• 9.373.686 stemmen

Back to the Future (1985)

Sciencefiction / Komedie | 116 minuten

Genre: Sciencefiction / Komedie

Alternatieve titel: Terug naar de Toekomst

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Michael J. Fox, Christopher Lloyd en Lea Thompson

IMDb beoordeling: 8,5 (1.433.553)

Releasedatum: 12 december 1985

Plot Back to the Future

"He was never in time for his classes. He wasn't in time for his dinner. Then one day...he wasn't in his time at all."

Marty McFly (Fox) reist terug naar 1955 met een tot tijdmachine omgebouwde DeLorean van Doc Emmett Brown (Lloyd). Hij zorgt er per ongeluk voor dat zijn moeder verliefd op hem wordt in plaats van op zijn vader. Om ervoor te zorgen dat hij nog geboren zal worden, moet hij ze weer verliefd op elkaar laten worden. Ondertussen moet hij ook nog met hulp van de Doc. Emmett Brown uit 1955 een weg terug naar de toekomst vinden.

avatar van Kalou2005

Kalou2005

manic schreef:

Nieuwe editie 4dvd's mét DTS geluid en een bonusdisc met nog meer deleted scenes en interviews.

Dus de moeite waard om aan te schaffen lijkt me zo

avatar van speedy23

speedy23

Voor de liefbebbers: Back To The Future: DVD Collector's Set met maar liefst negen uur bonusmateriaal.

avatar van Werwolf

Werwolf

Deze film is gewoonweg geniaal! De opzet en vooral de personages zijn geweldig! Mijn favoriete jeugdfilm! Met name George McFly is hilarisch ! Echt super!!

avatar van kaasaanfiets

kaasaanfiets

verschrikkenlijk goede film deel 2 en 3 ook trouwens wat heb ik mij meerdere malen goed vermaakt met deze film, alleen het iedee al om van een delorean een tijdmachine te maken....

marty mcfly is echt super, en hij speelt ook zo verschrikkenlijk goed

jammer dat er niet meer delen zijn

avatar van otherfool

otherfool

Geweldig amusante film van Zemeckis met een glansrol voor Lloyd. Een klassieker uit de jaren 80.

4*.

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Zeer leuke films deze Back to the Future trilogie. Echt jaren geleden dat ik ze nog eens zag. Gisteren alvast begonnen met deel 1 te herzien. Nog steeds vond ik het heel goed en leuk om te zien. Ook het acteerwerk mag er zeker zijn. Op naar het volgende deel..

avatar van Exxon

Exxon

Geweldige film, mijn favoriete trilogie ook.

Twee vond ik de beste van de reeks, waarschijnlijk vanwege het moderne 2015.

Ik heb nog de oude DVD-Box maar ik ga ook niet die nieuwe kopen. De tekenfilmserie die daarna kwam was ook nog best te pruimen.

avatar van Jurado

Jurado

Geweldige film.Puur jeugdsentiment .. Back to the Frituur!

avatar van hinie

hinie

Heerlijke film!

vond alle delen goed!

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Exxon schreef:

Nieuwe DVD Box = Oude DVD Box + 1 bonusschijf.

Vind het een beetje jammer dat ze eerst een zonder bonus dvd op de markt hebben gegooid....

Ik vind dit echt een parel van een film,

en moet dringend deel 2 en 3 bekijken

avatar van code9

code9

Eén van de eerste dvd's die ik ooit kocht (meteen alle delen in een box natuurlijk).

The Back to the Future trilogie zou je een unieke mix kunnen noemen van sf, actie en comedy. Het eerste deel begint met de introductie van de sterk gespeelde, fantastische karakters MartyMcFly en Doc Emmett Brown. Het tijdreisverhaal wordt zeer origineel en geestig uitgewerkt en wordt nergens ongeloofwaardig. Uiteindelijk wordt het nog echt spannend, ook al weet je dat zo'n film niet verkeerd kan aflopen.

De ruim 20 jaar oude effecten kunnen de tand des tijds nog met glans doorstaan. Zemeckis heeft met Back to the Future ontegenzeggelijk zijn naam geschreven in de lijst van succesregisseurs.

Samengevat: topamusement van een ongeëvenaarde klasse!

avatar van Emirdagli

Emirdagli

vind het een echte superfilm ik heb de ook de nieuwe versies deze film is een 4*

avatar van Waku

Waku

Er is al zoveel gezegd over deze reeks.

Voor mij het is vooral sentiment wat er speelt.

Kan inmiddels wel "Back to the Future"dromen.

Actie, homor en boordevol special effects..

Soms een beetje overdone..

Maar who cares....

avatar van film_kaza

film_kaza

ik vond dit echt een super leuke film, spannend verhaal. micheal j. fox is erg goed.

avatar van D-ark

D-ark

Klassieker en blijft geweldig.

Loyd en Fox in topvorm.

4,0

avatar van Thomas83

Thomas83

Ik heb deze film iets te vaak gezien (wie niet?), maar dat verandert niks aan mijn mening. Back to the Future is en blijft een topper voor mij.

Er zit heel veel vaart en ook meer dan voldoende spanning in de film, met een mooie climax waar naartoe wordt gewerkt.

Het verhaal steekt natuurlijk erg goed in elkaar, maar toch is het een lekker luchtige film. Die combinatie maakt de film voor bijna iedereen wel leuk denk ik.

Michael J. Fox is echt gemaakt voor zijn rot als Marty McFly. Ik kan me heel moeilijk voorstellen dat ik deze film net zo leuk had gevonden als iemand anders de rol had gespeeld.

Cristopher Llyod vind ik ook erg leuk spelen. Lekker over the top. Een beetje de gestoorde maar briljante professor uithangen.

Deel 2 en deel 3 vond ik ook goede films, maar het werd wel steeds wat minder vind ik.

avatar van Barfly

Barfly

Voor puur vermaak is dit wel een perfecte film.

Na deze film in de jaren 80 wel veel te vaak te hebben gezien, nu weer eens gekeken.

Blijft een prachtfilm en dat is een hele prestatie.

Een klassieker. (Over 10 jaar weer eens kijken.)

Zou overigens toch eigenlijk wel een top-250 notering verdienen.

Ik snap een ding niet:

Als de storm is geweest in 1955 en de bliksem de klok heeft getroffen gaat McFly terug naar 1985, maar Doc blijft achter, dit kan toch niet?

avatar van markie1978

markie1978

dannyB schreef:

Ik snap een ding niet:

Zal ik je iets verklappen? Deze film is een fantasy film, en is niet gebaseerd op waargebeurde verhalen.

avatar van JorritS

JorritS

markie1978 schreef:

Wat vertel je me nou Is dat geen spoiler

dannyB

Dan nog is dit een plothole..

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Volgens mij geen plothole hoor:
als ik het goed heb begrepen zit Doc niet in die auto en is het bovendien de Doc uit 1955 die achterblijft

avatar van Wouter

dannyB schreef:

Dan nog is dit een plothole..

Die mag je uitleggen.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Zag deze laatst weer en verhoogd naar een 4,5. Volgens mij compleet plotholevrij (itt deel 2), en dat is erg knap voor een tijdreisfilm. Een van de beste scenario's ooit geschreven, alles klopt.

dannyB

Orbit, klopt. Geen plothole..foutje!

avatar van peter80

peter80

In ‘Back to the future’ speelde Michael J. Fox in een rockgroep. Kan iemand me vertellen hoe die rockgroep heette?

Duizend maal dank...

avatar van Stevo

Stevo

Ik heb de dvd er even bij gepakt. Bedoel je die groep die optreed tijdens het schoolfeest? Dat was Marnie Berry and the starlighters

avatar van peter80

peter80

Bedankt Stevo. Dat was wat ik zocht!

avatar van as

as

Ligt nu goedkoop bij de Blokker. Beeld en geluid een beetje ok bij deze?

avatar van Werwolf

Werwolf

Maar hij speelt ook in de Pinheads oid in het begin van de film. Maar je hebt hem nu al.