• 9.380.119 stemmen

Sin City (2005)

Actie / Misdaad | 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino

Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot Sin City

"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."

Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.

Det. John Hartigan

Roark Jr./The Yellow Bastard

avatar van wyatt earp

wyatt earp

aerts007 schreef:

Eerst vermoorden,dan verkrachten, lijkt me nog meer onzinnig.

Zoiezo het feit om een hoer te verkrachten. Ik bedoel, de hoer staat daar toch om genomen te worden voor een paar centen. Als je haar daarna toch vermoord, waarom dan verkrachten?

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

"This movie is art"

-fappie-

avatar van erikje22

erikje22

zeer goede film, orgineel, alle kredits aan de regisseur die overigens in death proof en planet terror na deze film weer eens laat zien wat geniaal film maken is

avatar van joaquim05

joaquim05

Deze film is meesterlijk meer kan ik niet zeggen

Ik begrijp die domme mensen niet dat gaan zeuren over zwart wit wat maakt dat nou uit het is een keuze geen fout of te kortkoming.

kan niet wachten op deel 2

avatar van gandalf4

gandalf4

Het 2de deel is toch de spirit ?

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

gandalf4 schreef:

Het 2de deel is toch de spirit ?

Nej volgens mij niet. Sin City 2 komt pas in 2011 uit (als ik imdb moet geloven ) Mja dat kan ook altijd nog later worden aangezien hij al veel eerder af zou moeten zijn.

avatar van nightbreed

nightbreed

Wanneer komt nou eens verdomme die extended edition in de winkels te liggen?

avatar van Bartt88

Bartt88

avatar van Don MN

Don MN

Bartt88 schreef:

Omdat het dan niks kost?

Ja, want als iemand dood is het afpakken van geld extreem lastig.

avatar van Bartt88

Bartt88

Ja, want als iemand dood is het afpakken van geld extreem lastig.

Ehh, right....

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Bartt88 schreef:

Omdat het dan niks kost?

Klopt. En het scheelt een hoop moeite.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Ik had Rourke al afgeschreven maar manman wat zet hij hier een geweldige rol neer: i'm impressed! [Marv verdient een eigen film-wie weet].

Buiten dat: de stijl, de sfeer, de mooie klassieke auto's- allemaal top.

Ook buitengewoon: iedereen [ook de vele mooie dames] speelt overtuigend waaruit maar weer blijkt hoe belangrijk een goede regisseur [of drie] is .

Enige minpuntje: het zou leuk geweest zijn als de draadjes bij mekaar gekomen waren [op het eind in de kroeg lijkt het er even op dat dat ook gaat gebeuren want Rourke zit aan de bar].

Tof: onze Rutger heeft ook weer eens een mooie rol [helaas wat kort]; misschien heeft hij dat te danken aan zijn vriendschap met Mickey?

Lexcoaster

Erg coole film, met een wel heel speciale visuele stijl, en het is leuk om de aparte verhaallijnen te volgen. Voeg daar humor aan toe en men heeft een uiterst vermakelijke film-noir.

avatar van Parisa

Parisa

Het lijkt wel of er bijna alleen maar mannen op deze film reageren. Vaag, want hij heeft ook genoeg te bieden voor ons.

Heerlijke film. De film noir met een felle kleur hier en daar maakt het bijna kunst. Goede cast, zowel aan de 'goede als de slechte kant'. Er lopen toch nog wat fijne kerels in deze rotstad rond, dames. Daarnaast hebben die 'lekkere wijven' niet zo'n plat karakter dat het alleen het andere geslacht aanspreekt. En ik vind hun oorbellen echt hebbedingen. Gelukkig kunnen de meeste ook aardig van zich af slaan, zoals Miho bijvoorbeeld.

Ondanks dat het allemaal ellende is in deze stad, valt er zelfs af en toe nog wat te lachen. Zoals met die kerel die een pijl door z'n buik geschoten kreeg, of door wat Rafferty allemaal meemaakt in Old Town.

Deze sfeervolle film hoort tot nu toe bij mijn toppers. 5 Gouden sterren dus.

avatar van Reinbo

Zag gister weer een stuk, maar het blijft toch een look die me na enkele minuten de keel gaat uithangen. Allemaal veel te geforceerd cool bedoeld. Leuk voor een kwartiertje (vijf minuten eigenlijk), maar vreselijk als het niets anders weet te bieden.

Het weet te bieden:

- Een unieke look. (Die staat je aan, of niet. Smaken verschillen.)

- Humor.

- Over-the-top geweld (Ik weet dat je daar een fan van bent Reinbo. )

- Leuke (of op z'n minst originele) verhaallijnen.

- Mooie dames.

Zal vast wel iets voor jou tussen zitten Rein, of staat de stijl je gewoon zó tegen dat de andere punten je niks meer doen? Tja, in dat geval, jammer.

De film imiteert de comic-stijl van de strip 'Sin City'. Ik denk dat de strip je dan ook niet veel zal doen. '300' gezien?

Lexcoaster schreef:

Het weet te bieden:

- Een unieke look. (Die staat je aan, of niet. Smaken verschillen.)

- Humor.

- Over-the-top geweld (Ik weet dat je daar een fan van bent Reinbo. )

- Leuke (of op z'n minst originele) verhaallijnen.

- Mooie dames.

Al die zaken spreken mij vaak aan, maar enkel als ze binnen de context van een leuk verhaal worden gebracht, niet cool om het cool zijn. (Bijv. in Rambo wordt de Amerikaanse Vietnam politiek aangekaart en Commando neemt zichzelf niet zo serieus. Doberman daarentegen heeft hetzelfde probleem)

En 300 vond ik vreselijk. Zelfde probleem heel veel geforceerd cool doen, maar feitelijk weinig actie en veel tenenkrommende homo-erotische scenes tussendoor....

Lexcoaster

300 Vond ik wel geforceerd over the top. de stijl van deze film beviel me wel. Smaak is subjectief zullen we maar zeggen.

avatar van Reinbo

Heeft inderdaad vooral met smaak te maken, want de ingrediënten bevallen mij over het algemeen zeer goed.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

joaquim05 schreef:

Deze film is meesterlijk meer kan ik niet zeggen

kan niet wachten op deel 2

Domme mensen? Omdat ze een andere mening hebben dan jij, wat een bagger. Net als de film trouwens, vond heel het stijltje niks aan. Ik vind Clive Owen een uitstekend acteur maar de hele tijd die stem, en Bruce Willis vond ik ook niet bij de film passen, die moet gewoon maar weer echte actiefilms gaan spelen. Het werd geen moment echt spectaculair, en verder vind ik het verhaal met een stad voor vrouwen enzo ook echt belabberd.

avatar van kort0235

kort0235

Ik vond de film origineel, visueel zeer aantrekkelijk kortom eigenlijk een zeer goede film!!

Een 5.0*

avatar van The Oceanic Six

Stephanovic schreef:

Willis kan veel meer dan alleen actieheld spelen. Zie oa The 6th sense of deze. Sin City is gewoonweg geniaal op gebied van sfeer, aankleding van de film en ook qua plot. Ik snap ook echt dat je dit 1* waard vind, maar ieder zijn mening.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Helaas niet nogmaals kunnen zien gisteren, al vele malen bekeken en zou het zo weer doen.

De sfeer, de stijl, het verhaal, geweldige keuze aan acteurs/actrices en daarnaast redelijk bruut.

avatar van Noodless

Noodless

Beste film van het jaar 2005 !

avatar van elham

elham

Kan iemand mij uitleggen wie nou precies die arts met een bril was (op het einde), en waarom die miesje nou schrok toen de arts haar een sigaret aanbod???

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Goedkoop filmpje,lekker makkelijk alles in zwart wit,alles over de top.Snap niet dat de meeste het zon topfilm vinden

avatar van IcU

IcU

L0sT_R3B3L schreef:

lekker makkelijk alles in zwart wit,

Ik denk dat het meeste werk in de kleur/beeldcorrectie heeft gezeten.

avatar van Parisa

Parisa

Speciaal voor iedereen die een hekel heeft aan zwart-wit. Spoiler!De kleurtjesversie YouTube - Sin City Green Screen ]
Die ik qua kleur veel minder aan vind.

avatar van bollepeer

bollepeer

L0sT_R3B3L schreef:

hélemaal mee eens, sorry, wat een prutsfilm

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Weetje wat pas makkelijk is, je mening niet onderbouwen...