Sin City (2005)
Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')
Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino
Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis
Releasedatum: 2 juni 2005
Plot Sin City
"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."
Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.
Det. John Hartigan
Bob
Senator Roark
Roark Jr./The Yellow Bastard
JonathanTucker
Elijah is gewoon geweldig zowel als acteur als persoon.
In mijn ogen dan he
Dat we niet hele discussies krijgen.
Gizzmann
Laat ik dan maar zeggen dat ik hem als Frodo eigelijk erg goed vond (heb het boek niet gelezen dus kan niet vergelijken).
Ik vind hem hier niet slecht, maar het is maar een kleine rol waarin hij erg weinig doet. Gewoon goed gecast, maar nier echt een geweldige of uitmuntende prestatie, waarvan ik wel heb gehoord dat dat zo zou zijn.
JonathanTucker
Ik heb deze film nog niet gezien, zodra die uit is ga ik um huren natuurlijk.
Dus ik kan nog niet over zijn prestatie oordelen, maar ik ben een grote Elijah fan dus hij doet niet snel iets verkeerd imo.
Hij heeft natuurlijk ook mindere rollen en ik zie de mindere dingen ook wel natuurlijk.
Ik kan hem niet alleen maar de hemel inprijzen, maar wel bijna alleen maar
Zavo
De film ziet er erg mooi uit, maar er zit mij iets te veel geweld en stoere taal in. In de strips van Frank Miller ben ik in ieder geval niet geinteresseerd geraakt. 3* voornamelijk voor het uiterlijk van de film en de goede acteurs.
gantor
Originele weergave, speciale esthetiek. Beeld, geluid, aktie, one-liners lijden zeker niet onder het feit dat het een afgeleide is van een strip ( Zelfs integendeel). Verhaallijn echter wel. Geen diepgang!
Met deze reden daarom ook een 3.5.
Beejeej
alleen al een briljante film omdat er nog nooit zoiets gemaakt is. echt geweldig, 100% genoten.
Del-Nero
Geweldig geregiseerd, die ändere wereld"waar het zich in afspeeld is zo mooi weergegeven en de keuze om de film zwart-wit vond ik persoonlijk geniaal....
Del-Nero
Flipman
Dat heeft een reden: dat waren de Strips namelijk ook
!
Nou ja, dan hadden ze het natuurlijk nóg in kleur kunnen doen, dat is zo.
J.S.
Bling bling, we hebben een klassieker hier!
De meeste klassiekers zijn ouder dan een half jaar , maar zeker een klassieker in spe !
$amir
Topfilm .. perfecte acteerprestaties , ik vond deze film zéér vermakelijk om naar te kijke
4.5 sterre krijgt die van mij
Flipman
Ik heb bij Van Leest geloof ik al een import versie te koop zien liggen, was 32.99 Euro, geloof ik.
Mooi laten liggen, dus
!
Mister_Movie
Sorry, maar ik heb de film net met de grootste moeite uitgekeken. Echt slecht vind ik hem. Eén lange melancholische vertelling gefigureerd met plaatjes die me voortdurend aan Kill Bill deden denken. De film lijkt ook opgesplitst in een aantal grote delen die helemaal niets met elkaar te maken hebben.
Ik ken anderzijds best begrijpen dat vele mensen hem goed vinden. Het is wat aparts natuurlijk en goede acteerprestaties en originele actiescenes.
Helaas geen spek voor mijn bek.
2,5 *
Was zaterdag even in een stripboekwinkeltje in Arnhem en zag daar een paar stripbboeken van Sin Sity liggen. Werkelijk geniaal getekend. Als de set compleet was had ik ze meegenomen, maar helaas ontbraken er een paar. Maar de hele set (iets van 7 albums meen ik) is wel op Amazon te bestellen. Aanrader voor de liefhebbers...
jackie boy100
alweer een zaaaaaalige film met bruce willis mooie film en coole acteurs zekker die jackie boy was cool een 5 gewoon een van de bettere films
Vanavond kijken
Ben heel erg benieuwd, vooral ook om Elijah als Kevin te zien!
Mijn stem + recensie volgt.
fractalis
Laatst weer gezien... jezus, gruwelijk hippe film. Door de cast alleen al had ik flink hoge verwachtingen maar die werden ruimschoots overtroffen. Qua structuur is het allemaal niet bijster vernieuwend en de vaart ging er héél even uit tegen het einde, maar dat maakt allemaal geen reet uit. Deze film is gewoon heel stoer en de humor is geweldig! De dialogen en vooral de fantastische beelden zijn om door een ringetje te halen of je vingers bij af te likken. Wat u wilt. Een klassieker in een notendopje...
JonathanTucker
Ok, Sin City : Na goeie recensies te hebben gelezen, vond ik de film wel iets tegenvallen.
Je werd aan teveel characters voorgesteld, die je ook nogis te weinig zag. Elijah Wood als Kevin was geweldig
Maar ook hem zag je te weinig, wat ik persoonlijk ook nogis een erge tegenvaller vond.
Het zwart-witte had een erg fijne en leuke sfeer, de characters waren ook leuk, maar toch wel een aantal die voor mij eruit schoten.
Waaronder : Kevin of course, Miho, Jackie Boy, Shellie, en Marv.
Een aantal tegenvallende dingen, maar al met al toch nog 3,5* waaronder een 0,5* voor Elijah!
jackie boy100
Oh, ja echt ni waar!
JonathanTucker
Ik heb de film natuurlijk ook maar 3,5* gegeven.
JonathanTucker
De film is niet slecht idd, maar vond um wel zwaar tegenvallen.
Vooral na alle goeie recensies te hebben gelezen.
nirvana
Ik vond het geweldig ! Fantastich filmpje met een unieke sfeer, een bewegend stripverhaal geweldig in beeld gebracht. Bizarre film en in het begin effe wennen aan de vreemde zwartwitbeelden. De soms felle contrast kleuren van het bloed en andere maken dit in mijn ogen een visueel zeer aangename film! Sterke cast die het op een grappige manier allemaal zeer geweldadige manier in beeld brengt. Bizarre film maar bijzonder geslaagd ! 4,5 *
Werwolf
Super film! Ik heb genoten van de actie in de bedorven stad, met alle lugubere inwoners van dien. Mooie verhaallijnen, waarvan ik die van de straatvechter Marv nog het indrukwekkenst vond. (Mooiste het hoerenverhaal, en natuurlijk nancy; WOW!
She's indeed worth dying for...
Mooi gefilmd in zwart wit, en dan is het mooi gedaan dat bepaalde beelden toch kleur bevatten. Beste film die ik in tijden gezien heb. Misschien top-10 plaats...
J.S.
echt ni jonathan de film is af echt zaaaaaaalig heel goed ni mee eens een 5
Natuurlijk is de film af , anders brengen ze hem toch niet uit.
HiLL
Zeer coole film, heel mooi gemaakt en keihard! Zag meteen een foutje in het begin zo'n beetje als Marv wordt vastgehouden door die chicks zie je hem eerst heftig bloeden op zijn kind en de volgende scene niet meer en later weer wel.
Neemt niet weg dat ik de film erg gaaf vond.

Sin City: A Dame to Kill For
2014

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy is 25 november op televisie

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy morgenavond (24 december) op televisie

Keiharde actiefilm 'Sin City' met sterrencast vanavond (21 juni) op televisie

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

American Beauty
Drama, 1999
dystopiegebaseerd op stripheld captivebased on graphic novelmysterious killerdoing the right thingsilhouette neo-noirshort stories