Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 102 minuten / 99 minuten (bioscoopversie VS)
Alternatieve titels: Long Zheng Hu Dou / The Deadly Three / Operation Dragon / In de Klauwen van de Draak / 龍爭虎鬥 / 龙争虎斗
Hongkong / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Robert Clouse
Met onder meer: Bruce Lee, John Saxon en Ahna Capri
Gesproken taal: Kantonees en Engels
Plot Enter the Dragon
"Their deadly mission: to crack the forbidden island of Han!"
Lee wordt door de geheime dienst binnengehaald om aan een vechtsporttoernooi mee te doen, op een eiland geregeerd door een drugsdealer. Lee krijgt de opdracht hem uitschakelen, maar er mogen geen wapens op het eiland zijn. De kungfu-expert Lee is echter een wapen an sich. Wat volgt is een strijd op leven en dood.
Lee
Bolo
Braithwaite
Ralfke
- 2075 stemmen
In mijn jeugdjaren enkele malen gezien; dit is denk ik De filmklassieker op vechtsportgebied. Een leuke verhaallijn zelfs en deze rolprent zette het genre echt op de kaart. Voorbeeld voor vele 'opvolgers'.
petey
- 1901 berichten
Ik kan me nog heel goed de blauwe plekken herinneren die ik over gehouden heb van het imiteren van Bruce.
Flexje
haha same here, alleen is het mn broer die de blauwe plekken kreeg
Topamusement!
Een meesterlijke Bruce Lee, maar de rest van de cast is ook goed.
Leuk jaren 70 sfeertje en met een passende dosis humor. Ook een fantastische soundtrack overigens.
GerwinF
Ik moest vooral lachen om die truq met die slang .
Quentin
Nog nooit gezien. Moet ik zeker eens gaan doen. K heb wel met John Saxon staan praten
roda
ik heb ook met john saxon staan praten vorig jaar op de filmbeurs in het roda-stadion,erg sympathieke gast.alleen zijn handtekening koste 15 euro,maar ja dat had ik er wel voor over,voor iemand die o.a in the a-team speelde.zijn handtekening laten zetten op de cover van beverly hills cop 3.
tovenaar
zijn handtekening koste 15 euro,maar ja dat had ik er wel voor over

roda
achteraf vond ik die 15 euro nog al meevallen,als je ziet waar die allemaal in meegespeeld heeft.kijk maar eens op imdb.
je ontmoet niet iedere dag iemand die in bonanza gespeeld heeft.
Iemand die 15 euro voor een handtekening vraagt is echt de grootste loser die ik kan bedenken.
Mik
Hoe ging dat dan in z'n werk? Je zegt, hallo meneer, mag ik een handtekening? ..
en dan?
Ja hoor, kost je 15 euro !
.. of wat?
roda
de organisatie van de filmbeurs,sono-promotions geloof ik,die heeft die prijs bepaald en niet john saxon.
op 2 de paasdag was er ook een filmbeurs in het roda-steadion,daar was valeri leon aanwezig (kleine rollen in the spy who loved me en never say never again)daar koste een handtekening van haar 6.50.
hoe bekender hoe meer je betaalt,dus als bruce willis op een filmbeurs komt ben je 500 euro kwijt of zo.
tovenaar
Is dit een grap ofzo? Waarom zou je zoveel geld kwijt willen voor een hand-te-ke-ning?!?!
roda
het is mischien maar 1 keer per jaar dat zo iemand naar limburg komt.en als ik het niet had gedaan ,had ik er zeker spijt van gehad.
yarakhasan
Prachtige film.
Mimiek van bruce lee is echt ongelooflijk,
krijg er echt kippenvel van
colibrie
Enter The Dragon is één van die films die nog altijd niet verouderd is. De film zou niet misstaan tussen de actiecinema die vandaag de dag geproduceerd wordt en zou het er waarschijnlijk nog niet zo slecht van afbrengen! Je moet natuurlijk niet denken dat de makers van plan waren om een nieuwe Citizen Kane te maken (de mensen die dergelijke film kopen zullen daar ook wel niet naar op zoek zijn) maar gewoon een goed geproduceerde Kung Fu-film en daar zijn ze zeker en vast in geslaagd.
BoordAppel
Colibrie, je moet hier echt je eigen berichten gaan neerpennen en niet iets van anderen overnemen want die positieve berichten bij slechte cijfers slaan helemaal nergens op. Als ik je bericht lees denk ik aan iets de richting van een 3,5 en niet aan een 1 (of het was een scrollfout, dat kan natuurlijk ook).
Captain Pervert
Bruce Lee is super
Zijn aap-achtige manier van vechten is echt uniek en daarbij nog eens zeer entertainend om naar te kijken.
Verder hebben we ook nog iets van een James-Bond achtig verhaaltje in de film, al met al de beste film van Lee en een must-see voor iedereen die wil weten wie die Lee nou was. En ook als je dat niet wilt.
gemaster
De ultieme martial arts film. Bruce Lee in topvorm, een bad-guy met ijzeren klauwen en een heleboel Chineesjes in witte pakken die klaar staan om in de pan te worden gehakt. Wat wil de liefhebber nog meer?
4 hele dikke sterren.
ThaMovieVoter
Ik zie een klein foutje bij het stemmen op deze film, als je stemt wordt de film 2 x geregistreerd in je lijst.
mikey
Bizarre en harde film B-film van een bijzonder hoog niveau. De coolste masters worden uitgenodigd om mee te trappen op een vreemd tournooi ergens op een eiland. Daar is tevens een kung fu cult gelokaliseerd. Er gebeuren daar nog veel meer dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Ondertussen slaat Bruce de ene na de andere tegenstander in elkaar. eigenlijk belachelijk, maar wonderbaarlijk genoeg slaagt de film erin geloofwaardig te blijven. Nou ja bijna dan. Hoog budget, mooie locaties en geweldige knok- en trap-scenes. goed hoor. 4. niet bedoeld voor tai bo (?) liefhebbers.
Captain Pervert
Dat zal wel komen omdat er volgens MM ook twee Bruce Lees in deze film spelen.
(Wat eigenlijk niet geheel onwaar is maar toch.
Vreemd dat hier nog geen remake van is gemaakt. Moet haast wel gaan gebeuren binnenkort, zou je zeggen...

Meng Long Guo Jiang
1972

Tang Shan Da Xiong
1971

MovieMeter Podcast #36: Terug in de tijd | Filmrecensie 'Enter the Dragon'

Geboortedag (81) Bruce Lee: hier zijn best beoordeelde drie films

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

Kozure Ôkami: Sanzu no Kawa no Ubaguruma
Actie / Avontuur, 1972