• 9.373.069 stemmen

Back to the Future (1985)

Sciencefiction / Komedie | 116 minuten

Genre: Sciencefiction / Komedie

Alternatieve titel: Terug naar de Toekomst

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Michael J. Fox, Christopher Lloyd en Lea Thompson

IMDb beoordeling: 8,5 (1.433.408)

Releasedatum: 12 december 1985

Plot Back to the Future

"He was never in time for his classes. He wasn't in time for his dinner. Then one day...he wasn't in his time at all."

Marty McFly (Fox) reist terug naar 1955 met een tot tijdmachine omgebouwde DeLorean van Doc Emmett Brown (Lloyd). Hij zorgt er per ongeluk voor dat zijn moeder verliefd op hem wordt in plaats van op zijn vader. Om ervoor te zorgen dat hij nog geboren zal worden, moet hij ze weer verliefd op elkaar laten worden. Ondertussen moet hij ook nog met hulp van de Doc. Emmett Brown uit 1955 een weg terug naar de toekomst vinden.

avatar van FransBosch

FransBosch

Erg leuke en mooie en vermakelijke film. De scenes met de DeLorean zijn absoluut het mooist, maar de rest er om heen is ook erg leuk.

Alleen doordat er veel gevloekt word gaan er tocht 1,5 punten eraf, en dat maakt de 2e en de 3e film toch beter om naar te kijken.

Mijn waardering een: 3,5.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

FransBosch schreef:

Mijn waardering een: 3,5.

Veel gevloekt , ik heb hier nochtans weinig gevloek in gehoord.

ja , af en toe is een keertje , maar ik ken films waarin ze voortdurend vloeken , geef mij dan toch maar back to the future.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Gevloek? Waar dan?

avatar van Grafmat

Grafmat

"Great Scott!!!`

Ja dat soort gevloek kan dus écht niet...!

En natuurlijk de verschrikkelijke scène:

"Hey you, get your damn hands off her!

Do you really think I have to swear?

Yes George, God damn it: Swear!"

avatar van SLK

SLK

3 sterren vanwege het jeugdsentiment

Izan

Ik kan deze film niet vaak genoeg zien. Back to the future verdient zonder twijfel een vaste plaats in mijn DVD-rek !

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Onlangs de DVD-box gekocht met uiteraard alle 3 de delen en 1 bonus-disc.

Het blijft een geweldige trilogie waar ik weinig aan toe te voegen heb.

Goede cast, goede regisseur en een geweldig verhaal.

Deze " Back To The Future " krijgt 4 *.

avatar van maerk

maerk

Heel erg leuke film! Op momenten heel spannend en andere momenten weer heel grappig. Ook erg overdreven(pluspunt!)

4 sterren.

avatar van arnodw

arnodw

Gisteren heb ik voor de zoveelste maal naar Back to the Future gekeken, en ik blijf erbij dat hij van het begin tot het einde briljant is.

Het verschil met sommige andere verhalen over tijdreizen, is dat hier alles ook daadwerkelijk lijkt te kloppen. Ieder keer ontdek ik weer nieuwe elementen die allemaal mooi ineen passen. Volgens mij is er echt wel lang nagedacht over het scenario.

Behalve de magnifieke plot, heeft BttF natuurlijk nog heel wat andere troeven. De muziek bijvoorbeeld (That's the power of love!), of de voortreffelijke acteerprestaties (Fox en Lloyd zijn natuurlijk subliem, maar bijvoorbeeld ook Crispin Glover vind ik meer dan behoorlijk spelen), en eigenlijk spreekt de hele 50's-80's-sfeer mij enorm aan.

En verder zit de film natuurlijk ook vol met hilarische situaties en briljante oneliners, te veel om op te noemen.

5*****, en ik zet 'm nog een plaatsje hoger in mijn top 10.

avatar van darkjaap

darkjaap

niet echt mijn film maar leuk filmpje om eens te zien als hij op tv is 3,5 *

avatar van CycloneXXL

CycloneXXL

echt een vette film goed geacteerd, grappig en een goed verhaal. Een film die je kunt blijven kijken

avatar van ArthurDEZUTTER

ArthurDEZUTTER

dit is echt een prachtige film. ik heb hem gezien toen ik 12 was en het is nog steeds mijn favoriete film. de hoofdrolspelers spelen levensecht en de special effects zijn goed. en de humor natuurlijk ook!

avatar van niethie

niethie

Deze film is me heel vaak aangeraden en is de afgelopen vijf jaar wel tientallen keren op tv geweest maar toch heb ik me gisteren pas voor het eerst gezien.
En wat was dit een goede film is dit zeg, heerlijk personages die prima worden vertokt door de acteurs die ze spelen (maar vooral fox en glover waren geweldig in hun rollen), een voor zijn tijd erg orgineel plotje, veel humor vooral die grap op het einde met dat
chuck berry liedje of gewoon dat hele tijdreis gebeuren heb ik meerdere malen hellemaal om in een deuk gelegen
, daarnaast is de film ook nog eens heel erg avontuurlijk en barst hij van de feel good momenten en effectem die zijn tijd ver vooruit waren.
Kortom back tot the future is een tijdloze film en heeft alles wat een film als deze hoort te hebben, kijk dan ook met veel enthousiasme uit naar de vervolgen... 4 sterren

avatar van wwelover

wwelover

Zeer geinig concept. En goed neergezet. Zeker de leukste van de reeks.

Maar dat is bijna altijd zo.

avatar van Kouros

Kouros

bij deze film heb ik me extreem verveeld, echt een waardeloze film om te kijken op je vrije dag.

0,5

avatar van korykory

korykory

In de jaren tachtig was dit een van mijn lievelingsfilms, althans in het populaire genre. Dat komt vooral door het scenario: alles klopt en alles - tot op het kleinste detail - speelt een rol in het grotere geheel. Het is een ingenieuze puzzel die in deel 2 en 3 alleen nog maar ingewikkelder wordt.

Nuheb ik hem voor het eerst in misschien wel twintig jaar teruggezien. Samen met mijn twaalfjarige dochter, die hem voor het eerst zag. Zij vond hem heel leuk en ik had er weer net zoveel plezier in als toen.

In mijn herinnering was deel 2 iets minder, en deel 3 juist weer heel goed. We zullen zien of die herinnering klopt.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Geweldig, wat heb ik genoten zeg! Vandaag voor het eerst de film in zijn totaliteit mogen bewonderen en hoe, echt grandioos. Alles klopt gewoon. Heerlijke humor, geweldig verhaal, klasse personages, coole muziek - Huey Lewis & The News - en een heerlijk sfeertje. Ik had veel verwacht, maar dit had ik niet mogen dromen. Fox en Lloyd zijn geweldig, maar ook de rest van de cast doet het bijzonder goed. De film gaat in een rap tempo voorbij en weet vanaf de eerste seconde te boeien. Ik heb me geweldig vermaakt met dit meesterwerk. Natuurlijk de volle score!

* * * * *

avatar van Parisa

Parisa

De tweede komedie die ik bekroon met 5*. Het ligt misschien niet voor de hand dat een film in dit genre er met zoveel punten vandoor gaat. Toch heeft ie het met recht verdient. Ik zou alles op kunnen noemen waardoor hij bij mij zo hoog scoort, maar dan ben ik even lang bezig als de film zelf duurt. Na 200 (?) keer kijken nog steeds leuk en alles past perfect. Ook met deel 2 en 3, waar al verwijzingen naar gemaakt zijn.

avatar van ronengel

ronengel

Parisa schreef:

Dat klinkt pessimistisch...

avatar van Niveath

Niveath

Erg originele, leuke film. Goed geacteerd en gewoon veel gave scenes als hij in 1955 zit.

Verdient wat mij betreft best een plekje in de top 250.

avatar van T.Bos

T.Bos

Supertriologie, alle drie delen even goed.

Izan

Volgens teletekst komt alleen DEEL III. Vreemd.

T.Bos schreef:

Supertriologie, alle drie delen even goed.

PS: klopt

avatar van Zeeleeuw

Zeeleeuw

Eh.. vandaag om 18.15 komt deel 1 toch?

Staat nu nog op tvgids.nl dus. Ik ga maar'ns loeren.

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Zucht....Small Soldiers ipv Back To The Future. Jammer! Had er zin in, weer ff die McFlies. Matige actie van Veronica!

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Ik dacht al... volgens mij hebben ze de verkeerde band erin gegooid.

avatar van Mescalino

Mescalino

idd small soldiers is een R*K film vergeleken met BTF. Gelukkig heb de box van alle drie de delen op DVD

avatar van Adrenal

Adrenal

FransBosch schreef:

.................

1.5* eraf omdat er teveel ge..VLOEKT??? wordt?

....

Hier wordt helemaal niet veel in gevloekt en het is al gek om er 0.5* voor af te trekken, maar als je er 1.5* voor aftrekt...

sorry, maar dan ben je wel écht ontoerekeningsvatbaar...

avatar van hwwtje

hwwtje

Adrenal schreef:

.................

1.5* eraf omdat er teveel ge..VLOEKT??? wordt?

....

sorry, maar dan ben je wel écht ontoerekeningsvatbaar...

Zo, jij laat je leiden door je emoties!!! Er zijn mensen die vloeken echt niet tof vinden en dat kun je vreemd vinden of niet mee eens zijn, maar een reactie zoals die van jou is een beetje triest. Jammer dat de reacties hier min of meer anoniem zijn, het is lachen hoe rationeel mensen opeens worden als hun naam er bij komt te staan.

avatar van Kricky

Kricky

Geen idee hoe vaak ik hem gezien heb, maar wat waar is is waar dit is toch wel de beste sf/avonturenfilm ooit gemaakt. Deze film heeft net zo veel memorable momenten en hele prachtige effecten. Ook die verbaasde reacties van doc en marty blijven hilarisch

you are in 1955.....??1955?????. Geweldig. Ook wanneer marty ineens achter Doc staat. HHHHghh...MARTY??. What are you doing here??. Ik heb hem op dvd angeschaft, want deze moet je in huis hebben

7,8