Genre: Oorlog / Drama
Met onder meer: Robert De Niro, John Cazale en John Savage
Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch
Releasedatum: 5 april 1979
Bekijk via Videoland
Vrijdag 6 maart in één bioscoop (Oss)
Plot The Deer Hunter
Michael, Steven en Nick zijn drie jonge fabrieksarbeiders uit Pennsylvania die opgeroepen worden om in Vietnam te vechten. Voor ze gaan, trouwt Steven de zwangere Angela en hun huwelijksfeest is gelijk ook het afscheidsfeest van de drie jongens. Na een tijdje in de oorlog gevochten te hebben, vallen de vrienden in de handen van de Vietcong en worden ze gevangen genomen in een kamp waar ze gedwongen worden om Russisch roulette te spelen tegen elkaar.
Michael Vronsky
Julien
Bridesmaid
Linda's Father
congo
Dat bedoel ik. Bij zo'n prachtige film let ik niet zozeer op zulke details.
anne65998
zeker een goeie film ik ging hem gisteren voor kijken.
Wilde de film al erg lang zien, en vond het ook echt een topper
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Ik vond het een hele goede film, vooral erg sterke acteerprestaties en goede character development - het script was dan ook erg goed. Een probleem wat ik wel had was dat er ook zeker dingen waren die gecut hadden kunnen worden. Het eerste uur van de film vond ik simpelweg te lang. Sommige shots lieten bijvoorbeeld alleen zien hoe mensen aan het dansen waren. Natuurlijk snap ik dat er een paar shots tussenzitten om de sfeer neer te zetten, maar af en toe ging het ook wel erg ver. Wel een erg mooie boodschap over wat oorlog met vriendschap kan doen. De laatste scène vond ik ongelooflijk sterk. Ze laten simpelweg zienj hoe erg de personages zitten met Nick's dood door ze slechts koffie te laten zetten en een omeletje te laten bakken. Sterke regie en sterk schrijfwerk hier! Ook dat ze daarna God Bless America gaan zingen is een briljante keuze. Toch houdt ik het op een dikke 3,5 sterren vanwege een te uitgebreid eerste uur, waarin naar mijn mening het tempo te laag lag en er te weinig confict in zat.
Tarkus
Voor mij is dit een redelijke film, echter geen topper.
Oscarwinnaar deze film, maar toch niet verdiend als je het mij vraagt.
Een prima cast, daar niet van, maar de film is traag en saai, en vooral in het eerste uur dan.
Veel overbodige scènes die weinig of niets tot het verhaal dienen.
Wel blijven de scènes met de Russische roulette bijzonder goed, daarom ook dat ik Christopher Walken zo goed vind in deze film, meer nog dan Robert De Niro.
Maar in zijn geheel kan deze, te lange, film me niet echt overtuigen.
AC1
Wow, vroeger een topper maar nu kan ik met moeite 3 sterren geven. Het sociale portret, het trouwfeest en het jagen in de bergen (Cazale vraagt aan De Niro of hij zijn extra paar schoenen mag lenen) zijn eigenlijk nog het eerlijkste en beste van de hele film. Nooit gedacht dat het mij zou overkomen maar die hele 'Russische Roulette' affaire kon ik niet meer serieus nemen. Voor de rest is de film zo subtiel als Year Of The Dragon.
congo
Wat valt er niet serieus te nemen aan de scenes van het Russisch Roulette? Ik vind overigens deze film alles behalve echt subtiel.
coño
Het einde vond ik ook heel aangrijpend tot ze het volkslied van de VSA begonnen te zingen. Dat vond ik eerder belachelijk. Voor de rest zit de film prima in elkaar. Ik denk wel dat ik een scene gemist heb of zo, want het ene moment zie ik die mannen vechten in het veld en het andere moment zitten ze in een kooi Russische roulette te spelen...
Nee, integendeel! Sowieso zijn de hoofdrolspelers van Poolse afkomst en niet van Amerikaans. Ze zingen het vanwege het verlies dat ze hebben geleden bijv. Nick's dood of het feit dat de karakters die de oorlog hebben overleefd nooit meer op dezelfde manier verder kunnen leven zoals ze dat voor hun dienst in de oorlog deden.
Insignificance
One shot is what it's all about. A deer's gotta be taken with one shot. Small town America, een enorme staalfabriek, noeste arbeiders, een gezellige kroeg en het nodige natuurschoon. Ruim voldoende om de banden en de vriendschap voor te stellen. Veel van de trouwerij komt op mij dan ook overbodig over. Het had kunnen volstaan met niet veel meer aandacht dan die de laatste bijeenkomst krijgt.
De connectie tussen de twee was ook dan wel duidelijk. Tweede wat opvalt is de abrupte overgang naar de oorlog. De befaamde Russische Roulette scène is er hoe dan ook eentje die blijft hangen en het contrast is op deze manier natuurlijk erg groot. Zonder gedegen opbouw mist het voor mijn gevoel toch wat aan impact en de manier waarop het hier en daar terugkeert in de film, helpt ook niet echt.
Dat neemt niet weg dat Michael's ene schot en de willekeur die daar later bij komt kijken een sterk gegeven blijft. Als portret van wat oorlog doet met een kleine gemeenschap is het door z'n beheerste en oprechte drama ook zonder meer geslaagd. Grootste manco blijft echter dat de flow en pacing van de film nooit helemaal lekker zitten, waarmee er gaandeweg toch wat slagkracht verloren gaat.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Ik besef wel dat ze het niet uit blijdschap zingen, maar ik had niet het gevoel dat ze Nick aan het eren waren.
Insignificance
Je kunt je afvragen of dat (alleen) de bedoeling was van die scène..
Volgens mij hebben ze een Russische achtergrond.
Meneer Bungel
Volgens mij hebben ze een Russische achtergrond.
Insignificance
Nog een kleine zoektocht om het helemaal te laten kloppen. Het zou gaan om deze jongens. Althans, als ik dit mag geloven:
Rusyn-American life has been depicted in the award-winning film about the war in Vietnam, The Deerhunter (1978); several of its leading characters are of Rusyn (described as Russian) background, and it contains a wedding scene in an Orthodox church founded by Rusyn immigrants.
Zo leer je nog eens wat.
Uzza_Sparta
....Snap niet dat je dat zingen van "God Bless America" belachelijk vind. Ze zingen het dan ook absoluut niet uit geluk of blijdschap....
was ironisch bedoeld
Gruffalo
Ik vind het zelf erg jammer dat de rol van Steven niet veel in beeld kwam. Vergeleken met Robert De Niro en Christopher Walken had John Savage een kleinere rol en werd zij karakter minder uitgewerkt. Alsof de vriendschap tussen Micheal en Nick belangrijker was, en dat zou natuurlijk mogelijk zijn, maar ik geef hier niet de voorkeur aan aangezien ze met zijn drieën in hel belandden.
Zandadder
Velen kraken het "trage" eerste uur af , maar juist de karakters komen hier zelf, als wel hun onderlinge vriendschap goed naar voren.
Idem met de bruiloft, omdat ieder die op zijn manier in gaat, en daar genoeg gebeurt. Al zijn het maar details.
Bijvoorbeeld het morsen van Angela, wat symbolisch is voor het vervolg, de verbitterd veteraan, waarbij Michael er later net zo plechtig bij zal lopen.
Maar ook Linda's gevoelens t.o.v. Michael en Nick. Subtiel weergeven.
Een van de meest memorabele scénes van de film vond ik juist, nadat ze op jacht zijn geweest, in de kroeg als John piano speelt, ze elkaar aankijken en weten dat het misschien wel de laatste keer is geweest dat ze op die manier zijn gaan jagen, op de manier en omgeving waar ze zoveel van houden. De daar bijhorende pianomuziek maakt het af.
Vooral Nick straalt dit erg uit.
De scénes in Vietnam zijn superbe. Het acteerwerk van De Niro, Walken en Cazale in die circa 25 minuten, is denk ik het beste wat ik ooit heb gezien.
Vanmiddag zag ik The Deer Hunter denk ik voor de 7e of 8e keer, maar nog nooit lette ik zoveel op de details.
Toen ik 13 was zag ik de film voor het eerst, en had een heel grote impact op me.
Vandaag de dag nog steeds. De nasleep van de oorlog. Hoe Nick nog verward van de nasleep wordt verleidt tot Russisch Roulette, Michael die bij terugkomst niet meer de oude is en de blijvende onzekerheid over Nick, waar al met al, het contrast met het eerste uur enorm is.
Daarom vind ik het eerste uur ook helemaal niet te lang. Was dat in een half uur gepropt, dan was het zeker niet zo sterk overgekomen.
Zie je de film voor de 2e of 3e keer, de allereerste beelden van de film, elke muziekfragment, zowel het I Can't Take My Eyes Of You, de Deer Hunter Theme en de pianomuziek in de bar.... het zal nog meer indruk op je maken.
yesplease
Aan Zandadder's reactie wil ik nog toevoegen: het is bovendien een waagstuk om een film als deze in Hollywood te maken, al was het maar door de lengte van de film en de lange stukken waarin weinig aktie voorkomt.
Madecineman (moderator films)
Mwah, dat gebeurde in de 'seventies' wel vaker. Het Hollywood van toen is niet dat van nu.
Loepsaal
Ze hadden in het bos moeten blijven.
Fredo heeft 'nam overleefd.
zonder schoenen.
Madecineman (moderator films)
Jammer genoeg heeft hij in het echte leven de film nooit meer af gezien; botkanker einde verhaal op 42 jarige leeftijd...
Zandadder
Ik lees het net terug op IMDB. Heel vervelend!
Hij speelde ook goed in The Godfather-trilogie en Dog Day Afternoon.
Ik verwarde de namen van Savage en Cazale in m'n stukje.
yorgos.dalman
Wat betreft Cazale: vergeet Coppola's The Conversation niet!
Loepsaal
Cazale's laatste scene dus, met zonder schoenen.
Geen toeval.
Celluloid heroes gaan nooit echt dood.
Alleen de schoenruzie doet er nog toe, naar de hel met 'nam.
ThomasVV
Knappe beelden en knappe cast, maar niet echt mijn film... Doet er alles voor om subtiel te lijken, maar slaagt er hoegenaamd niet in dat ook te zijn...
woutorrmusic
http://www.facebook.com/TheDeerHunterMovie en vervolgens de post van 21 December. Voor de mensen zonder Facebook (begin er trouwens ook niet aan): 'The slapping in the Russian roulette scene was 100% authentic. Naturally, the actors grew very agitated by this, which added to the realism of the scene.
anva69
Voor mij is dit een redelijke film, echter geen topper.
Oscarwinnaar deze film, maar toch niet verdiend als je het mij vraagt.
Veel overbodige scènes die weinig of niets tot het verhaal dienen.
Maar in zijn geheel kan deze, te lange, film me niet echt overtuigen.
Volledig mee ens!!!
93.9
Prima film. Blijf het zeggen: jammer dat ze ze niet meer zo kunnen maken in Amerika.
De Hollywood film van nu is vaak leeg, oppervlakkig en vol geldbejag.
ThomasVV
yorgos.dalman

Vijfvoudig Oscarwinnaar 'The Deer Hunter' van Michael Cimino maandag te zien op televisie
Iconische Vietnamoorlogfilm 'The Deer Hunter' met Robert de Niro vanavond op televisie

De vijf best beoordeelde Vietnamoorlog-films uit de geschiedenis

Tijd genoeg: deze lange films zijn hun duur meer dan waard

The Godfather: Part II

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
zelfmoordvietnam veteraanpost-traumatische stress-stoornispennsylvania, usakleine stadvietnamsaigonfeestjevriendenrussian rouletteontsnappenbruiloftdeer huntingsteel worker anti warrevolverdrunkennessviet cong romantic trianglegraphic violenceprisoner of war campslavic american