• 9.376.689 stemmen

King Kong (2005)

Avontuur / Actie | 187 minuten / 201 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Actie

Speelduur: 187 minuten / 201 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody

Releasedatum: 14 december 2005

Plot King Kong

"The eighth wonder of the world."

De jaren 30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om een film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle geheimzinnige verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de acht meter grote gorilla Kong. De filmcrew trekt er vervolgens op uit om haar te redden.

Kan die stem ook weg?

avatar van satan

satan

wanneer komt die uit?

avatar van stinissen

satan schreef:

wanneer komt die uit?

Kijk en lees boven poster....

avatar van nlspawn

nlspawn

Hmmm, per ongeluk gestemd op een film die nog niet uit is. :S Wil iemand van de beheerders hem verwijderen? Thanks!

avatar van Hannibal

Hannibal

Dat kun je zelf ook wel hoor! Gewoon opnieuw stemmen en verwijder selecteren.

avatar van nlspawn

nlspawn

Thanks!

avatar van Remi

Remi

ik hoop dat 'ie leuk word

avatar van Nieke

Nieke

Je vraagt je af waarom...

Lelijke poster ook.

Maar ik ga me nog niet uitspreken, heb zelf het origineel nog niet gezien. En naar wat ik begrijp wordt dit ook niet echt een remake, maar een film met hetzelfde concept.

Peter Jackson heeft al meermaals bewezen dat ie het kon, dus laat ik maar afwachten...

avatar van Purmerend

Purmerend

Er zal nog wel een andere poster komen.

avatar van Minotrax

Minotrax

Die zijn er al

avatar van dirkplug

dirkplug

Deze komt in Pathe Imax te draaien.....

avatar van magnolia_

magnolia_

als dat geen nieuws is :

Kong is King

Peter Jackson maakte in exclusieve primeur bekend dat er twee sequels komen op King Kong, en zelfs nog in 2006 !

De man is nu de opnames van de eerste King Kong aan het opnemen en zal vervolgens Matrix-gewijs de twee sequels in 2006 trachten uit te brengen :

in de zomer: King Kong : Son of Kong

in de Winter: King Kong: Into the wolfs lair.

het wordt dus een druk jaar voor de heer Jackson. het was al een titanenwerk om elk jaar een episode van Lord of The Rings uit te brengen. wat ie nu doet is in vergelijking echt hermetisch groots.

Het valt me trouwens op dat het een trend is die zich voortzet, sequels back to back opnemen. zo zijn ze momenteel ook de twee Pirates of The Carrabian sequels aan het opnemen.

avatar van Phoenix

Phoenix

Zelf verzonnen, of...?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Hehe, ze zijn doorzichtig dit jaar.

avatar van magnolia_

magnolia_

ik realiseer net dat het vast wel een april fools day grap is. ik had even niet stil gestaan bij de dag die we gisteren waren . geef toe , realistisch klinkt het allemaal niet: King Kong die het opneemt tegen de Nazi's, of Andy Serkis 9 maand jonge zoon, die de rol van kleine Kong zou vertolken. Ik had het anders wel graag gezien.

Toch, puike grap van Jackson en zijn crew, ik was er volledig ingelopen, stommerd dat ik ben

as

Ik zat even naar die foto's van Jackson te kijken. Maar man, wat is die man afgevallen, zeg. Ik schrok er een beetje van.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Inderdaad, zag ik net ook. Onvoorstelbaar.

avatar van stan

stan

er is gister de release van de nhieuwe poster uit gekomen

vind hem beter als deze

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

No contest, de nieuwe wint het natuurlijk. Die er nu staat is erg lelijk en verdient een film van Jackson met Watts dat? Inderdaad, nee.

avatar van gotti

Ik herkende Jackson helemaal niet, in dat filmpje. Pas toen hij begon te praten merktte ik het.

avatar van Fatal3rr0r

Fatal3rr0r

Is er al ergens een teaser te bekennen?

avatar van Frantic01

Frantic01

Lijkt me wel een goede film ik ben benieuwd of hij net zo goed is als de orgineele king kong films.

avatar van mikey

mikey

He gadverdamme. het is ook nog eens een period-film over de jaren 30, lekker kitscherig! Waarom niet gewoon over 2005? Alle vorige delen waren toch ook in de 'tegenwoordige' tijd gemaakt?

as

kan die stem ook weg? Leren sommige mensen het dan nooit?

Heel vervelend inderdaad. Stem verwijderd.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

mikey schreef:

Dan hadden er geen fantastische dubbeldekkers maar F-16's op de poster gestaan. Geen gezicht natuurlijk!

avatar van mikey

mikey

En waarom is hij dan opeens gehalveerd, huh? vroeger was de brutale aap 50 voetjes.

avatar van Epitaph

Epitaph

Heb hier alle vertrouwen in

as

Weer een stem die er niet hoort. wat een zwaar leven heb je als moderator toch.

avatar van Flipman

Flipman

Hmm, ik hebgeen film gezien van Peter Jackson die slecht was, in tegendeel. "The Lord Of The Rings: The Motion Picture Trilogy" moet eigenlijk misschien in mijn Top-10 staan zelfs. Maar dat ie ook vervolgen op "King Kong" gaat maken? Is dat wel zo'n goed idee?