• 9.375.055 stemmen

King Kong (2005)

Avontuur / Actie | 187 minuten / 201 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Actie

Speelduur: 187 minuten / 201 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody

Releasedatum: 14 december 2005

Plot King Kong

"The eighth wonder of the world."

De jaren 30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om een film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle geheimzinnige verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de acht meter grote gorilla Kong. De filmcrew trekt er vervolgens op uit om haar te redden.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Goodfella schreef:

Zoals je leest ben ik best goed te spreken over het rondrossen, dus ik volg je niet helemaal ben ik bang

Dat het dan het niveau krijgt van een godzilla bijvoorbeeld...

Goed, gisteren gezien. 3 uur vlogen voorbij werkelijk. Begin had ondanks dat zeker korter gekund, al die ontwikkelingen op de boot waren misschien wat overbodig, maar nergens ergerlijk. De scenes op het eiland zijn een ware rollercoaster ride en prachtig vermaak. Kritiekpunt daarbij kan zijn dat hij misschien meer rustpunten had moeten nemen ja. De scené dat Watts Kong vermaakt is een hele mooie. Daar komt ze er voor het eerst achter dat ze geen prooi is, maar meer dan dat. En ja, wat volgt in New York vond ik het mooist.

Jackson weet de jaren 1930 prachtig terug te brengen. De film krijgt meer sfeer, en broadway van die tijd doet prachtig aan. De scené's die volgen zijn weinig verassend, maar zeer mooi gemaakt en de symphathie die Jackson voor de aap wil creëren kwam bij mij iig oprecht en goed over. Jackson heeft zich duidelijk geamusseerd bij het maken, het is helemaal zijn ding geworden.

De vraag: waarom remaken? blijft staan bij mij, maar deze publieksfilm heeft mij 3 uur lang vermaakt, en dat is ook een prestatie hede ten dage...

avatar van Jordy

Jordy

Goh wat weinig stemmen nog

Erg vermakelijk bios-filmpje, spectaculair en zowaar ook nog ontroerend hier en daar. Toch was het allemaal een beetje te veel van het goede, er had over de hele film toch wel een uurtje weggesneden mogen worden. Vooral het "eiland deel" BLEEF maar doorgaan.

Inderdaad, die dino-gevechten had ik op een gegeven moment wel gezien. Vond de CGI's ook niet altijd even mooi eerlijk gezegd (die rennende dino's of Kong in het centrum van NY).

Maar al met al toch prima vermaak, leuke popcornfilm, die qua verhaal nauwelijks iets toevoegt aan het origineel, maar wel erg prettig wegkijkt.

avatar van Hannibal

Hannibal

mikey schreef:
Gelukkig is niets subliem en wordt alles grondig uitgelegd zoals de enigzins vreemde verhouding tussen naomi en het beest, je hoeft dus lekker niet zelf na te denken; een must voor de fantasielozen.1.5

Sorry hoor, maar als je wil nadenken bij een film dan moet je niet naar King Kong gaan.
Wil je ultiem bioscoopvermaak en spektakel dan is deze film daar zeer geschikt voor.
Ik vind deze film vanaf de eerste scéne al goed. New York in de jaren '30 met dat 'drukke' verkeer vond ik echt fantastisch om te zien. Het verhaal wordt zeer mooi opgebouwd. Op het eiland is het zeer spannend.
Gelukkig werd er aan het dramatische einde ook geen positieve draai gegeven. De aap valt naar beneden, en de aasgieren springen er bovenop. Nog een terechte overpeinzing van Jack Black en afgelopen is de film. Dat die twee tortelduifjes nog bovenop het Empire State builing staan te zoenen mag van mij wel na zo'n avontuur.

De 3 uurtjes dat de film duurt vliegen voorbij, er had van mij nog wel een uurtje bij gemogen.

Trouwens, de scéne die ik in de trailer heb gezien: Dat Jack Black een scéne aan het opnemen is met Naomi Watts op een tropisch eiland en dat ze dan moet gillen (acteren), die heb ik helemaal niet gezien in de film. Is dat een extended edition scéne ofzo?

avatar van argus

argus

Ik ben inmiddels in de gelegenheid geweest om hem voor de tweede keer in de bios te mogen aanschouwen. Ik ging er nu toch eens opletten, op al die kritiek op de CGI van de dino's , bronto's en andere reptielen. Er zou iets niet goed aan zijn, maar ik vond het er toch perfect uitzien. Speciaal ook heb ik gelet op die scenes waarbij mensen en dino's door elkaar heen naar beneden kukelen. Ook dit zag er fantastisch uit. Deze scene wordt weer gevolgd door een scene waarbij mensen over de rotsrand de dino's aan het vooruitrennen zijn, waarbij de rotsrand wegbrokkelt onder het gewicht van de dinosaurussen. Magistraal mooi spectakel om te zien. Qua verhalisch aspect denk ik toch een beetje aan 'Tom and Jerry' maar nu levensecht nagebootst met mensen en dinosaurussen. Aardig staaltje van regisseur Peter Jackson.
Wat vooral blijft hangen na afloop is natuurlijk de relatie van Kong met Ann Darrow en het dramatische einde van Kong.
Het laatste stukje 'New York', heb ik even gecheckt, duurt toch nog zo'n veertig minuten. Waardering voor de film blijft ongeveer hetzelfde.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Film met zijn plus-en-minpunten.

Ondanks de lange speelduur heb ik me eigenlijk nooit verveeld. Er heerste een leuk sfeertje en de actie was ook erg vermakelijk. Dan denk ik bijvoorbeeld aan het gevecht tussen de T-rexen en King Kong. Het acteren was meer dan redelijk te noemen. En van dat mooie koppie van Naomi smelt je gewoon, wanneer ze zo verdrietig in de camera kijkt.

Ik vond wel dat de film naar het eind wel erg in de herhaling ging vallen. Zo gebeurt het wel erg vaak achter mekaar aan, dat Naomi en die aap elkaar net weer heel zielig aankijken met die muziek erbij, wanneer ze weer abrupt onderbroken worden door schietende mensen ofzo. Ik vond het ook wel een gemis dat niet werd verteld hoe ze dat ding mee terug hebben genomen. Ik weet niet precies welke tijd hier uitgebeeld werd, maar die hoeveelheid aan auto's en het rijgedrag van die auto's kon volgens mij ook nooit kloppen.

Zo waren er eigenlijk nog wel veel meer kleine minpuntjes te noemen aan deze film.

Echter, ik heb me wel gewoon de hele tijd goed vermaakt en daarom eindigt deze film voor mij toch nog op een 4*.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

goeie film het was eentragiach einde maar het hoort bij de film!!

Peter Jackson Rocks!!

avatar van donnie darko

donnie darko

Tja, ik heb deze dan ook maar eens bekeken, en ik was er zeker niet kapot van. Alle SE deden mij echt niks, het deel op het eiland had voor mij minstens een uur mogen ingekort zijn, de rare wezens op het eiland waren ronduit belachelijk en ik vond de spektakelscenes meestal gewoon saai. het 9-minuten durende gevecht tussen kong en een dinosaurus
Voor de rest vond ik dan de scenes in new york wel mooi.
Het begon namelijk allemaal veelbelovend. Een goed acterende Jack Black gaat op zoek naar de perfecte vrouw voor de rol en stoot op Naomi Watts(bloedschoon) die ook alweer een goede rol neerzet. Zij heeft in twee dagen twee keer een mooie rol neergezet, al was ik wel iets meer kapot van die van mulholland drive. Maar ik ga niks slechts zeggen over de scenes tussen kong en darrow want die waren gewoon zeer mooi. Enkel de lachscene van kongvond ik er dan weer wat over. Maar voor de rest was dat zeer mooi. Ook de laatste scenes waren wel zeer melig, maar konden mij toch aangrijpen.

Kortom, 3 kleine sterretjes voor toch zeker geen perfecte film. Er had gerust een uur mogen geknipt zijn.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Leuke spectaculaire film die bij iedere Ann Darrow-King Kong scene irritanter werd. Die glazige blik van dat wijf kwam me op een gegeven moment de strot uit. En dan op het laatst, nou ik had me echt wel drie keer uit de voeten gemaakt.

Daarentegen had de film geniale scenes met die Aboriginals (lekker eng) en veel spektakel met dino's. Maar die Ann Darrow was om te kotsen, jammer dat Kong haar schedel niet per ongeluk stuksloeg op een steen terwijl hij met 150 km/u door de jungle rent (en gelukkig lees ik hierboven dat ik niet de enige ben die zich erover verbaast dat ze geen schrammetje heeft).

avatar van Doom

Doom

Vergeleken met het origineel uit 1933 bevat King Kong (2005) een beter verhaal met meer achtergrond informatie en betere karakter uitdiepingen. Dit maakt het eerste uur van deze remake erg interessant. Je kunt gewoon heerlijk genieten van de beelden en de extra toegevoegde scènes.

Helaas daalt het niveau wel drastisch wanneer ze eenmaal aangekomen zijn op het eiland. Regisseur Peter Jackson probeert duidelijk elke scène uit de originele King Kong te overtreffen door elke gebeurtenis te vergroten. Te groots aanpakken, enorm overdrijven etc. Neem bijvoorbeeld het gevecht tussen King Kong en de T-Rex'en en de band tussen Ann Darrow en King Kong. Allemaal enorm overdreven. Scènes worden verder ook erg lang draderig, net zoals de speelduur van 187 minuten.

Er is wel veel tijd en liefde in King Kong zelf gestoken. Ze ziet er geweldig en detailleert uit. Helaas kan ik dit niet zeggen van de dinosaurussen. Deze zagen er namelijk lachwekkend slecht uit. Als je het niveau van Jurassic Park gewend bent dan valt je bijvoorbeeld de T-Rex uit King Kong (2005) enorm tegen. Vooral sommige close-ups scènes zagen er slecht uit.

King Kong (2005) kent verder nog een paar onbedoelde slechte scènes, bijvoorbeeld de dansscène van Ann Darrow voor King Kong. Ze was op dit moment nog bang voor King Kong, logisch dat je dan een 'grappig' dansje voor deze 8 meter grote gorilla gaat houden. Zou ik ook doen!

De SFX is prima in orde. Helaas laat de CGI af en toe wel een steekje vallen. Kortom een redelijk vermakelijke remake waarbij alles enorm wordt overdreven qua gebeurtenissen en speelduur. Precies hetgeen waar ik dus bang voor was.

avatar van gotti

Verder dan 'wel aardig' kom ik niet. Ten eerste duurt de film veel te lang. Te veel oninteressante bijverhaaltjes lijden af van waar het nou daadwerkelijk om gaat. Het duurt verdomme dik een uur voordat we écht 'iets' te zien krijgen. Op het eiland zelf had het ook stukken korter gekund. Allemaal leuk en aardig daar, met al die dino's en grote insecten, maar was het nou echt nodig om daar een derde van de film aan te besteden. Had dat na een kwartiertje wel gezien. De cast doet het overgens niet onaardig. Black laat zien dat ie ook écht kan acteren, net als Watts, alleen krijgt die er niet echt de kans voor. Verder dan een beetje gillen en krijsen komt ze eigenlijk niet.
Ondanks enkele goeie en leuke scènes (de 'schaatsscène' was erg lollig), redt de film het niet constant te boeien. Iets meer snijden kan geen kwaad, meneer Jackson...

avatar van otherfool

otherfool

Jackson perfectioneert zijn hobby om veel te lange films te maken met deze onnodige remake van de klassieker uit de jaren 30. Het verhaal blijft een winnaar hoewel de film te veel op romantiek en overdaad aan effecten leunt en te weinig op een lekker avonturensfeertje.

Pluspunten zijn dan ook vooral te zoeken in het onverwoestbare verhaal. Verder ziet het oude Manhattan er prachtig uit en blijft Watts een zeer goede actrice die ook dit werk aan kan.

Minpunten zijn de tenenkrommende scenes tussen Watts en Kong, de muziek en de miscasting van Black en Brody. Bovendien vond ik Kong zelf er maar matigjes uitzien, het monstreuze budget in aanmerking genomen. Laat ik over de lengte maar niet meer beginnen...

Eindcijfer: 3*.

avatar van Phoenix

Phoenix

In alle opzichten natuurlijk een compleet belachelijke film, maar wat verwacht je dan van een regisseur die de film remaket die hem tot regisseren heeft aangezet? Ik vond het prachtig om te zien wat voor een enthousiasme er achter de beelden schuil ging en ik kan het me geweldig goed voorstellen dat Jackson zichzelf helemaal te buiten is gegaan.

Dit zien we dan ook terug in alles: waanzinnige over-the-top actie, cheesy dialogen en liefdesscènes, weer van die prachtige fly-overs, overdreven one-liners, een natuurkundig haast onmogelijk eiland met vol door elkaar heen groeiende woudreuzen, ravijnen, lianen en OVERAL MONSTERS, vernieling op een ongeëvenaarde schaal en een 8 meter grote gorilla om het af te maken. En dan heb ik het nog geeneens over de speelduur gehad. Duidelijk is dat het Jackson geen reet kan schelen of er mensen blaasproblemen krijgen, dit is zíjn droomproject. Misschien een tikje arrogant maar het plezier spat van het resultaat af, waardoor de film een feest is om te aanschouwen.

Daardoor verliest Jackson af en toe even de controle over zichzelf en lijkt de film een eigen leven te gaan leiden doordat de timing niet helemaal strak meer is, maar juist dit geeft Jackson's passie zo mooi weer imo. Ik zie Jackson al krom van het lachen de laatste hand aan die schommelscène" leggen. Dit gepaard met het tragische einde zorgde ervoor dat ik het toch even moeilijk had. Al met al is deze film is veruit de beste monster-film die ik ooit heb gezien.

4,5

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Jackson laat het bij monde van Jack Black als producer Carl Denham al zeggen in de film "Monsters belong in B-movies"

Ha, maar wat een monsters en wat een B-film levert Jackson met King Kong af. Duidelijk waar Jackson zijn hart naar uit gaat op filmgebied. En gelukkig begrijpt de man (itt tot de Spielbergs en Bays van de laatste jaren) ook wat je met een miljoenenbudget moet doen. Juist je maakt een film van 3 uur en leeft je helemaal, maar dan ook helemaal uit.
Niks een paar rustig grazende dinosauriërs, nee je neemt een hele kudde en laat die op hol slaan door een nauwe kloof waarin zich ook juist op dat moment de hoofdpersonen bevinden Waarom King Kong laten vechten met 1 T-Rex als het er ook 3 kunnen zijn. Waarom je beperken tot dinos en apen als je ook de wereld van de ongewervelde tot je beschiking kunt hebben Je kan zeggen van Jackson wat je wil maar niet dat hij geen gevoel voor aktie en spektakel heeft.

Het geheel wordt verpakt in de visuele flair die ik al kende van zijn LotR triologie. Mooie kleuren, mooie fantasievolle landschappen, schitterende stemmige wolkenluchten. Het komt allemaal tot leven in de film, of het nu een eiland vol monsters is of Manhattan in de jaren '30 het is een genot om naar te kijken. De eindscene op het Empire State hoort tot een van de mooiste uit monster/spektakel films ooit. Wat een decor, wat een skyline.
Ik vind ook dat je bij dit soort films als kijker verbaast moet worden, je mag je best eens achter je oren krabben en denken; "Hoe hebben ze dit nu toch geflikt?"

Het acteerwerk is ook heel behoorlijk, Naomi Watts is zoals meestal een genot om te zien spelen en Jack Black is lekker stereotype de op eeuwige roem uitzijnde producer, en alhoewel Jack Black niet de meest getalanteerde acteur is op deze planeet maakt hij altijd veel goed door zijn enthousiasme. Brody daarintegen vond ik niet zo bijzonder, beetje grijze muis. Niet dat het er veel toe doet want de echte ster is natuurlijk toch de grote aap himself. Niet gedacht dat een 8m hoge Gorilla toch zoveel sympathie bij mij zou kunnen opwekken.

De film beviel me veel beter dan ik verwacht had, PJ flikt het hem toch maar mooi weer. King Kong, uiteindelijk niet zo sterk als de LotR triologie (die vooral qua verhaal en personages dieper en uitgebalanceerder is) maar zeker 4 roffels op de borst is al dit spektakel wel waard.

avatar van thunderball

thunderball

Laatst op dvd gekocht (ja bij Mediamarkt verkochten ze hem met een gigantische pop van Kong er naast, durf dan maar eens hem niet te kopen!)

Toen ie draaide ben ik niet geweest, want ik kreeg toen niemand er mee naar toe en de kritieken waren ook niet best, dus dan maar niet!

Maar ik vind hem best wel goed eigenlijk, ok geen meesterwerk, maar vond hem leuk en spannend en zeer mooi gemaakt.

Het begin, het eerste uur of zo, werd destijds ook als saai beschouwd maar dat vond ik wel meevallen en de 2 uur er na zitten compleet vol met spektakel dus beetje gezeur!

Vond de dieren en gevechten op Skullisland erg indrukwekkend en het uiteraard al bekende einde verassend emotioneel, deed me best wel wat (terwijl je feitelijk toch naar een aap uit de computer zit te kijken).

Kortom: hij viel zeker niet tegen, 4 sterren!

avatar van remorz

remorz

Erg opgeblazen wanproduktie, deze jongensdroom van Jackson. De effectsmachine draait op volle toeren, maar voor de rest valt er weinig te zien, te beleven, of binding mee te hebben.

De gevechten tussen grote/kleine monsters, al dan niet met enkele mensjes ertussen zijn spectaculair en af en toe best geinig om te zien, maar om een zinvolle invulling van drie (!) uur film te krijgen, verlang ik toch meer.

Ondermaatse prestaties van de acteurs, geplakt tegen een kitscherig ontworpen decor/scenery, allemaal met veel bombarie in beeld gebracht; het wist mij niet te bekoren. Jackson is voor mij een van de meest overschreeuwde regisseurs van dit moment, die met King Kong zijn eendimensionaliteit eigenhandig benadrukt.

avatar van mister blonde

mister blonde

Ik kan het niet laten om in mijn stukje (een echte recensie schreef ik hier nog nooit) de versie van 2005 onlosmakelijk te verbinden aan het origineel van 1933. En wat een interessante materie; Bijna 75 jaar filmgeschiedenis scheiden deze twee films.

Wat het origineel zo geweldig maakt is het geweldige screenplay en het zinderende tempo. Het originele screenplay is geweldig en hoewel deze film datzelfde screenplay gebruikt, blijft het toch geleend en gaan alle credits naar 1933. Er zijn wel voldoende zijlijntjes en andere benaderingen, maar dat vond ik nu juist niet altijd even sterk. Het erbij geraapte verhaaltje met die Jimmy, bijvoorbeeld. Belachelijk en slecht uitgewerkt.

Dat is een beetje het probleem met deze versie. Door het bijna verdubbelen van de speelduur, gaat het zinderende tempo (nota bene het sterke punt uit '33) verloren. Het duurt zelfs bijna een uur voordat ze op dat eiland aan komen.

Ik vond ook in de versie van 2005 Kong nog steeds niet overtuigend, dat wil zeggen; ik had nog steeds niet het idee dat ik naar een echte aap zat te kijken. Wat dat betreft zijn we dus weinig opgeschoten. Natuurlijk zijn de sfx prachtig en is de hele setting van de jaren '30 goed getroffen, maar ik vind dat ten opzichte van het origineel geen pluspunten. Ik vond de versie van Cooper en Schoedsack juist uitermate charmant en ook toen al waren de decors en settings prachtig. Dat er nu dan het e.e.a. is verbeterd is dan ook geen eerlijk vergelijkingsmateriaal.

De acteurs. Een punt waar deze versie moet inleveren. Vond Watts en de vele bijrollen goed, maar Black en Brody waren compleet miscast. Wat dat betreft waren Armstrong en Cabot wel een stuk beter, zeg. En tegen Wray kan niemand op. De kapitein (Kretschmann) in deze versie is echt een beetje teveel van het goede. Ligt er allemaal te dik bovenop.

De relatie Kong/ Darrow is hier wel beter uitgewerkt. Daar verdient Jackson een pluim, hoewel dat er ook hier weer erg dik bovenop ligt. Het origineel was veel subtieler in de tragiek van Kong.

Heb met deze film een beetje hetzelfde als met LOTR van Jackson. Er valt genoeg aan te merken op de films, maar het blijft wel top vermaak. Ook hier weer. Dus toch 4 sterren, waar het origineel er 4,5 krijgt.

avatar van Mug

Mug

Boven m'n verwachting scoort Jacksons King Kong een mooie voldoende.

Grootste pluspunt is toch de uitstraling van de film + de heer Kong himself. Le grand finale op de Empire State Building mag rustig briljant genoemd worden. Visueel spektakel.

Dat visuele spektakel nekt de film ook. Jackson wil te veel, veels te veel. Op Skull Island werd ik geheel immuun voor het zoveelste enge beestje. De brontosaurussen-achtervolging vond ik visueel zelfs een CGI-debacle eerste klas. Verschrikkelijk slecht. Hoe meer spektakel, des te beter, zal men gedacht hebben. Integendeel.

Ach, en dan nog de opmerkelijke interpretatie van de relatie Ann vs. Kong. Hier en daar werd het een glazuur-roze bedoeling, en met schaamte aanschouwde ik het reeds veelbesproken "ijsdansje". Ik voelde me als kijker niet serieus genomen.

Maar King Kong is een prima opgebouwde film, zelfs Jack Black wist me niet te irriteren [geheel onverwacht]. Prima aankleding, veelal mooie sfx. Jackson leverde een prima block-buster af, maar helaas draait ie hier en daar een beetje door. Drie grote sterren mijnerzijde.

avatar van Respekked

Respekked

Af en toe erg spectaculair maar de langdradigheid doet deze film compleet de das om. Na het eiland is het gewoon niet leuk meer.

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Ik weet het nog goed: de dag dat King Kong uitkwam en ik had een kaartje bemachtigd dankzij de Production Diaries DVD. Ik had mezelf helemaal enthousiast gemaakt voor de verwezenlijking van Peter Jackson's droomproject. Ik had en heb nog steeds veel respect voor deze talentvolle regisseur en zijn diverse films. Het kan haast niet anders dat je uiteindelijk teleurgesteld wordt als je verwachtingen zo hoog zijn opgelopen, maar dit was niet het geval. De eerste helft van de film heb ik genoten van de amusante personages en de langzame opbouw naar wat er komen gaat. Helaas ging het wel een beetje té langzaam wellicht. Zodra ze Skull Island vinden, barst het spetakel al los lang voordat je ook maar een haartje ziet van het grandioze beest zelf. Dat prachtige beeld en geluid bij het ritueel van de inboorlingen, en dan die storm op zee. Ik zat vollop te genieten in de bios, meer dan bij elke bioscoopfilm ooit tevoren. Zodra het verhaal zich vestigd op King kong en allerlei fantastische prehistorische beesten, kreeg ik een spektakel te zien die zijn weerga niet kende. Dit is waarvoor een filmliefhebber als ik naar de bioscoop gaat, dit is het helemaal. De film kent dan ook nog eens een geweldige climax, een prachtige ode aan de beroemde scène uit het origineel. Ik stond te trillen op mijn benen toen ik de bioscoop uitliep, niet alleen omdat ik nodig naar de wc moest, maar ook omdat ik zwaar onder de indruk was van Peter Jackson's visie op King Kong.

Dan kan ik nog wel gaan lullen over de aanwezigheid van veel te veel personages waar Peter Jackson nog een achtergrondverhaaltje bij wilde verzinnen, de veel te lang durende eerste helft van de film en de helaas wat minder geslaagde computercreaties tussen de prachtige omgevingen, de V-Rexen en king Kong zelf door (Brontosaurussen en raptors, bijvoorbeeld). Maar ik vind het er niet echt toe doen. Waar het bij deze film om gaat is dat je helemaal opgezogen wordt in het avontuur en dat je 3 uur lang naar een groots spektakel zit te kijken. Vier sterren voor een grandioos spektakel, voor mij zoals voor velen de beste King Kong-film.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Vermakelijke film die in drie delen opgesplitst is. Het begin in de stad, daarna op het eiland en daarna weer terug met Kong. Het middenstuk op het eiland in de film was verreweg het beste. Peter Jackson levert een magisch staaltje cinematografie af. Wat dat betreft is de film briljant. Visueel is de film redelijk in orde, vooral de scenes met de doldwaze dino's is daar het bewijs van. Zodra we terug in de stad zijn en die aap dood en verderf zaait zakt de film als een pak pudding in. Een goed intro, bij vlagen briljant middenstuk en zwak einde zorgen nog wel voor een voldoende bij deze film die (erg) lang duurt.

* * *

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Als je van veel special effects houdt in een film zit je goed. Maar mij werd het op een gegeven moment te veel. Vooral bij het middenstuk op het eiland had ik zoiets van: hallo, wanneer gaan we nou weer verder met het verhaal.

De film is heel mooi gemaakt maar het werd me toch te langdradig op een gegeven moment.

avatar van stephan73

stephan73

Tsk tsk tsk, Peter Jackson. Waarom nou? Het was natuurlijk zijn droom om ooit King Kong te verfilmen, maar waarom heeft hij dat niet gewoon een droom laten zijn.

Wat Jackson hier vertoont is overdadig. Teveel effecten, die ook nog eens niet altijd mooi zijn. Te lange speelduur, die het verhaal niet ten goede komt. En slechte acteerprestaties van acteurs die beter kunnen.

Wat mij betreft mag dhr. Jackson de volgende keer gewoon weer terug gaan naar zijn roots, en een lekkere splatterkomedie gaan maken, want ik heb dit nu wel gezien!

avatar van Montorsi

Montorsi

Als deze film zo'n anderhalf uur had geduurd (wat gemakkelijk had gekund), had het best een aardige spektakelfilm kunnen zijn. De CGI vond ik best wel goed, de emoties van Kong waren bijzonder geloofwaardig. Wat dan juist zo opvallend was, was dat de bluescreen animaties juist heel erg matig waren.

2* voor met name de veel te lange speelduur voor een dergelijk simpel verhaal en enkel spektakel. Ik snap ook eigenlijk niet waarom Peter Jackson alles zo verschrikkelijk landurig moest uitwerken.

avatar van serpico

serpico

Het verhaal is ook gewoon goed. Teveel subplots en personages, dat wel, maar het zit prima in elkaar. Bovendien putten Jackson en zijn schrijfteam weer uit hun vermogen om je op de juiste momenten de juiste dingen te laten zien, waardoor je de op dat moment juiste dingen voelt. Zo leef je ontzettend met o.a. Kong mee.

Prima script dus. En er zijn hordes scripts die hierbij nog lang niet in de buurt komen.

Ik kijk ook mijn ogen uit als ik zie hoeveel mensen de special effects wel niet slecht vonden in deze film. Ik, die ze nog wel eens de beste ooit heb genoemd, heb serieus (ook vrijdagavond weer) nooit begrepen waar die kritiek vandaan komt in een film waar die effecten juist zo prachtig en fantasievol zijn.

avatar van Theunissen

Goede film met vaak schitterend camera werk. Ook de special effects zagen er zeer mooi uit. De film begint een beetje traag (zeg maar erg traag) maar zodra ze op het eiland belanden begint de film pas echt te boeien en wordt het zelfs spannend.

De cast voor deze film was ook prima bezet met Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody. Vooral de laatste vond ik prima.

avatar van s0062423

s0062423

Na de barslechte Lord of the Rings-reeks dacht ik dat je als regisseur niet veel dieper meer kan zakken, Jackson slaagt hier echter met glans in. Met deze King Kong verfilming gaat hij wederom volledig de mist in; ik heb zelden zo'n sfeerloze en droge film (met bovendien volledig fout gekozen acteurs in de hoofdrollen) mogen aanschouwen als de deze.

avatar van DVD-T

DVD-T

"And lo, the beast looked upon the face of beauty, and beauty stayed his hand. And from that day forward, he was as one dead."

Peter Jackson vertelt met zijn versie van King Kong een groots en toch ook wel meeslepend verhaal.De gehele speelduur heb ik me toch erg vermaakt.Je wordt als het ware het avontuur ingesleept, al vond ik de introductie en de boottocht wel iets aan de lange kant.Toch weten de acteurs en het verhaal nog genoeg te brengen om je geboeid te laten kijken.De spanning en nieuwschierigheid naar Skull Island word met de minuut groter, en als het eiland daar dan is word je zeker niet teleurgesteld.Hoe het eiland uit de mist verschijnt draagt een grote mystiek met zich mee, en als ze het eiland dan betreden begint het beste gedeelte van de film.Jackson
en zijn crew trakteren ons als kijker op een aantal mooie shots, geweldige sets met veel details en een weergaloze cinematografie.De actie scènes zien er werkelijk spectaculair uit.Alles wat tegenwoordig filmtechnisch mogelijk is word uit de kast getrokken, vooral Kong vs. de dino's zijn een lust voor het oog voor de liefhebbers van dit soort films.Actie na actie met bijna geen moment rust, de momenten van rust zijn tevens erg mooi in beeld gebracht, een mooi moment als de gorilla en Ann samen naar de zonsondergang kijken ondersteund door de schitterende muziek van James Newton Howard.

New York vond ik het mindere gedeelte van de film, het ziet er allemaal nog goed uit, maar je merkt op sommige momenten dat het toch echt wat te lang uitgesponnen wordt en er weinig meer overblijft dan toewerken naar de climax waarin we bijna allemaal weten wat er gaat gebeuren.De momenten op het Empire State Building zijn natuurlijk het kenmerk van King Kong en dat weet Jackson toch erg sterk neer te zetten met wederom een paar imposante momenten die de grootse schaal van deze film nog even laten zien.En als het dan gebeurd is en die blik in de gorilla's ogen zag, samen met het spel van Watts kreeg ik wel even een brok in m'n keel.

King Kong heeft bij deze herziening bewezen dat hij zich toch staande weet te houden.Een fenomenaal stukje film wat in het begin net even te lang duurt, om erg mooi te eindigen.De waardering blijft ongewijzigd.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Jackson blijft trouw aan de versie uit 1933 en zorgt voor een adembenemende prent. Hij legde sterk de nadruk op het stuk op Skull Island, en voegde er elementen toe die recht uit "Jurassic Park" lijken te komen. Dat was ook al het geval in de oorspronkelijke versie dus geen verwijten. Hoewel je weet dat het digitaal is, laat je je meeslepen. De shots op Skull Island en de eindscène op de Empire State Building zijn grandioos en steken de mythe in een jonger kleedje. Jackson heeft er in elk geval voor gezorgd dat "King Kong" nog enkele generaties zal overgedragen worden. Zijn visuele flair maakte van deze remake de meest volledige en volmaakte versie die er is. Dit is hoe Cooper het zich ingebeeld moet hebben.

De aap is ditmaal levensecht, waar hij in de eerste film totaal ongeloofwaardig overkwam, en in de tweede te log en mechanisch was. Ditmaal krijgen we een realistische aap die ijzersterk is, vliegensvlug en bij momenten beangstigend. Naomi Watts doet denken aan Fay Wray, de actrice die Ann Darrow in 1933 vertolkte. Ze draagt hetzelfde witte kleedje, en heeft dezelfde blik vol medelijden in de tragedische scènes. Ik vond haar prima gecast in de rol.

Toch is de film niet perfect. Het overdadige gebruik van CGI en de lengte van de film (3 uur) zijn misschien wel de twee enige zwakke punten. Sommige scènes (op de boot) zijn niet nutteloos, maar remmen het tempo wat af. De CGI doet wonderen maar als het overdadig wordt gebruikt beginnen er schoonheidsfoutjes op te duiken. "King Kong" van Peter Jackson is een geweldige film, die ver boven mijn verwachtingen lag !

avatar van Spetie

Uiterst vermakelijke spektakelfilm, die enorm weet te vermaken. Vooral niet al te serieus nemen deze film en dan vermaak je je gegarandeerd. De film ziet er erg mooi uit en qua special effects heeft Jackson er echt veel uitgehaald. Het begin in de stad in nog niet zo boeiend, maar eenmaal op het eiland aangekomen is het wel genieten geblazen. Vooral de scenes met de Dino's zijn echt top. Qua acteren valt vooral Naomi Watts op, die een prima rol neerzet en zelfs nog wat emotie weet op te roepen bij me. Ook King Kong zelf ziet er prima uit en door al zijn fijne gezichtsuitdrukkingen lijkt hij soms net een echte aap, ook al is hij natuurlijk digitaal gemaakt. Het is verder alleen jammer dat de film op een gegeven moment wel erg lang duurt en de aankomst in New York veruit het zwakste punt van de film is. In zijn geheel is het echter prima entertainment en ik ben nu toch ook best wel nieuwsgierig geworden naar het origineel uit 1933, dat volgens velen superieur aan deze film moet zijn.