Genre: Avontuur / Actie
Speelduur: 187 minuten / 201 minuten (extended edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody
Releasedatum: 14 december 2005
Plot King Kong
"The eighth wonder of the world."
De jaren 30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om een film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle geheimzinnige verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de acht meter grote gorilla Kong. De filmcrew trekt er vervolgens op uit om haar te redden.
- Trailer (YouTube)
Bruce Baxter
Hayes
Choy
juhnzun
Barste eerder in woede uit
was echt zo kwaad dat die ene dikke gast jack
of thans degene die kong gevangen aan het einde van de film gewoon nog leefde
Thorak
En wie laat er geen traantje op het einde van de film
Ik
hendriks
eltorro
Wel van blijdschap dat de 3 uur voorbij waren.
De film duurde inderdaad op zijn minst een uur te lang, vooral de eerste 3 kwartier was niet uit te houden.
Thorak
mnrk
Geef inderdaad een mening in GOED Nederlands en eventueel met een iets betere ondersteuning van je mening !
Actarus
Pff wat een lange zit....
Uurtje te lang zeker deze verfilming!
En dan ook nog de bootscene eruit gehaald.
Slechte acteurs, vooral die 'slechterik' De effecten zijn ook beroerd.
Jammer.
De bootscene is er niet uitgehaald...gewoonweg omdat die niet in het origineel zit! Jij hebt het op die remake met de helicopters...Daarmee moet je dus niet deze King Kong mee vergelijken...
bagger film totaal zinlose remake weer zit een goed stuk in met ongediere
Leer eerst maar even een goede Nederlandse zin typen, en dat je daarna pas je mening geeft.
En dan ook een goede, want dit is echt diep triest.
Motato
Ik vond de film tegen vallen. Sommige scenes duurde echt te lang. Dat zorgde ervoor dat de hele film makkelijk korter had gekund en dat stoorde mij zo nu en dan.
De scene met de inboorlingen was goed, maar daarna kakte de film weer enigszins in.
Het lukte mij ook slecht om Carl Denham serieus te nemen. Het acteerwerk van hem was echt beroerd.
Verder vond ik dat Ann Darrow zich wel erg makkelijk over bepaalde zaken mbt Kong heen zette en weer koos voor Driscoll, ook al koos hij de kant tegen Kong.
Maar al met al kon de hele film mij gewoonweg niet pakken en het is moeilijk om de vinger precies op de zere plek te leggen. Al vond ik de film wel veel clichés bevatten en was de muziek vaak te overdreven sentimenteel
3* meer niet.
TragieStar.*
Jij noemt dus allerlei zaken die de film mooi en leuk maken.
Zoals de muziek geweldig was, vond ik zelf.
dominion
is de extended version ergens verkrijgbaar
Minotaures
alleen dat van de Blokker is niet 't versie van 200 minuten, die heb ik namelijk ook.
is de extended version ergens verkrijgbaar
Ik weet alleen dat de Blu-ray editie van King Kong zowel de bios- als de extended versie van 200 minuten bevat en de Blu-ray kan je bijna overal krijgen
Jesse xD
Blijft toch een ontzettend mooie film.
Hij duurt wat lang, maar dat stoorde mij pas (een beetje) toen ik hem nog een keer zag.
Verder zijn de SE wel wat gedateerd, maar dat ligt gewoon aan de technieken van toen (ja, 2005 is 'toen').
Verder gewoon een pakkend verhaal, of gewoon een verhaal dat mij pakt. Blijf het einde toch altijd ontzettend sneu vinden.
TriplaR
Ben nu onderuitgezakt de film op RTL7 aan het kijken. Tis een lange zit, maar de film is vrij degelijk en heb niks beters te doen. Waar ik me wel mateloos aan erger, is de ontzettend beroerde timing van de reclames. Midden in een scene wordt er gewoon het mes ingezet. Waanzinnig amateuristisch van RTL7...
Heb de film al eens eerder gezien, ik heb niet veel zin om in details te treden, maar KK is een avonturenfilm waarin waanzinnig veel gebeurd, ware het over een ietwat te lang tijdsduur gespreid is. Visueel prachtig, en ik vond het camerawerk vrij flitsend.
Louis-Wu
Jurassic Park plus aap. Zit er naar te kijken en het vermaakt me goed. Lekker over the top, hard stampen en veel brullen. Ik vind de personages niet heel opmerkelijk, zou er niet een onthouden vanwege de indruk die hij/zij achterliet. Wel goed genoeg om het uit te zitten. Toch geen vijf sterren; zit ik net lekker te kijken, gaat zij een dansje doen en een radslag
, huh? De rest slik ik nog wel, maar dat is puur ongeloofwaardig
. Daarnaast hebben de karakters te weinig diepgang en dat had de film interessanter gemaakt. Al met al korte termijn vermaak, niet om te onthouden.
sparta1888
Sluit me aan bij Louis-WU.
Uiteraard is een film met een reuze aap ongeloofwaardig, maar helemaal als dat beest naar New-York komt (hoe hebben ze die meegenomen)
(Even volledig offtopic, maar deed de ondertiteling bij meer mensen raar op rtl7 HD; viel soms weg, soms te snel enz. of heb ik een probleem met upc opname functie?)
Denden 100 Piek
Sluit me aan bij Louis-WU.
Courtes
Ja echt .. ze flikken het gewoon weer , voorral dat moment dat dat doek omhoog ging , echt waardeloze timing
Pierre1965
Was dat toch King Kong gister.
Wel een paar keer gezapt naar RTL7
3x was er een reclameblok.
En toen er een film liep.
Dacht ik dat het Jurassic Parc was.
Geen aap gezien
TragieStar.*
Haha, het was toch echt King Kong hoor, ik heb ook een paar stukjes gezien.
Maar sommige stukjes lijken wel op Jurassic Park hoor
Dus misschien vandaar.
Maar had de film al gezien, en het blijft een topfilm
Hannibal
@Pierre1965: Stem je vaker op films waar je een paar keer langszapt?
Pierre1965
Jawel ik heb hem afgekeken.
En een gedeelte al eens eerder gezien.
Mijn bericht is cynisch bedoeld.
Vind die dinoos in geen enkel opzicht realistisch.
Overbodige nep.
De 2,5 is dus niet gebasserd op een zap fragment, zou niet terecht zijn.
Het meest stoorde echter de sponser blokken.
Vandaar mijn cynische toon.
TragieStar.*
Nee, goh, dat lijkt me ook niet gek he, Dinosaurussen hebben we nooit van dichtbij gezien dus hoe kan je ze dan nep vinden?
Niemand weet hoe ze er echt uitzien, ja van een plaatje, maar in het echt zagen ze er misschien ook heel anders uit.
Je kan niet bij elke film zeggen; Oh, dat is nep dus ik geef een lage beoordeling.
moviemafketel
- 19752 berichten
Als die platvoetjes achter elkaar aanrennen als ze achterna worden gezeten door die T-Rex vond ik het er ook knap nep uitzien allemaal.
Een beetje zoals de haai in Jaws die er beter uitziet dan de haaien in films tegenwoordig, vond ik de dino's in Jurassic Park er ook vaak echter uitzien dan in King Kong.
Pierre1965
Ja nep of niet dan. Het is trucage en dat zie je gewoon te goed.
Maar dan nog ze bevallen me gewoon niet in deze film.
Het doet voor mij af aan een voor de rest best gave film.
En 2.5 is niet laag maar matig
moviemafketel
- 19752 berichten
En kijk dat die aap verliefd wordt op Naomi Watts snap ik uiteraard, maar dat Naomi Watts ook nog een soort van vreemde fetisj voor apen heeft kan er bij mij niet in. Film of niet, dat stoorde me na een tijdje. Ze was meer begaan met die aap dan alleen maar dierenliefde.
happie
Wat een misbaksel was dit. De film word op geen moment leuk. Gisteren voor het eerst gezien op TV, omdat ik toch niet veel te doen had.

Kong: Skull Island
2017

King Kong Lives
1986

King Kong
1976

Binnenkort staat Peter Jacksons 'King Kong' op Netflix: 'Het einde zorgde dat ik het toch even moeilijk had'

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Deze waslijst aan goed beoordeelde titels verscheen 1 januari op Netflix

Deze titels voegt Netflix binnenkort toe aan het aanbod

Vozvrashchenie

The Gunfighter
Western, 1950

The Last Samurai
Historisch / Oorlog, 2003
new york cityscreenplayshow businessfilm bedrijfexotic islandmonsterinheemshuman animal relationshipschipgrote depressiegiant insectremakeprehistoric creatureking kongdinosaurusschepselkaijuprehistoric creatureempire state buildinggiant apewoman in periljaren 30giant gorilla king kong