• 9.380.124 stemmen

Sin City (2005)

Actie / Misdaad | 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino

Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot Sin City

"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."

Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.

Det. John Hartigan

Laat me raden bri560

jij bent geen Nederlander

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Hij gebruikte letters als e met een dubbele punt erop en had wat spellingsfouten en had het over ''blood'' i.p.v. bloed...Skyper zal dat wel bedoeld hebben.

avatar van The One Ring

The One Ring

Hierboven spreken ze over een 'recut and extended version'. Is die op dvd of zo?

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Die is ook op dvd te verkrijgen, maar die versie moet niet aan te raden zijn.

avatar van The One Ring

The One Ring

Is dat die met alleen Willis op de hoes en geen informatie op de achterkant?

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Zo ziet die dvd eruit:

http://video.movies.go.com/sincity/ (er zitten trouwens wel leuke extra's bij zie ik)

Over het 'uncut gedeelte'.

Wouter schreef:

"The Bottom Line

Fans of this gritty uber-noir finally have the DVD that should've been released the first time around to add to their collections. While the extras are very good and the book is a treat, the fact that the advertised "23 added minutes" are mostly credits dampens the joy a bit. Impatient viewers who bought the first one will want certainly want to double-dip this one, but are warned to temper their expectations about the extended stories."

avatar van tha_viruxxx

tha_viruxxx

Zal de 'recut and extended version' hier in NL ook te verkrijgen zijn in regio2?

avatar van extasis

extasis

ik vond het een afschuwelijke slechte comicrape film en ik begrijp niet waarom ie vier sterren heeft, heb me doodgeergerd, tja misschien is het gewoon mijn stijl van films niet hé..............

avatar van extasis

extasis

wel een geweldige cast moet ik zeggen

avatar van Brammaretto

Brammaretto

De nieuwe nummer 1 in me top 10 is nu dan toch Saw geworden. RfaD daalt weer een plaatsje. (en ook Sin City) :S Eerst al Sin City die hem voorbij streefde nu alweer 1. Terwijl het zolang me favoriete film was. Sin City in de bios gezien, RfaD nooit, daar lag het dan ook misschien wel voor een deel aan. Maar Saw overklast ze wat mij betreft toch echt beide, ondanks dat ik het thuis zag op de bank !

avatar van Yuma Q.

Yuma Q.

Brammaretto schreef:

Aaahhh... Wat een tragisch bericht

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Leuke film, mooi duister sfeertje. Die Yellow Bastard deed me een beetje denken aan Darth Maul, z'n gele neefje zeg maar.

avatar van Brammaretto

Yuppie_Scum

aangepast naar 5*

avatar van Linn

Linn

Erg saaie film die me geen moment echt kon boeien...zoiets is echt niet voor mij weggelegd 0.5*

avatar van Materny

Materny

Weer een film waar Rodriguez trots op mag zijn.

Krachtige film met subliem acteerwerk en meesterlijke dialogen.

Deze film bewijst ook maar eens dat het nog niet over is met Willis carriére. ( na een periode van matige films).

Ook Rourke komt weer eens ijzersterk terug naar lange tijd weggeweest te zijn.

Een absolute topper uit 2005............

avatar van code9

code9

Mega-originele film met geweldig gebruik van scherpe zwart/witkontrasten en sporadische kleuren. Waarschijnlijk één van die films die herinnerd worden als een mijlpaal in de filmgeschiedenis (zoals dat met bijvoorbeeld The Matrix het geval is). Voorlopig 4,5* omdat ik 'm nog maar één keer gezien heb, maar wel een potentiele 5* waard.

Ik las dat er nog een aantal vervolgen gepland zijn - dan moeten ze wel flink hun best doen om dit eerste deel te evenaren.

avatar van mikoz

mikoz

mental_jos schreef:

wat is jessica alba lekker zeg

avatar van Cinzano

Cinzano

Moest wel erug wennen aan het kleurgebruik in de gehele film... zat even te twijfelen of dat alleen tijdens de 'inleiding' zou zijn, maar niet dus.
Achteraf heb ik me er totaal niet aan gestoord, maar in het begin was het wel vreemd.
Die 3 verhaallijnen die door elkaar liepen en aan het eind toch met elkaar te maken hadden vond ik goed opgezet, al deed de manier van vertellen me een beetje denken aan oude western films.

Vond het wel een beetje overdreven dat er onwijs veel bloed vloeide! En beetje vaag dat er zo onwijs veel geschoten werd en dat ze toch door liepen, beetje té nep

avatar van Cinzano

Cinzano

code9 schreef:

Hum, vond het een goede film, zeker wel, maar of ik nou op een vervolg zit te wachten... nee denk het niet

avatar van aegron

aegron

Deze film is een verfilming van een aantal stripboeken van Frank Miller. In de vervolgen gaan ze de rest van de strips verfilmen.

avatar van mikoz

mikoz

Sin City dan eindelijk gezien.

Geweldige film die nu al een klassieker is op het gebied van vernieuwingen. Wat de Matrix was in 1999 is Sin City in 2005. De film zorgt voor geweldige beelden doormiddel van veel zwart/wit effecten. Het is echter geen standaard film-noir aangezien de stripachtige beelden en vooral de korte kleurexplosies tussen het grauwe door, prachtig !

De verhalen op zich gingen eigenlijk nergens over maar dat geefde niet, de beelden maken eigenlijk alles goed en ook de sterrencast die voor erg leuke personages zorgen zoals Marv, de psychopaat die werd gespeeld door Elijah wood, The yellow bastard die overgens niet zo zeer leuk was maar wel zeer amustant omdat hij zoals de naam het al zegt helemaal geel was en dat was toch erg leuk om te zien, en natuurlijk de oogverblindende Nancy ( Jessica Alba ). Verder was de voice over van Bruce Willes geweldig.

Uiterst unieke film 5*

Geweldige film

Het zwart wit was is heel mooi gedaan als je dan de andere 'gekleurde' dingen ziet, heel erg mooi.

Alleen waren sommige dingen niet echt reeel, maar dat is volgens mij meer een pluspunt voor de film

Dit is de beste stripverfilming die ik heb gezien

Remi

Vandaag weer herzien en ik vind 'em veel beter
Alleen heb ik een vraag...

In het begin wordt de vrouw met de rode jurk neergeschoten door de vent die je op het laatst ook ziet...
Kan iemand mij wat dat te maken heeft met de film...

Maar ik ga toch een half puntje omhoog

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Remi schreef:

Kan iemand mij wat dat te maken heeft met de film...

De vrouw met wie hij op het eind in de lift staat gaat dus ook dood, gewoon erg leuke scène.

aegron schreef:

In de vervolgen gaan ze de rest van de strips verfilmen.

Vervolgen...?

avatar van code9

code9

mikoz schreef:

.... De film zorgt voor geweldige beelden doormiddel van veel zwart/wit effecten. Het is echter geen standaart film-noir aangezien de stripachtige beelden en vooral de korte kleurexploties tussen het grouwe door , prachtig !

Zwart/wit 'effecten' - vrijwel de hele film is in zwart/wit. En wat heeft dat te maken met 'film-noir'?

avatar van Halcyon

Halcyon

Vervolgen...?

Ja, ik heb daar ook iets van opgevangen. Ik vraag me wel af of Rodriguez opnieuw aan het roer zal staan en of we dezelfde stijlkenmerken mogen verwachten.

Als ze een vervolg gaan maken,

wordt dat zeker geen succes,

en dan maken ze het zo erg dat ze voor mij al het eerste deel ook al wat minder maken door die vervolgen...

avatar van Halcyon

Halcyon

Als ze een vervolg gaan maken,

wordt dat zeker geen succes,

Dat kan je nu toch nog niet zeggen?

Commercieel gezien zal het een succes worden, daar ben ik van overtuigd. Of de film ook écht goed zal zijn valt nog af te wachten.