• 9.379.193 stemmen

Sin City (2005)

Actie / Misdaad | 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino

Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot Sin City

"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."

Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.

Det. John Hartigan

Senator Roark

Roark Jr./The Yellow Bastard

avatar van neal

neal

zou Bruce Willis er nog veel geld voor krijgen, vogens mij heb ik hem maar 5 min gezien

en voor de rest van de film vond ik hem te vaag om hem leuk te vinden

film

0.5

Werwolf

Klopt, je kan beter makkelijke wegkijk films kijken zoals Euro-trip en er 4,5 sterren voor geven...

avatar van helleke

helleke

Ik heb em bekeken en na een half uur afgelegd.

Daarna nog eens een poging gedaan om hem verder te bekijken maar na 10 minuten heb ik het definitief voor bekeken gehouden.

Tis misschien gewoon mijn genre niet van film.

Daarom 1,5 sterren

avatar van KrisV

KrisV

Als je niet de helft van de film bekeken hebt, moet je ook niet stemmen

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

Wat een heerlijke film, misschien komt het omdat ik van oudsher een echte marvel comic liefhebber ben en de film in deze stijl is gefilmd. Heerlijk drie verhalen in een film, bruce willis speeld echt een glansrol en laat hier zien dat hij wel degelijk een erg goed acteur is.

Flipman

Hè?! Oké, het is een StripverFilming, maar toch echt níet in de stijl van Marvel Comics, als je 't mij vraagt!

avatar van Moviemani@

Moviemani@

Wow, één van de beste films die ik onlangs gezien heb. Eens iets totaal anders dan die voorgekauwde massa producties. De sfeer, het geweld, de personages. Kon niet lang genoeg duren, laat deel twee maar komen.

avatar van mr_noname

avatar van koreaan

koreaan

mr_noname schreef:

Voor de 2de keer gezien en moet zeggen dat hij mooi blijft!! 2.5*

Is 2,5 ster dan niet wat aan de lage kant als je Sin City goed vind?

Werwolf

Kijk hem anders een 3e keer, en gooi er anderhalfje bij!

avatar van Tarkus

Tarkus

Dit is echt iets uniek. En het zwart-wit gegeven past echt voor deze film. Ik denk dat, wanneer hij in kleur was gedraaid, helemaal niet het beoogde effect zou hebben gehad. En het vele bloed, dat dus wel in zijn juiste kleur is, komt dan wel als overdreven over. Maar dat maakt het net zo goed. Zou een 5 verdiend hebben, maar is soms een beetje verwarrend in het verhaal. Maar al bij al toch zeer het bekijken waard.

avatar van metaledje

metaledje

je moet er echt van houden,maar ik vond dit echt een onwijs gave film de rare manier van dat beetje zwartgallige humor erin vind ik echt geweldig!!heb echt genoten van deze film.. 4 stars

Flipman

Ik dacht dat Mr Noname misschien twee keer een vijf bedoelde, maar nee.

avatar van ikbenlieke

ikbenlieke

Prachtige ode aan film noir.. Dat er tòch iets fantastisch origineels uit de Hollywood kast kan komen

Flipman

Origineel, origineel.... Het is op een serie Strips gebaseerd, hè ?

avatar van Aram

Aram

De meest geslaagde verfilming van een strip ooit.

Werwolf

Manier waarop het gefilmd is, is wel origineel.. (zwart/wit & enkele aspecten gekleurd..

Flipman

Ja, is zo, jammer dat dat niet in alle Stripverhalen zo is, in "The Hard Goodbye" en "The big Fat Kill" is dat namelijk niet zo. In de Strips daarvan dus.

Werwolf

That Yellow Basterd wel dus?

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Werwolf schreef:

That Yellow Basterd wel dus?

Ja!

Werwolf

Haha, kijk meteen overtuigd!

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Goodfella_90 schreef:

Weet iemand misschien of dit een 1-of-2-disc uitvoering is?

Even aan de mensen die deze ook willen bestellen: ik heb hem inmiddels en het is geen SE, maar een 1-disc versie. Wel zit er een erg mooi stevig hoesje om de dvd-hoes heen.

avatar van The Jesus

The Jesus

Volgens mij is dit gewoon echt een film die je of geweldig vindt of je hebt er gewoon helemaal niks mee. De eerste keer dat ik hem zag was ik meteen onder de indruk. Met de meeste films heb ik dat niet zo.

De combinatie van humor, actie en de hele stijl van de film maken het voor mij een van mijn favoriete films.

avatar van soom

soom

Geweldadigheid ten top.

Ik zou deze zelf nooit hebben uitgekozen om te kijken.

De acteurs zijn echter uitermate goed gekozen!

Brittany Murphy, Alexis Bledel, Bruce Willis, Josh Hartnett, en Elijah Wood! Ze spelen hun rollen zeker weten goed.

Ik vind het echt een heel erg mooi uitgewerkte film, ondanks dat het eigenlijk helemaal niet zo mijn genre is. Er zitten wel wat humoristische kanten aan, waardoor het niet een standaard schiet-filmpje is.

Sin City is ook niet echt een schiet-film, maar wel een erg geschikte film om te kijken voor het slapen.

Ik hou er gewoon echt helemaal niet van, dat is mijn probleem. Maar toch wil ik films als deze kijken....

Maar Sin City overtreft mijn stoutste verwachtingen. Het is een geniale film!!!!!!!

Briljante scenes en een heerlijk goed einde.

avatar van Hannibal

Hannibal

Moeilijk om deze film een cijfer te geven. Ik wist dat mij iets aparts te wachten stond, maar zo had ik het ook niet echt verwacht. Ik begon gisteravond aan de film met enige tegenzin, met name door de aanwezigheid van Bruce Willis, een acteur die mij nog nooit heeft weten te boeien. Nu was ik in deze film nogal overdonderd door de prachtige shots, en viel het mij niet eens op dat ik naar een film met Bruce Willis zat te kijken. Dat is alvast een groot pluspunt voor de film.

Ik was nogal verbaasd over de rol van Elijah Wood als krankzinnige kannibaal. Van dat jochie met die zielige honde-oogjes verwacht je zulke nare dingen niet. Daarom had hij waarschijnlijk een brilletje op. Verbaasd wel, maar ik vond het wel een hele leuke rol.

Dé held van dit verhaal is natuurlijk Mickey Rourke, wat een geweldig grappig personage is dit! Ik was wel benieuwd wat hij nou precies met Rutger Hauer heeft gedaan.

Van het verhaal met Clive Owen heb ik een gevoel dat het nog niet echt afgemaakt is, maar dat kan natuurlijk aan mij liggen. Ik had verwacht dat Willis als politie-agent de oorlog met Owen en zijn prachtige vrouwtjes zou gaan voeren. (Ik ken de strips dan ook niet, dus ik wist niet wat ik kon verwachten).

Het is een vrij gewelddadige film, maar het wordt op zo'n leuke en absurde manier weegegeven dat het niet schokkend is. Die bebloede kop van Rourke vol pleisters is gewoon hilarisch. Dat zo'n beer van een vent überhaupt zijn wonden verzorgd met pleistertjes is grappig.

Ik heb hem gisteravond vrij laat gezien, en meestal gaat er bij mij rond die tijd wel af en toe een oogje dicht, maar deze film heeft mij echt goed wakker gehouden. Dit is volgens mij echt een love-it-or-hate-it film, en ik kan deze film dan ook geen geen 3* geven, dat is een veels te gemiddeld cijfer. Ik ga voorlopig voor 4*.
Mocht ik hem ooit herzien komt er misschien wel iets bij, maar lager ga ik niet.

avatar van Wouter

Er bestaat een langere cut. Iemand hier al iets over gehoord? Is ie goed/beter/slechter?

avatar van as

as

avatar van Wouter

Weet ik, maar heeft iemand al recensies gevonden?

"The Bottom Line

Fans of this gritty uber-noir finally have the DVD that should've been released the first time around to add to their collections. While the extras are very good and the book is a treat, the fact that the advertised "23 added minutes" are mostly credits dampens the joy a bit. Impatient viewers who bought the first one will want certainly want to double-dip this one, but are warned to temper their expectations about the extended stories."