Genre: Avontuur / Actie
Speelduur: 187 minuten / 201 minuten (extended edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody
Releasedatum: 14 december 2005
Plot King Kong
"The eighth wonder of the world."
De jaren 30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om een film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle geheimzinnige verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de acht meter grote gorilla Kong. De filmcrew trekt er vervolgens op uit om haar te redden.
- Trailer (YouTube)
Bruce Baxter
Hayes
Choy
Kevin13
Idd verschrikkelijk kort. Deze film duurt 187 minuten, dat is ongeveer evenveel pagina's in het boek.
Lukk0
Dat geeft al weer aan hoe verschrikkelijk langdradig deze film is. Leuk voor anderhalf uur, misschien iets meer, en daarna moeilijk om de aandacht bij te houden en hoogstens vermakelijk. Peter Jackson moest duidelijk nog even af van de speelduur van een gemiddelde Lord of the Rings-film.
missl
Film is langdradig en het is jammer dat de relatie niet helemaal uit de verf komt.
nu is het zo 'you do something for me, I do something for you'
Soms zagen de special effects er ook niet mooi uit.
pooper
toen king kong dood ging moest ik echt bijna huilen, dat was echt gewoon te zielig en de special effects waren gewoon te goed.
3,5
H1DD3
!!!!*Lucky
Paar dagen geleden heb ik King Kong in een speciale uitvoering aangeschaft voor een leuk prijsje. De film stond mij bij als een vermakkelijke & mooie prent, en dat is niet veranderd naar herziening.
Visueel is de film prachtig in beeld gebracht, van het ouderwetse New York tot aan het prachtige Eiland. Om over King Kong nog maar te zwijgen, het achtste wereldwonder word werkelijk waar adembenemend in beeld gebracht & lijkt af en toe wel levensecht.
De film word naar mijn gevoel goed opgebouwd, in een goed tempo. Als eenmaal de inboorlingen in beeld komen begind wat mij betreft de film pas echt interresant te worden. Vooral omdat dan ineens van alles gebeurd, het begin van de film is vrij simpel, maar uit het niets heb je ogen te kort.
De gevechten, het wegrennen voor van alles en nog wat, zijn prachtige scene's in de film. Echter heeft deze film ook genoeg negatieve aspecten. De speelduur is wat mij betreft gewoon te lang en had makkelijk wat korter kunnen zijn. De acteurprestatie van de cast is vaak aan de mager kant, en zag eigenlijk geen een persoon erboven uitspringen met zijn of haar acteerwerk. Maar daar integen moet ik ook eerlijk zijn, dat de prachtige beelden die we te zien krijgen, veel goed maken.
Ondanks de kleine minpuntjes heb ik toch erg genoten van de film en verhoog ik me stem met een halfpuntje. Wat mij betreft heeft Peter Jackson weer een prachtige film gemaakt die hij aan zijn CV heeft kunnen toevoegen.
LotusBlossom
raar maar waar: ik huil nooit bij films, alleen bij deze als kong doodgaat
King Kong is een film die er prachtig uitziet(ondanks de hier en daar gedateerde special effects). Skull Island zelf ziet er wel fenomenaal uit, net zoals het ouderwetse New York. Echt prachtig, helaas zien de dino's en andere wezens er vaak wisselvallig uit.
Het verhaal is een klassieker, Jackson neemt soms wel te lang de tijd om het verhaal te vertellen wat ten koste gaat van de vaart v/h verhaal. De cast zelf is op dreef, denk dat ik Naomi Watts nog nooit zo mooi heb gezien in een film. Dat zorgt ook voor een stukje betovering.
Soms is het hier en daar wel wat onrealistisch(dat blije gedoe aan het einde op de top van het Empire State Building), maar dat is opzich ook niet eens iets heel erg storend.
Gewoon puur popcornvermaak, dat helaas soms iets te lang duurt. Voor de rest kan je een film als dit wel aan Jackson toevertrouwen!
Minotaures
Heerlijk! Eindelijk King Kong op Blu-ray verkrijgbaar. Je kunt zowel de normale als extended kiezen, gewoonweg super
Naomi Watts
Die is al heel lang verkrijgbaar hoor, al langer dan een jaar
Minotaures
Ja, maar ik kom er nu pas achter
Heb nooit de moeite gedaan om het te zoeken, noch de gedachte te hebben gehad om erover te denken.
John Lee Hooker
Echt zo'n bioscoopfilm, ik hou er niet van.
Ik kan niet zeggen dat het niet origineel is maar het is een beetje teveel van het goeie.
Ook een beetje voorspelbaar.
Fast Eddy
Goede film.
King Kong ziet er realistisch uit en dit is wel belangrijk.
Alleen jammer dat het verhaal al overbekend is en dus geen verrassing meer is.
moviechick-99
geen slechte film,geen slechte film.inderdaad echt z'on bioscoopfilm
PsykoPumpkin
Ik heb me zwaar geërgerd aan het acteerwerk van Naomi Watts. Verder zijn me heel veel kleine dingetjes opgevallen die gewoon niet klopten.
2/5*
The One Ring
Na in vrij korte tijd King Kong (1933), King Kong Versus Godzilla en King Kong Escapes gezien te hebben leek het me leuk om Peter Jacksons film er weer eens ter vergelijking bij te pakken. Ik had die immers al niet meer gezien sinds zijn bioscooprelease. Helaas blijkt nu dat het de slechtste film over de grote aap te zijn na die ene waar hij tegen Godzilla vecht. In mijn herinnering was deze versie zeker niet zo goed als het origineel, maar toch stond het me bij als wel een vermakelijke blockbuster. Daar blijft echter weinig van over.
Jacksons King Kong is bijna een aaneenschakeling van slechte keuzes. Ik vond de eerste keer al dat het allemaal veel te lang duurde. King Kong is in essentie een b-film, maar Jackson lijkt te denken dat hij materiaal zoals War and Peace in handen heeft. Het levert een enorm aantal zijlijnen op die nergens heen gaan en het geheel tot in het oneindige lijken uit te rekken. De film uit 1933 heeft er iets meer dan een half uur voor nodig om King Kong voor het eerst in beeld te brengen. De nieuwe versie heeft daar meer dan een uur voor nodig. De totale lengte is bijna het dubbele. Met een ietwat diepgaand en afwisselend script had dat kunnen werken, maar hier wordt de lengte bereikt door zoals gezegd een hele lading overbodige subplots en een overmatig gebruik van de slow motionknop die mij doen vermoeden dat Mel Gibson wellicht adviseur was in de film.
Irritant is ook Jacksons drang om alles te overdramatiseren. Bij iedere emotie moet uitgebreid stilgestaan worden, zodat er geen kans is dat de kijker er geen mist. Dus het wordt langzaam getoond hoe Ann Darrow haar eerste stap op het schip zet dat haar zal leiden naar Kong. En zo gaat het maar door. Nadrukkelijke zooms om kleine details in grote dingen te veranderen, acteurs die hun meeste zinnen uitspreken alsof ze iets wonderlijks vertellen, zelfs als dit niet het geval is, actiescènes die groter en groter worden totdat het bijna niet groter kan: Jacksons bombastische stijl schiet hier sterk uit zijn voegen. Alles wordt overgoten door muziek die de toon zo zwaar benadrukken dat zelfs de mensen voor wie de overdreven beelden niet duidelijk zijn alles meekrijgen. Ik werd moe van een bijna religieus koor bij ieder licht-dramatisch moment. Het ergste is nog wel dat we maar liefst twee dramatische afscheiden van Ann en Kong krijgen: als Kong door de chloroform in slaap valt en als hij sterft. Die laatste scène, op het Empire Statebuilding, lijkt werkelijk nooit te eindigen. Het ergste blijft voor mij die schaatsscène. Vond ik de eerste keer al en mijn mening is niet verandert. De keuze om de relatie tussen Kong en Ann wat meer uit te diepen bevalt me ook gewoon niet. Zoals ik al schreef bij de originele Kong: De versie uit 1933 is een film noir met een grote aap, de versie uit 2005 een melodrama met een grote aap. Ik weet waar mijn voorkeur ligt.
Nee, niet alles is slecht. De omgevingen zijn mooi ontworpen. Vooral dat alle rotsen bij de kust van Skull Island een schedelvorm hebben vind ik leuk. Kong zelf is ook een van de beste dingen die ooit uit CGI is voortgekomen. Sommige actiescènes zijn spannend. Adrien Brody is beter op zijn plaats dan ik me herinnerde. Watts is effectief zelfs ondanks dat bijna al haar shots in slow motion geschoten zijn. Het compenseert echter nauwelijks de constante irritaties die deze langdradige film brengt.
Ik verlaag naar 2*
sofripa
Prachtig in beeld gebracht door Jackson. Het oorspronkelijke verhaal is uitgebreid met de nodige fantasie. Effecten zijn top.
palaver
leuke film met veel spanning,
wel een beetje langdradig
en het begin is een beetje saai maar vanaf als ze op het eiland zijn, is het genieten
Thorak
Aardige film, maar het meest boeiende deel van de film vind ik juist het stuk totdat ze King Kong vinden. Vanaf het moment dat ze besluiten hem mee te nemen vond ik het niet veel meer.
Vandaar 'maar' 3.5*
GuyB
Beeld en geluid optimaal in de bios toen...
Eigenlijk een hele goede bioscoopfilm. Het begin is wat saai, maar vanaf ze bij de eilanden per boot aankomen komt het spannend. Ik weet niet hoe ze het precies gedaan hebben, maar King Kong kwam heel echt over. WATTS en de hele cast acteren goed in deze spannende, mooie verfilming van King Kong.
mnrk
Kong, the 8th wonder of the world
Deze versie van Peter Jackson is geweldig gemaakt.
Ik heb de extended versie gezien op Blu-ray
, dat de film erg lang is had ik persoonlijk geen moeite mee.
De gehele omgeving, setting en special effects zien er schitterend uit. Als ze aankomen bij Skull Island zie je echt de details zoals Peter Jackson ze ook bedoeld heeft. Ook King Kong ziet er indrukwekkend uit.
Het acteerwerk van Jack Black, Naomi Watts en Adrien Brody is dik in orde en dat aangevuld met de overige cast die ook prima is.
En wie laat er geen traantje op het einde van de film

King Kong Lives
1986

King Kong
1976

Binnenkort staat Peter Jacksons 'King Kong' op Netflix: 'Het einde zorgde dat ik het toch even moeilijk had'

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Deze waslijst aan goed beoordeelde titels verscheen 1 januari op Netflix

Deze titels voegt Netflix binnenkort toe aan het aanbod

Vozvrashchenie

The Gunfighter
Western, 1950

The Last Samurai
Historisch / Oorlog, 2003
new york cityscreenplayshow businessfilm bedrijfexotic islandmonsterinheemshuman animal relationshipschipgrote depressiegiant insectremakeprehistoric creatureking kongdinosaurusschepselkaijuprehistoric creatureempire state buildinggiant apewoman in periljaren 30giant gorilla king kong