker vlot. Precies zoals het hoort te zijn! De humoristische kant van de zaak gepaard met de aanvullende komische passages vond ik ook heel erg goed.
Niet alleen de actiescenes waren op topniveau trouwens, ook de andere, aanvullende scenes getuigden van een enorme creativiteit en vakkundigheid. Om maar een voorbeeld te noemen: Het stuk waarin de prille liefde, de passie en opbouwende sexuele spanning centraal stond, was ten zeerste geslaagd te noemen. Erg sfeervol, overtuigend, vurig en inventief gemaakt. Angelina Jolie is sowieso al uitzonderlijk sexy
, Liman maakt haar onweerstaanbaar lustopwekkend in zijn scenes. (gelukkig leest mijn vriendin dit nooit) De acteurs speelden trouwens erg overtuigend, in het bijzonder beide hoofdrolspelers, Pitt & Jolie.
Voor de die hard meerwaardezoekers onder ons: Tussen het vermaak en spectakel door waren er nochtans ook sporen te vinden van wat diepere inhoudelijke zaken (bv wat kleine subtiele boodschapjes) die erg fijntjes zijn voor wie het ziet, maar bon; dit is verre van de hoofdbedoeling van de prent en bijgevolg niet zo nuttig om hier verder op in te gaan. Toch even zeggen omdat ik het wel een mooie meerwaarde vind die verrassend aanwezig is. Maar in hoofdzaak blijft het hoedanook vrij hersenloos vermaak.
Ach laat ik er maar niet teveel woorden meer aan vuilmaken, dit is gewoon simpel entertainment van topkwaliteit! HEER-LIJK! 5*
krabat
Jouw manier van schrijven heeft veel meer meerwaarde dan de hele film had.
Jennifer
Leuke film. Maar niet voor in de bioscoop, zo bijzonder was hij nou ook weer niet. Maar voor op de bank, met een zak lays... prima wegkijkfilm. Leuke actie.
fabbyke
ik vond het een beetje te overdreven en typish amerikaans maar ik heb soms toch wel kunnen lachen en het was omdat het zo overdreven was toch nog leuk om naar te kijken 2.5
djelle
Jouw manier van schrijven heeft veel meer meerwaarde dan de hele film had.
Wat dat overdrevene betreft: Dit was een bewuste keuze van de regisseur. Overdreven proporties is een veelgebruikte soort humor die erg lachwekkend kan zijn. (Zie bv het gebruik van het excessieve geweld bij de Evil dead series) Het is evenzeer toegepast hier als een leuke vorm van zelfspot en parodie op actiefilms in het algemeen, en ook een beetje op het buitensporige concept van de film zelf.
Het feit dat jij, fabbyke, soms moest lachen omdat het soms zo duidelijk overdreven was, is het grootste bewijs dat ze grandioos geslaagd zijn in hun opzet.
Daarnaast is het een vorm van grenzeloze fantasie waar je moet voor open staan om er helemaal van te kunnen genieten.
Ik ben er dan ook van overtuigd dat, als je de totale opzet van deze film helemaal doorhebt en als je het genre leuk vindt, dat je de film automatisch honderd procent kan waarderen, oeverloos kan genieten en bijna niet anders kan dan concluderen dat dit een ware uitblinker in het genre is.
KnetKani
Erg vermakelijk film, vooral het middenstuk was van uitermate goeie kwaliteit--> "Your aim is as bad as your cooking, honey" SCHITTEREND!
Het einde was echter vrij slecht en het begin was zowaar nog slechter.
Al met al wel een originele film met een zeer sensuele Jolie en een erg coole Pitt. 3***

Netflix-documentaire 'Jeffrey Epstein: Filthy Rich' wordt na zes jaar weer goed bekeken

'The Investigation of Lucy Letby' goed bekeken op Netflix: Top 10 van dit moment

Netflix onthult eerste beelden van 'The Adventures of Cliff Booth' met Brad Pitt

Misdaadserie 'The Lincoln Lawyer' haalt 'Bridgerton' in op Netflix

Changeling
Mystery / Misdaad, 2008

Titanic
Romantiek / Drama, 1997

Ironiya Sudby, ili S Legkim Parom!
Komedie / Romantiek, 1975

Ocean's Eleven