Sin City (2005)
Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')
Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino
Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis
Releasedatum: 2 juni 2005
Plot Sin City
"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."
Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.
Det. John Hartigan
Bob
Senator Roark
Roark Jr./The Yellow Bastard
luuk1988
nou nitra je mist er niet zo veel aan. Donalduck reis om de wereld is boeiender
lamabeest
dit is gewoonweg een pareltje van een film. oké, er zit veel geweld in, maar dat neemt niet weg dat er een geweldig concept achter het verhaal zit, zodat de puzzelstukken subliem in elkaar vallen op het einde
obuma
het is 1 keer eerder gebeurd dat een antiheld (die tijdens mijn hele jonge jaren toch een held was, grease lightning !!) weer de heldenstatus verkreeg. Dat was, de oplettende lezer weer het vast al: de come-back van John Travolta in Pulp Fiction.
Deze keer is het me weer overkomen, en deze had ik echt niet verwacht. Mickie Rourke maakt deze film tot wat hij is. Cynisch, rauw, galgzwart en steengoed. Wat mij betreft verbleekte zelfs Bruce Willis bij hem, en dat wil iets zeggen. Aan de andere kant: had Bruce de rol van Mickie gespeeld had Bruce de credits gekregen. Want mensen: what a caracter !!.
Een prachtige film. Veel digitale effects. Omdat we helaas niet hoger kunnen waarderen dan 5 sterren, krijgt deze van mij er 6.
Filmliefhebbers bekijken moviemeter. Mijn (wetenschappelijk niet verantwoorde) stelling is dat filmliefhebbers deze film moeten zien. Verplichte kost.
greetz, obuma
Hobbes
Helaas, een misser wat mij betreft. Aardige stijl en zeker veel respect voor het stijlgebruik, maar de actiescenes zijn bij tijd en wijle echt té knullig voor woorden (waarna ze trouwens net zo vrolijk weer geniaal zijn). Rourke kan mij wederom niet imponeren en iedere crediet die hem toekomt is doordat het karakter ijzersterk is. Niet door zijn kwaliteiten.
Willis gaat op de automatische piloot en heeft een wat te kleine rol imho. Owen speelde verveeld (zo leek het althans). Leuke rol voor eilijah wood.
Het gebruik van de drie verhaallijnen is slap. Ze worden praktisch serieel neergepleurd en dat komt niet ten goede aan het geheel. Het hangt van los zand aan elkaar. Meerdere tijdswisselingen was de boel zeer ten goede gekomen. Maar het verfilmen van een drietal verhalen in één film is ook niet echt een geweldige oplossing zo blijkt het.
2* voor de stijl en het kleurgebruik en een half punt voor de bijrol van sam rockwell.
Hobbes
een half punt voor de bijrol van sam rockwell.
Op IMDB zie ik hem niet staan bij de credits. Weet iemand of ik me vergis? Wie is dan de veel pratende handlanger van That Yellow Bastard (degeen die Willis bedreigt door hem voor 't raam te hangen en te zeggen dat hij z'n kop afsnijdt).
predator
- 1954 stemmen
Ik denk dat je je vergist.
Rick Gomez (hij lijkt er veel op idd)
jacobine_rodijk
Das Rick Gomez

Hobbes
Nu weet ik 't weer. Rick Gomez ken ik uiteraard van band of brothers. Dank!
sk8ter1
ik heb hem in de cinema gezien vond het heel mooi gedaan de actie was verblufend en willis is van de partij dus er kan niks verkeert gaan

Mounkey
Okee... de beoordelingen zijn nogal uiteenlopend. Dit is ook niet heel raar, het is een wel een film die je aanspreekt of juist helemaal niet denk ik.
Omdat ik erg let op de cinematografische esthetiek in films vind ik dit echt één van de mooiste films van de laatste 20 jaar. Het is echt heel erg vernieuwend in dat opzicht, maar dat mag duidelijk zijn.
Daarnaast is de hele duistere stijl ook echt iets wat me erg aanspreekt. De voice-over is zoals in het videospel Max Payne, wat een erg goeie sfeer geeft, vooral in combinatie met veel regen.
Wat ik wel kan snappen is dat mensen de verhalen niet echt diepgaand vinden en dat de losse verhaallijnen niet heel veel toevoegen, maar er moet uiteraard wel rekening mee worden gehouden dat er zoveel mogelijk aan de stripboeken gehouden is.
Vanuit mijn oogpunt is het zeker 5 sterretjes waard
Muja
I'll stare the bastard in the face as he screams to God, and I'll laugh harder when he whimpers like a baby. And when his eyes go dead, the hell I send him to will seem like heaven after what I've done to him. (Marv ; Sin City)
Meer heb ik niet te zeggen..! Ik heb hem al een paar keer gezien en ik kan niet wachten op deel 2 & 3..!
S.Y
Barfly
De verhaallijnen waren niet echt boeiend, maar nog net te pruimen.
Wel waren er een heleboel scenes en one-liners die grappig waren om te zien/horen.
Dit was voor 1 keer leuk om te zien maar ik hoop toch niet dat we nu opeens een massa zwart-wit films gaan krijgen met een strip-verhaal inslag.
Flipman
Weet je wat het verschil is tussen "Batman Begins" en "Sin City"? Uiteindelijk kwam ik erachter: "Sin City" is 'n vijf waard, "Batman Begins" niet. Die laatste heb ik net een vier gegeven, oftwel, ik heb hun cijfers omgewisseld.
moviefreak1
Ben je nu echt aan het flippen man ?
zou ze toch echt alle 2 een 3 geven .
Ik aan het 'Flippen'
?? Haha, die is nieuw!!!
Sorry, niet beledigend bedoeld
Alletwee een drie? Nee, vind ik niet. Als ik één van beiden een drie zou moeten geven dan zou het toch "Batman Begins" worden, helaas. Ik had juist niet verwacht dat daar zoveel invloed van Hollywood in zou zitten, maar het tegendeel bleek
!
Oké, een paar verschillen qua karakter van Marv met de Strips. Maar dat is de interpretatie van Mickey Rourke en/of Robert Rodriquez.
De stijl van de Film vind ik betoverend. De manier van vertellen klopt ook goed met het originele materiaal. 't Acteerwerk en de muziek zijn ook heel gaaf, wat wil ik nog meer?
In mijn Top-10 zal ie denk ik niet zo gauw komen, maar wie weet
! Ik wil 'm binnenkort weer eens zien. Ik vond vooral Elijah Wood als Kevin heel erg cool
Yellow-Bastard
You're making a big mistake... A big mistake if you don't watch this movie.
Die one liners alleen al... Geweldig!!
Flipman
Zitten er wel een helboel in en in tegenstelling tot die van "Batman Begins" worden ze niet irritant!
JonathanTucker
Er is verder niemand in de Cast waarvan ik dacht dat ze beter een ander hadden kunnen kiezen. Eén Personage stak wel met Kop & Schouders boven alle anderen uit voor mij: Kevin. Gespeeld door Elijah Wood. Toen ik de Strip had gelezen was ik zo verheugd over het Feit dat Elijah Wood Kevin zou spelen, omdat Kevin een Personage is waarvan ik niet direct zou verwachten dat Wood hem zou spelen. Maar hij deed 't Geweldig! Hij was echt precies zoals in de Strips afgebeeld! Die Ogen... Die Bril... Die Nagels... Die VechtTechnieken! Ik heb echt nooit 'n hekel gehad aan Wood, maar mijn Respect voor hem is echt Enorm toegenomen met zijn vertolking van Kevin!! Hij is misschien wel 't Geweldigste Personage uit de Film!
miak
hij draaide eergisteren bij ons op school. ik had er niet veel van verwzcht, maar ik vond het een hele gave film. ook veel bekende acteurs, waarvanik niet wist dat ze erin speelden... elijah wood, dat miesje van de gilmore girls, die gast van de green mile, brittany murphy, josh harnett
Gizzmann
Gewaagde uitspraak van mij, maarr... wat is er in godsnaam zo geweldig aan de acteerprestatie van Elijah Wood in deze film? Ik vond het absoluut niet bijzonder. Een cool personage, maar juist omdat hij stil is en eigelijk erg rustig is en daar is geen geweldig acteertalent voor nodig.
feanaro surion
Volgens mij word het vooral goed gevonden omdat het totaal verschillend is van zijn rol als Frodo.
Phoenix
Hij komt gewoon compleet geflipt en cool over, en dat is toch een verdienste van Wood.
mafiabaas
Wat een mooie vrouwen allemaal in de film, mozess
vooral Nancy (Jessica Alba) is echt een Schoonheid.
Flipman
Misschien is zijn prestatie ook niet geweldig, maar hij komt wel precies op de juiste manier over. Als je de Strip erbij houdt, klopt ie echt precíes!
Ik heb het hier dus over Kevin, niet over Nancy

Sin City: A Dame to Kill For
2014

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy is 25 november op televisie

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy morgenavond (24 december) op televisie

Keiharde actiefilm 'Sin City' met sterrencast vanavond (21 juni) op televisie

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

American Beauty
Drama, 1999
dystopiegebaseerd op stripheld captivebased on graphic novelmysterious killerdoing the right thingsilhouette neo-noirshort stories