Genre: Drama / Mystery
Geregisseerd door: John Madden
Met onder meer: Gwyneth Paltrow, Jake Gyllenhaal en Anthony Hopkins
Releasedatum: 10 november 2005
Plot Proof
"The biggest risk in life is not taking one."
De 25-jarige, geestelijk niet al te stabiele Catherine heeft zojuist haar vader Robert, een briljant wiskundige, begraven. De laatste jaren van zijn leven was Robert ernstig in de war, en Catherine heeft zichzelf weggecijferd om voor haar vader te zorgen. Haar goedbedoelende maar opdringerige zus wil dat Catherine bij haar intrekt, zodat Catherine onder haar leiding haar leven weer op kan pikken. Catherine heeft echter meer aan de steun van Hal, één van haar studenten. Wanneer Hal in de paperassen van Robert een briljante wiskundethesis ontdekt, beweert Catherine dat zij die geschreven heeft.
- Trailer (YouTube)
Friend at Party
Theoretical Physicist
Band Vocalist
Madecineman (moderator films)
Dat wiskunde saai was wist ik eigenlijk al wat mij betreft is het nu definitief bewezen door deze nogal saaie, rommelige en nietszeggende film
Enige leuke herinnering die ik ooit aan de wiskunde heb overgehouden was een date met een wiskundestudente. Vrees alleen wel dat het aangename veel meer te wijte was aan het tweede deel van dat samengestelde woord
Enfin... 2* lijkt me meer dan genoeg.
Spastrick
Moet zeggen dat ik dit een hele goede film vond.
Goed verhaal, Goede acteurs.
Daarom 4,5 *
WB
Geen meesterwerk, maar wel vermakelijk. Hopkins een 2e Einstein. Altijd een goed speler! Ook Palthrow speelt overtuigend. Kijkt allemaal lekker weg!
3,5 sterren
nightbreed
Mooie, gevoelige en bijzondere film met een origineel verhaal.
Het is een dramafilm maar de film kent ook zijn leuke momenten door de grappige (donkere) opmerkingen van Gwyneth Paltrow.
Het acteerniveau is erg hoog en Gwyneth Paltrow doet het naar mijn mening het beste, dat is een hele prestatie als je met Anthony Hopkins en Jake Gyllenhaal in 1 film speelt.
Ik vond de film dus verrassend goed, mede door het goed doordachte originele script, de perfecte regie en omdat ik me zo goed kon inleven in het karakter van Gwyneth Paltrow.
Ook niet onbelangrijk is dat dit geen cliche-film is.
Een aanrader voor iedereen die niet alleen van aktiefilms houdt.
Cijfer: 4,5
Rianneke_Dan
Ik vond er eerlijk gezegt niet veel aan.
De film heeft meerdere ontzettende saaie scene's waarbij ik echt moeite moest doen om niet in slaap te vallen.
Ook heb ik het gevoel dat de film totaal niet op gang kan komen, misschien ligt dat ook wel omdat het onderwerp mij niet echt lag.
Acteerwerk was wel aardig, en er zaten nog wel een paar scene's in die ontroerend waren, maar dat kon niet geheel bij mij overkomen.
missl
Wat heeft die Paltrow een pruillip zeg, ook wanneer ze gewoon normaal kijkt. het viel me tijdens deze film op en de hele looptijd van de film ben ik ermee bezig geweest want op een gegeven moment werd het zowaar irritant.
En over de film, niet echt bijzonder, wel,niet,wel,niet,wel, niet en dat de hele film lang.
Ik zou deze film echt een 1 geven wegens het gebrek aan humor, het pruillipje dus, de irritante zus, en dobbs die overal maar ineens in beeld komt rennen.
Maar Anthony Hopkins speelt erin mee en dat is sowieso 1,5 dus ik kom uit op 2,5
Theatertje
De verschijning van Anthony Hopkins maakt deze hele rotprent goed. 3 sterren.
TheRisingSun
Geen verkeerde film. Ik had na een behoorlijk aantal negatieve reacties gedacht dat het een nogal weinig interessante film zou zijn, die ook wat aan de saaie kant zou zijn. Maar het tegendeel is, wat mij betreft, waar!
Oké, veel enerverende dingen gebeuren er niet, maar mede doordat het acteerwerk van de vier hoofdrolspelers (Davis misschien wat minder, maar niet slecht) goed tot zeer goed is, is het geen probleem om met je gedachten erbij te blijven.
Misschien dat ze met het verhaal wel wat meer hadden kunnen doen, want uiteindelijk is het personage van Hopkins niet echt de belangrijkste in het verhaal, maar wordt gaandeweg Paltrow het personage waar het om draait.
Maar in zijn geheel is het echt geen verkeerde film. Een kalme drama film, die mij wel beviel.
3,5 ster
Mug
Goed drama dat geheel gedomineerd wordt door een acteer-masterclass van Gwyneth Paltrow, die eindelijk eens een rol krijgt waar ze iets mee kan. Vreemd (naar mijn mening) dat ze compleet genegeerd is door allerlei prijzenregens etc.
Grootste probleem van de film is het laatste kwartier van de film waar het compleet misgaat. En het personage van Paltrows zus dat zo aangedikt het tegenovergestelde is van Paltrow, dat enige 'bescheidenheid', dat de rest van de film uitstraalt, ver te zoeken is. Geforceerdheid zou ik het eerder willen noemen. Erg jammer.
Desalniettemin sleurt Paltrow je als kijker compleet mee in dit drama vol tranen die niet van de krokodil afkomstig zijn. Knap: 3,5*
xDenise
vreselijk saaie film.. ik heb het een ster gegeven, omdat ik Anthony Hopkins een geweldige acteur vindt. Saai verhaal, alles loopt door elkaar *1,0
E V
Het verhaal is een beetje saai, maar gwyneth paltrows acteren maakt wat goed.
Gerritj
Deze film was voor mij wat veel andere kijkers ook schreven.
Zeer goed verhaal en briljante acteurs. Maar ook af en toe saai en lange toch voor de leek obegrijpelijke dialogen over de zogenoemde "briljante thesis". Het is mij niet duidelijk geworden in de film of deze theorie ook werkelijk waarde heeft of fictie.
Captain Pervert
Te veel abstract geneuzel over wiskunde. Daarnaast ook nog eens slaapverwekkend. Er gebeurt bijna niets.
Hij is niet romantisch, niet grappig, niet spannend, geen ingenieus plot, geen meeslepende sfeer, ik snap niet waarom deze film gemaakt is. Kwinnet Paltro speelt een goed Forrest Gump typetje, maar waar Hanks een aimabel personage neerzette, is die Catherine een irritant mens dat alleen maar loopt te zeiken.
RRT
Mooie film, met goede rol van Palthrow. Verhaal is zeker niet standaard, en film bevat ook zeker wel humor, door het karakter van Catherine. Boeide mij zeer!
Blokland
Een beetje slaapverwekkend. Hebben de makers van deze film ooit van een spanningsboog gehoord? Bovendien is de film ernstig miscast. Paltrow is nog wel te pruimen maar in de rol die nu door Gyllenhaal wordt gespeeld had ik graag b.v. Jesse Eisenberg gezien (die een wat overtuigende wiskunde-nerd had neergezet). Bovendien zet Hopkins weer zijn gebruikelijke post-Hanbibal saaie academicus neer. Al met al, geen aanrader.
too-sweet
Sommige films hoeven niet spannend te zijn om een mooi verhaal weg te zetten. Een mooi origineel verhaal met prima acteerwerk.
3.5* zeker verdiend
filmlover
Erg mooie film!!! Prachtig scenario, goeie acteerprestaties en een knappe Jake! Wat wil een mens nog meer...
Tarkus
Puike film, met uitstekende acteerprestaties, waarbij Anthony Hopkins zoals steeds er met kop en schouders bovenuit steekt, hoewel hij hier niet zo'n grote rol heeft.
Ook Gwyneth Paltrow heeft me zeer aangenaam verrast, ik heb haar al slechter weten presteren.
Ik heb me, ondanks het wiskundige gegeven die de film overheerst, toch geen seconde verveeld.
roozblooz
Saaie film, ik ben middenin de film in slaap gevallen =P
En ik snap die grap niet als die band optreedt
Dat liedje dat "I" heet en dan spelen ze niets.
Kan iemand dat uitleggen?
Cheese
Saaie film, ik ben middenin de film in slaap gevallen =P
En ik snap die grap niet als die band optreedt
Dat liedje dat "I" heet en dan spelen ze niets.
Kan iemand dat uitleggen?
Prima filmpje, vooral goed acteerwerk.
notorious_kim
Wow, dit was een heel andere film dan dat ik verwacht had.
De film heeft een zeer goed verhaal, die eigenlijk nergens afzwakt. Je krijgt de hele tijd afwisseling tussen huidige beelden en beelden uit het verleden, waardoor je de film veel actiever gaat aanvoelen. De hele tijd zit je mee te redeneren van zou ze het geschreven hebben of niet?
Dit is de eerste film waarin in Gwyneth Paltrow ten volle kan appreciëren, ik geloofde haar echt in haar rol, ze bracht het zo overtuigend neer. Anthony Hopkins verdient ook een eervolle vermelding, maar ik heb nog nooit een film gezien waarin hij zijn rol niet schitterend neerzet.
Mooie inbeeldzetting, laat je echt de sfeer van het verhaal aanvoelen. Maar 't is wat ruw aan de kanten. Ik vind dat hij een beetje met de zelfde inbeeldzetting blijft zitten, shakespear in love en captain pirelli's mandolin hadden dezelfde sfeer.
De film overtuigd je volledig en sleept je gewoon mee, bij het einde heb je dan ook het gevoel dat je echt bij de film betrokken was. Het is geen film die ik misschien nog eens ga herbekijken, maar het is een aanrader! Zeker voor iedereen die van een goed drama houden, of voor mensen die graag wiskunde doen :-p.
brabusRUS
Volledig mee eens. Hopkins acteerde goed in deze film. Maar in welke film niet?
Jeauhan
Tja, een beetje nietszeggend allemaal. Verhaal niet al te boeiend en wanneer blijkt dat Catherine het bewijsstuk werkelijk heeft geschreven.
Paltrow is glansrijk in haar rol. Hopkins, Gyllenhaal en Hope Davis spelen nogal vlak.
De 'grap' met de band die het nummer i speelt is leuk, maar alleen voor degenen die weten dat het voor imaginaire eenheid staat en ook weten wat dat dan betekent.
Wat betreft geestelijke stoornissen en wetenschap prefereer ik toch A Beautiful Mind.
b00ts
De 'grap' kan iedereen begrijpen omdat dat eerder in de film al werd uitgelegd Jeauhan.
Prima film. De rol van Hope Davis vond ik wat overdreven. Van mij had ze al veel eerder een schop onder de k*nt gekregen.
Jeauhan
trebremmit
Mooie en originele film met een uitstekende Hopkins en Paltrow.
soom
Met rekenen heb ik niets, dus ook met wiskunde heb ik geen vriendschap. Net als met sport overigens. Ik weet niet (wel erg makkelijk natuurlijk) of het te maken heeft met het feit dat ik een handicap heb, maar ik houd gewoon totaal niet van rekenen en al die cijfers. Ik heb er ruzie mee, heel erg ruzie zelfs. Als ik in de winkel sta, en ik moet gaan uitrekenen of ik wel genoeg terug heb gekregen van de kassamedewerker (m/v), dan moet ik echt als het ware de teruggekregen munten op de grond leggen, en tellen wat het bedrag is. wat ik had moeten terugkrijgen. Nu doe je dat als enigszins nadenkend mens niet, want je geld wordt onder je neus weggekaapt. Maar ik heb er gewoon moeite mee.
Niet dat dit relevant is voor de film uiteraard. Maar voor ik de film begon te kijken, had ik de achterkant gelezen. En ik las het woord wiskunde, en ik schoot eigenlijk meteen in de stress. Ik zag de formules al voor m'n ogen draaien. Ik heb er ook 3 keer over getwijfeld (ja, uitgezet, een andere keer weer opgezet, weer uitgezet, en na de 3e keer dit zo gedaan te hebben, besloot ik hem toch maar eens te gaan kijken).
Werd best overvallen. Door Gwyneth, als altijd, door Donnie.. oh nee, Jake, Anthony Hopkins die Gwyneth zeer goed laat uitkomen, en een beetje een zeurderige Hope Davis.
Niet briljant, niet geniaal, en zeker niet al teveel wiskundige formules waarmee ik om m'n oren geslagen werd. Aardig, niet geniaal, toch een boeiende film.
Zizzo
op tv gezien vanavond, vond het niet zo een boeiende film. om eerlijk te zijn... behoorlijk saai, en een ongeloofelijk droog en saai einde, viel tegen.
Mars4i
Goede film met goede cast. En naar mijn mening helemaal niet saai. Maar smaken verschillen.
Vooral Paltrow vond ik sterk acteren. Ik vond het zeer overtuigend hoe ze speelde dat ze aan zich zelf begon te twijfelen. Zelfs aan het einde weet je niet of ze nu wel of niet haar vader achterna gaat. Hopkins vond ik iets minder. Je had niet echt het idee dat hij gek was pas toen Catherine samen met hem zijn briljante nieuwe ontdekking door ging spreken (iets van x is het aantal koude maanden
Blijkt dat die echt gek is . Gyllenhaal stijgt ook weer een plekje op de ladder met favoriete acteurs.
TragieStar.*
Proof
Op het begin van de film dacht ik, oh dit word wel een leuke film om naar te kijken. Maar dat was het een beetje.
Het verhaal snapte ik al niet zo heel goed.
De cast was prima vooral Paltrow speelde heel goed. Alleen werd ik soms wel een beetje gek van haar als personage. Net zoals haar zus. Jake Gyllenhaal speelde niet heel goed maar toch leuk om naar te kijken, hij had echt een lief gezichtje. Hopkins vond ik ook iets minder. Heb betere films van hem gezien.
Maarjaa het einde vond ik ook raar het stopte opeens. Ik dacht die gaat nog wel even door maar nee. Dat komt vast omdat ik het verhaal niet zo heel goed begreep. Het intresseerde me ook niet zoveel. Maar toch leuk dat ik hem gezien heb. Gaa het zeker niet vaker kijken.
2,5 * voor de cast en voor toch nog wel leuke momenten in de film.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Transamerica
Drama / Roadmovie, 2005

An Angel at My Table
Biografie / Drama, 1990
alcoholseksmathematicianparanoiadementiaproof notebookmathematicspolitiecampusfeestjeliefderouwleerlinguniversiteitdrugsziektegeestesziektewetenschappaper disturbedcomplicationscollision death of a loved one