Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 102 minuten / 99 minuten (bioscoopversie VS)
Alternatieve titels: Long Zheng Hu Dou / The Deadly Three / Operation Dragon / In de Klauwen van de Draak / 龍爭虎鬥 / 龙争虎斗
Hongkong / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Robert Clouse
Met onder meer: Bruce Lee, John Saxon en Ahna Capri
Gesproken taal: Kantonees en Engels
Plot Enter the Dragon
"Their deadly mission: to crack the forbidden island of Han!"
Lee wordt door de geheime dienst binnengehaald om aan een vechtsporttoernooi mee te doen, op een eiland geregeerd door een drugsdealer. Lee krijgt de opdracht hem uitschakelen, maar er mogen geen wapens op het eiland zijn. De kungfu-expert Lee is echter een wapen an sich. Wat volgt is een strijd op leven en dood.
Lee
Mei Ling
Bolo
Braithwaite
BoordAppel
Omdat hij uniek is en niemand dezelfde uitstraling heeft. Niet dat dat de remakedebielen tegenhoudt tegenwoordig
Maar verder heeft het geen nut om deze film te remaken. Het verhaal is niets bijzonders en het draait helemaal om Bruce Lee. Wil je een martial arts film maken dan kan je beter zelf wat verzinnen.
Het verhaal is juist wel geschikt om te remaken, veel actiehelden er in, spanning etc.
Ben het wel met je eens dat Bruce Lee iets unieks heeft, maar qua vechttechnieken kan hij echt wel goed vervangen worden en zoals je al zegt zworden er zoveel remakes gemaakt met belachelijke vervangers.
Nou dat lijkt me toch sterk. Niemand kan Lee vervangen.
Dat vinden jij en ik. Maar ik zie niet in waarom men in Hollywood daar niet anders over zou kunnen denken. Als je ziet wat ze de laatste tijd allemaal geremaked hebben, begrijp ik niet dat deze nog niet aan de beurt is geweest.
BoordAppel
Zijn techniek maakt hem nu juist zo uniek. Dat is natuurlijk wel na te doen (Jason Scott Lee doet het best aardig) maar het is toch niet hetzelfde. Misschien durven ze er nog geen remake van te maken omdat Lee nog te populair is, en een remake daarom niet in goede aard zal vallen?
Dat zal er niks mee te maken hebben. Ze hebben wel gekkere dingen gedaan. Logischer lijkt het me dat het ontwikkelen moeizaam gaat of dat er iets is of was met de rechten. Zou me niks verbazen als die remake er wel van komt. Aziatische vechtfilms zijn populair momenteel en hollywood is in de ban van de remake. 1 + 1 = 2.
ThaMovieVoter
Nou dat lijkt me toch sterk. Niemand kan Lee vervangen.
Ik denk dat er van de 1 miljard chinezen er vast wel één tussen zit die Bruce geloofwaardig zou kunnen imiteren.
Quentin
Spectaculaire en vooral goede film die er prachtig uitziet. 4* (dat ze zo'n mooie, "groots" ogende film voor zo'n klein budget hebben gemaakt!)
Disk
Ah, deze film had zo ongeveer de inpact van The Matrix. toen was dit een echt hoogtepunt.
Jammer dat Bruce zo goed was dat geen enkele held hem kon verslaan. Meestal vindt de held in de Badguy zo zijn gelijke. maar to bad.
By the way, wel gelachen van al die kapsels en die maffe kop van Bruce.
colibrie
Enter The Dragon is één van die films die nog altijd niet verouderd is. De film zou niet misstaan tussen de actiecinema die vandaag de dag geproduceerd wordt en zou het er waarschijnlijk nog niet zo slecht van afbrengen! Je moet natuurlijk niet denken dat de makers van plan waren om een nieuwe Citizen Kane te maken maar gewoon een goed geproduceerde Kung Fu-film en daar zijn ze zeker en vast in geslaagd.
4 sterren zeker waard, als je ziet dat deze film van 1973 is.
U-96
- 2076 stemmen
Ik geloof dat dit mijn eerste film is met Bruce Lee. Ik kreeg bij Enter The Dragon meteen een goede indruk. Het verhaal is erg standaard, maar dankzij Bruce Lee en de heftige vechtscènes blijft de film konstant boeien. Allemaal erg knap gemaakt, die vechtscènes. Vooral het lange gevecht tussen Lee en de eindbaas in die spiegelzaal, mooi gefilmd...
Ik ben echt benieuwd naar meer films met Bruce Lee...
3.5 sterren...
zoutzak
geweldige film, met een magistrale Bruce Lee.
alhoewel ik hem niet meer zo super vond als vroeger, kreeg ik een beetje een 'bond' gevoel. als geheim agent achter een een bad guy (han) met de witte kat, snufjes op zn prive eiland met een van de laatste scenes in een spiegelhuis (man with the golden gun, die een jaar later uitkwam)
daarnaast goede martial arts waar de film om draait.
Was deze film eigenlijk origineel in het Engels, of waren er stukken overgedubbed ?
JoeHallenbeck
Kien Shih's (Han) dialogen waren wel gedubbed, aangezien hij geen Engels sprak.
Vandaar dat ik wat twijfelde
. Heb maar een kort stukje gezien, zo geweldig leek het me toch allemaal niet.
predator
- 1951 stemmen
prachtige film, de topper onder de martial arts films. Hier kunnen de Norrissen en de Seagals nog een puntje aan zuigen. Zelfs zoveel jaren later nog top.
dave
zou een van de beste bruce lee fims geweest zijn
maar ik vond er niks aan
(waarschijnlijk omdat die zo oud is)
koreaan
Een van de betere films van Lee, de andere zijn moeilijk te verkrijgen. de special edition heeft zoveel extra's dat er
4,5* voor geef
Anonymous
Een klassieker. Fijne opbouw van de sfeer. Mooie demonstratie van een deel van Bruce's kunnen. Wat een techniek, wat een snelheid... Wat een legende.
mikoz
Ja dan eindelijk op de titel gekomen via het forum.
Dit is om eerlijk te zijn een van de eerste films die ik ooit heb gezien ( ik was toen 6 ofzo )
Ik vond het geweldig en al de Bruce Lee films vond ik fantastisch.
Laatst zag ik weer een stuk van zijn kunnen en nog steeds viel mijn mond ervan open.
Dit is de film die ik me nog het meest herriner en imo dachtik ook de beste.
De spiegelzaalscene zou me altyd bij blijven.
5* voor deze meester
SuperSideSwipe
Pure topper, beste film van Bruce Lee dit.
Geweldige vechtscenes en een aardig verhaal.
4,0
thunderball
Enter the Dragon is echt super! Ik wilde toen meteen op karate, maar na een paar klappen te hebben opgelopen en last van m'n oor had ik het wel weer gezien, maar de film blijft ongeevenaard!
Vergeet Crouching Tiger als zo genaamd de beste martialarts film ooit, dit is 'm!
En natuurlijk is een remake geen goed idee, Lee is onvervangbaar!
In tegen stelling tot al die andere actie helden en experts combineerde Lee allerlei verschillende gevechtstechnieken tot een vloeiende stijl, zodat hij bij iedere tegenstander kon anticiperen en meteen een antwoord klaar had in tegen stelling tot de rest die zich maar in een gevechtstechniek hebben gespecialiseerd.
Dit wilde hij vooral gaan uitdragen in The Game of Death, helaas is hij te vroeg overleden om die film af te maken en hebben ze een paar jaar later met een flut verhaaltje 'm toch nog uitgebracht. Echt balen!
Maar het is Enter the Dragon die nog steeds onbetwistbaar de aller beste in z'n soort is, toch?!
Dennis Evahi
Great movie!..netals The way of the dragon, toppertje.
Leuk wetenswaardigheidje: Het gele pak wat hij draagt was oa een inspiratiebron voor Quentin Tarentino. Uma Thurman draagt dat strakke gele pak in Kill Bill.
****-sterren
orbit
- 12092 berichten
Beste kung fu film ooit! Lee indrukwekkend als altijd en goede bijrollen. Prima locatie ook
orbit
- 12092 berichten
Great movie!..netals The way of the dragon, toppertje.
****-sterren
Alleen draagt hij dat pak niet in déze film Evahi

Meng Long Guo Jiang
1972

Tang Shan Da Xiong
1971

MovieMeter Podcast #36: Terug in de tijd | Filmrecensie 'Enter the Dragon'

Geboortedag (81) Bruce Lee: hier zijn best beoordeelde drie films

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

Kozure Ôkami: Sanzu no Kawa no Ubaguruma
Actie / Avontuur, 1972