• 9.373.983 stemmen

Geregisseerd door: John Madden

Met onder meer: Gwyneth Paltrow, Jake Gyllenhaal en Anthony Hopkins

Releasedatum: 10 november 2005

Plot Proof

"The biggest risk in life is not taking one."

De 25-jarige, geestelijk niet al te stabiele Catherine heeft zojuist haar vader Robert, een briljant wiskundige, begraven. De laatste jaren van zijn leven was Robert ernstig in de war, en Catherine heeft zichzelf weggecijferd om voor haar vader te zorgen. Haar goedbedoelende maar opdringerige zus wil dat Catherine bij haar intrekt, zodat Catherine onder haar leiding haar leven weer op kan pikken. Catherine heeft echter meer aan de steun van Hal, één van haar studenten. Wanneer Hal in de paperassen van Robert een briljante wiskundethesis ontdekt, beweert Catherine dat zij die geschreven heeft.

Catherine Llewellyn

Friend at Party

Theoretical Physicist

Band Vocalist

Trailer

Lijkt me niet helemaal verkeerd..

avatar van Mad

Mad

ik ben benieuwd! de trailer zag er goed uit! Even afwachten dus...

avatar van Jorick

Jorick

Ik ben ook erg benieuwd naar deze film. Hopkins!

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Mwah niks bijzonders hoor. Ik vond m een beetje rommelig en niet erg boeiend.

avatar van bebdn

bebdn

Hopkins is ok maar de overigens mooie film wordt gedragen door Paltrow, die als de emotioneel, onevenwichtig dochter een zeer mooie rol neerzet.

avatar van Drijntje

Drijntje

Ik vond het zeker wel een mooie film. Er werd mooi en ingetogen geacteerd, overtuigend ook. Maar na anderhalf uur kijken naar Gwyneth die kijkt alsof ze een dennenappel in haar rectum heeft, dacht ik ook wel eens: lightn up, girl! Het is niet bepaald een feel good movie....

avatar van RemyBl

RemyBl

Het acteerwerk van Hopkins en Paltrow is prima in ordeDe bijrollen zijn daarentegen erg eendimensionaal en het script is veel te simpel. Het probeert zo hard de tranen te trekken van zijn publiek dat het volkomen zijn doel voorbij schiet. Niet subtiel en te gezapig.

avatar van theresia

theresia

Je moet er voor open staan bij deze film. Sommige zouden hem goed vinden en andere vinden hem saai of zelfs slecht. Ik vind het een goeie film, neergezet door top acteerwerk.

avatar van qu1nt3n

qu1nt3n

booooring, als korte film van een minuut of 20 had het ook prima gekund dit verhaal.

avatar van paramount

paramount

zzzzzzzzz ....

avatar van Hannibal

Hannibal

Het is mij helemaal ontgaan dat deze allang in de bioscoop is geweest. Ik dacht laat ik eens kijken wanneer ik hem eindelijk kan zien, blijkt hij alweer uit de bios te zijn.

Dan maar twee maanden wachten op de DVD release...

Downloaddiscussie verwijderd, na al een eerdere waarschuwing. Mag je hier houden, niet bij de film zelf aub.

avatar van Diederik58

Diederik58

Simpel verhaal zonder verrassende wendingen. Trage ontwikkeling, moet ook wel anders is de film na 15 minuten afgelopen. Prima geacteerd. De flashbacks waren functioneel, maar niet erg duidelijk geplaatst.

Geen film die mij bij blijft.

avatar van Esteban

Esteban

Opvallend vlot wiskundedrama met uitstekende acteerprestaties en noemingswaardige soundtrack.

avatar van Houssin

Houssin

flut film meer is het ook niet

avatar van Margreet

Margreet

Aardige film. Het viel mij op dat de twee hoofdrolspelers (bijna) de gehele film dezelfde kleren dragen. Is dit om te voldoen aan een stereotiep beeld van wiskundigen? Zélfs wiskundigen trekken wel eens schone kleren aan hoor....

avatar van james_cameron

Ik denk dat ze dezelfde kleren dragen omdat de film zich grotendeels binnen 1 dag afspeelt. Hoe vaak verwissel jij van kleding binnen 1 dag? Redelijke film in ieder geval, goed gespeeld en gefilmd. Het verhaaltje is een beetje dun, maar gelukkig onderhoudend genoeg.

avatar van arie mes

arie mes

ben benieuwd

avatar van Julie

Julie

een speciale film

maar heel goed

vooral de acteerprestaties van gwyneth paltrow waren uitstekend

ik ga hem later nog eens herbezien

maar voorlopig geef ik hem een

avatar van Jorick

Jorick

Een goede film. Het verhaal stelt opzich weinig voor, maar de film moet het vooral hebben van de acteerprestaties. Met name Paltrow schittert. Voor de rest een mooie en interessante film.

avatar van patxxx

patxxx

jammer, deze film viel me tegen.

Paltrow heeft zo ongeveer de hele film zitten huilen of pruilen...

het verhaal is ook zeer mager, heb de film afgekeken omdat ik toch benieuwd was naar de 'uitslag'..

avatar van hessel

hessel

Mwa, redelijk filmpje alleen erg veel lange dialogen die niet altijd even betekenisvol waren. Je kon goed merken dat het een verfilmd theaterstuk was, door de lange dialogen en geringe aantal plekken waar het verhaal zich afspeelt. Acteer werk prima, maar je kan ook niet anders verwachten van deze cast.

2,5* voor het acteerwerk

avatar van dewulfda

dewulfda

mooie film vanwege de acteerprestaties en de dialogen.

4 sterren!

avatar van Mozzie

Mozzie

Ik vind het een langdradige film. Naar mijn idee is deze film mooi als je geraakt wordt door de emotie. Die ik helaas niet voelde. 2.5

avatar van arlas

arlas

het is inderdaad een lange film door de vele lange dialogen.

op zich is het wel een boeiend verhaal maar was het in boekvorm misschien beter tot zijn recht gekomen.

avatar van Reinbo

Niet onaardige, maar ook weinig boeiende vertelling. Krappe 3.

avatar van tevelenco

tevelenco

Saaie langdradige film.

Waar bijna niet door te komen was.

De film kon me geen moment boeien en het was zodoende nog een hele opgave hem uit te kijken.

avatar van *Loes*

*Loes*

Ik vond het een erg mooie film. Niet langdradig vond ik. Hij bleef me toch boeien.

4 ****

avatar van Dikkie Post

Dikkie Post

Absoluut geen slechte film maar wel een beetje aan de saaie kant, lekker voor een regenachtige zondagmiddag.

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Wat een saaie film er zit geen vaart in en als je hem achteraf na verteld kom je er pas achter dat er niks gebeurt in de film. Misschien was wat er na het einde van de film gebeurt nog wel interessanter dan wat er tijdens de film gebeurt.