• 9.380.080 stemmen

Sin City (2005)

Actie / Misdaad | 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino

Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot Sin City

"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."

Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.

Det. John Hartigan

Senator Roark

Roark Jr./The Yellow Bastard

avatar van Snufkin

Snufkin

Echt heerlijk hoe de stripachtergrond naar voren komt. Het is af en toe net of je naar een tekenfilm zit te kijken. Met die bultspringende auto's en mensen die alle kanten op vliegen. Een lust voor het oog.

avatar van ambijans

ambijans

Niet enkel een indrukwekkende cast, maar ook een comic zoals een comic in beeld moet worden gebracht: afwisseling van kleur en zwart-wit is écht fantastisch, had niet gedacht dat ik 'm zo goed zou vinden toen ik 'm op dvd kocht, maar ben wel ineens liefhebber geworden van het genre. Niet voor niets in de meeste top 10 jaarlijstjes van 2005 aan te treffen! **** 1/2

avatar van goldberg

goldberg

IK VOND HET HELEMAAL NIKS .zoveel top akteurs en zo een verwarrende film en vooral die kleuren nee niet mijn film .

Stephan

Aardige karikaturen allemaal. De stijl en de SFX geven enkel weinig ruimte om je geheel te identificeren. Dat is voor mij een gemis. Neemt niet weg dat de sfeer en cameravoering uitstekend is. Maar de beste film van 2005??? Give me a break.

avatar van mister blonde

mister blonde

Stephan schreef:

De stijl en de SFX geven enkel weinig ruimte om je geheel te identificeren.

mister blonde schreef:

Ja. Zelfs aan die.

mister blonde schreef:

jij wilt je identificeren aan bizarre stripfiguren?
Ik zou toch geen nee zeggen tegen een dagje Dwight zijn.

Stephan

Doe maar niet die dag die ze verfilmd hebben... weinig pussy en veel ellende..

avatar van Elendill

Elendill

Ik weet dat het een 'hele' film is onder jullie... maar ik zat deze film echt te kijken van.... tjaa..... waneer komt er nou is iets moois... ik ben wel teleurgesteld... maarja... niet mijn film.. sorry

2.5

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Geweldige film, je ziet zo dat het een stripverfilming is.

Geloofwaardig acteerwerk en totaal spannend.

avatar van Purmerend

Purmerend

Een hele aparte film, met veel vrouwelijk schoon. Alleen vond ik sommige dialogen te snel gaan, waardoor niet alles goed over komt.

avatar van Tom Savini

Tom Savini

Eén van de beste films van 2005!

avatar van Werwolf

Werwolf

Zelfs verkozen tot DE beste film van 2005!

avatar van ToNe

ToNe

Pieter Montana schreef:

Ik zou toch geen nee zeggen tegen een dagje Dwight zijn.

Vast niet meer als je A Dame To Kill For gelezen hebt.

Dat wordt trouwens het verhaal van deel 2.

ToNe schreef:

Vast niet meer als je A Dame To Kill For gelezen hebt.

Dat wordt trouwens het verhaal van deel 2.

Toen had hij inderdaad niet bepaald een mooi uiterlijk.Maar ja,Dwight is gewoon ongelooflijk cool!

De vraag is of dat ze dat "lelijk" gezicht erinbrengen voor de 2de film?

Goodfella_90

Ik las op imdb dat er voor 2008 zelfs al een deel 3 gepland staat. Eerst maar eens afwachten of deel 2 net zo'n topfilm wordt als deze.

Goodfella_90 schreef:

Velen denken dat dit "Hell and back" zal worden met,inderdaad,Johnny Depp als Wallace

Depp werkte al eerder met Rodriguez.

Goodfella_90

Ja, het is nu al zo goed als zeker dat Depp aan die film gaat meewerken?

Goodfella_90 schreef:

Ja, het is nu al zo goed als zeker dat Depp aan die film gaat meewerken?

Frank Miller wou eerst Hell and Back verfilmen maar Depp had het toen te druk(Corpse Bride,Chocolate factory)

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Geniale film, prachtig gemaakt en mooie beelden. De verhaallijnen zijn goed uitgewerkt en de rollen van de bekende sterren zijn stuk voor stuk geweldig, vooral Alexix Bledil!

Angrod_Pallanén schreef:

Maar ik snap nog steeds niet wat de verhaalijnen met elkaar te maken hebben...

Het viel mij de eerste keer ook niet op, maar bij herziening zag ik dat je de hoofdpersonen ook rond zag lopen tijdens de verhalen van de ander. Ik zal trouwens sowieso herzien, want dat lever bij mij een verhoging en een top-10 plaats op.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Angrod_Pallanén schreef:

Maar ik snap nog steeds niet wat de verhaalijnen met elkaar te maken hebben...

Weinig tot niks, maar dat hoeft toch ook niet? Het zijn gewoon 3 op zichzelf staande verhalen

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Een vriend van me zei dat ze met elkaar te maken hadden en zoals Goodfella 90 al zegt; sommige personages lopen ook in andere verhalen rond, zoals Beckey en Shelly.

avatar van Scratt

Scratt

Heel speciale, aparte film. Ben niet zo voor onrealistische dingen maar ja, hier kan ik er niks slecht over zeggen.. Deze film heeft me enorm geboeid van begin tot einde dankzij de prachtige beelden en originele verhaallijnen...

Juweeltje ... 4*

avatar van Dead01

Dead01

• 1978 stemmen

Zonet deze film gezien en moet zeggen niet echt voor mij.

Ken de strip niet maar de film zij mij niet veel.Is wel mooi gedaan en komen veel bekende acteurs in maar dat is het dan voor mij.

2.5 sterren

avatar van Nando

Nando

Ik vond dit een Super goeie Film..Bruce willis speelt hier een goeie rol vind ik..

avatar van bri560

bri560

kijk dat is een film die echt een goede transitie maakt tussen comic marvel (stripboekje ) naar een film. Het is op een zeer apart manier opgenomen echt in een sphere van zwart en witte beeld, met de rode kleur als een continuë draad, gaat tijdens de heel film door, voorbeeld : blood ( natuurlijk ) schoenen, lippen, jurk, enz...

Over de film zelfs, die is vrij zwaar qua kijken, alles wordt dood geschoten of in kleine stukken gesnijden, enz... Eens krijg je 15 kogels door je lichaam heen blijf jij leven.

In de generiek lees jij, dat Tarantino was uitgenodigt als special gast-directeur, nou dat zie je duidelijk zijn aanwezigheid in deze film ( nostalgie á la kill bill ).

op een gegeven moment vloeit zoveel blood dat ze beslist om deze een witte kleur te geven om het niet te agressief te maken voor de toeschouwers.

Een 100% macho film waar de vrouwen vol van mannelijke hormoon mee doen, aan deze afslachting.

Ik vond Mickey Rouke eindelijk een goed rol neerlegd omdat misschien dat hij niet zo zichbaar was en dat ze stem zeer goed bij past met een strip-film movie !!!

avatar van mental_jos

mental_jos

ik heb echt genoten van deze film, apart is ie zeker maar goed geacteerd en een donkere sfeer tijdens de hele film maakt het tot een geweldige film

wat is jessica alba lekker zeg

avatar van Skyper

Skyper

Laat me raden bri560

jij bent geen Nederlander

avatar van tevy

tevy

Een heel bijzondere film dit, wel erg goed en mooi gedaan.Hij was wel een beetje vaag, en heb bij sommige stukken niet heel erg goed opgelet, dus ik ga hem binnenkort nog een keerjte kijken, en dan zal waarschijnlijk mijn 3* nog wel hoger worden! Maar zover ik hem nu heb gezien was het een goede film, maar hij heeft nog niet genoeg indruk op mij gemaakt om meer dan een 3* te geven.