Sin City (2005)
Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')
Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino
Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis
Releasedatum: 2 juni 2005
Plot Sin City
"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."
Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.
Det. John Hartigan
Bob
Senator Roark
Roark Jr./The Yellow Bastard
Goodfella_90
Weet iemand misschien of dit een 1-of-2-disc uitvoering is?
braambes
Op de afbeelding afgaande zou ik toch zeggen twee, maar er onder staat dat de afbeelding kan afwijken van het echte product dus ja
INCTRL
Als je er ECHT geen genoeg van kan krijgen kan je beter ff wachten totdat deze versie uit is:
Pieter Montana
Ik heb gewoon de Limited boxset gekocht uit Engeland.Daar kreeg je de 3 boeken erbij voor een vriendelijke prijs
Goodfella_90
Denk je als er 2 discs in zitten dat de film 2x zo lang duurt ofzo?
Wat een belachelijke opmerking zeg..
Fangs (crew films)
Weet iemand misschien of dit een 1-of-2-disc uitvoering is?
voor 14,99 euro krijg je geen nieuwe 2DVD release
er staat op de dvd zelf ook geen '2DVD' of 'Special Edition 2DVD' of zoiets
dus dit lijkt me de 1-disc uitvoering
Flipman
Duurt de film gelijk 21 minuutjes langer.
Waaaah, cool! Al enig idee wanneer die uitkomt?! Die wil ik hebben, zeker weten!
Fangs (crew films)
voor 14,99 euro krijg je geen nieuwe 2DVD release
er staat op de dvd zelf ook geen '2DVD' of 'Special Edition 2DVD' of zoiets
dus dit lijkt me de 1-disc uitvoering
het is de Limited Edition 1-disc release
Goodfella_90
Hé verrek, jij komt uit Siddeburen. Ik ook, en dat in zo'n klein plaatsje.
Bedankt voor die link trouwens. Ik wacht nu toch maar even op een SE.
feanaro surion
Nu je het toch verklapt heb kan je het ook best zichtbaar maken
Werwolf
Denk je als er 2 discs in zitten dat de film 2x zo lang duurt ofzo?

Dit maakt mij blij!!!
Nee, ik ben normaal niet zo'n extra's fan, maar ik ben benieuwd wat er op de 2-disc allemaal staat. Vooral omdat dit verhaal oorspronkelijk een comic was. Net als bij Spider-man zie je daar bij de 2nd disc allerlei marvel illustraties etc. Dus hoop dat het hier ook het geval is.
INCTRL
Hier staat wat je allemaal kan verwachten in en op die extended recut special edition:
En ja wervolf die Marvel illustraties kan je analoog bewonderen in een stripboek wat ze er gratis bij doen.
Complete Sin City Graphic Novel - The Hard Goodbye ($17 retail value)
INCTRL
De uncut editie ligt echt niet voor je klaar grapjas. Die editie die jij gaat halen lag al 3 maanden geleden voor me klaar.
Hanne
Ik vond dit meer een komedie/actie/misdaad...
Ik heb vaak moeten lachen!!!
hij krijgt van mij 4 **
Werwolf
Het kwam idd ook humor bij kijken ja. Maar dat is toch vaak het geval. Dat maakt een film voor mij dan meestal toch beter. Om tussen de bedrijven door toch even de humor erdoor te zien. Maar toch geen actiekomedie zoals snatch...
otherfool
Teleurstellende stijlfilm zonder verhaal of gevoel voor humor maar wel met dodelijk saaie voice-overs en een overdosis testosteron. Met het acteerwerk zit het wel goed (op Bledel na), maar Sin City is toch vooral een leeg omhulsel.
2*.
mustbemootje
Als je van comics houdt, maar ook van fotografie bijvoorbeeld is dit een juweeltje voor je ogen!De film bestaat uit een aantal korte verhalen die je lange tijd niet met elkaar kunt rijmen.
NB: de film is geheel in zwart-wit, maar zwart-wit als nooit tevoren: mét animatie-effecten. Mooie composities, die natuurlijk gebaseerd zijn op de strip. Mooi licht, mooie sfeer.
En bovenal: wat hebben ze die acteurs (bijv Bruce Willis) toegetakeld!! GEWELDIG digitaal bewerkt!!
Ik ben er zelf helemaal wild van, evenals een aantal anderen die ik ken. Maar ook mensen die het he-le-maal niks vinden blijkbaar.
Een kwestie van smaak dus.

Sin City: A Dame to Kill For
2014

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy is 25 november op televisie

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy morgenavond (24 december) op televisie

Keiharde actiefilm 'Sin City' met sterrencast vanavond (21 juni) op televisie

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

American Beauty
Drama, 1999
dystopiegebaseerd op stripheld captivebased on graphic novelmysterious killerdoing the right thingsilhouette neo-noirshort stories